Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאסאט 1985 - כדאי?

re_ilan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

במקרה דיברתי היום עם מישהו שמנסה למכור פאסאט סטיישן מודל 85 (אני לא זוכר את הדגם הספציפי, אבל האות הראשונה G ועוד אות שאני לא זוכר). ואז פתאום הוא אומר לי שהוא מוכן לתת לי אותה אפילו ללא תשלום, רק שאקח אותה. אני מבקש עזרה בהתלבטות שלי.

נתוני הרכב:

1. עומד ללא טסט כבר שנה וחצי.
  2. הרכב נסע עד שהועמד.
  3. יד 2 (יד ראשונה רופא. חחח. באמת.)
  4. אוטומט
  5. לדברי הבעלים הרכב עשה 100-120K ק"מ. הוא לא זוכר בדיוק, ולא הצלחתי לראות דרך החלון.

אחרי שדיברתי איתו, ניגשתי אל הרכב לבד, רק כדי לראות אותו מבחוץ. וזו התרשמותי

1. הרכב שלם, לא מצאתי מכות, סריטות או חלודה, אבל הצבע בכל המכסה מנוע ואולי גם הגג מתקלף מאוד מהשמש (מה שמכונה מחלת עור).
  2. פנים הרכב נראה טוב. דש-בורד שלם ויפה, מושבים שלמים ויפים (ללא כיסוי), ריפוד דלת הנוסע הקדמי קצת קרוע.
  3. צמיגים יבשים.

אני חייב להתוודות שיש לי חולשה לכלי רכב ישנים ושנדלקתי על הצורה של הרכב הזה, למרות שאף פעם לא נסעתי בדגם הזה. אבל מצד שני יש כבר את הוולוו 244 מודל 83 שאני מסדר אותה בימים אלה (ויעידו כל השאלות שאני שואל בפורום...), ואם אני לוקח גם את הפאסאט, צריך להעביר אותה טסט מקס' תוך חצי שנה, כדי להימנע ממעבדת משרד התקנים. המשמעות הוא עוד רכב = עוד הוצאות. מצד שלישי תמיד אפשר להעמיד אותה 6 שנים עד האספנות...

בקיצור, אשמח לעזרה בהתלבטות.

מה דעתכם? יש חוו"ד על הרכב הזה? אמינות, ביצועים, נוחות נהיגה, זמינות חלפים ומחירם, וכל מה שכדאי שאדע.

אני מבטיח לפרסם פה את פרטי הרכב אם ארד מהעניין, אז אין צורך לשלוח הודעות בנשא.

תודה,

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה לשכנים שלי אחד כזה, רק שנת 82... בגלל, שהאב המשפחה נכה, ובאיזשהו שלב פשוט הפסיק לנהוג, והילדים לא היו מעוניינים בסטיישן גדול, מה עוד שהייתה לו דוושה שניה של הברקס- האוטו המסכן עמד כמה שנים, לפני כשנה הבן שלו מתוך שיעמום ניסה להניע אותו, הצליח, עשה כמה סיבובים, ניסה לסדר והתייעש, והעיריה לקחה אותו... חבל! לטעמי- אוטו די נחמד, מקביל לאאודי 80 של אותם השנים, ככל הידוע לי, וראיתי שהוא נסע לא רע.

עזוב עלויות הטסט- זה "כסף קטן" יחסית- השאלה: יש לך איפה להחזיק אותו? -אם כן, ואתה אוהב את האוטו- קח אותו, תעשה טסט, תסע קצת, ואחר-כך מקסימום תעמיד אותו, ומדי פעם "תוציא"- אפשר פעם בשנתיים, כדי שלא תצטרך את הבדיקת התקנים, אם בכ"ז תרצה לנסוע לפני, שיעברו 6 שנים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הפולקסווגן פאסאט הוצגה ב 74' כמקבילתה של האודי 80 שהוצגה כשנה קודם לכן.

ההבדל בינהן היה במבנה המרכב - בעוד שהאודי היתה במבנה 3 קופסאות, הפאסאט עוצבה כמכונית פאסטבק עם 3 או 5 דלתות (למעשה לפאסאט, לפחות בשנותיה הראשונות לא היתה דלת חמישית מלאה, אותה קיבלה רק במתיחת הפנים של 78') והצגה גם גירסת סטיישן, ובכך היא היתה אמורה "להשלים" את האודי 80, שותפתה לפלטפורמה ולמיכללים, ולא להתחרות בה.

בפועל, לא הפכה הפאסאט ללהיט גדול, ולמעט גירסת הסטיישן היא לא זכתה להצלחה ניכרת.

בשנת 78' עברה הפאסאט מתיחת פנים לא משמעותית שכללה בעיקר עיצוב חדש לחרטום ופנים משודרג.

לקראת 81' הוצגה הפאסאט החדשה, שאמנם לא היתה ממש חדשה אלא היתה מתיחת פנים מאד משמעותית לדגם הראשון.

כקודמתה, גם הפאסאט של 81' התבססה על האודי 80, וכמובן שעשתה שימוש במנועיה ותיבות ההילוכים שלה, כולל השימוש במנועי ה 5 צילינדים המעולים של אודי, מה שהביא אותה לביצועים מצויינים.

בשנת 83' הוצגה גירסת הסאדאן של הפאסאט, וזו נקראה סנטנה, וזו היתה הפעם הראשונה שהפאסאט "התנגשה" באודי 80, אולם זו האחרונה זכתה להצלחה כה גדולה, כך שזה לא ממש הפריע לאודי..

לארץ יובאה הפאסאט תחילה בגירסת 1.3, פאסטבאק וסטיישן ומעט גירסאות 1.6 אוטומטיות, שבשל אפליית המס היתה יקרה מאד.

בשנת 85' עברה הפאסאט מתיחת פנים קלה, והשם סנטנה בוטל; בכל השנים הללו יובאה הפאסאט לארץ, ומשנת 87' אף הגיעה גרסת 1.8 עם 90 כ"ס.

הפאסאט יובאה לארץ בגירסה זו עד אמצע 88' ולאחר מכן הוחלף בדגם חדש לחלוטין, שגם הוא, מעשה שטן, לא זכה להצלחה..

את ה "נאחס" של השם פאסאט שברה המכונית שהוצגה ב 97', וזו הפכה ללהיט גדול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן פרחי, איזה כיף לקרוא את הפוסטים שלך.:mm_yeah:

גלוק, בינתיים, בתווך הקרוב, יש ים מקום חניה.

מה לגבי חלפים? הרי הרכב לא כ"כ נפוץ, האם חלפים של אאודי 80 או פולקסווגנים אחרים מאותם שנתונים מתאימים?

טוב, אני עומד להתקשר לבנאדם. אני מקווה שהוא לא התחרט בינתיים...

פורסם

אני אוהב את האוטו הזה, יש לו צורה נחמדה.

אני אומר נותנים ? תיקח.

תביא אותו לטסט ותראה מה הסיפור, אולי אפשר לעבור בלי בעיה או עם השקעה קטנה ?

אז יש לך שנתיים שקט לפחות עד מכון תקנים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

:-):-P:-D:-P

דברתי עם האיש, אני נפגש איתו מחר לקחת את הרכב!

רק שלא יתחרט עד אז.

פורסם

באות הראשונה G כוונתך לדגם GL, שהיה הדגם המהודר יותר. היו לו מד סיבובי מנוע, ריפודים מהודרים, פתחי איוורור במרכז הדאשבורד והכי חשוב, 85 כ"ס. בגרסת הסטיישן, היו לו שתי מסילות גגון.

הדגמים הפשוטים - C -היו ספרטנים עד כדי כך, שלא היו להם פתחי אוורור במרכז אלא רק בקצוות הדאשבורד, לא היה בהם שעון זמן ומנוע ה-1.6 הפיק 75 כ"ס.

באותם ימים יבואני פורד, אופל ופולקסווגן התחרו ביניהם מי יביא ארצה גרסה ערומה ועלובה יותר של כל אחת ממכוניותיהם בדגם הבסיסי - ועוד במכוניות שלא היו זולות כלל!

עדיין, כמכונית, הפאסאט הזו נסעה מצוין - ולטעמי היא גם אלגנטית כסטיישן.

אגב, פולקסווגן סנטנה עדיין מיוצרת בסין, אם מישהו מעוניין :-)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני זוכר שהורים של חבר שלי רכשו גולף 1300 שנת 1984 והייתה בה הכנה למצית - אפילו על זה הם התקמצנו

זו סיבה נוספת בגינה הרבה עברו לסובארו

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

חבר'ה, תגידו לי תתחדש על הפאסאט החדשה שלי!!!

:smilecolr

נפגשתי הבוקר עם בעל הרכב ועשינו חוזה למסירת הרכב.:-P

לצערי, עוד לא נהגתי על הפסאט בגלל שאין לה לא טסט ולא ביטוח.

הממצאים:

ההפתעות טובות:

1. נפח מנוע 1.8, ח"ח, אמובילייזר, הספידומטר מראה 98,000 ק"מ(!). גיר אוטומט (חבל)
  2. הרכב היה יד ראשונה אצל רופא, עד שנאסר עליו לנהוג מחמת גילו, ואז נסע עליו תיכוניסט במשך חצי שנה.
  3. הרכב עמד שנה, ולא שנה וחצי כמו שאמר לי הבעלים.
  4. הפאסאט הניעה בקלות באמצעות כבלים.
  5. נדלקה נורת שמן מנוע, אשר כבתה לאחר שהוספתי 1 ליטר.
  6. הסלון והמושבים נראים מצויין.

ההפתעות הטובות, אבל פחות:

1. כשמורידים את הרגל מהגז (הכוונה אחרי ההתנעה. לא נסעתי ברכב עדיין) המנוע כבה מייד. סתימה בקרבורטור? כדאי לרסס ספרי ניקוי קרבורטור? אשמח לחוו"ד.
  2. כשפותחים את מכסה תא המטען (סטיישן) הוא לא מוחזק למעלה, אלא מייד נופל בלי שום התנגדות. אני מניח שזו תקלה בשתי הבוכנות שבשני צידי המכסה. די מסוכן עם זה נופל על מישהו. אשמח להסבר על איך המנגנון הזה עובד ורעיונות לתיקון. (עכשיו נפל לי האסימון למה יש מקל בבגאז').
  3. בית מדיד השמן (הפסטיק) שבור, כך שאין משהו שמחזיק בלחץ את המדיד למקום, והוא סתם מונח בתוך החור. לא כ"כ בריא. רעיונות לתיקון?
  4. רצועה שורקת - שטויות.
  5. הריפוד הפנימי של דלת נוסע קדמי לא מחובר לכלום + המשענת הפנימית מפורקת - שטויות.
  6. הרכב דורש צבע דחוף (נראה זוועה), אך לא ראיתי חלודה או דפיקות משמעותיות.

עוד לא נהגתי ברכב, אבל זה יקרה בקרוב! אני מקווה שבנהיגה אמשיך לקבל רק הפתעות טובות!

אגב, דגם המנוע DS - מה זה אומר?

יום נעים לכולם.

פורסם

תתחדש

הפאסאט מהשנים הללו הוא היפה ביותר לטעמי מכל דגמי הפאסאט.

קנית בהרצליה?

אם לא, יש עוד אחת כזאת בהרצליה למכירה כבר זמן רב.

אני זוכר כאלה שהיו מתקינים להן מזגנים חיצוניים מאחור על הגג...

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
אגב, דגם המנוע DS - מה זה אומר?

זה הדגם של הפאסאט עם מיתלים הידרופנאומטיים ופנסים שפונים לכיוון ההגה:-D

תתחדש

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
זה הדגם של הפאסאט עם מיתלים הידרופנאומטיים :-D

תתחדש

אני מבין שזה טוב, סליחה על הבורות :oops:, אבל מה זה אומר בדיוק?

פורסם

ניסיון גרוע לבדיחה, על חשבון הסיטרואן DS, שלה, כידוע יש את המתלים והפנסים הנ"ל.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...