Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאסאט 1985 - כדאי?

re_ilan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
  1. כשמורידים את הרגל מהגז (הכוונה אחרי ההתנעה. לא נסעתי ברכב עדיין) המנוע כבה מייד. סתימה בקרבורטור? כדאי לרסס ספרי ניקוי קרבורטור? אשמח לחוו"ד.
  2. כשפותחים את מכסה תא המטען (סטיישן) הוא לא מוחזק למעלה, אלא מייד נופל בלי שום התנגדות. אני מניח שזו תקלה בשתי הבוכנות שבשני צידי המכסה. די מסוכן עם זה נופל על מישהו. אשמח להסבר על איך המנגנון הזה עובד ורעיונות לתיקון. (עכשיו נפל לי האסימון למה יש מקל בבגאז').
  3. בית מדיד השמן (הפסטיק) שבור, כך שאין משהו שמחזיק בלחץ את המדיד למקום, והוא סתם מונח בתוך החור. לא כ"כ בריא. רעיונות לתיקון?

יום נעים לכולם.

תודה לעונים.

אשמח לקבל תשובות גם לשאלות האלה (מסודרות לפי סדר חשיבות):lol:

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הבוכנות, זה פשוט שהן בלויות.

תוריד אחת מהן - יש מעין פין/סיכת אבטחה שמחזיקה את הקצה על מעין ג'ולה שבולטת מהדלת החמישית, שולפים אותה בעדינות והכל יוצא. אז תסתובב בין חנויות חלפים ותמצא בוכנות בגודל הזה, ההרכבה לוקחת שתי דקות ויש לך דלת בגאז' עומדת יפה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה לעונים.

אשמח לקבל תשובות גם לשאלות האלה (מסודרות לפי סדר חשיבות):lol:

בנוגע לקרבורטור,

ייתכן ולא מגיע זרם לדיזת סרק (תבדוק שהחוט חשמל ש'רץ' מהכוייל מחובר). כמו כן, היות ומדובר ברכב שעמד תקופה ממושכת, תעבור על צנרת הוואקום של הקרבורטור, ותחליף אותה באם צריך: ממש לא מסובך - רק תקפיד להחליף כל צינורית בנפרד, ולא 'להעיף במכה אחת' את כל הפלונטר.

באמור למדיד שמן,

תיגש למוסך מורשה של צ'מפיון (הכי פשוט ומהיר - למרכזי, בני ברק): ייתכן מאוד שניתן לרכוש חלק חדש לחלוטין - היות והמנוע הזה כיכב במשך תקופה ארוכה במרבית דגמי הקונצרן (למעט ה'פולו' והטרנספורטר). למעשה, המנוע הזה היה בשימוש עד לאחרונה גם ב-TT, A4, פאסאט B5, איביזות 'רעות', ועוד (כאן כבר דובר על גרסאות עם ראשים אחרים, מע' הזרקה מתקדמות, ו- טורבו...).

פורסם

תודה על התשובות.

עדי, מבטיח תמונות תוך כמה ימים, כשאביא אותה אלי.

שבוע טוב!

פורסם

אתה יכול לגשת למאירמן חלקים ברחוב אורלוב בפ"ת (ליד התחנה המרכזית)

יש לו המון חלקים לפולקסוואגן ואאודי.

לא תמיד זול!!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
הפולקסווגן פאסאט הוצגה ב 74' כמקבילתה של האודי 80 שהוצגה כשנה קודם לכן.

ההבדל בינהן היה במבנה המרכב - בעוד שהאודי היתה במבנה 3 קופסאות, הפאסאט עוצבה כמכונית פאסטבק עם 3 או 5 דלתות (למעשה לפאסאט, לפחות בשנותיה הראשונות לא היתה דלת חמישית מלאה, אותה קיבלה רק במתיחת הפנים של 78') והצגה גם גירסת סטיישן, ובכך היא היתה אמורה "להשלים" את האודי 80, שותפתה לפלטפורמה ולמיכללים, ולא להתחרות בה.

בפועל, לא הפכה הפאסאט ללהיט גדול, ולמעט גירסת הסטיישן היא לא זכתה להצלחה ניכרת.

בשנת 78' עברה הפאסאט מתיחת פנים לא משמעותית שכללה בעיקר עיצוב חדש לחרטום ופנים משודרג.

לקראת 81' הוצגה הפאסאט החדשה, שאמנם לא היתה ממש חדשה אלא היתה מתיחת פנים מאד משמעותית לדגם הראשון.

כקודמתה, גם הפאסאט של 81' התבססה על האודי 80, וכמובן שעשתה שימוש במנועיה ותיבות ההילוכים שלה, כולל השימוש במנועי ה 5 צילינדים המעולים של אודי, מה שהביא אותה לביצועים מצויינים.

בשנת 83' הוצגה גירסת הסאדאן של הפאסאט, וזו נקראה סנטנה, וזו היתה הפעם הראשונה שהפאסאט "התנגשה" באודי 80, אולם זו האחרונה זכתה להצלחה כה גדולה, כך שזה לא ממש הפריע לאודי..

לארץ יובאה הפאסאט תחילה בגירסת 1.3, פאסטבאק וסטיישן ומעט גירסאות 1.6 אוטומטיות, שבשל אפליית המס היתה יקרה מאד.

בשנת 85' עברה הפאסאט מתיחת פנים קלה, והשם סנטנה בוטל; בכל השנים הללו יובאה הפאסאט לארץ, ומשנת 87' אף הגיעה גרסת 1.8 עם 90 כ"ס.

הפאסאט יובאה לארץ בגירסה זו עד אמצע 88' ולאחר מכן הוחלף בדגם חדש לחלוטין, שגם הוא, מעשה שטן, לא זכה להצלחה..

את ה "נאחס" של השם פאסאט שברה המכונית שהוצגה ב 97', וזו הפכה ללהיט גדול.

חן, תיקון קטן: הפאסאט המדוברת היא סטיישן מודל 85 בנפח מנוע של 1781 סמ"ק. אני מסתכל הרשיון.

אגב, אפרסם תמונות שלה ברגע שתגיע אלי. זה יקח עוד כמה ימים.

פורסם

הפאסאט עוד לא אצלי, אבל היום היינו במשרד הרישוי והוצאתי היתר תנועה ל-48 שעות לשישבת, ואז אביא אותה אלי.

עוד שעה-שעתיים, כשהחום ירד קצת, אני מתכוון לגשת אל הפאסאט כדי לנסות להפעיל אותה כמו שצריך. למען מטרה זו אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הנקודה הבאה:

בשביל מי שלא קרה את השרשור מתחילתו, מדובר בפאסאט סטיישן, מנוע DS , נפח 1800 סמ"ק, מודל 85, שעמדה לפחות שנה.

אחת הבעיות היא שברגע שמורידים את הרגל מהגז, הרכב נכבה.

היתה בשרשור החלפת דעות קצרה בקשר לחיבור דיזת הסרק, אבל בלא מסקנה סופית. הייתי רוצה לדעת חד משמעית האם הדיזה אמורה / לא אמורה להיות מחוברת. ואם אמורה - איך אני מזהה אותה ואת מקום החיבור?

כמובן שאם יש למישהו רעיון אחר, אני רוצה לדעת על זה.

מנוע 1.8, 90 כ"ס, קרבורטור פירבורג 2E2, מרימי שסתומים מכניים.

בנוגע לקרבורטור,

ייתכן ולא מגיע זרם לדיזת סרק (תבדוק שהחוט חשמל ש'רץ' מהכוייל מחובר). כמו כן, היות ומדובר ברכב שעמד תקופה ממושכת, תעבור על צנרת הוואקום של הקרבורטור, ותחליף אותה באם צריך: ממש לא מסובך - רק תקפיד להחליף כל צינורית בנפרד, ולא 'להעיף במכה אחת' את כל הפלונטר.

.

מה שאני זוכר דיזת הסרק לא אמורה לקבל זרם, אבל הקרבורטור הזה מאוד מסובך גם ככה.

דיזת הסרק כן מקבלת זרם . נסיון אישי.

לא בפירבורג 2E2.

תודה על העזרה, אני מת לגרום לה לנסוע כמו שצריך עד יום ו', כדי שאוכל לנהוג בה בסבבה הביתה ולהתחיל את השיפוץ.:lol:

אילן

פורסם

עכשיו חזרתי מביקור אצל הפאסאט.

למרות שלפני עשרה ימים היא התניע בלי בעיה באמצעות כבלים. היום לא הצלחתי לתהניע אותה בכלל. :-(. למרות שחיברתי את המצבר של הפאסאט למצבר של הוולוו. היה חשמל בפאסאט, מה שלא היה לפני חיבור המצבר הנוסף, אבל כשסובבתי את הסוויץ', היה רעש של נסיון התנעה לשניה-שניה וחצי, אבל המנוע לא זז בכלל, והרעש הפסיק עד הניסיון הבא.

בדרך הביתה חשבתי שאולי זה בגלל שהמיכל דלק היה ריק לגמרי, למרות שהמחוג הצביע שיש עוד קצת, בדגש על קצת.

מחר אנסה להוסיף דלק, ונראה מה יקרה. הלוואי שזה הדלק.

ולעיניינו בקשר לחיבור הדיזה סרק לכויל.

בעיניים של חובבן, לא הצלחתי להבחין באיזשהו חיבור חסר בכויל או באזור המפלג (למיטב הבנתי החיבור של הדיזה סרק הוא למפלג, או שאני טועה בגדול?).

מצ"ב תמונות, ואשמח אם תאירו את עיני::shock::cool:

01Sep_0040t.jpg

01Sep_0041.jpg

01Sep_0015.jpg

פורסם

מה שאתה קורא לו דיזת סרק (זה לא דיזה זה שסתום), מקבל פיקוד פלוס אחרי סוויטש ואת המינוס הוא מקבל לרוב דרך גוף הקרבוטור. מה שבעצם אוהבים לעשות בארץ זה להוציא את הקטנצ'יק החוצה ולחתוך לו את הפין כדי שלא יוכל לחסום את המעברים ולא יהיה צורך בחיבורו לחשמל וכו'... קודם כל תראה אם החיבור חשמל של השסתום (פין שטוח כזה, כמו סופית זכר) שלם ולא נשבר כמו שקורה הרבה.

כך מפתח מתאים, תוציא את המכלול ותראה אם הפין חתוך (לרוב רואים ממש סימן גס של הקטר של המוהל).

אם הוא שלם אז תתחיל לחפש איפה יש חיבורים חסרים בתא המנוע באזור הקרבורטור. אם אתה מוצא חיבור חשוד על תחבר עליו ישר את החוט של השסתום אלה תבדוק אם רב מודד או נורית ביקורת שיש פלוס אחרי סוויטש (צד אחד למינוס המצבר, צד שני לחיבור הנבדק).

אם לבסוף אתה לא מוצא אז תכתוב פה ואם תרצה אנסה להדריך אותך איך לבצע חיבור נכון. לפתרון של הקטר לדעתי לא צריך הסבר אפילו...

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...