Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:twisted:

עד לא מזמן, עשיתי טיפולים לאוטו אך ורק ב "מוסך המורשה" - פליקס.

לפני 4 שנים בערך, החלה לי בעיה של "סחיבה" באוטו, מוזר, אך בעית הסחיבה הייתה מחמירה לאחר כל טיפול שהיו מבצעים באוטו.

לאחרונה, החלטתי שאני קצת אלמד על האוטו שלי, מה עושים ומה מחליפים בכל טיפול וטיפול.

לפני כחודש, החלטתי שאני עושה טיפול גדול לאוטו מה שנקרא.

הטיפול כלל: 1. החלפת פילטר אוויר.

2. פילטר שמן.

3. פילטר דלק.

4. פלאגים.

5. שמן מנוע.

6. רפידות ברקס אחוריות ב 2 הגלגלים.

7. החלפת צינור לחץ נוזל בלמים.

8. החלפת פילטר מזגן.

אחרי הטיפול, שבוצע לאורך כל הדרך מול העיניים שלי - התחלתי להרגיש שהאוטו לא סוחב, מגיע מקסימום למהירות 100 והתחיל "להשתעל" ולא מחליף להילוך חמישי עד שמשחקים ונותנים גז חזק, רק אז מואיל בטובו להעלות להילוך חמישי ועובר את ה 100 קמ"ש.

התחלתי לחשוש שאולי הפלאגים לא בסדר או משהו כזה,

הבאתי את האוטו למוסך רון בת"א, שם חיברו לי את האוטו למחשב ואיתרו שיש בעיה בכלל במד כמות אוויר שהוא חיישן שמחובר לפילטר אוויר ולמחשב הרכב.

הזמינו לי את החלק המקורי, והחליפו.

על הדרך גילו גם "קומבינה" שעשו לי במוסך "המורשה" - הקומבינה הייתה הוספת נגד לחיישן טמפרטורה של המנוע בשביל לדווח למחשב טמפרטורה נמוכה וע"י כך המחשב מעלה את הטורים של המנוע.

עכשיו התחלתי לקשר!!! אחורה בזמן!!

כשהתלוננתי אצל "המוסך המורשה" על בעיית "סחיבה" - "המוסך המורשה" לא עלו על בעיית "מד כמות אוויר" שהחל להתקלקל כבר אז, והחליטו שהם יעלו לי את הטורים של המנוע ע"מ שיהיה יותר כוח כביכול למנוע!!

אז מה הם בעצם עשו?? זללו לי דלק, סיכנו לי את חיי המנוע, והכי חשוב - עבדו עלי בעיניים!

"מוסך רון" - זה המוסך היחיד שעלה על הנתון ועל הקומבינה ותיקן אחת ולתמיד!

כל הכבוד!

נ.ב

מד זרימת אוויר מקורי חדש של "בוש" - 800 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

יכולתי להשיג גם ב "פרוחזאד" מקורי חדש ב 650 ש"ח לפני מע"מ - אבל לא נורא.

":-D"אלוהים לא ברא את הרוע, אלוהים ברא את הטוב, הרוע הוא החוסר המוחלט בטוב":-D

פורסם

אתה צודק!

אבל אני לא מבין כזה גדול ברכבים ובמוסכים, וככה "אכלתי" כל מה שאמרו לי במוסך "המורשה".

והאמנתי.

היום אני כבר בהרבה יותר חכם, הייתי חייב להחכים בנושא הרכב, ראיתי שאני זורק כספים למוסך "המורשה" וזה לא נגמר...

היום הרכב שלי "טס" ומגיב כמו זבוב.:-)

תודה.

פורסם

אני לא מאמין שבמוסך מורשה הוסיפו נגד לחיישן טמפ' מכיוון שהם לא מתעסקים עם קומבינות מסוג זה.

ייתכן שבעל הרכב הקודם עשה זאת בעצמו או במוסך לא מורשה.

בכול מקרה כאשר אני קורא הודעות של משתמש שמציג באור שלילי מוסך מורשה ישר בהודעה הראשונה שלו בפורום אני אומר לעצמי כבדו וחשדו.

איזה כייף לי :)

פורסם

זו זכותך כמובן.

אך אני יד ראשונה של הרכב.

וההפך הוא הנכון,

תמיד טיפלתי במוסך מורשה של "צ'מפיון" וברוב המקרים במוסך פליקס.

לא טיפלתי מעולם במוסך "חצר".

רק את הטיפול האחרון החלטתי כי אני מבצע בצורה כזו שאני קונה את החלקים המקוריים לבד, ומכונאי במוסך כגון "רון" או מוסך אחר יעשה לי את העבודה כשאני צופה בטיפול לאורך כל הדרך.

את ההחלטה קיבלתי לאחר שעל סדק במכסה משאבת הדלק ברכב - שזוהי חתיכת פלסטיק קטנה שמחליפים בקלי קלות - רצו ממני במוסך המורשה 3500 ש"ח למשאבה חדשה לפני מע"מ ולפני עבודה.

בסופו של דבר אני קניתי את החלק ממוסך אחר ולא את כל המשאבה והסיפור גם עלה לי יקר - 1100 ש"ח כולל מע"מ +עבודה +החלק לתיקון.

זה גם יקר לדעתי בשביל השטות הזו אך זה לא 3500 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה!

או אז התחלתי לחשוד שמשהו פה לא בסדר ולא תקין...

ואז התחלתי לגלות כל מיני דברים כפי שציינתי.

דברי הם דברי אמת ואינני בא חס וחלילה להכפיש שם של מישהו - אולי זה מוסכניק במורשה שעשה קומבינה ואח"כ פיטרו אותו? - גם זה יכול להיות.

אני סה"כ מוסר את העובדות בשטח.וע"פי כך, החלטתי לא לטפל במוסך מורשה בו אינני יכול לצפות בנעשה לי ברכב תוך כדי טיפול.

• תוכן חדש...