Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל אין נתיך (פיוז) רק לכרית אויר נוסע אלא נתיך אחד לכל המע'.

ניתוק המחבר החשמלי אל כרית אויר הנוסע יזוהה כנתק חשמלי (תקלה) ולכן ידליק את נורת הבקר ומע' כריות האויר לא תהיה כלל פעילה (גם של הנהג).

לכן שיטת ניתוק כרית אויר הנוסע הנה או ע"י אות ביטול אל מחשב כריות האויר (שנעשה ע"י מתג יעודי אם קיים או ע"י טכנאי מומחה) או ע"י התקנת נגד חשמלי אל מחבר כרית אויר הנוסע בערך של כרית האויר שנותקה וכך מחשב כריות האויר אינו חש בכל שינוי וממשיך להיות פעיל כרגיל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אפי שלום,

משרד התחבורה והיצרן אוסר לבצע כל שינוי בטיחותי ברכב כולל ניתוק כרית אויר.

אשמח לעמוד לשירותך בכל שאלה,

download?mid=1%5f12104%5fAIyzo0IAADVUSnqtsgpnkGA9cyw&pid=3&fid=Inbox&inline=1

איילת מרקו |

מתאמת שירות לקוחות

טל.

03-9154333

פקס.

03- 9154635

download?mid=1%5f12104%5fAIyzo0IAADVUSnqtsgpnkGA9cyw&pid=4&fid=Inbox&inline=1

מבולבלים... גם אני...

פורסם

מצאתי את זה:

s.gifbtr1.gifs.gifbtl1.gif ניתוק כרית אויר - נוסעbbr1.gifs.gifbbl1.gifתקנה 83א קובעת שמותר להסיע ילד במושב הקידמי רק אם כריות האויר נותקה! ולכן מותר לנתק...

83א. (א) בתקנה זו ובתקנה 83ב -

"מושב בטיחות" - מושב הרתום לרכב באמצעות חגורת בטיחות המיועד להסעת ילדים ברכב, שמותקנות בו חגורות המיועדות לרתימת הילד אליו, העומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה;

"מושב מגביה" - מושב המיועד להסעת ילדים ברכב כשהילד היושב עליו רתום בחגורת הבטיחות של הרכב והעומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה.

(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס, מונית ואופנוע -

(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;

(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.

(ג) לא יסיע אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) ילד שטרם מלאו לו שנה, אלא אם כן גבו של מושב הבטיחות מופנה לחזית הרכב.

(ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה.

פורסם

מה כול כך בסדר ? ניתוק כרית אוויר מסכן את אלה שעשויים לשבת במושב הנוסע.

מקומו של התינוק הרך במושב האחורי בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק שלום, יש מקרים שההורה רוצה לפקח על התינוק ושיהיה בטווח גישה אליו (תינוק יכול לפלוט מזון וכו') לכן יש יצרנים שמאפשרים באמצעות מתג לבטל את ה-P.A.B ולהושיב את התינוק על מושבו קדימה..

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מרק צודק והתכוון לכך שבניטרול כרית אויר נוסע ע"י מפתח, כשישב נוסע מבוגר במושב הקדמי ימני, הוא לא יהיה מוגן ע"י כרית אויר במקרה תאונה, חס וחלילה.

בניטרול ע"י מפתח, ניתן בקלות ומהר לעבור כן למצב שכרית האויר תהיה פעילה עבור נוסע מבוגר.

פורסם

א. בסדר, כי הוא עונה תשובות מקצועיות ולא מצוצות מהאצבע.

ב. כשהרך הנולד יושב במושב האחורי ההתעסקות עימו (תשומת לב לתינוק יותר מלכביש) על ידי הנהג היחיד ברכב עלולה להיות מאוד מסוכנת ולכן יש הגורסים שהושבתו לצד הנהג יכולה להיות בטוחה יותר.

פורסם
מרק שלום, יש מקרים שההורה רוצה לפקח על התינוק ושיהיה בטווח גישה אליו (תינוק יכול לפלוט מזון וכו') לכן יש יצרנים שמאפשרים באמצעות מתג לבטל את ה-P.A.B ולהושיב את התינוק על מושבו קדימה..

או שכאשר אין מתג ניטרול לכרית אויר - מס' יצרנים (לדוגמה פולקס') מחברים נגד כפי שתואר + שמים מדבקה בולטת, שכרית האויר הימנית מנוטרלת.

alfa 156 2.5.

פורסם

כפי שהבנתי דרך הבטיחותית ביותר לשים תינוק על כיסא בטיחות, זה במושב אחורי עם הפנים אחורה. כך הסביר לנו מרצה בצבא שהעביר את החלק התיאורתי שלי נהיגה מתקדמת.

יותר גרוע, כאשר תינוק במושב קדמי, הורים מתחילים להיתעסק איתו בזמן נסיעה במקום להיתעסק בנהיגה ולהסתכל על הדרך. זה דבר מסוכן מאוד. לעיתים אני נוסע וראה רכב לפניי שבו נוהגת אם, הרכב מתחיל לנסוע בזיגזגים ולהאיט את התנועה באופן קיצוני מכיוון שהנהגת כניראה מרפה מגז, כאילו הנהג היה שיכור, באותו זמן דרך שמשה אחורית רואים איך האם מיתעסקת בתינוק שלה והמבט שלה מופנה אליו ולא אל הכביש.

לפי דעתי, כדי למנוע את הדבר הזה יש לעשות תיקון בחוק האוסר בשום מצב להסיע במושב קדמי תינוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בדרך כלל אין נתיך (פיוז) רק לכרית אויר נוסע אלא נתיך אחד לכל המע'.

ניתוק המחבר החשמלי אל כרית אויר הנוסע יזוהה כנתק חשמלי (תקלה) ולכן ידליק את נורת הבקר ומע' כריות האויר לא תהיה כלל פעילה (גם של הנהג).

לכן שיטת ניתוק כרית אויר הנוסע הנה או ע"י אות ביטול אל מחשב כריות האויר (שנעשה ע"י מתג יעודי אם קיים או ע"י טכנאי מומחה) או ע"י התקנת נגד חשמלי אל מחבר כרית אויר הנוסע בערך של כרית האויר שנותקה וכך מחשב כריות האויר אינו חש בכל שינוי וממשיך להיות פעיל כרגיל.

אצלי במזדה לנטיס 99 יש חיווי המעיד על כך שכרית אוויר בכסא הקידמי לא תקינה(קצב הבהוב הנוריות על צג השעונים)

מה שמצריך החלפת הכסא כלומר עלות תיקון 2500ש"ח . כל זאת אחרי ברורים חוזרים ונשנים.

האם זה אומר שעכשיו מע' כריות האויר לא תקינה כלל כמו שציינת? ניראה לי לא הגיוני ...

במוסך מורשה של מזדה אמרו בפרוש שאפשר להשאר במצב הקיים מאחר והרכב הוא שנת 99 וממלא כריות תקינות רק ל 10 שנים

ולאחר מכן יש צורך לחדש אותם.

נ.ב- יש לך מוסג האם אפשר לנטרל במסדה את הכרית הזו (ימנית קידמית) זה יעזור לי מאוד אני רוצה להושיב שם תינוק

פורסם
כפי שהבנתי דרך הבטיחותית ביותר לשים תינוק על כיסא בטיחות, זה במושב אחורי עם הפנים אחורה. כך הסביר לנו מרצה בצבא שהעביר את החלק התיאורתי שלי נהיגה מתקדמת.

יותר גרוע, כאשר תינוק במושב קדמי, הורים מתחילים להיתעסק איתו בזמן נסיעה במקום להיתעסק בנהיגה ולהסתכל על הדרך. זה דבר מסוכן מאוד. לעיתים אני נוסע וראה רכב לפניי שבו נוהגת אם, הרכב מתחיל לנסוע בזיגזגים ולהאיט את התנועה באופן קיצוני מכיוון שהנהגת כניראה מרפה מגז, כאילו הנהג היה שיכור, באותו זמן דרך שמשה אחורית רואים איך האם מיתעסקת בתינוק שלה והמבט שלה מופנה אליו ולא אל הכביש.

לפי דעתי, כדי למנוע את הדבר הזה יש לעשות תיקון בחוק האוסר בשום מצב להסיע במושב קדמי תינוק.

...אז יותר טוב לשים תינוק במושב האחורי, ולסובב אליו את הראש אחורה באמצע נסיעה ?!

לשים תינוק במושב קדמי - זה הרע במיעוטו. אין מה לעשות. אם צריך להתעסק עם הילד - עדיף כמובן לעצור בצד,

אבל לשים אותו לידך במושב קדמי ימני, מאפשר לך לפחות לפזול לעברו ולראות שהכל בסדר.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...