Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיים, אבל בחיים, אל תציע לי סובארו :-)

משה

אפשר לדעת למה לא?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יריב את זה האמת כבר הבנתי, התחלתי לראות מכוניות (אונו) וכל מי שרוצה 2-3.5 זה לרוב רכבים גמורים לחלוטין, ובלי טסט ..

האם לדעתכם אצליח להחזיר השקעה (קניה) של 5-6 בעוד כשנה (רכבים כאלה נמכרים במצבם, ה"מחירון" יציב לכאורה לא ?)

אלי_לוי benjah מצטער אם קצת ההייתי קיצוני, משום מה חשבתי שהציעו לי כאן סובארו "פשע" DL (לא יודע איך קוראים בדיוק לדגם) שזה רכב שאני פשוט לא סובל, ואוטומטית כשמציעים לי אותו אני ניהיה תוקפני (סתם אני צוחק).

בכל אופן, גרנד לאונה (אימפרזה?) תמיד היתה נראית לי יקרה יחסית ומשפחתית, אתה בטוח שאחת ידנית תתאים לתפרן ? ועוד לנסיעות של 80 ק"מ כל יום ? מה המחירון ? האם הביטוח יקר ? קשה לי להאמין שהאחזקה / קנייה שלה בכלל תיהיה דומה לאונו, או שאני טועה ?

משה

פורסם

גרנד לאונה לא תיכנס לתקציב הלאונה כן, הרכב יהיה יקר יותר לאחזקה מהאונו הוא יצרוך יותר דלק יהיה פחות נוח ויהיה יותר אמין (במידה וטופל טוב וחשוב לזכור שהשנים עשו את כבר את שלהם), גם הביטוח יקר יותר מהאונו הרכב נחשב לרכב הכי גניב בישראל. אני חוזר וממליץ על האחות הקטנה של הלאונה הג'סטי.

אכן כל האונו בתקציב "שחוטות", לגבי אלה בלי הטסט זה סיכון לא קטן, עדיף להשקיע יותר במעמד הקנייה מאשר במוסך.

מה שכן תשים לב שג'סטי נסחרת במחירים האלה במצבים טובים מאוד.

אתה מפספס תחתיך רכב מתאים ביותר.

פורסם

ירדתי מסובארו כליל, ג'סאטי ? נמכרת במחירים מטורפים יחסית לאונו, במחיר של אונו 96 במצב טוב + אני מקבל ג'אסטי שחוטה שנת 92, על השמורות באמת רוצים למעלה מ-10, הג'אסטי ירדה.

משה

פורסם

אם כל הכבוד ג'סטי עדיין לא רכב ספורט אקזוטי שנמכר מעל המחירון, מי שדורש 10k חי בחלום, המחירון נע סביב ה6k למגוון הדגמים והייתי מוכן לשלם במקומך אפילו 6 וחציk בשביל ג'סטי שמורה ומטופלת אבל יותר מזה זה ממש לא.

תמצא אחד שדורש באיזור של המחירון, כתמצא ג'סטי יד 1 עם פחות מ100 אלף עם תיעוד מלא של טיפולים במורשה שנהג בה זקן שלא עבר את ה55 קמ"ש דבר איתו על מ"על המחירון", חוץ ממקרה כזה אני לא מוצא סיבה לשלם על ג'סטי מעל המחירון ולא חסר רכבים שמורים במחירון ומטה.

דרך אגב שווה להשקיע סכום נאה של כ5-6k על ג'סטי שמורה ומטופחת מאשר לשלם 3k על אונו להשתעבד למוסכניק.

פורסם

אפשרות נוספת סקודה פורמן\פליסיה , בין השנים 94-96 הגיוני למצוא אחת , פורמן יעלה בערך 1-1.5 , הפליסיות יותר יקר.

אודי A4

דימה.

פורסם

אפשר להציע פורד פיאסטה

אמינה, זולה לטיפול ולקנייה, תוכל לעלות בשנים לעומת הג'אסטי ובאמינות והנוחות לעומת האונו.

מניסיון אישי עם האונו - בור ללא תחתית.

מניסיון אישי עם הפיאסטה - הייתה לי בתקופת הלימודים נסעה 2-3 פעמים בשבוע 120 ק"מ ואפילו המזגן שלה עבד.

לפני שנתיים מכרתי את שלי (שנת 97) במצב מצויין ב8500 ש"ח, היום תוכל למצוא כזו ב6000 ש"ח וישנות יותר בפחות מכך.

החסרון היחיד שלה לעומת הג'אסטי - צריכת דלק מעט גבוהה יותר.

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

הפיאסטות נמכרות במחירי מציאה, מודלים גבוהים במחירים שממש קוראים לך לקנות אותם, לך היה ניסיון רע על אונו אני מכיר הרבה שהיה להם ניסיון רע וגם טוב על אונו זה תלוי באיך שמתחזקים את הרכב, מי שמתחזק על סף תחזוקת שבר ולא בזמן התוצאות ממהרות להגיע, כך גם לגבי כל רכב וגם לפיאסטה, אני מכיר אנשים שהיה להם ניסיון רע על פיאסטה וטוב על אונו, תלוי בידיים קודמות וטיפול ברכב.

תחפש בפורום ובכלל ברשת לגבי הפיאסטה והאונו מהאנשים שהיו בעלים של אחת, תמצא אנשים שיעדיפו את האונו ותמצא כאלה שאת הפיאסטה. אני חוזר ואומר אתה יכול לבחור פיאסטה או אונו או ג'סטי כולם נחשבות לאמינות (לגבי הפיאסטה הדעות חלוקות לגמרי, הרבה נפלו איתה) יחסית ואתה יכול ליפול על רכב מתוחזק או על אחד שלא נשאר לו הרבה לחיות.

אבל בגדול אם באמת תריץ חיפוש כמעט ולא תמצא תלונות לגבי הג'סטי מבחינת אמינות (מכל שאר הבחינות כמעט כן), וגם לא קשה למצוא אחת שמורה.

פורסם

כמו שכבר הציעו לך כאן, אפשר להסתכל על סקודה פליסיה, ואפילו לחשוב על סקודה ניו פליסיה 1.6 שעם מנוע תוצרת פולקסווגן.

המחירון של ניו פליסיה 1.6 משנת 98, למשל, הוא 6,400, נכון ללפני כחודשיים, בעוד שבמציאות היא נמכרת לרוב ב- 4k-5k (מנסיון שלנו במשפחה). הרכב די חסכוני, 1 ל-14 בערך, והן לרוב מגיעות עם מזגן- של אלכס אוריגינעאלק, ולעיתים נדירות מקורי.

אם מצאת שמורה, מטופלת ועם ספר טיפולים- לא אמורות להיות בעיות, והאחזקה שלהן זולה (אם לא מטפלים במורשה, לרוב יש צורך רק בטיפולים תקופתיים). אפשר גם להסתכל על פליסיה 1.3, שאולי תהיה חסכונית יותר (שבעלי נסיון יגידו- אנחנו שכחנו איך המנוע הזה- הייתה לנו גם פליסיה ופורמן לפני שנים רבות), וזולה יותר.

שוב, זאת הצעה, כי אין לנו נסיון עם יפניות, ולכן אין לנו מדד להשוואה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מנסיון מאוד חיובי:דייהטסו שרייד-ידני ו1000 סמ"ק.

בשנים ההן תחילת שנות התשעים ,יוצרו 3 מכוניות מיני יפניות.

שלושתן היו די ספרטניות ,נטולות ביצועי מנוע מרשימים ,והנוחות בהן היתה בינונית.

המשותף לשלושתן בדגמי ה1000 סמ"ק -מנוע 3 צילינדרים.

דבר נוסף משותף-אמינות ברמה שאף מכונית ארופאית לא השתותה אליה.

המכוניות היו -סובארו גאסטי,סוזוקי סוויפט,ודיהטסו שרייד.

מנסיון של 6 שנים על השרייד -טיפולים שוטפים +תיקונים:פעם אחת אלטרנטור ופעם אחת אחת סטרטר.

(וכמו כן 2 מצברים ופעם צמיגים)

אלו היו כל התיקונים ב80K ק"מ שאני עשיתי.הרכב נמכר לקרוב משפחה עם

170K והוא מדווח שהרכב פנטסטי ולאחר שנה שברשותו אין תקלות.

אפשר למצוא רכב כזה ב6K -7K אחרי חיפוש מדוקדק(כי אפשר גם ליפול)

בהצלחה!!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לגבי הפליסיה זה אופציה יחסית מרווחת וטובה אבל מנוע 1.3 עם משקל כמו שלה הרכב ממש עגלה, אם זה לא 1.6 אל תתקרב החלפים ממש זולים.(אין לי ניסיון בתור בעלים אבל בתור אחד שנסע על הרכב הרבה), ראיתי קבלות של טיפולים בזמנו וזה היה ממש זול.

1.3 זה מנוע תוצרת סקודה שיש דעות חלוקות לגבי האמינות, והוא עגלה של ממש והוא ממש מתאמץ, לעומתו ה1.6 גם זול וגם זריזה (יחסית)

פורסם
בחיים, אבל בחיים, אל תציע לי סובארו :-)

משה

גם לא STI /B4 ? :p

ובאופן כללי מציע לך לבדוק באמת שרייד . למכרה שלי יש את הרכב כבר 3 שנים בערך והוא נוסע ללא שום תקלה !

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

לי יש אחת סטישן בגרסת ה1.3 , בעליות של ירושלים אכן משחקים אם הילוך 3-4 גם אם 5 נוסעים ברכב מהירות ממוצעת 60-70.

במישור אין בעיה לסוע 120 אם מזגן.

כמו שנאמר מקודם הרכב יחסית מרווח ונוח לנסיע , ואין הרגשה של קופסת שימורים על גלגלים.

עלות תיקונים זולה , לפני יומיים טיפול 10K יצא לי 300שח כולל חלפים,שמן,מים ירוקים.

הרכב מעוד קל , למי שחושש גרסת סטישן שוקלת 1.4 טון , גרסת הGLXI רק 914 ק'ג.

לגבי המנוע של סקודה 253K ועדיין נוסע , 1.3 נותן 68 כ"ס , בעיקרון לפי הפרסומת באותם השנים הרכב אמור לסוע

בכול משקל , גם אם תוסיף קרואן מאחורה למנוע 1.3 הרכב באמת יסע.

מסקנות שלי אחרי בעלות של למעלה מ5 שנים , זה אחת המכוניות שבאמת נותנת תמורה מלאה להשקעה.

חסכונית , זולה להחזקה , נוחות , אמינות , עמידות בפני תאונות כמובן שכול זה דעה שלי , ויש לקחת נסיעת מבחן בכול רכב לפני רכישה.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...