Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,אחרי שישרתי כמעט את כל מה שהיה לישר,ואחרי שהתנסיתי היום לראשונה בעלייה משמעותית עם הפיאסטה הידנית שלי (אני רגיל לבי 4 של ההורים,והתאכזבתי קשות בעליה).בכל אופן בעלייה של זיו בחיפה מי שמכיר,אני ואחי (200 קילו בערך,אנחנו גדולים) ומזגן פועל,נסעתי בערך 70 בלי יכולת לעבור את ה80 ובקטעים מסויימים 50 קמ"ש,אם זה הגיוני ,אני חושש שמא חסר לי כוח מהמנוע ואני מנסה למצוא את הבעיה,עוד אינדיקטור לגביי חוסר כוח או בעיה כלשהי בזמינותו הוא שכשאשר אני מדליק מזגן,אין מצב להתחיל נסיעה בלי להעלות טורים ולשחרר קלאץ' בהגזמה,זה טוחן קלאץ' ונראה לי מוגזם. לפני החלפת חוטי הצתה ברכב,היה בכלל קטע בעייתי שכאשר הייתי נותן גז חזק דווקא שהייתי צריך את הכוח,המנוע היה מקרטע,כמו מגביל סל"ד ברכבים מודרניים רק שלא משנה באיזו מהירות ובאיזה הילוך,כעת, אחרי ההחלפה הבעיה הזאת נפתרה אבל עדיין אני מוצא את עצמי מכבה מנוע ברמזור כי לא טחנתי ת'קלאץ' עם טורים גבוהים.

בדקתי שאני לא עובד על 3 פיסטונים ע"י ניתוק חוט הצתה כל אחד בתורו וראיתי שיש קירטוע כל ניתוק

מה עוד אני יכול לבדוק כדי למצוא את התקלה,אולי מערכת פליטה? בלילה שהאורות דולקים והאוטו מונע ועומד ניתן לראות מעט עשן שעובר מול הפנסים,אוליי יש איזו פירצה במערכת פליטה?

כמו כן בהתנעה קרה,האוטו מניע ונכבה לאחר מספר שניות במידה ולא נותנים גז. אם נותנים גז הוא נשאר עובד.

חוץ מהנ"ל האוטו בובה,לפחות בתוך העיר ובמהירויות של עד 90-100 במישור.

במידה ואתם לא מצליחים להעלות רעיונות,אשמח לקבל המלצה למוסך שמכיר את הרכב הנ"ל ובעל מוניטין של אמינות ,כדי למצוא את הבעיה ביעילות ולתקנה ולא בשיטת הניסוי וטעיה (שכמובן הלקוח נושא בעול הכספי) הכל כך נפוצה במחוזותינו הבלתי מקצועיים.

תודה ולילה טוב,אסף.

פורסם

אני מבקש סליחה מראש, ואל תעלב מהשאלה, אבל כשאתה נוסע בעליה ב 70-80 קמ"ש, באיזה הילוך אתה נמצא ? ובאיזה הילוך אתה נמצא ב 50 קמ"ש בעליה ?

ולא הבנתי, איך כיבוי מנוע ברמזור עוזר לצמצום שחיקת הקלאץ' ?

פורסם

הוא התכוון שהוא משחרר קלאצ' בלי לתת מספיק גז, ולכן המנוע נכבה מעצמו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

נכון, וזה מסתדר טוב עם התאוריה שלי - חוסר מיומנות בנהיגה עם גיר ידני.

אני משאר, שהוא מנסה לעלות את העליה בהילוך רביעי או אפילו חמישי, כשההילוך המתאים שם הוא שלישי.

פורסם

ואני משער שסתם הבחור מנסה להוציא מהרכב את מה שאין בו.

עם פיאסטה קטנה , 2 אנשים גדולים, מזגן ועליות לא מתונות, אי אפשר לשבור שיאי מהירות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לא רוצה לאכזב אותך, אבל עם הפיאסטה שלי, תא מטען ריק, ללא מזגן ולבד(75ק"ג), אני עושה את העליות של פרויד על 60קמ"ש.

למנוע הזה יש 60 כ"ס מסקנים וזה מה שהוא יכול לתת.

האוטו גם זולל המון דלק בעליות האלה - בעיר זה משהו כמו 1:9, כאשר מחוץ לעיר עושה 1:17 עם מזגן...

פורסם

האוטו לא נסע יותר טוב בידיי,הוא אצלי שבוע וחצי.

ולפי התגובות כאן כנראה שבאמת אני מצפה להוציא מהאוטו יותר ממה שאין בו.

את העלייה אכן עליתי ברביעי,ויש מצב לחוסר מיומנות בגיר ידני,אני צריך להוריד ציפיות ככל הנראה :) (או לעבור לאופנוע)

תודה,אסף.

פורסם

כשמפעילים את ההמזגן אכן הרכב דורש יחסית הרבה טורים בהתחלת נסיעה אפילו לפני שחרור הקלאצ זה לא שוחק אותו כי אתה לא אמור להגיע לפרפור של הגלגלים. לקח גם לי זמן להתרגל וברכבים אחרים שנהגתי גם קטנים פחות הורגש ההבדל כאשר המזגן עובד או לא .ברכב הזה העניין ממש מוזר למי שלא מכיר.

לגבי העליות אני יכול לומר לך שאם תכיר את הרכב יותר טוב ותעביר הילוכים בצורה מתאימה יותר הוא יסחוב יותר טוב.כמובן שתלוי איזו עליה אתה יכול בקטעים יותר קשים לכבות קצת את המזגן .בכל מקרה הרכב הזה הוא לא מצטיין בעודף כח.

נ.ב אתה מדבר על מנוע 1.3?

פורסם

היי אכן זה ה1300 8 שסתומים,מכיון שאין לי מד סלד קצת מקשה עליי העניין כיון שאני לא יודע אם אני מעמיס יותר מידיי,ד.א ידוע לך אם יש לרכב הזה מנתק הצתה?

פורסם

כן, יש מנתק הצתה.

לא צריך מד סל"ד כדי לדעת אם אתה מעמיס על המנוע או לא, זהו מנוע 1.3 עם מעט סוסים וכדי לשמור על אורך חיים של המנוע לא צריך לאמץ אותו בעליות, הילוך רביעי עם טורים נמוכים שלא עולים אפילו אם אתה נותן פול גז הם יורדים לאט לאט, זה הוא בהחלט עומס רב על המנוע.

כלומר אם תעלה את העלייה בהיולוך שלישי עם מהירות 50-60 קמ"ש זה בהצלחט מצויין, אפשר מדי פעם לשלב להילוך רביעי ולתת מעט גז כאשר אתה מרגיש שהמהירות עולה "והעלייה קצת מתיישרת", וכמובן כשקורה ההפך: לחזור להיולך שלישי והלאה.

ועוד משהו שרציתי להוסיף, אם אתה שומע את הקול של המנוע זה לא אומר שהוא מ.ת.א.מ.ץ, כבר אמרו לך שזה מנוע 1.3 ובעליות קשות אכן אתה צריך ללחוץ בהליוך קצת יותר נמוך ואולי לכבות מזגן מדי פעם.

בהצלחה.

קיוון

פורסם

מנסיון אישי עם הפיאסטה, אני נוסע איתה כל יום לאוניברסיטה ועולה איתה את העליות כל יום (העליות של נשר לאוניברסיטה). הגבול שלה בעליה זה 80 בלחץ בלי מזגן בכל זאת מנוע 1300 ותיק.

מבחינת הילוכים רביעי זה רק לקטעים הממש מישוריים בעליה, את רובה צריך לעלות על שלישי. אל תפדח לסחוב את ההילוכים יותר (כמובן לא לקרוע את האוטו). אני סוחב את ההילוכים הרבה בעליה ועושה אותה בלי מזגן, עם מזגן הרכב מגיע ל60 70 גג! וזה יותר מדי מאמץ בשבילו. בסך הכל האוטו מתמודד טוב עם העליות, גם אני כמוך בחור גדול וכשעברתי לפיאסטה מהאוטו של ההורים נאלצתי להסתגל לחיים במסלול הימני אבל מתרגלים לזה מהר ביחוד שבמישור הפיאסטה זריזה מאוד ועוקפת יפה הרבה מאזדות 3.

בעניין המזגן עוד מהיום שקניתי אותה מי שמכר לי אותה הגדיר את זה יפה, ברגע שאתה מפעיל מזגן האוטו נעשה פלגמט וכן צריך לתת גז רציני בשביל להתחיל נסיעה בצורה טובה וגם לפעמים האוטו מרגיש פתאום כבד אבל זה לא רציני, אני נמנע לעשות עליות עם מזגן בגלל זה.

ברור שצריך להתרגל אחרי שיורדים ממכונית חדשה ואוטומטית וההסתגלות עוד יותר קשה (עבורי) כשחוזרים לנהוג על הגדולות.

פורסם

היי,תודה על התגובה.

יצא לך למדוד צריכת דלק (בצורה מדוייקת,ז"א מדידת קילומטרים בין תדלוק לתדלוק של מיכל מלא)? אם כן,כמה יצא לך משוקלל הצריכת דלק?

ועוד שאלה,ברכב מותקן מכסה מיכל דלק חליפי לאחר שהמנעול במקורי נהרס,אני חושש שמא דלק מתנדף לי מהמיכל בשל אטימה לא מספיק טובה,מישהו אמר לי שאם אין ריח זה בסדר,אין ריח מבחוץ אלא כשאני פותח את המכסה החיצוני ואז יש באזור התא ריח אבל זה נראה לי הגיוני וסביר... מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...