Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני רוצה לקנות רכב מסחרי בינוני

אני מתעניין ברכבים בסביבות השנים 2005-2007

אני מתלבט בין הדגמים סיטרואן ברלינגו/סיטרואן ג'מפי/פיאט דובלו/פורד טורנאו קונקט/פיג'ו פרטנר/טויוטה הייס או כל דגם אחר של רכב שאתם מכירים...

הבנתי שהרנו קנגו על הפנים...

מדובר עם רכב שיעשה הרבה עבודה (העמסה והעברה של ציוד)

אני מעוניין לדעת מה הרכב האמין ביותר שעושה כמה שפחות בעיות שיהיו בו כמה שפחות תיקונים בעיקר מבחינת גיר ומנוע

שהטיפולים לא יקרים ותיקונים אם יש יהיו זולים אבל בעיקרון מה שהכי חשוב לי ושאני מחפש שהרכב לא יעשה בעיות.

אם אפשר שמישהו שהיה לו רכבים מסחריים ייתן לי חוות דעת..

תודה

דוד

פורסם

מנסיון עם דובלו וקונקט שניהם מעולים נפח ההעמסה בדובלו קצת גדול יותר והיא גם חזקה יותר וצורכת פחות דלק מהקונקט

החסרון שלה (שהוא היתרון של הקונקט) חוסר אבזור והיא ממש לא נוחה לנסיעות ארוכות עם הרכב.

לסיכום אם הגודל מספיק לך ואתה הולך לנהוג הרבה ברכב-הקונקט מצוינת בשבילך.(את השאר אני לא ממש מכיר)

בהצלחה

חבר,אתה חופר

פורסם

השאלה מה יותר אמין? מה עושה פחות בעיות לאורך הזמן... כי אני מעוניין ברכב שלא יצטרך להכנס למוסך כל 3 חודשים... אני מדבר מבחינת גיר, מנוע, תיבת הגה וכל מה שנוגע לצד המכני של הרכב... אם מישהו עשה השוואה בין רכבים מסחריים או שהיו ברשותו רכב מסחרי שהיה אמין לאורך זמן (שלוש שנים +-) זה יעזור לי מאוד... רצוי לציין שהייתה ברשותי פיאט דואבלו שנת 2003 במשך שנה והיו איתה מס' בעיות כולל צורך לשפץ את תיבת ההגה. השאלה האם הברלינגו או הקונקט אמינות יותר?

בנוסף הבנתי שטויוטה אמינים מאוד ושיש להם את ה-הייס איך היא? למישהו היה לאורך זמן ויכול לתת עליה חוו"ד?

פורסם

אני גם בעל רכב מסחרי(טרנספורטר קרוול) אני אישית מאוד מאוד מרוצה מהרכב, זה רכב גרמני המנוע שלו חזק והוא עושה את העבודה. אבל הטיפולים שלו דיי יקרים וגם החלפים שלו.

אני חושב לקנות או טרנספוטר או את הטויוטה האיס(שהבנתי שהיא גם ממש טובה, המון אנשים אמרו לי שהם רק ממלאים שמן ומים ונוסעים) לא יודע בנוגע לחלקים וטיפולים.

יש גם את הפורד טרנזיט שהוא גם רכב מאוד חזק, אמין אבל גם לו יש לו טיפולים יקרים.

אם אתה מחפש משהו יותר קטן אז לדעתי כדאי לך ללכת על פורד קונקט- זה רכב מאוד מרווח, נוח וחזק- אבל שוב זה טיפולים של פורד ולהבנתי הם דיי יקרים.

יש גם את הניסן לרגו/סרנה- שזה רכב שלהבנתי הוא דיי חזק אבל הפתיחה שלו היא חלשה.

כמו כן יש את הפרטנר והקנגו- אותם אני לא מכיר כי לא נסעתי בהם.

אגב אולי משהו כמו הניסן ווינר יכול להתאים לך?

קובי

פורסם

ברלינגו הוא לא רכב לעבודה מאומצת הוא רכב תכנאים (השאלה באמת המה תגדיר עבודה מאומצת) והחיסרון הגדול הוא שהוא מתחת ל3.5 טון ולכן הוא מוכר למס רק 55%

פורסם

כל הרכבים שהוזכרו כאן הם מתחת ל 3.5 טון.

לא ברור לי איך אנשים משווים בין ברלינגו/קנגו, לטרנזיט/טרנספורטר/ניסאן לארגו, כשלאחרונים יש יותר מכפול מקום למטען, וכושר העמסה כפול גם כן.

פורסם

אני אחדד את השאלה יותר.

איזה רכב אמין יותר מנסיון איש מהרכבים האלוי (כלומר בלי בעיות)? סיטרואן ברלינגו/פיאט דובל/פורד קונקט

מה עלויות הטיפולים הנמוכות יותר בין הרכבים?

איזה רכב יותר אמין מהרכבים האלו: טויוטה הייס/סיטרואן ג'מפי

מה עלויות הטיפולים הנמוכות יותר בין הרכבים?

פורסם

לי היתה דובלו מודל 2003 שעשתה אצלנו כ 300,000 ק"מ די מאומצים עם 0 בעיות. לעומתה פרטנר (אחותה התאומה של הברלינגו) מודל 2000 שהיתה לנו לפני הדובלו עשתה הרבה צרות (כל הרכבים נקנים אצלי חדשים ומטופלים לפי הוראות היצרן במוסכים מורשים).

לדובלו יש יתרון על הקונקט בצריכת הדלק ובמרווח הטיפולים. אצלי את הדובלו הישנה החליפה דובלו חדשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במודלים האלו של הברלינגו, הדגם הכי מוצלח והכי שווה הוא זה עם מנוע 1600HDI. אמין מאוד (!), שקט, נוח וחסכוני. קיימים 2 דגמים, אחד עם 75 כ"ס והשני עם 90 כ"ס. ה 90 כ"ס עדיף, אבל גם ה 75 כ"ס עושה את העבודה ללא שום בעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לי היתה דובלו מודל 2003 שעשתה אצלנו כ 300,000 ק"מ די מאומצים עם 0 בעיות..

שי, תעשה לי טובה ואל תספר לנו סיפורים שהרכב עשה 300K בלי שום תקלות.

הניסיון שלי בחיים עם רכבים הוא פי כמה משלך ולא ניתקלתי ברכב שעשה 300K בלי בעיות.

לא הוחלף אלטרנטור,משאבת מים,רדיאטור אתה מוזמן להמשיך את הרשימה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ידידי, לא הוחלפו מה שציינת ולא הוחלף כלום חוץ ממצמד שהוחלף באחריות אחרי 60,000 ק"מ (לא מדובר על רפידות בלמים, צלחות בילום, צמיגים ורכיבים מתכלים דומים כמובן).

משאבת המים אורגינלית וכך גם הרדיאטור (שממך אני מצפה שתדע שהוא הולך כפונ' של זמן ולא קילומטרז'). אני לא יודע מה הניסיון שלך אבל אתה גם ממש לא יודע מה הניסיון שלי אז לפי מה אתה קופץ עם כל מיני מסקנות מנותקות מהמציאות?

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה ש 300K ברכב בן 5 צריכים לגרור תקלות שונות ומשונות. גם המשאית איסוזו שלנו כבר עם 190,000 ק"מ והוחלף בה פרט למצמד רק מדיד שמן שאותו אידיוט ששרף את המצמד שבר.

לא מדובר על תחושות בטן כמו אצלך אלא על תיעוד מלא של כל פיפס שקשור לרכבים (אני יכול אפילו לבדוק כמה ליטרים סולר הוא צרך) כי מדובר ברכבים של חברה.

פורסם
במודלים האלו של הברלינגו, הדגם הכי מוצלח והכי שווה הוא זה עם מנוע 1600HDI. אמין מאוד (!), שקט, נוח וחסכוני. קיימים 2 דגמים, אחד עם 75 כ"ס והשני עם 90 כ"ס. ה 90 כ"ס עדיף, אבל גם ה 75 כ"ס עושה את העבודה ללא שום בעיה.

אני עכשיו נוסע על ברלינגו 75 כ"ס 1.6HDI שנת 2009, ולמרבה ההפתעה היא לא חסכנית יותר מקנגו אטמוספרית שנת 2000, שהייתה לי קודם. והיא גם לא יותר שקטה, במיוחד כשנוסעים עם חלונות פתוחים, בעזיבת גז ובסל"ד נמוך יש טרטור מאוד מעצבן, עם חלונות סגורים זה כמעט ולא נשמע.

כמובן שמדובר בעולם אחר של ביצועים, אבל כל שאר הפרמטרים (כולל הרעידות) די דומים.

לגבי נושא האמינות - אני לא מפקפק כמובן במילים של שי, אבל, עדיין קשה לי להאמין בזה.

בקנגו שלי, שכל חייה טופלה במוסך מורשה וננהגה בעדינות ובהתחשבות, במהלך 300 ומשהו אלף ק"ם הוחלפו כמעט כל המכלולים, חוץ המהנוע ומכלולי המזגן.

רשימה חלקית של מה שהוחלף- משאבת הזרקה - שיפוץ פעמיים, משאבת מיים, פעמיים טרמוסטט, רדיאטור (כנרא לא היה צריך), חיישן הזרקה, חישן מהירות בגיר, מקדם הזרקה, לוח שעונים פעמיים, מצתי להט 3 או 4 פעמים, 4 בולמי זעזועים, 4 או 5 ציריות, אלטרנטור, פעמיים פולי מנוע, תושבות מנוע פעמיים או שלוש, משאבה חשמלית של הגה כוח עשתה בעייות, היה חופש במסרק הגה, שתוקן ללא החלפה, הוחלפו כריות בולמים, הולפו שני מפתחות התנעה (יקר), ובטח שכחתי משהו.

לפני הקנגו היו לי 2 ברלינגו מהדור הישן, (דגם 1997), אחת מהן סבלה מבעיות רבות, ובשניה לא הייתה שום תקלה, קילומטרז' בשתיהן היה באיזור 150-200 אלף.

פורסם

בוקי, בדקתי גם במחשב בעבודה והדברים היחידים שנעשו הם חיזוק צינור מזגן שהתרופף ודלף והחלפת פולי מנוע.

שים לב שלמרות שמדובר ברכב עם קילומטרז' גבוה הוא די צעיר כך שנזקי גיל/קורוזיה לא נמצאים בו אלא רק בלאי מכאני.

פורסם

טוב, גם הרכב שלי לא היה ישן במיוחד,הבדל של שנתיים-שלוש משלך. אבל, ההבדלים בכמות ההחלפות בין הרכב שלי לשלך פשוט עצומים, הרשימה שלי בהודעה הקודמת לא כוללת את כל הדברים שהוחלפו, כי אני פשוט לא זוכר הכל.

מקווה שעם הרכב הנוכחי (ברלינגו) זה לא יהיה ככה.

פורסם

דווקא בפרטנר שהיתה לפניו (מודל 2000) 100K ק"מ עברו חלק ואח"כ כל כמה שבועות משהו אחר היה מתפגר.

• תוכן חדש...