Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראית בחירה מעולה, ובאמת דיל טוב, קילומטראז' נמוך והרכב נשמע טוב, ומבדיקה קצרה ביד 2 הוא אכן מאד סחיר.

אבל יכול להיות שהוא יותר מדי גדול בשבילי, אני נהג יחיד, בן 25 , בלי משפחה וילדים, ככה שאני לא צריך רכב עם המון נפח...

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי עידו,

עד לא מזמן הייתי באותה צרה כמוך, בדיוק עם אותן הדרישות ולפני כמה ימים קניתי סיריון 2006 בתקווה שאצא מרוצה ממנה.

מכיוון שהסיריון נפלה אציע לך את הרכבים האחרים שחיפשתי: טויוטה יאריס, מה שאומר שתצטרך לרדת בשנתון לשנתונים 2004-2005. סוזוקי איגניס עד שנתון 2006. פורד פוקוס עד 2005.

כל הרכבים הללו נחשבים אמינים (הפוקוס אולי קצת פחות אבל גם נחשבת אמינה), חסכוניים וסחירים מאוד (ובגלל זה גם קצת קשה למצוא אותם). אני גם התעקשתי לקנות יד ראשונה ורק מפרטי...אם אתה מחפש רכב שלא יהיו לך בעיות למכור בהמשך לפי דעתי כדאי שגם אתה תשים דגש על קנייה מיד פרטית.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

או קיי, מצאתי כמה דגמים, תנו קצת חוות דעת לגביהם?

-סיאט קורדובה 2006, 50,000 ק"מ, 60,000 ש"ח.

-סיאט איביזה 2006, 53,000 ק"מ, 64,000 ש"ח.

-אימפרזה ניו אייג' 2006, 55,000 ש"ח, 60,000 ש"ח.

-פולקסווגן פולו 2006, 30,000 ק"מ, 60,000 ש"ח.

-שברולט אבאו 2008, 35,000 ק"מ, 65,000 ש"ח.

-שברולט אופטרה 2006, 27,000 ק"מ, 60,000 ש"ח.

כמובן שאפשר למצוא עוד, אבל בנתיים זה כל מה שאני מוצא.

על מה אתם הייתם הולכים?

מה מהרכבים הנ"ל הכי חסכוני+אמין?

פורסם

על שברולטים למיניהם אני מציע שתוותר.

אחת הדרישות היתה שמירת ערך, זוכר?

אוואו גם חסרת בטיחות שמתקבלת על הדעת בשנות האלפיים:

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

אם פסלת את אלמרה בגלל הגודל, מדוע הכנסת לרשימה את אימפרזה? היא לא יותר קטנה, לא יותר חיסכונית.

מהרשימה האחרונה הייתי בוחר בפולו (לא בגלל שמדובר ברכב עדיף על איביזה, פשוט מהנסין של העבר, פולקסוואגן תשמור יותר טוב על ערכה).

בכל האופציות שציינת אתה יכול לשכוח מחיסכון בדלק של יאריס, ג'אז וסיריון.

אבל מה לא עושים בשביל קצת אסטטיקה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין בעד מה ותודה רבה!

סיאט ושברולט באמת מאבדות הרבה מהערך שלהן. גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת כי באמת בתקציב שלך אתה יכול לקפוץ לשנתונים מאוד גבוהים בהן אבל אתה תשלם על זה אח"כ במעמד המכירה.

פולו היא אופציה טובה רק קח בחשבון שהטיפולים שלה יהיו קצת יותר יקרים מהטיפולים ברכבים יפנים.

טיפ לגבי מציאת רכב - תעבור בסוכניות רכבים חדשים באזור המגורים שלך + טלפונים לסוכניות רכבים בערים מרכזיות שיהיה לך נוח להגיע אליהן ותשאל אם יש להם רכבים מטרייד אין. יש אנשים שקונים רכב חדש כל כמה שנים ולא רוצים להתעסק עם מכירת הרכב הישן שלהם. זו ירייה באפילה אבל לפעמים מגיעות ממש מציאות וגם בחלק מהמקרים תוכל לקבל אחריות לרכב.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

כמה דברים על גודל ושמירת ערך:

vladclar- רציתי רק לדעת אם אחת מה"משפחתיות" שיש להן שוק דיי טוב יכולה לשמש אותי באותה צורה (מבחינת חסכוניות).

מעבר לכך , אתה צודק לגמרי כשאתה אומר שאכן יש פשרות על מנת לקבל רמה מינימלית של אסתטיקה.

ה-מ-ו-ן תודה על המידע הבטיחותי על השברולט.

לגבי שמירת ערך- נכון שהסיאט והשברולט לא שומרות על הערך שלהן, אבל לא ירד כבר החלק המשמעותי?

ולגבי הפולו- האם היא לא זהה ב90% לסיאט איביזה?

איך היא מבחינת חסכון בדלק?

פורסם

היי עידו

כבעליה לשעבר של פולו אני יכול להמליץ לך בחום.. אני באופן אישי מאוד נהניתי מהנהיגה.

צריכת דלק ממוצעת של 12 ק"מ לליטר בעיקר בכבישים בין עירוניים.

א ב ל..

הרכב לא זול מבחינת טיפולים ואחזקה. כל כניסה למוסך מלווה בהוצאות יחסית רציניות.

היום יש לי 206 XS.. מדובר בדגם ה"ספורטיבי" של ה-206.

ידני, חסכוני, אמין, סקסי, זריז ונעים לנהיגה.

גם אני התלבטתי אם לעלות שנתון עם הפולו או ללכת לכיוון אחר

אך כל מבחני ההשוואה והפורומים שהפכתי וקראתי הצביעו לי על ה-206

ואכן היום אני לא מצטער..

שים עין על הדגם הזה

שיהיה בהצלחה

פורסם

הרבה אנשים פה מכוונים לכיוון ה206, ויש המלצות טובות....

אני אחפש גם בכיוון הזה.

מישהו יודע מה הסיכוי למצוא מאזדה 3 שנת 2005 עם קילומטראז' נמוך וסביבות ה60,000? יש דבר כזה?

פורסם

ליסינג..

המאזדה 3 מנסיוני היא חזקה, שקטה, מהנה ביותר לנהיגה.

אזור נהג נעים סה"כ..

אוטומטית - פחות חסכונית או מהנה (לטעמי) לנהיגה.

נראית טוב סה"כ אבל לא ייחודית בכלל

פורסם

יחודיות לא קריטי לי, להיפך, בגלל ששוק המאזדה בארץ כל כך גדול זה רק מדרבן אותי יותר בכיוון, כי זה אומר שהיא מבוקשת, ושאני אוכל למכור אותה אחר כך בהפסד מינימלי.

איזה עוד רכבים יכולים בכלל להכנס לקריטריון הזה?

פורסם

הלכתי לסיבוב בין סוכנויות הליסינג השונות, קיבלתי הצעות, אני רק צריך לברר עם אנשים אובייקטיבים-

סוזוקי ליאנה ומאזדה 3, נכון שהן בעצם משפחתיות וגדולות, אבל איך הן מבחינת חסכון בדלק?

מי מהן עדיפה?

והאם הם דגמים אמינים?

פורסם
2 דברים לגבי הסווייפט:

1. שמעתי מאנשים שיש להם שהיא מ-מ-ש לא חסכונית.

2. אני לא חושב שיש סוויפט בתקציב שציינתי....

לא נכון, סוויפט חדשה היא מכונית בהחלט חסכונית. אני חושב שבאמת עדיין אין בתקציב שציינת, אלא כ-10K מעל.

המליצו לך על יאריס וג'אז שהן יקרות יחסית לשנתון אבל ממלאות את כל הדרישות שלך היטב.

לא מומלץ ללכת על מאזדה 3 או משפחתיות אחרות - יקרות יותר לאחזקה ופחות חסכוניות.

206 - עדיף בגיר ידני, ההבדל בחסכון בדלק גדול.

פולו - גם מכונית טובה מאוד. העלויות הגבוהות בכניסה למוסך נובעות בעיקר מתמחור מטורף של מוסכי היבואן. מומלץ ללכת למוסך מורשה רגיל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היי עידו

אני הייתי במצב שלך בדיוק לפני שנתיים, רק עם תקציב קצת יותר גבוה. אחרי כל התלאות גם אני בסופו של דבר בחרתי בפיג'ו 206 XS ידנית.

בסופו של דבר היא היחידה שהיה בה הכל... תיבה ידנית, חסכון (לא רעה אבל גם לא ממש פיאט אונו 900 סמ"ק) אסטתיות, התנהגות, בטיחות (הדגם הזה מגיע עם 6 כריות אוויר) וסחירות כך שהמחירון לא נופל יותר מידי, עדיין לא מאזדה אבל סביר בהחלט.

לאחר שנתיים עם האוטו עדיין לא היתה לי אפילו הבעיה הכי קטנה (עלה על הכביש במרץ 2005 יש להוסיף), גם לא עם האלקטרוניקה ומה שהכי מפתיע אותי היא איכות ההרכבה, האוטו על הכביש כבר מעל 4 שנים ואין אפילו קירקושון...

בסופו של דבר אני מאוד מרוצה ממנה ועכשיו כשאני כבר שוקל להחליף אותה במשהו קצת יותר חדש אני נוטה שוב ללכת לאותו כיוון.

בקשר לשאר המכוניות שהוזכרו יש לי היסטוריה רק עם 2. היונדאי גטס שהיא פשוט זוועה על גלגלים והסוזוקי סוויפט שעושה הכל מצוין חוץ מחסכון.

פורסם

sronis - המון תודה, הודעה מאד תמציתית וברורה, למדתי ממך.

MercuryZ - אם לא הייתי מחפש תיבה אוטומטית- הייתי מציע לקנות את הרכב שלך :), אבל תודה על הרעיון, עזרת לי לגבש החלטה.

• תוכן חדש...