Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 1.6HDI מול מגאן 1.5DCI, ידניות כמובן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודעת שיש כאן כבר שרשור עם השוואה בין מגאן ל-C4 וקראתי אותו, אני מבקשת מידע והשוואה על גרסאות הדיזל ולכן פותחת שרשור חדש.

אני שבה ומתייעצת איתכם בהמשך להודעתי מלפני כמה ימים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=267134.

העסקה לגביה התייעצתי איתכם (המגאן מחב' הליסינג) לא יצאה אל הפועל, ואני עדיין מחפשת אחת שדאגו לה והתייחסו אליה יפה ועם קילומטראז' שפוי.

כעת אני שוקלת גם סיטרואן C4 בגירסת הדיזל הידנית, רק שאותה כפי הנראה עוד יותר קשה למצוא (לפחות לפי החיפוש בלוחות באינטרנט).

אני מאד אודה למי שיש לו נסיון עם ה-C4 דיזל ידנית אם יוכל לספר לי עליה.

מבחינה טכנית אני מבינה שה-C4 עם מנוע 1600 110 כ"ס ומומנט גבוה יותר 24.5 (המגאן מנוע 1500 85 כ"ס ומומנט 18.9) קצת יותר חזקה?

צריכת הדלק דומה.

נתונים אלו חשובים לי מכיוון שהנסיעות היומיות שלנו הן באזור הררי ולכן חשוב לנו אוטו שיסחוב היטב בעליות קשות.

אני מוטרדת יותר מעניין הבטיחות, אמנם במבחני ריסוק ראיתי שגם ל-C4 חמישה כוכבים אבל במפרט הטכני הופיעו רק 2 כריות אוויר וללא ESP??

האם זה נכון או שזו טעות?

בקיצור אני מאד אודה לכל מי שיוכל לעזור לי להשוות ביניהן או לספר מנסיונו.

המון תודה,

הדרייברית

פורסם

1. אני חושב של-C4 הנמכרת בארץ מנוע 92 כ"ס ולא 110 (עם 21.4 קג"מ) לגרסה הידנית של המגאן המדוזלת יש 85 כ"ס ו-20.4 קג"מ, כך שההבדל לא גדול.

2. בידני שתיהן תסחובנה מצוין גם בעליות, אל דאגה.

3. בטיחות - כיום ה-C4 דיזל נמכרת עם 6 כריות ו-ESP, אך בעבר היא נמכרה עם 2 כריות בלבד ובלי ESP. גרסת ה-2 כריות פחות בטוחה, מן הסתם, וכאן המחסור ב-ESP משחק תפקיד חשוב. בלי ESP ועם צמיגים "ירוקים" לדיזל יש בעיית אחיזה (גם בגלל הרבה מומנט) והתוצאה היא שגם נהג לא ספורטיבי יכול לאבד איתה אחיזה באופן מטריד. לכן הייתי ממליץ ללכת על המגאן, אם תמצאי כזו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לצערי הרב, C4 HDI נמכרה בכמויות קטנות מאוד וקשה למצוא כאלה.

המנוע , כמו שרוני אמר, מפיק 92 כ"ס ו 21.4 קג"מ בסל"ד מאוד נמוך.

מדובר במנוע שמשרת גם דגמי ברלינגו מסויימים משנת 2006 (ברלינגו בשנים הללו קיים בגרסת ה 1.6HDI עליה אנו מדברים כעת, גרסת 1900 סמ"ק אטמוספרית [ללא טורבו, גרסה חלשה מאוד, רועשת ולא חסכונית במיוחד] וגרסת 2000 סמ"ק HDI שהיא חזקה וחסכונית יותר מה-1900 סמ"ק אך עם רמת ויברציות גבוהה יחסית ל 1.6HDI).

חזרה ל C4-HDI; מבחינת צריכת דלק, מניסיון לא אישי אלא של לקוח (פרטי!) שלי, מחשב הדרך (המדוייק, יש לציין) מדווח על צריכה של 17,2 ק"מ לליטר בנסיעות עירוניות בעיקר עם קצת משולבות - כשמחוץ לעיר עם רגל עדינה אפשר לצפות בקלות ליותר.

הנהיגה ברכב קלה מאוד, המצמד עצמו מופעל ע"י משאבות הידראוליות והדוושה רכה ונוחה לתפעול לאורך שנים. המנוע מאוד גמיש והרכב זריז להפליא. האוטו יטפס עליות ו"יסחב" בצורה מרשימה מאוד, הרבה יותר טוב מכל 1.6-2.0 בנזין שאתם מכירים.

לאור הניסיון עם המנוע גם בדגמי הברלינגו, הרכב מ-א-ו-ד אמין ואין בעיות כרוניות כלל. טיפולים מבוצעים כל 20,000 ק"מ והשימוש בשמן "על רמה" (5W40 או 5W30) הכרחי.

בקיצור - הדיזלים הקטנים עם הטורבו הם פשוט תענוג של אוטו.

איציק

נ.ב.

שיפצרתי לך את הכותרת ;-)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה ל sronis ולאיציק נ. על התשובות.

אכן מאד מצאה חן בעיני ה- C4 במיוחד בגרסת 5 דלתות אבל כפי שציינתי איפה למען השם אני אמצא אחת כזו??

חיפוש ביד 2 הניב מודעה אחת! רלוונטית וגם היא יקרה מידי לתקציב.

לא שמגאן דיזליות ידניות יש הרבה אבל מהמצאי בשטח נראה לי שיש קצת יותר מגאניות בשטח.

לצערי היות שאנו כרגע בלי אוטו, לא נוכל לחפש הרבה, צריכים למצוא אוטו עד סוף השבוע גג.

ובכל מקרה לא מוכנה להתפשר על בטיחות (במיוחד לאחר התאונה שעברנו לאחרונה), אם הבנתי נכון ה-C4 בגירסאות הדיזל של לפני 2008 לא היו 6 כריות אוויר ולא ESP אנא תקנו אותי אם אני טועה.

איך גמישות המנוע במגאן המדוזלת? נראה לכם שיהיה מהנה לנהוג עליה?

השיקול של דיזל הוא בעיקר משיקולי חיסכון בעלויות דלק, ואולי גם למתן קצת את הנהיגה הספורטיבית :wink: בכל זאת זה אוטו למשפחה...

אני חובבת נהיגה ועד היום נהגתי רק על מכוניות עם מנועי בנזין ותמיד ידניות כך שאין לי נסיון עם מנועי דיזל.

מכל המכוניות שהיו לי הכי אהבתי את הקליאו 1400 שלי מנוע 16 שסתומים גיר ידני, מנוע גמיש וזריז וכייפית לנהיגה.

מחר אני הולכת לראות עוד מגאן דיזל בקרסו טרייד אין ואם הכל בסדר איתה אולי נסגור.

אשמח לשמוע עוד דעות והערות בעד ונגד וכמובן אעדכן אתכם כשנקנה.

ולאיציק: שיפצור הכותרת בסדר גמור.

תודה, הדרייברית

פורסם

אם את רגילה לבנזין ידני אז לא תהיה לך בעיה להתרגל לטורבו דיזל ידני - את מקבלת הרבה יותר כוח בסל"ד נמוך, אבל הסל"ד נגמר לך סביב 4000-4500.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהתנסות בנהיגה בברלינגו HDI 75 כ"ס ובגמפי HDI 110 כ"ס מדובר מנועים שמגיבים יפה מאוד וחסכונים מאוד.

C4 ידנית עם מנוע HDI ו 92 כ"ס צריכה להיות מהנה מאוד לנהיגה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...