Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה| למה נכבה האוטו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה שמציקה לי כבר מספר שבועות .

ברכב ידני למה בעצם שלא מכניסים הילוך כמו שצריך ושעוזבים את הקלאץ בהילוך ראשון

או כל סיבה אחרת למה בעצם נכבה הרכב מהי קורה של בפנים ?

אם מישהו יכול להמחיש לי את בצורה פשוטה ובשפה לפשוטי ''עם הרכב'' אני אשמח :)

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

מנוע צריך להסתובב כדי להמשיך לעבוד, אם הוא נעצר אז המנוע נכבה -

אז אם אתה בהילוך ועוצר את האוטו אז המנוע לא יכול להסתובב (כי הגיר אמור לסובב את הגלגלים, אבל אתה עוצר אותם) ולכן המנוע נכבה.. שאתה לוחץ על הקלאץ' אז הקשר בין המנוע לגיר מתנתק והמנוע יכול להסתובב "על ריק" בלי להכבות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

*אם אני לא טועה*

המצמד מנתק את המנוע מתיבת ההילוכים.

מצד אחד, יש את הדיסקית של ההילוכים, מצד שני את הדיסקית של המנוע.

אם המנוע יסתובב 5 פעמים בדקה, וההילוכים 50 פעם בדקה, לא תהיה התאמה ואחד מהם לא יסתגל לשני, וייעצר.

בקיצור, בגלל שהעברת הילוך מהר מדי, המנוע יסתובב לאט מדי כדי להכנס להילוך.

תקנו אותי?

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

אתה טועה. אם מהירות סיבוב של גיר יותר גדולה ממנוע, אז אחרי עזיבת מצמד מנוע יסתובב בהתחלה במהירות של גיר.

נניח אתה לוחץ קלאץ' למספיק זמן בנסיעה ומהירות שלך 80, הילוך רבעי, סיבובי מנוע כמובן ירדו לסיבובי סרק וכאשר תרים רגל מקלאץ' המנוע יתחיל להסתובב נניח על 3000ש"ל (תלוי מרכב).

כאשר רכב עומד, משלבים הילוך, זורקים קלאץ ולא נותנים מספיק גז, המנוע עוצר, כי אין לו כוח לסובב את הגיר והוא כמובן נכבה (תלוי כמובן מרכב, יחסי העברה וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה טועה. אם מהירות סיבוב של גיר יותר גדולה ממנוע, אז אחרי עזיבת מצמד מנוע יסתובב בהתחלה במהירות של גיר.

נניח אתה לוחץ קלאץ' למספיק זמן בנסיעה ומהירות שלך 80, הילוך רבעי, סיבובי מנוע כמובן ירדו לסיבובי סרק וכאשר תרים רגל מקלאץ' המנוע יתחיל להסתובב נניח על 3000ש"ל (תלוי מרכב).

כאשר רכב עומד, משלבים הילוך, זורקים קלאץ ולא נותנים מספיק גז, המנוע עוצר, כי אין לו כוח לסובב את הגיר והוא כמובן נכבה (תלוי כמובן מרכב, יחסי העברה וכד').

אז צדקתי בחצי :)

אם הגיר בהילוך רביעי, והמנוע לא מסתובב מספיק, אזי שהמנוע ייעצר וייכבה, לא?

זה הכל מה שהמורה נהיגה לימד אותי וכבר הספקתי לשכוח.

פורסם
אם הגיר בהילוך רביעי, והמנוע לא מסתובב מספיק, אזי שהמנוע ייעצר וייכבה, לא?

רוצה להגיד לי שאתה מתחיל לנסוע על הילוך רבעי? אתה בטוח שמדובר ברכב פרטי ולא משאית עם 16 או 18 הילוכים?

בזמן נסיעה לרכב יש אינרצייה, לכן הוא נוסע גם בלי גז, גם על נאוטרל וגם עם קלאץ'. לכן, בהנחה שמנוע עובד על סרק על נאוטרל או אתה על קלאץ', בשילוב הילוך סיבובי מנוע יעלו, כמובן תלוי מיחסי העברה, מהירות והילוך. אם תיסע במהירות נמוכה יותר ממה שהילוך מיועד, אז בשילוב הילוך האוטו עלול להכבות, זה החצי שצדקת. העיניין שבדוגמא שלך, גיר מסתובב על טורים גדולים יותר ממנוע, לכן מה שרשמתי אני זה נכון במקרה הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רוצה להגיד לי שאתה מתחיל לנסוע על הילוך רבעי? אתה בטוח שמדובר ברכב פרטי ולא משאית עם 16 או 18 הילוכים?

בזמן נסיעה לרכב יש אינרצייה, לכן הוא נוסע גם בלי גז, גם על נאוטרל וגם עם קלאץ'. לכן, בהנחה שמנוע עובד על סרק על נאוטרל או אתה על קלאץ', בשילוב הילוך סיבובי מנוע יעלו, כמובן תלוי מיחסי העברה, מהירות והילוך. אם תיסע במהירות נמוכה יותר ממה שהילוך מיועד, אז בשילוב הילוך האוטו עלול להכבות, זה החצי שצדקת. העיניין שבדוגמא שלך, גיר מסתובב על טורים גדולים יותר ממנוע, לכן מה שרשמתי אני זה נכון במקרה הזה.

לא הבנת מה אני מנסה להגיד.

לא שללתי את התשובה שלך, כי אני כבר לא זוכר מה למדתי(חומר תיאורטי).

אני אומר שאתה צודק, ואני צדקתי בחצי וטעיתי בחצי.

תם ונשלם D:

יומטוב.

פורסם
יש לי שאלה שמציקה לי כבר מספר שבועות .

ברכב ידני למה בעצם שלא מכניסים הילוך כמו שצריך ושעוזבים את הקלאץ בהילוך ראשון

או כל סיבה אחרת למה בעצם נכבה הרכב מהי קורה של בפנים ?

אם מישהו יכול להמחיש לי את בצורה פשוטה ובשפה לפשוטי ''עם הרכב'' אני אשמח :)

דמיין לעצמך שאתה רוצה להתחיל לרוץ. באופן רגיל הרגליים שלך מספיק חזקות כדי לדחוף את משקלך קדימה.

עכשיו דמיין שקושרים לך 800 ק"ג לרגליים. לא תעמוד?

פורסם

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הענין שנגיד אני נוסע בהילוך שני, עוזב גז וכאשר האוטו מגיע למהירות איטית הוא לא יכבה הוא ימשיך לנסוע לאט כנ"ל לגבי הילוך ראשון.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון

פורסם
מישהו יכול לשפוך קצת אור על הענין שנגיד אני נוסע בהילוך שני, עוזב גז וכאשר האוטו מגיע למהירות איטית הוא לא יכבה הוא ימשיך לנסוע לאט כנ"ל לגבי הילוך ראשון.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון

אתה לא נותן גז אבל המנוע ממשיך לקבל דלק בין אם מההזרקה ובין אם מהקרבורטור. מכיוון שהרכב הידני לא מאבד אנרגיה כמו גיר אוטומטי אז המנוע ממשיך להסתובב ולסובב איתו את הגיר ובסופו של דבר להניע את הרכב.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...