Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד פוקוס 2008, 1600 סמ"ק (אחרי מתיחת פנים).

לרכב יש קודנית של vision בעלת שני ניתוקים אבל שניהם מחוברים יחד לאימובולייזר המקורי.

הבעיה: מדי פעם באופן אקראי לחלוטין אבל בדרך כלל על מנוע חם לאחר נסיעה (חצי שעה, שעה לאחר הכיבוי) אני מקיש את הקוד, הקודנית מתנתקת, מניע, יש סטרטר אבל המנוע לא מותנע אפילו אם אני מחזיק את הסטרטר כמה שניות.

מדי פעם המנוע מניע אבל מגמגם למשך 2/3 שניות. אם אני לא יקיש קוד אז בכלל אין סטרטר.

בחצי שנה האחרונה זה קרה אולי 10 פעמים. כל שאר הזמן הכל תקין ורגיל. עכשיו היו חודשיים שקטים אבל ביומיים האחרונים הבעיה חגגה.

הרכב נבדק במוסך מורשה בי-ם ולא נמצאי כל קודי תקלה שמורים. אין שום דרך בעולם לשחזר את התקלה במוסך. הם האשימו את הקודנית.

מתקין הקודנית בדק את העסק וכבר מראש קבע שאם יש סטרטר והרכב לא מניע אז הבעיה היא לא בקודנית כי הניתוק מנטרל את הסטרטר (את האימובולייזר המקורי). ליתר ביטחון נבדקו כל החיבורים ונמצאו תקינים. המתקין הציע לנתק את הקודנית לחודש/חודשיים. אבל זה בעיה לביטוח. הם גם מוכנים לדבר ישירות עם המוסך אם צריך.

לדעתי האישית הבעיה היא באיזשהו אופן במשאבת הדלק. מה אתם אומרים ?

מה יכולה להיות הבעיה ?

אילו בדיקות כדאי או יש לבצע ברגע שאין קודי תקלה ?

אשמח לכל עזרה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תנתק את הקודן לחודש חודשים ותיראה שהבעיה לא חוזרת , הביטוח לא צריך לדעת (לדעתי ) במידה והרכב יגנב תגיד שהגנבים ניתקו את הקודן .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

האם ידוע מה מנתק כל ניתוק? כי יתכן בעיה רק בניתוק אחד, ואם זה יאפשר הפעלת מתנע וחוסר הנעה ברור שיש לחשוד בקודנית.

מכוון שהרכב באחריות יהיה יותר פשוט להרכיב מוח קודנית חדש לניסיון מאשר לבטל כליל את הקודן ובכל מקרה של ניתוק יש להודיע לביטוח, יתכן ותדרש לשלם סכום מסויים תוספת, לזמן שבו הקודן מבוטל, כדי שביטוח יאשר ניתוק זמני.

פורסם

סבלתי מאותה הבעיה בפוקוס 03'

השגתי בסופו של דבר אישור מהביטוח לנתק את הקודנית, והבעיה נעלמה

ניגשתי למתקין הקודנית והוא החליף אותה.. מאז הכל בסדר.

פורסם

תודה למגיבים.

האם ידוע מה מנתק כל ניתוק? כי יתכן בעיה רק בניתוק אחד,

אומנם יש שני ניתוקים אבל שניהם מולחמים יחד אל זיהוי המפתח בסוויץ'. ראיתי זאת בעצמי. כלומר בפועל יש רק ניתוק אחד.

...יהיה יותר פשוט להרכיב מוח קודנית חדש לניסיון...

אז אתה אומר שאם נניח שבכל זאת הבעיה בקודנית אז החלפת המוח אמורה לפתור אותה ?

אם כן אז זה רעיון ממש מעניין ואשקול אותו אפילו את המתקינים ירצו שאני אשלם על זה.

ובכל מקרה של ניתוק יש להודיע לביטוח, יתכן ותדרש לשלם סכום מסויים תוספת, לזמן שבו הקודן מבוטל, כדי שביטוח יאשר ניתוק זמני.

הביטוח לא מאשר בשום אופן. הדרך היחידה היא כמו שנאמר למעלה וגם כמו שהציעו המתקינים - לנתק ולשמור טוב טוב על המפתחות של הרכב למשך חודש/חודשיים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הייתה לי פוקוס 08 חדשה מהקופסא, אותה הבעיה, המסקנה שהגיע אליהו אנשי החברה זה הקודנית.

ככה זה עם פורד פוקוס, אין לי הסבר מדוייק אבל זאת לא תקלה שאמורה להדאיג אותך, פשוט תנסה להניע לאחר שני שניות,

גם רשום על בעיית ההנעה בספר הרכב אם זכרוני אינו מטעה אותי - הם רושמים לחכות חצי דקה ואז להניע שוב פעם

אולי זה פשוט פאק כזה בפוקוס.

פורסם
ברוב המקרים האלו זה בעיות קודן ולא ברכב. הרכב באחריות, אז דרוש מהמוסך להחליף לך קודן אחר.

הקודנית - לוח המקשים, הותקן בארץ אבל לא ע"י "דלק מוטורס" אלא ע"י מתקין פרטי מוכר שאפילו במוסך הודו שהם בסדר גמור והם גם אחד מנותני השירות של קו-ברה כאן בי-ם.

אז אין קשר ישיר בין הקודנית לבין האחריות.

הייתה לי פוקוס 08 חדשה מהקופסא, אותה הבעיה, המסקנה שהגיע אליהו אנשי החברה זה הקודנית.

כיצד הבעיה נפתרה לבסוף ?

אז עד שדניאל יגיב שוב, נראה שהרוב ממליצים שלמרות שלקודנית שלי יש ניתוק אחד ולמרות שנראה שהיא תקינה אז בכל זאת כדאי/צריך לנתק אותה זמנית או להחליף את המוח שלה ?

האם תיתכן בעיה בחיבור הניתוקים למרות שראיתי שהם מולחמים ומבודדים ע"י איזולירבנד ? זה נבדק ע"י המתקין שבאיתי עם התלונה הזו.

עוד בעלי פוקוס 2008 נתקלו בבעיה ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

נשארתי עם הבעיה ופשוט מידי פעם או לעיתים דיי קרובים הייתי צריך לנסות ולהניע את האוטו פעמים, האוטו היה ליסינג ולחברה היו בערך 10 רכבים נוספים מהפורד פוקוס 08 והיו תלונות של עוד אנשים על הבעיה הספציפית.

חברת הליסינג לא עשו שום דבר, חוץ מלהגיד שהבעיה היא הקודן, יכול להיות שהם לא רצו להתחיל להחליף קודנים לכולם, או שפשוט הפוקוס לא "מסתדרת" כל כך עם קודנים בכלליות ופשוט צריך לחיות עם זה.

לי אישית זה לא הפריע, לא ראיתי בזה כתקלה או משהוא, ראיתי את זה כפגם מולד כזה או של הקודן או של הרכב הספציפי שלא מסתדר עם קודנים - לא יודע.

סתם סרטון שמצאתי ביוטוב:

http://www.youtube.com/watch?v=DipWC5b0hJc

פורסם
...האוטו היה ליסינג ולחברה היו בערך 10 רכבים נוספים מהפורד פוקוס 08 והיו תלונות של עוד אנשים על הבעיה הספציפית. ....חברת הליסינג לא עשו שום דבר, חוץ מלהגיד שהבעיה היא הקודן, .... שפשוט הפוקוס לא "מסתדרת" כל כך עם קודנים בכלליות....

סתם סרטון שמצאתי ביוטוב:

http://www.youtube.com/watch?v=DipWC5b0hJc

מפתיע הסרטון הזה. הוא מראה בדיוק את הבעיה המדוברת. למרות שאולי הבחור לא החזיק מספיק את המפתח במצב הנעה. שימו לב שהמפתח של הרכב מזוהה, יש סטרטר אבל אין הנעה. הכל על מנוע חם. אגב, האם יתכן וזו קודנית שהותקנה ע"י היבואן ?

אני לא מאמין שהפוקוס מיוחדת בהתקנת קודניות, הרבה יותר מאשר רכבים מקבילים. רק בשירשור הזה מצאנו כמה וכמה אנשים עם בדיוק אותה בעיה. האם אצל כולם הקודנית/התקנתה לא טובים ? או שיש סוג של בעיה בפוקוס דור 2 ?

עוד דעות/ רעיונות ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
תנתק את הקודן לחודש חודשים ותיראה שהבעיה לא חוזרת , הביטוח לא צריך לדעת (לדעתי ) במידה והרכב יגנב תגיד שהגנבים ניתקו את הקודן .

לדעתי תנסה את מה שהציעו לך למעלה לפני שתתחיל להחליף דברים וחוץ מזה מתקין לא יחליף לך סתם קודנית עים הוא לא רואה בעייה

בהצלחה

פורסם
הקודנית - לוח המקשים, הותקן בארץ אבל לא ע"י "דלק מוטורס" אלא ע"י מתקין פרטי מוכר שאפילו במוסך הודו שהם בסדר גמור והם גם אחד מנותני השירות של קו-ברה כאן בי-ם.

אז אין קשר ישיר בין הקודנית לבין האחריות.

החברה יכולים להיות בסדר, אפילו בסדר גמור

הקודנית אולי לא תקינה/מתאימה לרכב/הותקנה לא נכון

יש לך כספת ברכב?

פורסם

אין אצלי כספת

עניין ביטול הקודנית או החלפתה יבדק בזמן הקרוב. אבל זה הכיוון גם שלי כדי להוכיח בוודאות איפה בדיוק הבעיה (ברכב עצמו או בקודנית).

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

זה מזכיר לי המון תלונות של לקוחות ליסינג בזמן הפוקוס 1(ביניהם אחי)

שברכבם היה מותקן קודן לא דרך החברה שסבלו המון מבעיות הנעה

אנשים קישרו זאת לרכב כבעית אמינות שבעצם הכל נבע מהקודן

בפוקוס שלי ניקיתי את כל החשמל מהקודן ומה שקשור אליו

מאז לא הייתה לי בעית הנעה אחת

אז אני משלם עוד קצת בפרמיה של המקיף-אבל נוסע עם האוטו כמו שהוא יצא מהמפעל שזה שווה המון מבחינתי

• תוכן חדש...