Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת עבודתי, אני נוסע לטאיפה (דרך הונג קונג)

מישהו היה שם? יכול להמליץ על אטרקציות?

יש לי שם יום פנוי אחד ואני בהחלט מתכוון לנצל אותו עד תום.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

הייתי שם כמה שבועות טובים באתר של אמדוקס.

קודם כל - אם אתה אוהב ערים של המזרח הרחוק, אתה תהנה! טאיפה מאוד "סינית".

זה אומר שתשכח מאנגלית או כל שפה שאינה סינית - פשוט לא מדברים כלום חוץ מסינית, אבל מאוד חביבים לתיירים (שבולטים שם כמו גוש פחם על שלג) ומנסים לסייע. הכן מראש או בקש במלון או בINFO בשדה התעופה שיכתבו לך בסינית את שמות המקומות שתרצה לבקר בהם.

ביום אחד הייתי נוסע למגדל ה 101 (הבניין הגבוה בעולם) ועולה למעלה, המעליות מגניבות וזה סה"כ די נחמד. לא רחוק משם יש את המאוזוליאום של צ'נג קאי שק או סאן יאט סן (לא זוכר), אם זה מעניין אותך.

בלילה יש שוק אוכל מעולה בשילין, מקווה שאתה לא שומר כשרות. יש לאכול דברים מאוד מיוחדים ומעניינים שחלק מעניין הוא שאין לך מושג מה שאתה אוכל. אני לדעתי אכלתי אוזני חזיר מטוגנות ובוודאות מדוזה (jellyfish) - די טעים!

תשתה bubble tea (תה קר עם כדורי טפיוקה קטנים, יותר טעים ממה שזה נשמע), תאכל הרבה על האש בלחמניות.

מגיעים לשם ברכבת ה MRT, תחנת shilin, מאוד קל ופשוט.

מבחינת קניונים הסטאר הוא core pacific city (19 פאקינג קומות!) , פתוח 24 שעות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כשאתה כותב טאיפה אתה מתכוון לזו שבטאיוון או לזו שבהונג קונג ?

בהנחה ואכן התכוונת לטאיוון,סה"כ לא איזו עיר מדהימה אבל אנשים די חביבים,וחלקם אפילו מגלים בקיאות לא קטנה בנוגע לישראל.

כדי להתנייד במוניות אתה חייב להצטייד בכתובת המקום במנדרין (השפה השולטת במקום),אחרת לא תוכל להסתדר,היא לא ממש ידידותית למשתמש מבחינת שפה.

אם אתה אוכל רק כשר,או לחילופין אוכל הכל חוץ מחזיר, אתה תתקל קצת בבעייה,הכל שם הולך עם חזיר,כך שתתביית על איזה סטארבאקס.

אם אתה אוכל הכל אז כמובן שאין לך בעייה,כי באמת יש שם הכל (אפילו סופגניות עם סוכר כמו בארץ!!).

כמו שאמרו לפניי,את בניין ה-101 לא תוכל לפספס,וגם הקניון שיש מתחתו גדול (יותר בכיוון של ענק) ומרשים.ליד ה-101 תוכל למצוא את מלון גרנד הייאט,שמולו מתנוסס בגאון- דגל ישראל (אל תהיו קטונוניים,יש עוד דגלים שם אבל את מי הם מעניינים).

אפרופו מלון גרנד היייאט,יש במלון מסעדה איטלקית מעולה,ממליץ על לחם הבית ומרק עגבניות.

קניונים לא חסר שם,ולקנות גם,היא קצת יותר זולה מהונג קונג מבחינת בגדים\צעצועים.

מבחינת פאן,יש שם הרבה מקומות מעולים של מסאז'ים,חלקם מסאז' מקצועי איכותי ובחלקם המסאז' זה רק ה-4PLAY, כל אחד ומה שהוא אוהב,גם מועדוני לילה יש (תלוי באיזה יום אתה מגיע),אבל שוב,קשה להסתדר בלי שפה.

ובלי שום קשר, תהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המחייה לא יקרה יותר מדי,מה גם שאם אתה נוסע במסגרת העבודה זה לא ממש אמור להטריד אותך.

לגבי מוצרי אלקטרוניקה כמובן שניתן למצוא מקוריים ברשתות הגדולות,לא יודע לגבי מחירים.

פורסם

יחסית למזרח הרחוק היא זולה - יותר כיוון תאילנד מאשר הונג קונג.

אני קניתי סט של בוקסות דרייב חצי לאוטו באיזה "טמבוריה" (טאיווני כמובן, בסגנון פרוקסן) בגרושים - משהו כמו 60 שקל. הן פירקו את כל האלפא והרכיבו חזרה ועוד כמה וכמה מכונות בעבודה והיד נטויה. הגעתי לשם עם תמונה מודפסת של מה שאני רוצה.

פורסם

פונקציה של כמה אתה מתמקח :)

אייפון 8 ג'יגה unlocked כ 17,500NT = בערך 530 דולר אמריקאי

אייפון 16 ג'יגה כנ"ל כ 21,000 = 635$

פורסם

מדובר על מחירים מעכשיו, חיפשתי בשבילך בפורומים טאיווניים באנגלית (איזה שירות יא רבאק :-P)

פורסם

כן,אתה יכול להסתובב בדיוטי פרי.

:wink:

וברצינות,בהנחה ומדובר ב-7 שעות ברוטו (מזמן הנחיתה שלך ועד ההמראה לטייפה,אין לך מה לנסוע לעיר כי ב-5 שעות לא תראה כלום.

שב בשדה,תאכל איזה בורגר קינג,יש שם (בשדה) כורסאות מסאז',הדיוטי פרי ממש טוב,מעבר לזה אין איזשהם אטרקציות מיוחדות מכיוון שהשדה לא קרוב לשום מקום (יחסית,הוא מרחק 24 דקות מהעיר ברכבת).

אם אתה בכל זאת מתעקש לראות את הונג קונג,קח מהשדה את את הרכבת (AIRPORT EXPRES) ורד בתחנה האחרונה (HONG KONG ISLAND).

צא מהרכבת וקח מונית ל-QUEENS ROAD CENTRAL (אתה יכול להגיד לו להוריד אותך ב-LANE CROFORD HOUSE), שם תוכל להתרשם מהעוצמה של הונג קונג,הן מבחינת סגנון הבנייה (מאוד מאוד גבוהה) והן מבחינת כמויות האנשים, כמויות העושר (יש שם ברחוב הזה חנויות כמו CHOW TAI FOOK שרק הסחורה שיש לו בחלון תצוגה שווה בערך 5-8 מליון דולר, ויש לו ברחוב הזה יותר מחנות אחת...).

אתה יכול להכנס גם לקניון IFC שנמצא בדיוק מעל התחנה בה אתה יורד מהרכבת ב-CENTRAL), קניון מאוד יפה, גדול מאוד ומרשים.

אם מעניין אותך לראות\להתיישב\להניע מכוניות כמו פרארי, למבורגיני,פורשה וכו' ולראות המון אטרקציות מוטוריות מרוכזות תחת קורת גג אחת,זו הכתובת בשבילך:

carpark B1, hong kong convention & exhibition centere (old wing), 1 harbour road, wan chai (next to grand hyatt hotel)i

זו הכתובת של קניון המכוניות,אל תדאג,לא תראה שם מאזדה 3,רק מכוניות יוקרה ומכוניות על. והרבה מהן (גם כל מיני מפלצות כמו מרצדס DTM ועוד דברים מיוחדים,שווה ביקור לכל חובב רכב).

אם כל אלה לא ממש מעניינים אותך אתה יכול ברכבת לרדת בתחנה של KOWLOON ושם לקחת מונית ל-STAR FERRY, כשתגיע לשם תלך לאורך הטיילת (לא לצד של הקניון,בדיוק לצד השני), אתה תגיע לעמדת תצפית על HONG KONG ISLAND SKYLINE, זה הנוף שעתיד להחשף בפנייך:

462-951~Star-Ferry-Victoria-Harbour-and-Hong-Kong-Island-Skyline-Hong-Kong-China-Asia-Posters.jpg

היום יש שם הרבה יותר בניינים וזה נראה מדהים. דוגמה לאיך זה נראה בלילה (ליתר דיוק,בין 20:00-20:30 בכל ערב):

58967503_b0961175bf_o.jpg

בקיצור,לא חסר מה לראות,אבל נראה לי שחסר לך זמן...

פורסם

אני אולי אספיק לנשום אוויר של הונג קונג

חבל שהשדה רחוק מהעיר. 24 דקות זה המון. לשם השוואה מנתב"ג לתל אביב זה 15 דקות ברכבת מקסימום.

אבל רשמתי בפניי את הכל. ומסתבר שיש לי פחות זמן משחשבתי.

מנעשה מנעשה...

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אני הייתי מציע שתעלה קודם כל לויקטוריה פיק למראה על כל הונג קונג מלמעלה. מסנטראל קח מונית לתחנת הרכבל.

באיילנד יותר עסקים,משרדים,חברות,בנקים.הבנינים מענינים אבל אותם מספיק לראות בדרך ל/מ + מעל הפסגה

דווקא בקאולון יותר אוטנטי לאורך נתן רוד והשווקים .

• תוכן חדש...