Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לאכול ברוב המסעדות שנחשבות "גורמה", כמו מול-ים והרברט סמואל (בעיקר בימי נישואין וימי הולדת), אבל תמיד יצאתי מאוכזב. לא מהמחיר שדווקא ציפיתי לו, אלא מזה שיצאתי לא-שבע ולפעמים כדי לשבוע נאלצתי לאכול לחם.

עשיתי לי רשימת מסעדות שאי אפשר לצאת מהן רעב ושארצה לחזור אליהן - שתיים בצפון ושתיים בת"א - ואשמח לעוד הצעות, כדי להגדיל את הרפרטואר.

1. כאן זמאן בכפר עראבה

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=679

המסעדה הערבית הטובה ביותר שאני מכיר.

כמו אצל חמודי בארץ נהדרת, רק מתיישבים והם מעמיסים את השולחן בעשרות סוגי סלטים.

אבל זה לא סתם חומוס-טחינה.

כרובית אלוהית, במיה אגדתית ועוד המון דברים מיוחדים. כשמגיע הבשר כבר אין מקום בבטן.

2. נוסטלגיה בכפר במושב דבורה (סטיה קטנה מכביש 65 לכיוון בית שאן).

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=9090

אירוח כיד המלך, כשבעל הבית, צ'ארלי, גם מבשל וגם משרת אותך. מומלצת ארוחת הטעימות עם המון סוגי סלטים ובשרים על האש.

3. בנדיקט (יש סניף ברוטשילד וסניף בבן יהודה)

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8386

ארוחת הבוקר הטובה ביותר שאני מכיר. וגם מגישים אותן 24 שעות ביממה. לא כמו המקומות הפלצנים שלא מוכנים להגיש ארוחת בוקר אחרי 13:00 וגם צריך לשלם אם רוצים תוספת לחם.

יש עשרות סוגי אומלטים ושואלים איך רוצים אותם - רך, קשה או באמצע.

הלחמניות המעולות נאפות במקום והן תמיד חמות (וכאמור - ה refill חופשי).

4. רק בשר

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=9652

כשמה כן היא. מה שמוצא חן בעיני זה שלא בוחרים מהתפריט, נניח סטייק של 400 גרם, אלא הולכים קודם לדלפק בוחרים חתיכה ואומרים לבחור בדלפק באיזה גודל לחתוך. אפשר לעשות שילוב, נניח, של 250 גרם פילה, 300 גרם אנטריקוט וכו'.

לא ממש זול, אבל שווה כל שקל ויוצאים שבעים בלי לאכול כלום חוץ מבשר.

פורסם

טוב, זה לא ממש מסעדה, אבל הקונספט זהה.

חומוס אבו אדהם בקרליבך נותנים תוספת למנה שהזמנת כל עוד אתה מבקש.

משם, לא תצא רעב.

רוב המנות ברוב המסעדות נראות לי גדולות ומוגזמות מדי, הייתי שמח הרבה יותר אם המנות היו קטנות יותר וזולות יותר, בארוחה אחת צריך לטעום 4-5 מנות קטנות ולשבוע ולא לאכול מנה גדולה אחת ומפוצצת.

פורסם

הזקן והים - ביפו , NG בנווה צדק תל אביב , בשניהם אני אוכל קבוע ואני לא יכול לזוז אחרי זה...

פורסם

משם, לא תצא רעב.

חשבתי שאתם מעדיפים את עלי קראוון :wink:

אבו אדהם עושה את המשאוושה הכי טובה בעולם. יש גם סניף בשרי אם רוצים, אבל הסניף הכי טוב הוא המקורי בכפר יאסיף.

חוצמזה, אם דובר על ארוחות בוקר אז מה לעשות וצריך להיות פלצני לפעמים ולומר שהבראסרי עושים את זה לא פחות טוב מבנדיקט.

אגב, גם אני אכלתי פעם בהרברט סמואל ונתקלתי באותה בעיה - המנות מעולות אבל קטנות מדי ואם אתה לא מזמין לפחות 5-6 מנות רק לעצמך אתה תצא רעב (זה במקום שכל מנת טאפאס קטנה עולה 40 שקלים בממוצע - תעשו את החשבון לבד).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קפה לונדון במרינה בהרצליה, אל תתנו לשם להטעות אותכם, יש שם מנות ענקיות !

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

נאפיס בבאר שבע.

יש מגוון מאכלים, מביאים הרבה ולא כמות שלא מספיקה לחצי בן אדם.

עובדים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

יוצאים משם תמיד מלאים ושבעים מאוד!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

למי שנודד דרומה עד מאוד,אילת-קאסו דו ברזיל.

אפשר להגיד שהם צוחקים על פאפגיו,אכלתי בשני המקומות יותר מפעם אחת ומפאפגיו רק התאכזבי,בקאסו דו ברזיל יש בשרים ברמה!

החל מפרגיות ברוטב דבש(מדהים!) ועד נתחי אסאדו ופילה. המחיר לא זול במיוחד 130+- אבל לצאת משם רעב זה בלתי אפשרי!

אם מדברים על חומוסיות,אכן אבו אדהם הוא מעולה אבל,סעיד מעכו הוא האגדה,יש את כל המקומות(ראיתי גם בת"א) שכתוב "חומוס סעיד המקורי) שלא יטעה אתכם,הוא לא מוכר חומוס לאף אחד והמקורי הוא בעצם היחיד וזה בעכו.

אתה משלם 13 ש"ח על מנה של בערך חצי קילו אני משער,לא שבעת? תאכל עוד 3 מנות אבל אתה משלם רק על צלחת אחת.

מה שכן,מומלץ להשאיר קצת מקום בבטן כי ביציאה מסעיד יש מקום שמוכר כנאפה ובקלאווה אחד הטובים!

Got To love It

פורסם
למי שנודד דרומה עד מאוד,אילת-קאסו דו ברזיל.

אפשר להגיד שהם צוחקים על פאפגיו,אכלתי בשני המקומות יותר מפעם אחת ומפאפגיו רק התאכזבי,בקאסו דו ברזיל יש בשרים ברמה!

החל מפרגיות ברוטב דבש(מדהים!) ועד נתחי אסאדו ופילה. המחיר לא זול במיוחד 130+- אבל לצאת משם רעב זה בלתי אפשרי

1- פתחו קאסו דו ברזיל גם באיזור המרכז (ראשל"צ אם אני לא טועה).

2- בארץ, מסעדות האכול-כפי-יכולתך, כמעט ללא יוצא מן הכלל, נוקטות בכל דרך אפשרית כדי שתוכל כמה שפחות.

בין אם זה אומר שישימו לך מנה מזערית על הצלחת ויחכו חצי שעה עד שיביאו לך את המנה הבאה (פאפאגיו/קאסה)

או שתקבל מנה ורק כאשר תסיים אותה תוכל להזמין עוד אחת שאז יתחילו בהכנתה ותחכה עוד חצי שנה עד שתהיה מוכנה -

וכמובן שתוך כדי, כשאתה רעב, יוגשו לשולחן כל מיני סלטים ולחמים על חשבון הבית כדי שתתמלא, וכמובן שתיה שתמלא אותך עוד יותר (לרוב זה יהיה מיץ טבעי שנותן הרגשה "מלאה" יותר).

בשורה התחתונה, אחרי מספר ביקורים הן בפאפא והן בקאסה בהם בדקנו את העניין, המסקנה העיקרית היא:

אם תלך לשים ~130 שקל ב"סתם" מסעדה (ע"ע סעיד ושות') סביר להניח שבסופה של ארוחה - גם תאכל יותר, גם האוכל יהיה טעים יותר וגם תשב במסעדה פחות זמן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
1- בארץ, מסעדות האכול-כפי-יכולתך, כמעט ללא יוצא מן הכלל, נוקטות בכל דרך אפשרית כדי שתוכל כמה שפחות.

נכון, שילוב של מחיר הבשר בארץ יחד עם רצונו של הישראלי "לדפוק את המערכת" גורמות לזה שלא יכולה להיות מסעדת אכול כפי יכולתך עם בשר איכותי. בארה"ב ברזילאי הזמין אותי למסעדה ברזילאית שבה גם המלצרים הם מהגרים מברזיל.

לא הוצע שם שום דבר שאינו איכותי. בנוסף לבשרים, המנה הראשונה היא בופה איכותי עם גבינות ודגים בנוסף לסלטים.

אבל זה אמריקה. בארץ אני חוזר על המלצתי ל"רק בשר" (מול מבנה המשטרה המפואר בסלמה) - זה אכול כפי יכולתך, רק בתשלום, אבל שווה. המחיר הוא לפי מה שלקחת. לדוגמה: 100 גרם פילה עולה 33 ש"ח, אנטריקוט 32 ש"ח וקבב 25 ש"ח.

בשילוב בין התיאבון הבריא שלי, בעיקר לפילה ואנרטריקוט, לבין זה שאשתי אוכלת כמו ציפור ורק בשר שטחנו ושרפו אותו למוות - גרם לזה שיצאנו בהחלט במחיר סביר.

אגב, למי שיכול להסתפק ב 300 גרם (משובחים ביותר, יש לומר) ורוצה גם סלט וקינוח - העסקית של מיטבר (שמוגדרת באתר שלהם כעסקית לרגל המיתון) מומלצת בחום.

אגב, גם אני אכלתי פעם בהרברט סמואל ונתקלתי באותה בעיה - המנות מעולות אבל קטנות מדי ואם אתה לא מזמין לפחות 5-6 מנות רק לעצמך אתה תצא רעב (זה במקום שכל מנת טאפאס קטנה עולה 40 שקלים בממוצע - תעשו את החשבון לבד).

הגדרת יפה את הבעייה בהרברט סמואל. אתה מתיישב, מעיין בתפריט וחושב "שיחקתי אותה, אני אוכל במסעדה של רושפלד במחירים סבירים". אחרי שאכלת את המנה החמישית, ולמרות שנשבעת לעצמת שהיום אתה לא עושה חשבון לכסף, אתה מתלבט אם להזמין את המנה השישית או שוב לצאת לא שבע.

פה המיתון פועל לטובתנו. אף מסעדת גורמה לא שרדה את המיתון של שנת 2001 וכולן ייאלצו להתיישר עם הקו של רפאל שמציעה היום עסקית.

משם, לא תצא רעב.

למה לא ממש מסעדה? חומוס זה לא אוכל? קטניות מכילות גם חלבון וגם פחמימה.

תרומתי לנושא החומוס: החומוס הכי טוב בארץ נמצא לדעתי אצל אבו שוקרי בחיפה.

בתוך המסעדה יש מקסר גדול שממנו מוזגים את החומוס הטרי והחם ישר לתוך הצלחות.

אם אתם לא חיפאים, רק תדאגו לגיבוי של חברים חיפאיים שנמצאים בבית. אמנם יש שירותים במסעדה, אבל הם ללא מושב אסלה, ללא נייר טואלט והדלת של השירותים 3 מטר מהאסלה ולא ניתנת לנעילה.

• תוכן חדש...