Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניר ...קצת סיבכת , בגדול אתה צודק .

אין באמת ואקום מתחת למכונית , לחץ האויר (הזורם במהירות) מתחתיה נמוך יותר (עקרון ברנולי, > 1 BAR ) מלחץ האויר (הזורם לאט יותר) מעליה (אטמוספרי, 1 BAR). הכוח המצמיד את המכונית לכביש תלוי ביחס ישר להפרש הלחצים והשטח .

ניתן להתייחס לגוף המכונית ככנף הפוכה בדיוק כמו עקרון העילוי של כנף מטוס רגילה.

פרוקסימה,

אני מודה על האישור, אבל אתה לא מדייק לגמרי. אוהבים לומר שמתייחסים לכל המכונית כאל כנף הפוכה, אבל זה לא מדוייק:

כנף זקוקה לזרימת אוויר למינרית כדי לעבוד. זה נכון לגבי כנף מטוס, וגם לגבי הכנף הקידמית והאחורית של מכונית F1.

זה לא נכון לגבי הרצפה. לאפקט קרקעי יש שני יתרונות על כנף אווירודינמית:

1)בניגוד לכנף - הוא לא צריך אוויר למינרי (זא זרימת אוויר נקי). זה חשוב בגלל שההצמדה שנובעת מהרצפה לא מושפעת (או מושפעת מעט מאוד) מקירבה למכונית שנמצאת לפניך. עכשיו תשאל אותי למה אסרו את האפקט הקרקעי. כי הם מפגרים, זה למה. פחדו ממהירות פניה גבוהות.

2) הוא לא מייצר גרר. כנף, ככל שהיא גדולה יותר, מייצרת יותר הצמדה, אבל גם יותר גרר. הרצפה, כל מה שהיא צריכה זה שיהיה שם מעט אוויר יחסית. זה לא מייצר גרר.

כמו כן, היה פיתוח F1 שנקרא "מכונית המאוורר". זאת הייתה מכונית עם מאוור בטוסיק, שפשוט שאב אוויר החוצה וייצר ואקום. לא בדיוק האביזר שייצר זרימת אוויר למינרית. המכונית הזאת התחרתה מרוץ אחד, ניצחה אותו - כמובן, ואז הוציאו אותה מחוץ לחוק.

פורסם

מסכים לגבי התיקון.

לא מסכים לגבי הסיבה לאסירת האפקט הקרקעי ,

שנאסר בדיוק בגלל הסיבה לתאונה של סנה , רגע אחד יש לך כל האחיזה שבעולם ומייד אח"כ אין כלום .

פורסם
מסכים לגבי התיקון.

לא מסכים לגבי הסיבה לאסירת האפקט הקרקעי ,

שנאסר בדיוק בגלל הסיבה לתאונה של סנה , רגע אחד יש לך כל האחיזה שבעולם ומייד אח"כ אין כלום .

האפקט הקרקעי הוצא מחוץ לחוק ב 1988 (או 89, לא זוכר בדיוק, אבל אני יכול לבדוק), הרבה לפני התאונה של סנה.

זה נכון שאחרי התאונה של סנה הוסיפו את לוח העץ הידוע, אבל עד היום כ 40 אחוז מכח ההצמדה של המכונית מגיעים מהריצפה. ע"ע דיפיוזר.

פורסם

אם נחזור רגע לנושא המקורי - כמה מקרים של התנהגות לא ספורטיבית מצד סנה אתם זוכרים? אני זוכר רק מקרה אחד מובהק, בפנייה הראשונה של סוזוקה 1991 (ראיתי את זה עכשיו שוב בוידאו הראשון שדובי העלה, מהלך מזעזע). בהשוואה לשומכר - ותקנו אותי אם אני טועה - סנה היה שה תמים!

(וכדי שלא יחשדו בי שאני מנסה לנקות את סנה או משהו, אני מצהיר חד משמעית שאני שייך למחנה פרוסט).

פורסם
אם נחזור רגע לנושא המקורי - כמה מקרים של התנהגות לא ספורטיבית מצד סנה אתם זוכרים? אני זוכר רק מקרה אחד מובהק, בפנייה הראשונה של סוזוקה 1991 (ראיתי את זה עכשיו שוב בוידאו הראשון שדובי העלה, מהלך מזעזע). בהשוואה לשומכר - ותקנו אותי אם אני טועה - סנה היה שה תמים!

(וכדי שלא יחשדו בי שאני מנסה לנקות את סנה או משהו, אני מצהיר חד משמעית שאני שייך למחנה פרוסט).

סנה נהג לזגזג לפני היריבים שלו ולעשות עוד כל מני דברים כאלה, אבל עלית על גולת הכותרת (שנת 90, דרך אגב). העניין ען הדבר הזה וא שסנה טען אז שאין מצב שהוא יעשה תאונה כזו בכוונה כשיש עוד 22 מכוניות אחריו.

בדיוק שנה לאחר מכן, בסוזוקה 1991, סנה זכה באליפות, ואז במסיבת העיתונאים פתח פתאום את הג'ורה שלו, ובין השאר נפלט לו שהוא עשה את בכוונה...

מעניין שלא פסלו אותו על 151C. כנראה שאז היה מותר לשקר (אם אתה הכוכב העליון של הספורט).

פורסם

תודה ניר.

עדיין, כסף קטן לעומת שומכר. אני זוכר שראיתי פעם וידאו של מירוץ פורמולה 3 במקאו שבו שומכר זיגזג לרוחב הישורת בצורה הרבה יותר בוטה לפני האקינן.

מוזר לי לקלוט פתאום שסנה לא היה עד כדי כך נורא כמו שתמיד חשבתי. גם הוא וגם שומכר הביאו לעליית מדרגה בנהיגה הלא-ג'נטלמנית, אבל אצל שומכר מדובר בליגה אחרת לגמרי.

פורסם

אני מסכים.

הכתם נוצר לגבי סנה בעיקר בגלל סוזוקה 90, ומסיבת העיתונאים של סוזוקה 1991.

דרך אגב, בסוזוקה 91 סנה הוביל את המרוץ אבל נתן את הניצחון בפניה האחרונה לברגר. הוא עשה את זה בצורה די משפילה ( היה ביניהם הסכם, לא חשובים הפרטים לצורך העניין). הוא יכול היה לעשות את זה בצורה הרבה יותר נעימה, וגם על זה הוא לא בדיוק הרוויח נקודות.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
היי

זה אני כתבתי לפני 3 שנים, לא ידעתי שזה עדיין קיים.

דובי

מה דובי את זה ???

סנה נגד פרוסט - הקרבות הגדולים

http://www.motori.co.il/content/view/162/10904/

היום האחרון שלי עם איירטון סנה

http://www.motori.co.il/content/view/202/10903/

אני דיסלקטי גאה! *כשכתוב נכון, מתקנים לי.

• תוכן חדש...