Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הקרוס כמו שאתה רואה אותו, יושב ברכב כמעט 9 שנים ומצבו כחדש... :) (מכיוון שראיתי כזה כבר בכמה וכמה גולפים אני מניח שמדובר בקרוס המקורי)

מסופקני.

מעולם לא ראיתי קרוס מקורי של גולף, אבל הקרוס בתמונה שלך שייך לסדרה נמוכה של MBQUART וניתן לראות בבירור כי החיווט שלו הוא לא המקורי של הרכב. אם ראית קרוס כזה בכמה גולפים יכול להיות שהם רובם ככולם הותקנו ברדיו מילאנו בזמנו בתוספת תשלום או במקום רמקולים מקוריים בכדי להוזיל את עלויות הייבוא.

עם זאת, נראה שהוא מותקן בחלקה החיצוני של הדלת (בין הפח לדיפון הפנימי), כלומר שהוא מוגן מפני מים ככה שאין בעייה להשאיר אותו במקומו הוא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין שום בעיה בגולף להתקין את הקרוס בין הדיפון לדלת (כמו בתמונה) לא מגיעה לשם אפילו רסיס של מים

יש הפרדה מלאה בין הדיפון לחלל הדלת (מעולה גם לסאונד :))

אייל - תביא היום בערב הכל ונראה מה נעשה

פורסם

"עתיד" אני לא נותן לדברים כמו טוויטרים וקרוסים להפריע לי לאכול סטייקים :)

היום בערב תוכל כבר לשמוע את הסט מותקן יחד עם המגבר, כי נתתי פוש היום בצהריים וסיימתי את העבודה.

פורקו 2 הדלתות, הצלחתי להתקין את הכל. הותקן הסט המלא של JBL ופורק ה MBQ כולל הקרוסים.

עשיתי צמות חוטים יותר מסודרות והעפתי כבלים ישנים.

איכות השמיעה לשביעות רצוני, ובא לציון גואל.

הבעיה בטוויטר היתה בצד הנהג בלבד , שם הורדתי קצת מהספוג, וקצת מהדו"צ שמסתבר שהחזיק אותו (מאחורי הספוג) , והמכסה נסגר כמעט לגמרי (נניח 95 אחוז) , כשהדיפון של הדלת הורכב זה לא נראה בולט או לא יושב טוב וכמובן לא זז.

בצד של הנוסע הטוויטר נכנס בלי בעיה.

אגב, בודדתי את החיבורים של הקרוס מלחות ורטיבות באמצעות חומר מצויין של 3M שנקרא SCOTCHFIL שבמילואים אני משתמש בו לבודד קונקטורים של אנטנות בשטח. זה בלי קשר לנכונות הדברים שנאמרו כאן שיש בידוד מוחלט של החלק עליו מותקן הקרוס לבין החלק הפנימי של הדלת, ולראייה : הקונקטורים של הרמקולים הקודמים היו ג'ינג'יים והקרוסים כמו חדשים.

תמונות מימין לשמאל : טוויטר מקורי (פורק), 2 דלתות מותקנות סופית וקרוס JBL מבודד עם SCOTCHFIL.

אני יודע שזאת לא התקנה שמתקרבת למה שעושים כאן, אבל בשבילי זה דיי והותר.

תמונה109.jpg

תמונה134.jpg

תמונה133.jpg

תמונה132.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

וכמובן תמונה של הJBL הסורר שהתיישב במקומו יחד עם הגריל. (בצד של הנוסע נכנס בקלות)

דרך אגב, תופעה מוזרה מאז שהרכבתי את הסט: אני צריך להגיע לווליום הרבה יותר גבוה ב HU כדי הגיע למה שהגעתי לפני החלפת הקרוסים, כלומר אם הייתי בעוצמה גבוהה בסביבות ווליום 15 , כעת אני צריך יותר מכפול.

הGAIN של המגבר לא השתנה , ונמצא כמעט על המקסימום, האם יתכן שהקרוסים (או כל הסט) פחות נצילים מהסט של MBQ?

תמונה120.jpg

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למען האמת יש ל audio system סט מקורי לגולף שמגיע עם קרוס בגודל בינוני על חוט.

אני חושב שבגרמניה אפשרי לקבל אותו עם הרכב באופן מקורי (אם אני לא טועה זה כשמבקשים מערכת סאונד משודרגת יותר)

הוא נקרא:

audio-system mx 165 vw for VW Golf IV, Pass

for VW Golf IV, Passat, Bora...

*2x 120/80 Watt

*165mm Euro-DIN

*Impendance 4 ohm

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

אני לא חושב שVW או חברת רכב אחרת נהייתה חברת אודיו אמיתית, כל החברות גם אלה שמביאות לך רמקולים "מקוריים" קונים אותם מחברות אחרות.

בשבילי סט שמגיע עם האוטו מהייצרן הוא מקורי.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

שאני התקנתי את המורל פולס בפאסאט שלי שנת 2002. גם זה אותו דלת . ככה ששמתי את הרמקולים הישתמשתי בהגבהה שאני הכנתי. אבל לא היה טוב לא היה אטימות. אז החזרתי את הפלסטיקים המקוריים חתכתי את הרמקול מהעיגול והרכבתי עליו וזהו הרמקול היה אטום טוב. ושמעו לא כמו שאמרת . אלה בווליום 15 שמעו כפול יותר חזק אפילו מהמקורי. אז עצתי לך היא שתבדוק עד כמה זה אטום כי זה ניראה בתמונה שאתה עם הגבהה שהכנת בעצמך..

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

פורסם

תודה על הנסיון לעזור, אבל אין קשר להגבהה כי לא בוצע שום שינוי במידים , התופעה הזאת קרתה לאחר החלפת הקרוס של MBQ לקרוס של JBL. (וכמובן החלפת הטוויטרים). ההגבהות אכן לא מקוריות אלא עשויות מעץ סנדוויץ' שככל הנראה נחתך בעזה , אבל עושות את העבודה :D

אני קצת מתעצל כרגע לפרק שוב את הדלתות כדי להחזיר את הקרוסים הקודמים ולבדוק את הסיפור , אולי בסופ"ש.

בקשר לרמקולים מקוריים או לא מקוריים : מבחינתי מקוריים זה מה שהגיע עם הרכב. זה לא כזה חשוב אם זה בא מהחברה או לא.

תודה לכולם על הטיפים, אני אחזור בעתיד עם שאלות בעניין הסאב שבתכנון.

עלה לי רעיון קצת מטורף להשיג צמד סאבים בקוטר 6.5 אינץ' ולשים אותם בדלתות האחוריות (לא בא לי על תיבה),

יש סאבים בגודל הזה ויש בכלל הגיון ברעיון הזה או שאני סתם פסיכי?

נראה לי שמבחינה פרקטית זה לא הגיוני , שלא לדבר על כך שבטח לא יכנסו בדלת , ואם יכנסו יפרקו אותה לחתיכות עם הבאסים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגולף \ בורא - יש פתרון מעולה להתקנה של סאב מבית JL, הוא קצת יקר אבל אין ספק שמדובר בפתרון לא פחות ממעולה !

ויש פה בפורום יד שניה אחד כזה.

p13694088-f_MT.jpeg

בנוסף, עם קצת עבודה של מישהו כמו יוסי, מעט פיבר וריפוד אני בטוח שאפשר להכניס מאחורה סאב 8 אינץ' בכל דלת, אומנם החלון כנראה לא ירד עד הסוף אבל זה לא כזה נורא,

פורסם

אני מכיר היטב את הפתרון הזה, הבעייה היא שצריך להיפרד מסכום של כ1K דולר בשבילו.

נקמיצ'י, ראיתי את השרשור שלך בנושא, אני מחפש בדיוק מה שאתה מחפש - אלמנט שיתן קצת נמוכים להשלמת הבמה הקדמית.

אם אפשר אפילו להסתפק במשהו בלי הגברה- מה טוב.

התקדמת עם זה מאז?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

האמת היא שלא.

קצת אכלתי אותה עם משלוחים מחו"ל, ובארץ לא מצאתי משהו שייתן לי את מה שחיפשתי.

יש אלמנטים של JL ואלמנטים של CDT שיעשו את העבודה.

העלויות שלהם לא בשמיים, אבל צריך לקחת בחשבון גם ככל הנראה איטום בדלת ואולי אפילו בניית תיבה ייעודית קטנה בתוך הדלת.

הפתרון של 8" שעתיד נתן יכול להיות עוד יותר טוב אבל מהיכרותי אותך אתה בטוח לא תסכים לעשות דבר כזה ברכב ככה ש-6.5" נשאר הפתרון האידיאלי.

אני הייתי על סף הזמנה של אלו:

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=19275

• תוכן חדש...