Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחרונה קיבלתי ממקום עבודתי הצעה לפתיחת קרן פנסיה וקיבלתי 2 אפשרויות : מבטחים או איילון

מאחר ואין לי ידע בנושא, אבקש ממי שמבין קצת בנושא לעזור לי עם הבחירה בין 2 החברות

תודה ויום מצויין .

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

תקרא את שתי הפוליסות ותחליט.

כעיקרון ההבדל בין מבטחים לאחרות הוא שבמבטחים אתה לא קונה ביטוח אלא חבר בקרן הדדית. אם למשל יהיו הרבה שיקבלו פנסית נכות אתה תשלם יותר פרמייה ואם יהיו מעט יוחזר לך חלק מהפרמייה ובביטוח הפרמייה קבועה ולא תלויה באחרים.

מעבר לזה לכל אחת מהן יש מסלולי השקעה שונים ודמי ניהול שונים ואתה צריך לבחור מה שיותר מתאים לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז במקרה כזה עדיף איילון לדעתי, פחות תנודתי העניין שם..

פורסם

שוב, תבדוק גם מה דמי הניהול שהם לוקחים. זה נע מ 3% מההפקדה ועוד רבע אחוז מהצבירה ועד לשישה אחוז מההפקדה ואחוז מהצבירה.

פורסם

אני אבדוק, אין מנוס מלהכנס לפרטים הקטנים...

פורסם

קודם כל, אתה לא תלוי במעסיק. הוא מציע לך את שתי האופציות האלו, אך אתה יכול לבחור כל קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/

קופת גמל שאתה רוצה, כשלכל מוצר כזה יש את היתרונות והחסרונות שלו.

לגבי דמי הניהול שציין שי, הן רלוונטיות רק לקרנות פנסיה כשהמקסימום המותר לגבות- 6% מפרמיה, וחצי אחוז מהצבירה.

המינימום תלוי ביכולת המיקוח שלך מול המעסיק שלך ובעיקר של המעסיק שלך מול הקרנות.

דמי הניהול במכשירים האחרים יקרים יותר לרוב.

אני לא יועץ פנסיוני, אך לדעתי ההבדלים שציין שי הם ההבדלים בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים. לאיילון יש, אם אני זוכר

נכון, גם פנסיה וגם מנהלים.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אוקיי תודה.. למרות שעדיין לא קיבלתי תשובה משמעית..מה שכן גם לא קיבלתי עדיין את החוזה לידיי

פורסם

לתשובה רצינית כדאי שתיפגש עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי. הוא ייקח את ההצעות שיש דרך המעביד שלך, ישווה אותן עם ההצעות הכלליות של החברות, את סגנון החיים שלך, גיל מצב משפחתי וכו' וייתן לך המלצות.

קח בחשבון שכמו כל שירות טוב - זה עולה כסף. אבל ההבדל בין חצי אחוז מהצבירה לרבע אחוז מהצבירה הוא עצום הרבה יותר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לתשובה רצינית כדאי שתיפגש עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי. הוא ייקח את ההצעות שיש דרך המעביד שלך, ישווה אותן עם ההצעות הכלליות של החברות, את סגנון החיים שלך, גיל מצב משפחתי וכו' וייתן לך המלצות.

קח בחשבון שכמו כל שירות טוב - זה עולה כסף. אבל ההבדל בין חצי אחוז מהצבירה לרבע אחוז מהצבירה הוא עצום הרבה יותר.

אם אתה הולך לסוכן הפנסיוני שהוא גם סוכן הביטוח שלך נניח, אני לא בטוח שהייעוץ הזה עולה כסף.

פורסם

אבל אז הוא כבר לא בלתי תלוי. זאת אומרת שהעמלות שהוא מקבל מהחברות השונות עלולות להטות את דעתו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יצא לי לשבת עם לא מעט יועצים ועוד לא נתקלתי באחד שהיה באמת ניטרלי ובלתי תלוי (ויש לי מספיק ידע וניסיון כדי לבדוק אם ההמלצות שלו נכנות כלכלית או לא).

כעיקרון ככל שאתה צעיר יותר עדיף מסלול עם דמי ניהול יותר גבוהים מההפקדה על חשבון דמי ניהול יותר נמוכים מהצבירה ולגבי הרכב תיק ההשקעות אישית אני מעדיף השקעות לכזה טווח שיהיו מה שיותר סולידיות גם על חשבון תשואה יותר נמוכה.

פורסם

כעיקרון ככל שאתה צעיר יותר עדיף מסלול עם דמי ניהול יותר גבוהים מההפקדה על חשבון דמי ניהול יותר נמוכים מהצבירה ולגבי הרכב תיק ההשקעות אישית אני מעדיף השקעות לכזה טווח שיהיו מה שיותר סולידיות גם על חשבון תשואה יותר נמוכה.

את זה מעט מאוד סוכנים יסבירו לך. בד"כ יפחידו אותך עם דמי ניהול בגובה 13 אחוז מההפקדה אשר יורדים ל-5 אחוז עם הזמן, בעוד שעל הצבירה יהיה חצי אחוז פחות מאשר באופציה השנייה, בה דמי הניהול מההפקדה הם 5 אחוז מלכתחילה.

בפוליסה ארוכת טווח, בגלל הסכומים הגבוהים - ההפרש לטובת זו בה דמי הניהול מהצבירה נמוכים יותר - עשוי להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף יותר ! אבל בד"כ הסוכן יפתה אותך עם דמי ניהול נמוכים יחסית בהפקדה.

פורסם

זכותך לפתוח קרן פנסיה איפה שבא לך, ואסור למעביד לקבוע עבורך.

תבחר לפי :

1. כמה הנחה תקבל על העמלות. מותר להם לגבות 6% מהצבירה ו 0.5% מההפקדות השוטפות. בקרנות מסוימות ניתן לקבל 50% הנחה מהעמלות האלה.

2. כמה מוצלחת הקרן בהשקעותיה. כמובן שאי אפשר לנבא, אבל נראה לי שבתקופה הנוכחית עדיפה קרן פנסיה שמרנית שמשקיעה כמה שפחות במניות ובאגרות חוב של חברות שאינן מליגת העל. כשהזמנים ישתפרו יהיה קל ופשוט לעבור לקרן פנסיה פחות שמרנית.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...