Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי מחפש רכב חדש אחרי הפיג' 307SW הוא רוצה להחליף לרכב משפחתי לא גדול עם נטייה ספורטיבית..

הדברים החשובים ברכב זה נוחות התנהגות כביש ואמינות.

התקציב הוא כ140 אלף עם יכולת מתיחה עם זה שווה. אבא שלי רוצה להוציא את הרכב חדש מהחברה.

אז ככה לאבא שלי יש כמה כיוונים:

1.ג'טה 1.4 160(בנזין)כ"ס..

2. מיצובישי ספורטבק 1.8..

רציתי שתתנו עוד כמה כיוונים לבדיקה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתיהן לא בדיוק ספורטיביות. אם חשובה לכם נוחות וגם התנהגות כביש אז הפוקוס 2.0 ל' היא מתחרה טובה. הג'טה לדעתי יקרה יותר מהתקציב שלכם ויתרונה על פני הפוקוס הוא תחושת איכות וביצועים, אך היא נחותה בהתנהגות הכביש והנוחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על הסיביק 5 דל'. רכב מהיר יחסית, לא חסר כוח, נוח ונכנס בול בתקציב.

הייתי מוסיף אותה להתלבטות ולוקח נסיעת מבחן.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

השאלה האם אתם באמת מחפשים מכונית מהנה לנהיגה עם תוכן - כלומר, פרטנרית אמיתית לכבישים מפותלים עם הגה, שלדה ומתלים מתאימים, או שמא מכונית עם מראה ספורטיבי וקצת יותר כוח מהממוצע בקטגוריה מספיקה לכם - שזה גם לגיטימי.

מניסיון רב על המכוניות הבאות, פוקוס 2L או מאזדה 3 2L הן היחידות עד 140K שנכנסות לקטגוריה של מהנות לנהיגה באמת ו/או ספורטיביות (יותר בכיוון של ה-3). ישנן מכוניות אחרות טובות בקטגוריה, גם מהירות וגם כאלו שנראות מאוד ספורטיביות (לדוגמא הסיוויק האצ') אבל ממש לא מתנהגות או באמת מהנות לנהיגה כמו הצמד הנ"ל.

כמו שאמר SRONIS, הפוקוס 2L היא בהחלט אלטרנטיבה מצויינת. גם מכונית נוחה (מאוד, לדעתי בין הטובות בקטגוריה, אם לא הטובה ביותר) וגם מהנה לנהיגה בצורה פנטסטית. היא תרגיש פחות ספורטיבית מה-3 (הגה קצת פחות מתקשר, חד או מהיר, רכה יותר משמעותית, זוויות גלגול גדולות יותר, תת היגוי בולט יותר, כיול מנוע עם מעט פחות מחץ וחיבה לסל"ד האדום וגם התיבה האוטומטית לא מאפשרת עצמאות מלאה), אבל היא עדיין מאוד מהנה לנהיגה, הרבה מעבר למה שרוב הנהגים יודעים להעריך (או להגיע למגבלות) והרבה מעל שאר הקטגוריה. לרוב הנהגים יהיה קל יותר לחיות איתה ביום יום מאשר ה-3, בעיקר על כבישי הארץ. גם האבזור ואיכות תא הנוסעים רמה מעל ל-3 2L (לא לסתם היא עולה כ- 10K יותר).

בנוגע ל-3 החזקה, קח בחשבון שכיול המתלים נוקשה עוד יותר מגרסת ה-1.6 הלא מאוד נוחה כשלעצמה (לפי מאזדה, גרסאות ה-2L בנזין ודיזל של ה-3 קיבלו את כיול המתלים וחיזוקי השלדה של גרסת ה-MPS והן שונות בהיבט הזה מה-1.6) כך שנוחות - לא ממש תהיה לך.

לא מזמן אוטו עשו מבחן לפוקוס 2L מול גולף ו-308, מכוניות שנחשבות כמובילות הקטגוריה. הפוקוס כמובן ניצחה בעיקר בגלל החיוך שהיא תשאיר לך על הפנים הרבה הרבה אחרי שהפניה הסתיימה. :)

גם המבחן הזה של ה-3 בגרסת ה-2L מומלץ לקריאה. המון סופרלטיבים היא קיבלה כמכונית ספורטיבית ומאוד מהנה לנהיגה. ייתכן וכדאי לחכות עד שהחדשה תגיע לארץ, הבנתי שהגרסאות הראשונות שיגעו הן ה-2L.

עריכה: אם ה-307SW שיש לכם כיום מספקת אתכם מבחינת התנהגות, אז מומלץ לקחת לנסיעת מבחן גם את ה-C4 המאובזרת ביותר ואת ה-308 החדשה. אני גם מצטרף למה שאמר THE-ONE, הסיוויק היא גם אופציה, יש גרסאות מאובזרת למשעי - רק קח בחשבון שהספורטיביות של הרכב מתחילה ונגרמת בעיצוב.

פורסם

אוקטביה 1.8 TSI עם הספק של 160 כ"ס ותיבת DSG.

מצויין למשפחה בשל מידותיו וחזק מספיקכדי לספק הנאה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מצויין למשפחה בשל מידותיו וחזק מספיקכדי לספק הנאה.

רכב משפחתי מצויין עם ביצועים יפים.מחזק!

פורסם

וחזק מספיקכדי לספק הנאה.

עידן

לאניני טעם, אין תליף לפוקוס/3 במחיר הזה. האוקטביה אפילו לא מתקרבת.

פורסם

אניני טעם? שוב מאזדה 3.

למי שמעוניין לצאת מהקופסא ולקבל רכב מאוד נח, מרווח, תא מטען ענק, מאובזר, תיבת DSG ו160 כ"ס ממנוע מוגדש.

אל תהיה ילד..

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לצאת מהקופסא? אוקטביה? נו באמת....

מה הקשר בינה לבין ספורטיבית? עוד מעט תמליץ לו לרכוש טוראן, גם אותה אפשר לקבל עם DSG, דרך אגב.

מי שבאמת מחפש רכב מהנה לנהיגה (ויודע להעריך מכונית מתקשרת ומתמסרת) ולא סתם לעשות רעש ורושם (וגם מכוניות כאלו לא חסר), הפוקוס וה-3 הן האופציות הטובות ביותר, אם לא היחידות. אתה לא מסכים, על הכייפק. עולם הרכב חושב אחרת.

מי שרוצה משפחתית יחסית מהירה עם מראה מעט קרבי - הרשימה מתרחבת עם הרבה מכוניות נוספות.

פורסם
לצאת מהקופסא? אוקטביה? נו באמת....

מה הקשר בינה לבין ספורטיבית? עוד מעט תמליץ לו לרכוש טוראן, גם אותה אפשר לקבל עם DSG, דרך אגב.

מי שבאמת מחפש רכב מהנה לנהיגה (ויודע להעריך מכונית מתקשרת ומתמסרת) ולא סתם לעשות רעש ורושם (וגם מכוניות כאלו לא חסר), הפוקוס וה-3 הן האופציות הטובות ביותר, אם לא היחידות. אתה לא מסכים, על הכייפק. עולם הרכב חושב אחרת.

מי שרוצה משפחתית יחסית מהירה עם מראה מעט קרבי - הרשימה מתרחבת עם הרבה מכוניות נוספות.

סלח לי, אבל הדברים שאתה כותב ממש מקובעים ודי דימיוניים.

ממתי "עולם הרכב" חושב שהמאזדה 3 והפוקוס הן האופציות הכי מהנות לנהיגה? (אשמח אם תוכל לתת לי ציטוט או לינק).

נהגת על האוקטביה 1.8TSI שאתה כותב כאלו שטויות?

תראה לי אתר אחד מ"עולם הרכב" שלך, שאומר שהגירים המיושנים והמשעממים של ה-3 או הפוקוס טובים יותר מה-DSG שנחשב כיום הגיר בין הטובים בעולם אם לא הטוב ביותר.

אני אשמח אם תוכל לבסס את הדברים שכתבת.

נ.ב - לפני הגולף TSI שבבעלותי (עם גיר DSG אגב), נהגתי כמעט 4 שנים על מאזדה 3, ככה שאני יכול לתת השוואה כנה ולהעיד שהמאזדה לא מתקרבת לגולף בשום פרמטר, עולמות שונים לגמרי, וחוץ מהגה מעט יותר מתקשר לטובת המאזדה - אני לא מוצא בה דבר אחד שהיא טובה מהגולף. לגבי הפוקוס, גם עליה נהגתי בזמנו (1.6 ל'), וה-3 אמנם טובה ממנה, אך שתיהן לא מתקרבות למתחרות מבית VW. זו דעתי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

גיר לבדו לא הופך רכב למהנה לנהיגה.

כנ"ל בנוגע למנוע.

מודה, לא נהגתי באוקטביה. אבל כשכל עיתונות הרכב מדברת בקול אחד, אני נוטה להאמין.

מבקש ציטוטים? בשמחה (ישראלים קודם מכיוון שאני מאמין שהם הכלי רלוונטים לשוק שלנו, אח"כ גם בינלואמים):

אוטו על המאזדה 3 2L:

"כך שביחד עם תיבת שתפעולה הידני מאפשר עצמאות מלאה לנהג, ומנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות."

"החדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

אוטו על הפוקוס (מול גולף MK5 ו308 של פיז'ו):

"...והפוקוס נעימה על הכביש ומהנה בכל הפנית הגה.

ולכן גם היה לנו קשה לבחור במנצחת.

זו היתה צריכה להיות הפוקוס ובבירור. זו מכונית כל כך טובה שנפגעת סתם כך מגולים עצמיים של פורד."

"אבל אנחנו מנחשים שאם כבר בחרתם מכונית כזו (האצ'בק עם יותר מנוע) אתם מאניני הטעם שמחפשים משהו קצת שונה – מהנה או יוקרתי. והפוקוס בכל זאת מצליחה להציע חווית נהיגה, יחד עם נוחות ועידון יוצאי דופן בקבוצה. זו המכונית שלאורך זמן תאהבו יותר, והיא גם מצוידת מהאחרות ובמחיר של 137,000 שקלים (כולל גג שמש) זולה משמעותית משתי יריבותיה. "

Fifthgear על הפוקוס:

No other mid-sized family car drives like this. In fact, precious few fully fledged sportscars do. Ford still knows how to make a great driver's car.

Car&Driver:

"The Mazda 3 is a refined small car with a rich interior that behaves like a well-tuned sports sedan."

Wheels Magazine:

Car of the year 2004: Wheels Magazine

“The Mazda 3’s beautifully balanced chassis impressed on the dirt loop with a precise, predictable nature that’s

never in danger of being labelled boring. Indeed, it boldly strides the knife edge between benign and troublesome. Driven sedately, the 3 is safe and stable; press on and its sporty nature delivers a higher performance threshold than any other car in its class. That the 3’s a wonderfully involving car to drive at pace is not in doubt.”

Automobile Magazine:

“The Mazda 3 is simply one of the best small cars in the world… The compact 3, in particular, thrashes the competition, because it offers all of the quality and reliability that you'd expect from any top-line Japanese automaker and then throws in handling dynamics, a free-revving engine, a sharply stylish interior, and inspired exterior design found nowhere else in this price range.”

Emunds

In road tests and comparison tests, we found the Mazda 3 offers a superb driving experience. "The Mazda 3's strong suit is value-minded performance," said one of our editors. The steering is tight, the braking is excellent and it handles more like a sports car than an econobox"

"Like the handling, this isn't far from being athletic enough to call sporting. Strong roadholding, limited body roll and a feeling of security will encourage those who like to corner fast, the Mazda just about earning the 'Sport' badge"

FifthGear:

"The 3 keeps its sporty chassis set-up, meaning a ride that feels over-firm over rougher British surfaces. The pay-off is agile roadholding thanks to a combination of agile responses and excellent resistance to body roll in cornering."

"Agile and composed over twisty roads - the 3 is great fun to drive quickly. Precise steering remains the lynchpin of the dynamic equation."

MotorTrend

Out on the drive loop, our notes mirror these fantastic stats. "Always impressed by the dynamics," claims Loh, adding, "Steering feel is best of the group." Harwood opines, "This is the sportiest of the four, and the one I want." St. Antoine says, "Nothing else in this field feels so lively and well-planted-you can feel the racing DNA in the 3's bones."

Wheels Magazine 2

“Mazda3 is most likely to help you avoid a crash than any of Australia's best-selling vehicles, according to the results of an independent active safety study.

Wheels magazine, Australia's most respected motoring publication, put Australia’s 12 best-selling vehicles through a series of dynamic tests designed to measure active safety — a vehicle’s ability to avoid a crash.”

מצד שני, הנה מה שאוטו אומרים על האוקטביה:

"אלא שהשלדה לא כוילה בהתאם לכוח המוגבר וביטחון בפניות הוא לא מנת חלקה של גרסה זו - עם לחימת מומנט חזקה של ההגה, ה-מ-ו-ן תת-היגוי בפניות, והיגוי יתר נחוש ולא חינני בהרפיית דוושה. בקרת יציבות מומלצת, וכיוון שלי הייתה כזאת, הפעלתי אותה בחזרה וחיפשתי גרסה אחרת."

"זו עדיין לא מכונית דינמית או מהנה, והרכות הבסיסית מודגשת ומורגשת, אך היא מאוזנת ובטוחה. "

שלא תבין אותי לא נכון, מהניסיון המצומצם מאוד שלי כנוסע באוקטביה וממה שקראתי היא נראית כמכונית משפחתית טובה, אולי אף מאוד - אבל ממש לא הבחירה לנהג שמחפש לתקוף פניות.

פורסם

ואם יורשה לי בבקשה להחזיר את השרשור לנושאו המקורי, לפותח השרשור - קח את הפוקוס 2L לנסיעת מבחן. אתה תהנה. מכונית מצויינת. נוחה, מאובזרת, ומעלה חיוך שלא ניתן למחוק מהפנים.

עוד דבר, תוכל לחדד קצת את ההגדרה שלך ל"מהנה לנהיגה"? מה בדיוק עושה לכם את זה? מנוע חזק? ספורטיביות? מכלולים מתקשרים? מראה קרבי?

האם המעטפת הדינאמית שקיבלתם ב-307SW סיפקה אתכם?

פורסם

תסלחו לי אבל לי זה נשמע מאוד מגוחך לקרוא לסיויק \מזדה 3\ גולף \308 או כל אחת מהקבוצה הנ"ל מכונית ל"נהג" ..

לא מצאתי בהן חדוות נהיגה שאני באמת יכול לקרוא לה ספורטיבית מלבד מנועים חזקים (יותר נכון רק באחת מהן :twisted:).

לדעתי אם זה הכיוון , אולי כדאי להתפשר על החדש וללכת על גולף GTI משומשת MK5 שתיתן לכם באמת את כל העולמות או ליאון FR ואם יורשה לי לנצל את השרשור הנ"ל , בקרוב מאוד תיכנס למכירה אוקטביה RS 2.0T 08 עם 11K ק"מ , קולעת למחיר שלכם (כמעט) ותיתן לכם תמורה ענקית ולדעתי קולעת בומבה אבל משומשת.. (פרטים בה"פ).

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...