Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ronen6p

בחרתי בסיוויק 5ד, אבל היו לי שיקולים נוספים. קודם כול חיפשתי חצ'בק. אני עושה יותר מ-30000 ק"מ בשנה, לכן יש משמעות לצריכת דלק. לקחתי בחשבון גם מוניטין של יבואן (כבר נשרפתי חזק עם UMI בעבר), אמינות לכאורה ואחריות מקוצרת של צ'מפיון מוטורס.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האוקטביה אולי מתאימה בכל הפרמטרים מלבד העבודה הפשוטה שהיא ממש לא מכונית מהנה לנהיגה או מתיימרת להיות כזו.

מספיק כבר לנסות לשייך לכל רכב של קונצרן VAG את התואר הזה ("ספורטיבית" או "מהנה לנהיגה") שממש לא מתאים לאופי המכוניות (לא לסיאט,לא לגולף ובוודאי לא לסקודה).

אלו הן לא מכוניות נהג! לא מכוניות שמכוילות להיות מתקשרות, ספורטיביות או מהנות לנהיגה ! אלו הן מכוניות שפונות למיינסטרים הנוח, הרך, הבטוח והמאוד לא מתיימר.

מי שבאמת מוצא את המכוניות הללו מהנות לנהיגה - שיבושם לו, כנראה הקריטריונים שלו לא ממש גבוהים.

אף אחת מהמכוניות הנזכרות כאן אינה מהנה לנהיגה, לרבות מזדה 3 ופורד פוקוס. מי שהנאה מנהיגה היא מבחינתו מרכיב שאין להתפשר עליו, צריך או להגדיל את תקציבו באופן משמעותי, או לחפש את מבוקשו בשוק המשומשות.

פורסם

רועי, אני מבין את מה שאתה אומר ומסכים ולא מסכים יחדיו.

אני מסכים בגלל שברור שישנן מכוניות הרבה יותר מהנות מאשר כל רכב חדש מהיצרן שאתה יכול לקנות בישראל ב-130K. אבל זה מאוד תלוי מה הרף שלך ונקודת הייחוס שלך. הרי אחד שנוהג על M3 או STI ביום יום יגבש דעה אחרת על מה זה מהנה לנהיגה מאשר אחר שנוהג על אוקטביה (לדוגמא). בשביל הנהג באוקטביה, מעבר לפוקוס יהיה שדרוג משמעותי מבחינת הנאה מנהיגה ויכולות דינאמיות (במידה והוא יודע להעריך אותן).

אני גם לא מסכים בגלל שבמחיר הנ"ל אין מכוניות מהנות יותר לנהיגה שניתן לרכוש כחדשות בישראל. בנוסף, גם באופן אבסולוטי ולא רק יחסי, הפוקוס/3 מהנות לנהיגה גם בהשוואה למכוניות ספורט מובהקות. אני מפנה אותך לרשימת הקישורים שצרפתי בתחילת ההודעה. שים לב ש-FifthGear, לדוגמא, כתבו שהפוקוס (הרגילה, לא STI או RS) מתנהגת אף יותר טוב מהרבה מכוניות ספורט יעודיות.

פורסם

1.נקודת המוצא לפיה שנינו צריכים להסכים על קיומן של מכוניות מהנות באמת לנהיגה שאינן בגדר ההתלבטות של השואל היא בחינת מובן מאליו ומיותרת באזכור.

2. יש לי הערכה רבה למבחני רכב, אבל הם משמשים בשבילי נקודת משען באותם מקרים בהם לנסיון האישי שלי אין מענה.

3. במקרים בהם יש לי נסיון אישי, מה שנכתב באותם מבחנים, אינו מענין אותי.

4. מכאן תוכל להבין שהעובדה שהפוקוס או המזדה נחשבות למהנות לנהיגה, בין יחסית ובין אבסולוטית על ידי מישהו, אינה בהכרח רלבנטית, לגבי לפחות.

פורסם

תגידו לי אתם רציניים, קראתם בכלל על איזה דגם של סקודה מדובר?

2.0T RS ,ן 200כ"ס, 28.5 קג"מ, 7.3 שניות 0-100, הנעה כפולה {לא קבועה}.

עכשיו כל אחד מכם יתן את הנתונים של הפוקוס, המאזדה וההונדה וכל מה שהצעתם ונראה במה יותר כיף לנהוג.

לגבי העיצוב, אולי אני מסכים, אבל איזה כיף לראות מונית משאירה לכם אבק ברמזור:lol:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אני מסכים עקרונית, אבל לא לחלוטין.

ישנן מכוניות באמת מהנות לנהיגה. לדעתי הפוקוס היא אחת מהן. כמובן שברמות שונות ממכוניות אחרות. בתקציב של 300K אתה יכול לקבל הנאה מנהיגה שבדרך כלל לא תמצא בתקציב של 100K. האתגר האמיתי עבור יצרן הוא לעשות מכונית זולה יחסית שתהיה מהנה לנהיגה כמו מכוניות שעולות פי כמה יותר. לדעתי, הפוקוס (כדוגמא) קולעת בול ובהתחשב במחיר שלה - זה מרשים אף עוד יותר. אם הנסועה הקבועה שלך היא על ספורטיביות מובהקות (ואני לא מדבר כאן על מיאטה או CUPRA או אפילו גולף GTI אלא על מכוניות ספורט טהורות שעולות פי שלוש), ייתכן ותתאכזב מהפוקוס במידה מה. אני לא חושב שבאיזשהו מצב אפשר להגדיר אותה כלא מהנה לנהיגה, אלא יותר כמהנה לנהיגה פחות מרכב אחר.

כמובן שבמידה ודעתך האישית שונה, כל זה לא צריך לעניין אותך, אבל זה גם הופך את דעתך למעט חריגה בנושא. במידה ומספר רב כל כך של מגזיני רכב מביעים דעה אחידה מסויימת על רכב מסויים, בדרך כלל יש דברים בגו.

פורסם
תגידו לי אתם רציניים, קראתם בכלל על איזה דגם של סקודה מדובר?

2.0T RS ,ן 200כ"ס, 28.5 קג"מ, 7.3 שניות 0-100, הנעה כפולה {לא קבועה}.

:lol:.

בלי קשר לשרשור.

עם ביצועים כאלו, היתי שם משקפיים וכובה,מוריד את הראש ומתחבא בשיחים.

7.3 שניות :hihi:

Omnia mea mecum porto

פורסם
האוקטביה אולי מתאימה בכל הפרמטרים מלבד העבודה הפשוטה שהיא ממש לא מכונית מהנה לנהיגה או מתיימרת להיות כזו.

את זה ניתן לבצע רק על ידי נסיעת מבחן והדבר סובייקטיבי לגמרה לגבי כל נהג באשר הוא,אחד יאהב והשני לא.

אלו הן לא מכוניות נהג! לא מכוניות שמכוילות להיות מתקשרות, ספורטיביות או מהנות לנהיגה ! אלו הן מכוניות שפונות למיינסטרים הנוח, הרך, הבטוח והמאוד לא מתיימר.

כמו שאמרתי ואשמח אם פותח השרשור יעזור לנו פה, בקריאת השרשור מתחילתו אני מבין מבין השורות שפותח השרשור לא מחפש רכ ספורטיבי גרידא, אלה רכב שיהיה שונה במקצת מהניחוח הרגיל, עם מנוע טוב(אני יודע שברמה יומיומית אבא שלי הכי נהנה מהלאון ברמת תאוצות הביניים שלה הוא לא מחפש לתקוף סיבובים במהירות המירבית..),אבזור טוב ,יראה טוב ובסופו של דבר יהיה מספק כרכב משפחתי, אגב המינסטרים ילך על 1600 אוטומט רגיל,ולא ישקיע 140K כשהוא יכול להשקיע הרבה פחות140K

האוקטביה דווקא נותנת חבילה דיי משתלמת ועם תיבת הילוכים מעולה ןבסופו של דבר תספק הנאה צרופה לקונה

כמובן כל מה שאני אומר בכפוף לנסיעת מבחן, אני יודע שמהלאון לא יתאכזב פותח השרשור ובמחיר הזה קשה לי לראות תחרות אמיתית כחבילה כוללת

דעתי האישית על סמך נסיוני עם הרכב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
את זה ניתן לבצע רק על ידי נסיעת מבחן והדבר סובייקטיבי לגמרה לגבי כל נהג באשר הוא,אחד יאהב והשני לא.

כמו שאמרתי ואשמח אם פותח השרשור יעזור לנו פה, בקריאת השרשור מתחילתו אני מבין מבין השורות שפותח השרשור לא מחפש רכ ספורטיבי גרידא, אלה רכב שיהיה שונה במקצת מהניחוח הרגיל, עם מנוע טוב(אני יודע שברמה יומיומית אבא שלי הכי נהנה מהלאון ברמת תאוצות הביניים שלה הוא לא מחפש לתקוף סיבובים במהירות המירבית..),אבזור טוב ,יראה טוב ובסופו של דבר יהיה מספק כרכב משפחתי, אגב המינסטרים ילך על 1600 אוטומט רגיל,ולא ישקיע 140K כשהוא יכול להשקיע הרבה פחות140K

האוקטביה דווקא נותנת חבילה דיי משתלמת ועם תיבת הילוכים מעולה ןבסופו של דבר תספק הנאה צרופה לקונה

כמובן כל מה שאני אומר בכפוף לנסיעת מבחן, אני יודע שמהלאון לא יתאכזב פותח השרשור ובמחיר הזה קשה לי לראות תחרות אמיתית כחבילה כוללת

דעתי האישית על סמך נסיוני עם הרכב

בן

אני שמעתי דברים טובים מאוד על הלאון אבל הבעיה שאין לה תיבה אוטו' מה שפוסל אותה.

אני מאוד נמנע מלהגיב ונותן לשרשור להתפתח מכמה סיבות

1. אני רק לומד יותר על המכוניות שהוצעו ולפי דעתי חבל לקטוע דעה של אנשים. אחרי הכל ניסיון זה דבר חשוב.

2. אבא שלי ואני עדין בתהליך בדיקה של המכוניות שהוצעו ואני רוצה לחזור רק אחרי שגבישנו ובדקנו את כל המכוניות שבדרישות.

3. תמיד טוב שהדיון זורם לא נתקע על משהו ספציפי, לא ?

לגבי האוקטביה כרגע היא לא ממש רלוונטית אבא שלי לא פירט בדיוק למה אבל הוא מסתייג מלקנות אותה.

כנראה מניסיון של אחד החברים שלו שעבר משהו עם החברה. לכן הוא בודק את האפשרויות וישאיר אותה לסוף.

בנתים מה שראית תופס חזק בעיני אבא שלי זה הפוקוס 2.0 ומאזדה 3 החדשה, יש מצב שהוא פשוט ממש יחכה לכניסת לפני שנרכוש ת'רכב.

אבא שלי ממש כבר מתכוון לעשות נסיעת מבחן די ארוכה לפוקס.

ככה שבנתיים אין לי בעיה שהדיון יתפתח .! ההפך זה עוזר מאוד הדעה של אנשים!

נ.ב בן אני מצדיק אותך ואני יצטט אני לא מחפש: "רכב ספורטיבי גרידא, אלה רכב שיהיה שונה במקצת מהניחוח הרגיל".

דעתך מאוד עוזרת ולולא היה ללאון גיר ידני בלבד היא הייתה נשקלת בכובד ראש !

פורסם

מקבל את מה שאתה אומר, שיהיה בהצלחה

לכו עשו נסיעות מבחן וכמה שיותר, אפילו על מכוניות שאתם כבר דיי ירדתם מהם, לדוג' האוקטביה, אבל גם הפוקוס וה3

אנקדוטה: כשהלכנו עם אבא שלי לרכוש את הרכב הבא הכיוון היה הB4 ,באמת היינו נעולים עליה, בסופו של יום מי שההגה המעולה לא עלה על היכולת המאכזבת של המנוע והכח שהובטח אך מעולם לא הגיע,הנסיעה על רכבים אחרים לא הייתה מהנה הרבה יותר למרות שהיה בסדר ובסופו ש דבר מצענו עם לאון 2.0 ליטר וטורבו קטן בצורה מפתיעה לחלוטין

מה אני רוצה להגיד, נסיעת מבחן יכולה להאיר את העיניים לכן ולכאן

אגגב, פתאום ברח לי, מה התקציב?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ההגה המעולה ב-B4?

מהניסיון שלי על הגרסה האחרונה ברצף מתיחות הפנים והעדכונים שהיא עברה, למרות ששאר המכלולים משתפים פעולה בנהיגה דינאמית ואפילו מספקים פוטנציאל הנאה לא קטן, דווקא ההגה הוא מה שפוגע ביכולת של הרכב . מעורפל מדי, מרגיש מלאכותי ולא מספיק מהיר. מסרס הרבה מפוטנציאל ההנאה הרב של הרכב.

פורסם
בלי קשר לשרשור.

עם ביצועים כאלו, היתי שם משקפיים וכובה,מוריד את הראש ומתחבא בשיחים.

7.3 שניות :hihi:

יש לי הרגשה שלא כל כך הבנתי אותך.

איזה רכב יש לך שאתה צוחק על הנתונים של הסקודה?

לא אמרתי שהם הכי טובים, אבל כמעט ואין משפחתית בתווח מחירים שלה עם ביצועים כאלה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מר פינגווין מורעל -:

סחתיין על ההשקעה של לחפש ולצטט אבל בפעם הבאה שאתה מצטט מבחני דרכים תבדוק טוב טוב מאיזה תאריך הם...

המבחן של האוקטביה הוא מ...2004 - ועם כל הכבוד למנועים ולגירים אז - זה לא הTSI של היום ובטח לא ה DSG של היום...

כל המבחנים מחו"ל לא רלוונטיים עקב תאריכים ישנים ורמת גימור שונה לחלוטין מההיצע שיש בארץ

אין ספק שהפוקוס (המבחן המעודכן הוא מ2008) והמזדה 3 (המבחן שלה מ!2004) נותנות כאן תמורה מצויינת והן שונות מאוד מאחיות הליסינג שלהן - אבל עדיין... בסיגמנט המחירים ולאור בקשתו המפורשת של פותח השרשור האוקטביה מנצחת כאן בענק עם מנוע גודש וחזק בכ20 כ"ס +איכות גרמנית חסרת פשרות.

פורסם

טוקסיק- המושג "מהנה לנהיגה" הוא סובייקטיבי ולכן המחלוקת.

אם אני נכנס למאזה 3/ פוקוס, אני אתבאס כבר בתחילת הנסיעה כי מבחנתי הן על"ס (עגלה ללא סוס).

המבחן על הB4 היה ב2006 ולא על הגרסא האחרונה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...