Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבא שלי מחפש רכב חדש אחרי הפיג' 307SW הוא רוצה להחליף לרכב משפחתי לא גדול עם נטייה ספורטיבית..

הדברים החשובים ברכב זה נוחות התנהגות כביש ואמינות.

התקציב הוא כ140 אלף עם יכולת מתיחה עם זה שווה. אבא שלי רוצה להוציא את הרכב חדש מהחברה.

אז ככה לאבא שלי יש כמה כיוונים:

1.ג'טה 1.4 160(בנזין)כ"ס..

2. מיצובישי ספורטבק 1.8..

רציתי שתתנו עוד כמה כיוונים לבדיקה.

לא נראה לי שמחפשים אוטו ל"נהג" :-)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תסלחו לי אבל לי זה נשמע מאוד מגוחך לקרוא לסיויק \מזדה 3\ גולף \308 או כל אחת מהקבוצה הנ"ל מכונית ל"נהג" ..

לא מצאתי בהן חדוות נהיגה שאני באמת יכול לקרוא לה ספורטיבית מלבד מנועים חזקים (יותר נכון רק באחת מהן :twisted:).

בהצלחה.

אולי לך זה נשמע מגוחך, אבל עיתונאי רכב מכל העולם (ואני, לא שזה משנה) חושבים אחרת ומגדירים את הצמד הנ"ל (פוקוס,3) כמכוניות מתקשרות, מתנהגות להפליא, וכמכוניות נהג (פוקוס, 3) ספורטיביות (3) לעילא. אתה מומלץ לקרוא חלק מהמגוון הרחב של הקישורים שצירפתי או פשוט לא לתת לעובדות לבלבל אותך ולהמשיך כרגיל.

עריכה: ואף אחד לא משווה כאן פוקוס 2L אטמוספרית לגולף GTI.

פורסם

אז ככה מצטער על התגובה המאוחרת פשוט הייתי עמוס בדברים.

ובנוגע לנושא נתחיל עם ToxicTux:

שאלת לגבי ההגדרה שלי ל"מהנה לנהיגה", אז התשובה היא שהאוטו צריך לתקשר טוב עם מה שקורה לו בכביש, וכמובן שתיהיה יציבה בפניות ופשוט מהנה מכל סיבוב שהיא לוקחת או סתם נסיעה ישרה. כמובן גם מנוע חזק תורם הרבה למצב. ואפילו הם הוא נותן טיפה תת היגוי :]

לגבי העיצוב לא מחפש אוטו שמוכן לקרב, מספיק שהעיצוב לא יהיה מכוער, זה צריך להיות נאה.

אמ שאלת עם ה307SW נתנה מה שרצינו:

אז דבר ראשון האוטו כן נתן לנו הנאה מנהיגה עליו כמובן לא כמו אוטו ספורטיבי אמיתי אבל הוא כן יודע להיכנס לפניות ולצאת מהם בלי סיכונים מיוחדים, האוטו טיפה לא מתקשר עם ההגה אבל חבילה טובה, אז אתה שואל למה בא השינוי ?

מתי שהוא היה צריך להשתדרג, האוטו היה אצלנו 3-4 שנים והגיע הזמן לקחת צעד אחד יותר קדימה.

בנוגע לmikyl:

צריכת הדלק זה דבר חשוב אבל לא יותר מידי, מספיק שהאוטו ידע לייצר על "הנייר" 11-12 ק"מ לליטר זה יהיה מצוין.

כמובן עם האוטו יתן יותר למה לא.?.

עומר ג :

כרגע אנחנו בודקים סוגי מכוניות ומכיוון נכנסו לרשימה בנתים גם הפוקוס 2.0 והמאזדה 3 2.0

כשנסיים לגבי שניהם נבדוק באמת את האוקטביה שראיתי שעוד אחד פה המליץ עליה, ובמידה שנתעניין בה אני באמת יצור איתך קשר. תודה על ההצעה.

סיאט לא תיכנס למשוואה, אין סיבה שנראת לעין, פשוט לא מתחברים למכונית.

ולתגובה אחרונה של mikyl אף פעם לא טענתי שמי שינהג באוטו נהג, אז אני באמת לא מבין מאיפה בה הזלזול הזה.

אני יחזור עם עדכונים בקרוב ואולי עם עוד קצת התלבטויות/שאלות.. תודה בנתים למי שעזר באמת פתחתם עוד כמה דלתות.

פורסם

לדעתי, ובהתחשב במה שכתבת, אני מאמין שאתה תהנה מכל מובילות הקטגוריה (גולף, 380, C4, סיוויק, אוקטביה) כל עוד הדרישות שלך ל"הנאה מנהיגה" צנועות יחסית - כלומר, במידה ומה שאתם מחפשים זה אחיזת כביש טובה, מעטפת דינאמית טובה פלוס מינוס, בטוחה ופרוגרסיבית, כוח מנוע זמין, נוחות ותחושה של משפחתית "מהירה".

כולן מכוניות טובות מאוד ו"כייפיות לנהיגה" באופן כזה או אחר. לא מתקשרות או מתנהגות כמו הפוקוס/3 אבל אני לא בטוח שזה מה שאתם מחפשים. מבין שתיהן הפוקוס 2L כנראה עונה על דרישותכם יותר מה-3 2L מכיוון שהיא נוחה יותר, מאובזרת יותר ומספקת תחושת פרימיום עדיפה על ה-3. לדעתי, גם טובה בהרבה מהלאנסר והסיוויק שציינת בתחילת השרשור ברוב המאפיינים (ולא רק בנושא של הנאה מנהיגה).

הייתי מוסיף לרשימה גם את היונדאי i30 2L ברמת האבזור הגבוהה ביותר (פרימיום אני חושב). מהנה יחסית לנהיגה, תא נוסעים בהחלט לא רע (כולל מושבים נאים עם שילוב עור) וחבילה משפחתית מצויינת. גם את ה-308 וה-C4 אל תפסלו. בעיקר אם אתם מגיעים מצרפתית היום.

בכל מקרה מומלץ שתיקחו נסיעות מבחן על כמה שיותר מכוניות ותנסו לארגן כך שנסיעות המבחן לא יהיו קצרות ועל כבישים מהירים ישרים בלבד (15 דקות באיילון וחזרה). זה יאפשר לכם להעריך טוב יותר את הקטגוריה ולאפיין בדיוק מה אתם מחפשים מהרכב. בהחלט ייתכן שתגלו שהחבילה הדינאמית ש-308 מספקת (כדוגמא) היא מעל ומעבר עבורכם וזה לגיטימי (וכנראה מה שרוב הנהגים מרגישים).

פורסם

ronen6p

לא היה כאן שום זילזול, פשות לא הבנתה אותי נכון. כאשר אומרים אוטו ל"נהג", לא מתכוונים אליך, אלי, לאבא שלך או כול אדם אחר אשר ינהג באוטו. כוונה לרכב שדרישה ל"הנאה מנהיגה" עומדת במקום הראשון. אבל יש לזה מחיר. לפעמים עלות בקנייה, לפעמים תחזוקה, לפעמים נוחות, לפעמים פרקטיות. ולפעמים הכול ביחד. אחרת כולנו היינו נוסעים ב- TIPE R ,STI ,GTI או מיאטה :-)

הבנתי מדברך, שלא זה מה שאתה מחפש. אלה במילים של ToxicTux

אחיזת כביש טובה, מעטפת דינאמית טובה פלוס מינוס, בטוחה ופרוגרסיבית, כוח מנוע זמין, נוחות ותחושה של משפחתית "מהירה".

במקרה, לפני כמה חודשים חיפשתי מחליפה לקורולה SW. רכב חדש מהחברה, משפחתי לא גדול, בתקציב כ140 אלף, "עם אחיזת כביש טובה, מעטפת דינאמית טובה פלוס מינוס, בטוחה ופרוגרסיבית, כוח מנוע זמין, נוחות ותחושה של משפחתית "מהירה".

בהצלחה :-)

פורסם
ronen6p

לא היה כאן שום זילזול, פשות לא הבנתה אותי נכון. כאשר אומרים אוטו ל"נהג", לא מתכוונים אליך, אלי, לאבא שלך או כול אדם אחר אשר ינהג באוטו. כוונה לרכב שדרישה ל"הנאה מנהיגה" עומדת במקום הראשון. אבל יש לזה מחיר. לפעמים עלות בקנייה, לפעמים תחזוקה, לפעמים נוחות, לפעמים פרקטיות. ולפעמים הכול ביחד. אחרת כולנו היינו נוסעים ב- TIPE R ,STI ,GTI או מיאטה :-)

הבנתי מדברך, שלא זה מה שאתה מחפש. אלה במילים של ToxicTux

במקרה, לפני כמה חודשים חיפשתי מחליפה לקורולה SW. רכב חדש מהחברה, משפחתי לא גדול, בתקציב כ140 אלף, "עם אחיזת כביש טובה, מעטפת דינאמית טובה פלוס מינוס, בטוחה ופרוגרסיבית, כוח מנוע זמין, נוחות ותחושה של משפחתית "מהירה".

בהצלחה :-)

אה סבבה, אני מצטער חשבתי שזה בה מתוך זלזול אני לוקח בחזרה תתגובה שלי.

ודרך אגב סתם מתוך התעניינות ושכמעט חיפשת את אותה החבילה שהמשפחה שלי מחפשת.

הגעת לאיזה מסקנה כלפי רכב כלשהו ?

ויש לי שאלה ראיתי שבמגזין "אוטו" הביאו מסקנות לגבי המאזדה 3 החדשה מבוחנים גרמנים ויש עליה הרבה שבחים והיא כמעט שופרה בכל סעיף לעומת קודמה, והבנתי גם שה3 החדשה בגירסת ה-2.0 מצויינת! הנה 2 משפטים עליה:

"גרסת ה-2.0 ליטר הותירה רושם חיובי במיוחד אצל אנשי Auto, Motor & Sport בעיקר בשל המנוע ה"חי" והחזק (151 כוח-סוס) ויעילות מערכת ה"עצור וסע" המגיבה במהירות ראויה לציון ובכך הופכת את השימוש בה לנעים ונוח."

לפי דעתי יש פה מתחרה מצוינת השאלה היא עם הגירסה 2.0 תיכנס לתקציב שהיא תגיע לארץ, (בעקבות כל השיפורים שלה היבואן נראה לי יעלה לה את המחיר לעומת הדגם הקודם שהיה יחסית זול.)?

פורסם

עומר ג :

כרגע אנחנו בודקים סוגי מכוניות ומכיוון נכנסו לרשימה בנתים גם הפוקוס 2.0 והמאזדה 3 2.0

כשנסיים לגבי שניהם נבדוק באמת את האוקטביה שראיתי שעוד אחד פה המליץ עליה, ובמידה שנתעניין בה אני באמת יצור איתך קשר. תודה על ההצעה.

אף אחד לא המליץ, בגלל שבעקרון חדשה לא נכנסת לתקציב שלך .

אבל אפשר להגיד משהו אחד, ה- 2.0T RS לא רואה פה שום רכב ממה שצינו בכל הפרמטרים.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אם אתה מחפש רכב משפחתי קומפקטי וספורטיבי, אז ללאון TSI אין שום מתחרה בטח בתקציב שלך.

1.8 160 כ"ס, טורבו. שישה הילוכים ידני. 140,000 חדשה מהחברה לפני הנחה, ובסיאט עושים הנחות.

פורסם
אף אחד לא המליץ, בגלל שבעקרון חדשה לא נכנסת לתקציב שלך .

אבל אפשר להגיד משהו אחד, ה- 2.0T RS לא רואה פה שום רכב ממה שצינו בכל הפרמטרים.

פיספסת את זה - הודעה מספר 14 בשרשור..

"למכירה אוקטביה RS 2.0T 08 עם 11K ק"מ , קולעת למחיר שלכם (כמעט) ותיתן לכם תמורה ענקית ולדעתי קולעת בומבה אבל משומשת.. (פרטים בה"פ)."

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אם אתה מחפש רכב משפחתי קומפקטי וספורטיבי, אז ללאון TSI אין שום מתחרה בטח בתקציב שלך.

1.8 160 כ"ס, טורבו. שישה הילוכים ידני. 140,000 חדשה מהחברה לפני הנחה, ובסיאט עושים הנחות.

אני גם חושב הרכב הזה הוא הכי משתלם בטווח במחירים המדובר, מצד שני פותח השרשור ביקש לרכוש רכב אוטומטי ולכן האוקטביה תתאים לו בול

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

דניאל, בנוגע ללאון, הרשה לי לחלוק על דעתך. יש לה דווקא הרבה מאוד מתחרות בעיקר ובעיקר בתחומים הדינאמיים והספורטיביים בהם היא די פושרת בגרסאות "הרגילות", למרות המנוע והתיבה הטובים יחסית.

בנוגע למאזדה 3 החדשה, אני ממליץ לחכות למבחני הדרכים הישראלים. בנתיים קחו את האחרות שהמליצו עליהן בשרשור לנסיעת מבחן.

פורסם
פיספסת את זה - הודעה מספר 14 בשרשור..

"למכירה אוקטביה RS 2.0T 08 עם 11K ק"מ , קולעת למחיר שלכם (כמעט) ותיתן לכם תמורה ענקית ולדעתי קולעת בומבה אבל משומשת.. (פרטים בה"פ)."

לא פיספסתי ראיתי את זה, אבל רשמתי שלא המליצו בגלל שהיא לא נכנסת בתקציב כחדשה.

אתה הצעת יד שניה ואני מסכים איתך 100%, למרות הפיתוי לקנות רכב חדש מהחברה.

בסכום הזה, הייתי לוקח את האוקטביה בעניים עצומות.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
דניאל, בנוגע ללאון, הרשה לי לחלוק על דעתך. יש לה דווקא הרבה מאוד מתחרות בעיקר ובעיקר בתחומים הדינאמיים והספורטיביים בהם היא די פושרת בגרסאות "הרגילות", למרות המנוע והתיבה הטובים יחסית.

בנוגע למאזדה 3 החדשה, אני ממליץ לחכות למבחני הדרכים הישראלים. בנתיים קחו את האחרות שהמליצו עליהן בשרשור לנסיעת מבחן.

מנסיון בנסיעה בלאון ובנהיגה בגרסה הקודמת לאורך המון זמן ואף היום, היא ממש לא פושרת,למעשה היא שילוב מנצח ואני אסביר

מצד אחד מאוד מרווחת,(גם מאחורה ואף בצורה מפתיעה לטובה),מאובזרת מאוד,ובעלת נוחות נסיעה על הכביש(אבא שלי בן 57 נהנה מננה מאוד מאוד ולמרות שהרכב אם חתך נמוך יחסית עדיין הנוחות לא נפגעת) ומצד שני עיצוב מיוחד, מנוע מעולה ,גיר קצר עם 6 הילוכים ומס' מערכות עזר לנהיגה, שילדה מוצלחת המבוססת על שלדת הגולף ובסיס גלגלים דיי רחב

אני לא יגיד שהיא מושלמת מבחינת התנהגות אבל לנהג הממוצא שרוצה רכב משפחתי עם ערך מוסף השונה באופיו במקצת מהשוק הישראלי ויש בו צד קטן של מקוריות וכל זאת במחיר שפוי ונח(לכך אני חושב שהתכוון פותח השרשור), הלאון היא הרכב מבחינתו(מתייחס לגרסת ה1.8 טורבו 160 כ"ס)

בן

נ.ב- לא רוצה להגיד את המילה צ'יפ כי היא פחות רלוונטית במקרה זה, אבל..

נ.ב 2- הבעיה היא שהיא אינה אוטומטית

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מצטער באמת לא שמתי לב לכך שהוא מחפש רכב אוטומטי בלבד, קצת מגביל את האופציות למשפחתית ספורטיבית בתקציב הזה.

דרך אגב, זה גם האוטו שיש לי. אחי נוהג על מאזדה ספורט 2.0, שנת 2007 ואין בכלל מה להשוות בין הרכבים מבחינת הספורטיביות, היחודיות ובכלל אוטו יותר טוב ויותר מהנה.

האמת כמו שאתה מציין מעליי, האוקטביה מתאימה בכל הפרמטרים. אולי קצת יותר יקרה בגלל ה-DSG.

הבעיה היחידה שיש לי שאני לא מתחבר לעיצובים של סקודה, אבל אולי זה רק אני.

פורסם

האוקטביה אולי מתאימה בכל הפרמטרים מלבד העבודה הפשוטה שהיא ממש לא מכונית מהנה לנהיגה או מתיימרת להיות כזו.

מספיק כבר לנסות לשייך לכל רכב של קונצרן VAG את התואר הזה ("ספורטיבית" או "מהנה לנהיגה") שממש לא מתאים לאופי המכוניות (לא לסיאט,לא לגולף ובוודאי לא לסקודה).

אלו הן לא מכוניות נהג! לא מכוניות שמכוילות להיות מתקשרות, ספורטיביות או מהנות לנהיגה ! אלו הן מכוניות שפונות למיינסטרים הנוח, הרך, הבטוח והמאוד לא מתיימר.

מי שבאמת מוצא את המכוניות הללו מהנות לנהיגה - שיבושם לו, כנראה הקריטריונים שלו לא ממש גבוהים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...