Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

קודם כל אני לא מאחל לאף אחד שיתקל במקרה כמו שלי.

עכשיו לעניין,

קניתי את האוטו שלי לפני 4 שנים, ללא ידע מינימלי בנוהל העברת בעלות.

כיום, הרבה שנים אחרי, החלטתי למכור את האוטו, וניגשתי עם הקונה לסניף דואר ששם הציעה לו הפקידה לשלם 100 שקלים ובתמורה היא תבדוק אם האוטו ממושכן, משועבד וכו'.

אחרי כמה דקות, נפלו פניי, וראיתי שהאוטו מושכן לבנק לפני יותר מ-10 שנים, ואני נהגתי באוטו 4 שנים ללא שמץ של ידיעה על כך.

מה שחמור מכך, זה שהבן אדם שמכר לי את האוטו, הוא לא זה שמישכן אותו.

משמע שהאוטו עבר לא מעט ידיים (לפחות 2) וכל זאת בזמן שהוא ממושכן לצד שלישי.

בטופס שהפקידה נתנה בדואר יש את הפרטים המלאים של הבן אדם שמישכן. הבעיה שהוא כנראה עזב את הארץ.

ועכשיו לשאלה,

איך אני מבטל את המישכון על האוטו?

פורסם

כנראה שהשיעבוד הסתיים מזמן ורק ההגבלה לא הוסרה.

תבדוק ברשם המשכונות למי הרכב ממושכן, לדוגמה לאיזה בנק ותבדוק אם המשכון הסתיים, אם כן, תדאג להמציא אישור לכך מהגוף הממשכן לרשם והשיעבוד יוסר במקום.

לרוב לאחר כל כך הרבה זמן זה רק עניין בירוקרטי.

פורסם

היה לי את אותו הסיפור בדיוק לפני כמה חודשים

שבע שנים האוטו היה אצלי, ולא היה לי מושג שהוא משועבד, עד שהקונה בדק בדואר... וכו' (אותו הסיפור בדיוק).

מה שאתה צריך לעשות:

בדף המשכון שלקחת מסניף הדואר, רשום למי הטופס משועבד.

אם לא לקחת את הדף, תוכל לבדוק את זה באתר של משרד המשפטים בעלות של 28 ש"ח.

רוב הסיכוי שזה משועבד לאיזה בנק.

במקרה כזה- תלך לסניף הבנק הקרוב למקום מגוריך ותבקש שיתנו לך את הטלפון של מי שמטפל בשעבודים וכו' בסניף אליו משועבד הרכב.

תתקשר לשם, ורוב הסיכוי שפשוט שכחו להוריד את הרישום ברשם המשכונות.

תזכור שהרכב היה משועבד חדש, עכשיו הוא בטח לא שווה אפילו שליש.....

נראה בעייתי, אבל זה לא סיפור גדול.

הבהצלחה

פורסם
למה לבטל את המשכון אם הוא יכול לעבור ידיים בלעדיו?

האם אתה היית קונה רכב ממושכן. התשובה, אני מניח שלא.

אם החוב שהמשכון בא לכסות נפרע אין בעיה, והגוף הממשכן יסיר את המשכון.

אבל אם... החוב טרם סולק.. חייך אכלת אותה,כדי להסיר את המשכון תצטרך לפרוע את החוב, או שתמצא קונה אחר שלא יבדוק . לאור המודעות ההולכת וגדלה לנושא , רובם רוצים היום לבדוק .

חג שמח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה לא בדיוק ככה, משום שיש את "תקנת השוק".

גם אם לא הוסר השעבוד, ישנה דרך משפטית להסיר אותו ללא תשלום החוב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה לא בדיוק ככה, משום שיש את "תקנת השוק".

גם אם לא הוסר השעבוד, ישנה דרך משפטית להסיר אותו ללא תשלום החוב.

עידן

מתוך חוק המכר

34. נמכר נכס נד על ידי מי שעוסק במכירת נכסים מסוגו של הממכר והמכירה היתה במהלך הרגיל של עסקיו, עוברת הבעלות לקונה נקיה מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת בממכר אף אם המוכר לא היה בעל הממכר או לא היה זכאי להעבירו כאמור, ובלבד שהקונה קנה וקיבל אותו לחזקתו בתום-לב.

יתפוס אולי אם קנה אותו מסוחר ויצליח להוכיח כי קנה אותו במחיר שוק

מתוך חוק המשכון

5. נכסים נדים שמושכנו כשהיו בהחזקתו של הממשכן והם הופקדו כאמור בסעיף 4(2) או שמישכונם נרשם כאמור בסעיף 4(3), יהיה כוחו של המישכון יפה לכל דבר, אף אם הממשכן לא היה בעל הנכסים או לא היה זכאי למשכנם, ובלבד שהנושה פעל בתום-לב והנכסים באו לידי הממשכן על דעת בעליהם או על דעת מי שהיה זכאי להחזיקם.

פדיון משכון שלא על ידי החייב

14. נפדה משכון לפי סעיף 13 על ידי מי שאינו החייב, זכאי הפודה לחזור אל החייב ולהיפרע ממנו כדין ערב שמילא את ערבותו, ואם הפודה לא היה בעל הנכס יעמוד לו המשכון להבטחת זכותו זו.

יהיה רשאי לאחר פדיון המשכון לתבוע את החוב מהחייב המקורי ולא מאותו אחד שממנו הוא קנה את הרכב שהוא על פי דבריו אינו זה שיצר את המשכון.

בשלב הראשוני כאמור בדוק לטובת מי נעשה המישכון למשל בנק. אם החוב נפרע ימחוק הממשכן את המישכון ויצאת רק עם כאב ראש היה והחוב טרם נפרע במלואו, יהיה עליך לשלם את יתרת החוב ולמחוק את המשכון.

עידן אשמח אם תלמדנו על דרך אחרת להסרתו ללא תשלום

חג שמח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קצר,

מצאתי את הבן אדם שמישכן, הוא הלך לבנק ופיקסס לי טופס שאומר שהמישכון מבוטל, אבל כשהלכתי לרשם המשכונות הם דרשו את הטופס המקורי (ולא המפוקסס), אחרי שידברתי עם הבן אדם הממשכן, הוא אמר שאין לו כוח ללכת שוב ושאני אעזוב אותו בשקט.

בסופו של דבר שיכנעתי את הפקידה ברשם המשכונות לקבל טופס מפוקסס עם חותמת "נאמן למקור".

מוסר השכל:

תבדקו את האוטו לפני הקניה, ואל תסמכו על אף אחד.

• תוכן חדש...