Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך החלב כשר לפסח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשפחתי יש רפת חלב, אנחנו משווקים כ-700,000 ליטר בשנה ל"תנובה".

הפרות שלנו יאכלו חמץ עד ליום 2.4.09 כשבוע לפני פסח ואז יעברו לאכול אוכל כשר לפסח,

בעבר הפרות היו מפסיקות לקבל חמץ כחודש ימים בערך לפני פסח, כיום זה שבוע אחד בלבד.

בשלוש שנים האחרונות הרבנות של תנובה דורשת לסנן את החלב במסנן מיוחד כחודש לפני פסח (אצלנו משתמשים בו כל ימות השנה!).

לטענתם ככה החלב יוצא "כשר".

כיום משווק חלב כשר לפסח כאשר הפרות עדיין אוכלות חמץ!

העניין קצת מוזר לי,

יש למישהו הסברים?

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

יכול להיות שמשקים אחרים כבר מאכילים את הפרות באוכל כשר...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

פרות הן טבעוניות לא אוכלות בשר וביצים.

יש בעיה בתאוריה של הרוכב הנמוך.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הכל קישקוש במיץ, החוקים משתנים מרבנות לרבנות, וגם בתוך הרבנות הם משתנים מפעם לפעם.

אל תנסה להבין אתה רבנות כי הם בעצמם לא נראה לי מבינים את עצמם, ברחובות הם מחמירים והם עושים את השנת שמיטה לשנתיים שמיטה. הכל בשם החשש למשהו שהסתנן מהשנת שמיטה לשנה החדשה ואז דופקים מחירים של פי 3 על הפירות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

money, money, money...

מספיק שיהיה איזה שהוא מגדל שמכיר אח של מישהו ברבנות

ושאיזה שהוא עניין לא יתאים לו כדי שישנו את ה"חוק" (פחחח) בהתאם ל"צורך".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי שאלה...

מה זה "כשר"? מי קובע מה זה "כשר"?

הרבנות הראשית לישראל קובעת מה יהודי יכול לאכול ולהשמר ממכת ברק מזדמנת...

האבסורד.

מי שקובע את ה"חוקים" לכשרות הם רבנים מכובדים, את אותם רבנים לא "תתפסו" אוכלים מזון שהוא "כשר" סתם אלא רק כשר ע"י הרבנות החביבה עליהם.

רגע, רגע... אז מה קורה כאן? למה יש סוגים שונים של "כשרות"? האם אני "פחות יהודי" אם אני אוכל מזון שהוא "כשר ע"י הרבנות הראשית לישראל" מאדם שאוכל משהו שיש עליו חותמת של "בד"ץ חתם סופר בני ברק"?

האם אותם אנשים שאחראיים לפסוק האם מהזון שאני, האדם הפשוט, שרוצה לשמור כשרות, לא יגעו במזון עם כשרות "רגילה"?

יש הרבה דברים "מוזרים" בכשרות, למשל למה מותר לאכול דבש אם אסור לאכול דבורים? (כי אומרים שהדבש "עובר" בגוף הדבורה אבל לא מכיר חלק ממנה)

ומותר לאכול ג'ירפה למרות שהיא לא שוסעת שסע. (מקובל לחשוב שהג'ירפה היא החיה שניקראת "זמר" והיא מוגדרת כחיה כשרה. לא אוכלים אותה כי אין מסורת כזו, בדיוק מאותה הסיבה שלא אוכלים בת-יענה)

עוד לא דיברנו על "הפיתוח" שניקרא "שעון שבת". אבל זה נהפך כבר למסורת וניראה די מקובל.

הבעיה העיקרית של "חוגי הרבנים" בישראל ובעולם היא ההחמרה. מי שמחמיר הוא יותר "גבר-גבר". וכך נוצרה לה "מסורת" של החמרות על החמרות (הפסיקה המפגרת שאסור לקרוע נייר טואלט בשבת למשל).

פעם היתה תורה שבעל פה, והחוקים והפרושים השתנו לפי התקופה והתאימו את עצמם ל"רוח התקופה".

הבעיה התחילה כאשר שמו דברים על הכתב כדי שלא יאבדו בתקופת המרד. וכידוע מה שכתוב לא נימחק.

סבא שלי היה אומר על זה "ברכה --> לכיס"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי , יש זרמים שמחמירים על החמרות שהוחמרו כבר ע"י הסבסבסבסבסבסבא של סבתא שלהם שהיו מחמירים דגולים בעצמם וכבר שכחו מה הבסיס למצווה או איסור זה.

כי כמו שאמרת...בעולם המעוות שלהם זה להיות "גבר-גבר".

בסופו של דבר זאת בעיה שלהם והם "סובלים" ממנה , כל עוד אין כפייה ל"חוקים" לא הגיוניים אלו זה לא אמור להפריע לך.

יש הרבה מאוד דתיים אחרים , בלי כל הקישקושיאדה של העולם החרדי, אני מזמין אותך אלי לראות.

דווקא הדוגמאות שלך לא פגעו במטרה פה , אבל חפיף.

לעניין הפרות , אני לא יודע להגיד , אני יכול לברר אבל לדעתי הבעיה עם כשרות לפסח של חלב היא לא האוכל הלא כשר שנכנס לפרה - אלא סביבת הרפת.

יתכן ונמצא ששבוע הוא זמן מספיק בכדי לנקות את הפרות עצמן ( חיצונית )ורצפת הרפת ומכון החליבה, משאריות המזון החמץ אותו הן מקבלות.

פורסם
יש למישהו הסברים?

חפש מי עושה כסף מכל החלטה/מדיניות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גילי,

מסורות תמיד משפיעות והשפיעו על הדת בכלל ועל הכשרות בעיקר.

יונתן רדה דבש ולכן הדבש כשר.

הדבורה (בגלל מסורת אבותינו מהתנ"ך)היא יוצא מן הכלל היחידי של הכלל שאומר "כל הבא מן הכשר, כשר! וכל הבא מהטמע, טמא!"

הייתה גם בתימן מסורת של אכילת ארבה. אין בכלל שום ספק שארבה הינו שרץ השדה ולכן אינו כשר, אבל המסורת גברה על הדת וגם בארץ (בשנות הצנע) תימנים דתיים ומאמינים אכלו ארבה.

אסף,

יש לכם משק חלב ואתה שואל אותנו? תשאל את אבא שלך, אני בטוח שהוא יודע.

עפר,

בהחלט כסף, הרבה,הרבה כסף זןרם שם והאינטרסים הכלכליים גוברים על כל הגיון.

גילי ציין פה יענים, במקרה אני הייתי בזמנו מקורב לתעשיית היענים למאכל.

על פי כל ההגדרות, יען הוא עוף כשר, אין על זה בכלל עוררין, אבל בגלל שאין מסורת של אכילת יענים היה צורך בהכשרת החיה בעיני הרבנות (לפני שהם נותנים כשרות על השחיטה הם בכלל צריכים להסכים שהעוף הזה כשר).

את עלות ההכשרה הם קבעו כנגזרת מהגדלת הענף, זאת אומרת שעד שאין כשרות, יענים לא משווקות בכל האיטליזים הכשרים ובכל רשתות השיווק, ברגע שיש כשרות כזאת הענף יתחיל מהיום למחר לגלגל מיליונים ולכן הם דרשו כמה מאות אלפי שקלים בשביל להכשיר את העוף.

המגדלים לא יכלו לעמוד בכזאת דרישה ולאט לאט הענף גווע.

לא אסון גדול לנו (כי האמת, זה לא כזה להיט גסטרונומי) ושמחה וששון ליענים :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גי לי,

מסורות תמיד משפיעות והשפיעו על הדת בכלל ועל הכשרות בעיקר.

יונתן רדה דבש ולכן הדבש כשר.

הדבורה (בגלל מסורת אבותינו מהתנ"ך)היא יוצא מן הכלל היחידי של הכלל שאומר "כל הבא מן הכשר, כשר! וכל הבא מהטמע, טמא!"

הייתה גם בתימן מסורת של אכילת ארבה. אין בכלל שום ספק שארבה הינו שרץ השדה ולכן אינו כשר, "אך את זה תאכלו מכל שרץ העוף ההלך על ארבע, אשר לו כרעים ממעל לרגליו לנתר בהן על הארץ. את אלה מהם תאכלו. את הארבה למינו ואת הסלעם למינהו, ואת החרגל למינהו, ואת החגב למינהו. (ויקרא )אבל המסורת גברה על הדת וגם בארץ (בשנות הצנע) תימנים דתיים ומאמינים אכלו ארבה.

התימנים טוענים שהם יודעים מהו הארבה מכיוון שהידע עבר אצלם מאב לבן

אסף,

יש לכם משק חלב ואתה שואל אותנו? תשאל את אבא שלך, אני בטוח שהוא יודע.

עפר,

בהחלט כסף, הרבה,הרבה כסף זןרם שם והאינטרסים הכלכליים גוברים על כל הגיון.

גילי ציין פה יענים, במקרה אני הייתי בזמנו מקורב לתעשיית היענים למאכל.

על פי כל ההגדרות, יען הוא עוף כשר, אין על זה בכלל עוררין, אבל בגלל שאין מסורת של אכילת יענים היה צורך בהכשרת החיה בעיני הרבנות (לפני שהם נותנים כשרות על השחיטה הם בכלל צריכים להסכים שהעוף הזה כשר).

את עלות ההכשרה הם קבעו כנגזרת מהגדלת הענף, זאת אומרת שעד שאין כשרות, יענים לא משווקות בכל האיטליזים הכשרים ובכל רשתות השיווק, ברגע שיש כשרות כזאת הענף יתחיל מהיום למחר לגלגל מיליונים ולכן הם דרשו כמה מאות אלפי שקלים בשביל להכשיר את העוף.

המגדלים לא יכלו לעמוד בכזאת דרישה ולאט לאט הענף גווע.

לא אסון גדול לנו (כי האמת, זה לא כזה להיט גסטרונומי) ושמחה וששון ליענים :wink:

.....

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שים לב, החלב לא כשר לפסח אלא רשום עליו "כשר ערב פסח"

זאת אומרת שכרגע מוצרי החלב שיש לנו אינם כשרים לפסח עצמו אלא לשימוש עד ערב פסח ולא בפסח עצמו.

ואז כשאתם תפסיקו לתת לפרות חמץ, יהיה מותבע על מוצרי החלב "כשר לפסח".

Toyota Yaris TS

פורסם

אם תשלם מספיק, תוכל להכשיר גם חזיר מבושל בחלב רוטוויילר. זה כל הסיפור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...