Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

הערב פורסמה רשמית על ידי ה-FIA , ההתאחדות לספורט מוטורי העולמית כי החל מעונת 2011 "נזכה" למכונית ראלי חדשה לחלוטין , מכונית S2000 נטולת טורבו .

לכולם היה ברור שמכונית ה-S2000 דוגמת הפיז'ו 207 או האבארט גרנדה-פונטו, תהווה את הבסיס לדור הבא של מכוניות הראלי אולם לא היה ברור איך תיבנה חבילת השיפורים הנוספת. דובר על קיט טורבו שיתווסף למכוניות וקיט אוירודינמי אולם היום כאמור פורסם כי בסוף נקבל מכוניות "דיאט" ראלי נטולות מגדשים.

עונת 2010 (לאחר שלואב יזכה באליפות עולם שישית) תהיה עונה בה יתחרו מכוניות ה-WRC הנוכחיות יחד עם מכוניות ה-S2000 בקטגוריה משותפת .

מכוניות ה-S2000 יהיו המכוניות היחידות שיהיו חוקיות לעונות הראלי של 2011 ו-2012 וב-2013 , אם נזכה לחיות עד אז צפויה הפתעה נוספת , המלצה למכוניות 1600 טורבו כקטגוריה ראשית באליפות העולם בראלי !!!

כאילו הולכים ברברס....

אגב, ידידנו אוכל הצפרדעים שמאכיל אבק את כולם כבר הודיע כי אין לו עניין להתחרות במכוניות S2000...החוזה שלו בסיטרואן מסתיים בסוף העונה.

זהו , מה אתם חושבים ?

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בוקר טוב

אני מתקן אותך ואתה טועה בגדול !

מכוניות ה-S2000 הן המכוניות איתן מתחרים בסדרת ה-IRC , אליפות הראלי הבין-יבשתית שמקבילה לאליפות העולם.

מדובר על מכוניות עם מנועי 2 ליטר צורחים והנעה כפולה מבית פיז'ו (207) , פיאט (אבארט גרנדה-פונטו) סקודה (פאביה) והיד עוד נטויה .

במרוצי הסאלון , WTCC למשל מדובר גם על מנועי 2 ליטר ואיסור על הנעה כפולה - רק קדמית או אחורית והרעיון שם שונה לגמרי כמובן.

בראלי קיימת הגבלה על שימוש בחלקים או שיפור חלק מהם, בעיקר בחלקי ההנעה ואילו ב-WTCC מדובר על פיתוחים של החברות עצמם .

בכל מקרה, הבעייתיות היא המגמה של ה-FIA להחלשת מכוניות הראלי ואותי אישית זה קצת מדאיג .

דובי

פורסם

אני מסתכל על זה מהצד הטכנולוגי. זה מוזר. יצרני המנועים הולכים היום יותר ויותר לכיוון מנועים בנפחים קטנים ועתירי גדישה. אפשר לראות את הסנוניות הראשונות של המנועים ה"מוזרים" האלו בשנה-שנתיים האחרונות באולמות התצוגה. דווקא מנועי "שני-ליטר-בלי-מגדש" הולכים ונכחדים, וקיימים פחות ופחות במכוניות מהעולם האמיתי שהן, למראית עין לפחות, הבסיס למכוניות הראלי. אלו מנועים של פעם, ואולי בזכות זה יש להם את הגרסאות החמות מאוד שיש להם, עם לחצי דחיסה בשמיים וטווח סל"ד של אופנוע. וגם עם הגרסאות האלו, לא תוציאו יותר מדי ממנוע כזה, וזה מתיישב יופי עם המגמה של FIA בכל הענפים, להגביל, להגביל, להגביל. יש להם תפיסה רומנטית שהנהג הוא זה שינצח או יפסיד, אם יגבילו את המכוניות. כאילו הכסף לא מדבר ולכולם ניתן הזדמנות שווה. נו, באמת...

אסף.

פורסם
אני אשמח לראות למשל אלפא MITO !!!

אם רק ירצו בפיאט, זה יהיה. הפלטפורמה קיימת פונטו.

ולגבי הבחור שכתב כי S2000 מיועדת למסלול, יש לי הרושם שיש לו הרושם שמדובר ברודסטר של הונדה ולא בקטגוריה.

ירון

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

אני חושב שככה צריכה להראות, להתנהג ובעיקר להישמע מכונית ראלי -

http://www.youtube.com/watch?v=-2rROTHn5y0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מדובר על אלפא ספרינט בעלת הנעה אחורית ומנוע V-6 של....פרארי !!!

כן, זו לא טעות.

הנהג וגם מי שבנה את המכונית הינו אנדי ברטון , בחור שמתחרה בסדרת הראלי האנגלית המקומית (NATIONAL ) שם אין חוקי FIA של הומוליגציה .

אגב, כיום הוא שתל מנוע קוסוורט בפיז'ו 306 וכן, עדיין הנעה אחורית . הוא לא מפסיק לנצח .

דובי

פורסם

אין מניעה ש1.6 טורבו יהיה אפילו יותר חזק מה2 ליטר טורבו,. אני מזכיר לכם את הרסטריקטור...

זה בהחלט יכול להיות אבולוציה ולא בהכרח חזרה לאחור!

זה גם עשויי להביא לנו עוד גרסאות מעניינות לכביש (דוגמאת הWRX ו האבו)

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ומי ביצרני ה S2000 של העונות הבאות?

פ'זו, פיאט ששולטות,

פולקסוואגן, סקודה, הונדה מבוססות,

מיצובישי עם הלנסר גרופ N כנראה תעלם לחלוטין

אלא אם כן יצטרפו יצרניות מיזרחיות נוספות מיפן (כן כן פרוטון המלאזית גם בפנים, אני יודע)

אליפות העולם הבאה לפי התקן החדש תהייה רק בין חברות אירופיות.

פעם אליפות עולם הייתה אליפות עולם, זוכרים...

16 מרוצים ע"ג הגלובוס ולפחות 5 יצרנים בכירים מהמזרח ומאירופה (סובארו, מיצו', לנציה, טויוטה, פורד, פ'זו/סיטרואן)

ואם שכחתי הפורום פתוח להשלמות.

בסיכום מה ישאר לנו, שוב אליפות שאינה מביאה עניין לצפייה. ויסלחו לי כולם צר לי מאד אך המונרכיה של לואב

לא עושה ענין לאליפות, מבלי לפקפק לרגע בכישוריו ויכולתו.

וכאן אני מעביר את השרביט לדני לוי, נא הגיגך לגבי עתידו של הפנומן הצרפתי.

האם זהו רק איום או שמטרתו היא לחגור כמה שיותר קרקפות על החגורה?

:idea: הא כן כמעט ושכחתי, נורא עוסקים כאן בקטגוריה הבכירה לסוגיה העכשווים והעתידים

האם למישהו יש מידע לאן פני הפדרציה בנוגע לגרופ N למשל.

מכוניות קצת יותר שפויות מבחינת התקציבים שנזקקים להעמיד אחת כזו.

לא אל תצפו לזול, מדובר עדיין בכ - 100,000 יורו. אבל אני מתכוון למה שנקרא פול אינטרנשיול ספק'.

בואו תפתחו קצת את הנושא,

הרי לנו בארץ הקודש הרכבים הבכירים הם מתוך הקטגוריה הזו בלבד ולא WRC

בברכת ללילה טוב וסופ"ש מהנה ומרגש ומלא הצלחות

בב"ח

איתן

פורסם
זה פשוט יהיה כיף לראות s2000 לא רק על הכביש , בכל מיקרה שינוי לטורבו הוא רק שינוי לטובה (אפילו הספורט המוטורי לא נישאר עדיש לאטמוספרי 8)).

שוב, לא מדובר על HONDA S2000 אלא על קטגוריה שנקראת S2000.

ולא, אתה לא תראה S2000 (הונדה) בתור מכונית ראלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לגבי לואב

האיש נכנס לקטגוריית נהג הראלי הגדול בעולם,(יסלחו לי כל אוהדי מקינן ).

ומכיוון שלואב מגיע לשיא השגיו בעודנו צעיר,הוא פוזל לכבוש גם את מסלול האספלט ,היכן?

הוא בודק,פורמולה,מירוצי מסלול, אולי ארה"ב?

כל הספוקולציות ימוגו שסיטרואן תחליט.

בשלב זה השרביט לIRC עובר כידוע לפיג'ו (האחות) וגם שם השלטון כמעט בלתי מעורער.

לגבי גרופ N

האיסטרטגיה של הצרפתיות בנושא וורסיית כביש 4X4 ידועה ,אין לחם להמונים .

הצרפתים פשוט לא אוהבים את גרופ N סטייל סוברו ומיצובישי.

בגרסת האספלט שזה לחם חוקו של האירופאי המתחרה הגיעו למסקנה הזו מזמן! (בוגלסקי מנצח את הWRC עם 4X2 )

לכן לא נראה לי למיטב הבנתי שזה מה שיקרה.

מכיוון שהכל לוטה בערפל,לא נותר לנו אלא להמתין.

צודק איתן שזה נראה אליפות יצרני אירופה מול המזרח,אבל זוהי למעשה מלחמת קיום של היצרנים האירופאים מול הפלישה המזרחית המתעצמת (כניסת סין לתמונה) ושמירה על מקומות פרנסה וכלכלה מערבית.

השאלה הנצחית היא מתי תונח אבן הפינה לבית גיל הזהב של נהגי הספורט המוטורי בישראל ?:roll:

אני מזכיר, דצמבר 2005 הועבר החוק.

מאז רק לואב נשאר אלוף עולם:-)

שבת שלום

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...