Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, השוואה די מוזרה.. אך המחירים ממש דומים.

אני מחפש רכב בעיקר לשימוש עירוני, עבודה-בית-סידורים, בתקציב "כלום כסף"( 5K-7K).

האופציה הראשונה היא ה-DL האגדית , ידנית ופשוטה אך מנגד התוודעתי לסנבירד (לראשונה אגב) שמציעה באותו מחיר, אבזור עשיר יותר, מנוע גדול יותר ו"סטייל נורמלי יותר". מה גם שלפונטיאקים ידיים נמוכות מה שאומר אצלי שהרכב טוב ונשמר לשנים.

אשמח לשמוע את דעתכם ומנסיונכם על הסנבירד, אני לא מכיר אותה כלל. את הסובארו כולנו מכירים...

אבקש להתמקד בתצרוכת דלק ובמחירי החלפים.

תודה מראש

ISRAEL ISREAL

פורסם

יש סיבה למה לפונטיאק יש ידיים נמוכות, פשוט אף אחד לא קונה אותם אז הבעלים שלהם דיי תקועים אתם.

בגדול מדובר ברכב מאוד מיושן, אני שמעתי דעות חלוקות בנושא האמינות.

אם אני הייתי במקומך הייתי בטוח בוחר בסובארו מבלי לחשוב פעמיים, במיוחד שמדובר בגיר רגיל שמקנה לרכב ביצועים סבירים, ממתן את צריכת הדלק וחוסך ממך את הסכנה מעלות מטורפת של שיפוץ גיר שקיימת בדגמים האוטומטים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אך האבזור והנוחות עולים בכמה רמות מעל הסובארו ואף בפחות כסף. זה לא שווה אולי לרדת ברמת האמינות?

הנסיעה בסובארו דומה לנהיגה בקופסת שימורים עם מנוע... על אף האמינות המדהימה.

מה לגבי תצרוכת דלק פונטיאקית עירונית? יש למישהו נתונים מנסיון?

ISRAEL ISREAL

פורסם

בסופו של יום אתה זה שקונה ונוהג באוטו, לא אני. לכן זו החלטה שלך.

אם הפונטיאק יותר מוצאת חן בעינייך אז תקנה אותה.

מבחינה כלכלית עדיף לקנות את הסובארו.

פורסם

אני חושב שאם רוב נסעיות בעיר, עדיף לקנות רכב קטן וחסכוני בדלק. משהו כמו פליסיה, אונו, שרייד, סויפט יכולות לעשות את העבודה כמו שצריך.

בעיר מפוצצת בשעות הצהריים מאוד קשה להסתובב עם רכב גדול, למצוא חנייה וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בסכומים שהפונטיאק נימכרת, היא מהווה עיסקה טובה.

המנוע שלה דומה מאד למנוע של ווקטרה 2.0 ומוכר כאמין למדי, הגיר האוטומטי שלה (TH125) חי לנצח והרגישות היחידה היא באלטרנטור שמיתכלה די מהר ולא זול לשיפוץ.

הסאנבירד מרווחת יותר מהסובארו, מאובזרת בהרבה ולא צורכת יותר דלק - ממוצע של 8-9 ק"מ לליטר.

בנוסף, לפונטיאק ביצועים עדיפים בהרבה ורכות מיתליה הלא מרוסנים עדיפה על המיתלים המיתרסקים של הסובארו.

ועוד יתרון בולט לפונטיאק - יש לה ABS והיא כנראה בטוחה יותר מהסובארו (מוטות מגן בדלתות שאין בסובארו).

באותו תקציב - אני הייתי בוחר בפונטיאק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וואללה חן, שימחת אותי בתשובתך !

אם אינני טועה גם תצרוכת הדלק בסובארו עומדת על 8-9 בעיר..

יש לך מידע לגבי מחיר \ זמינות חלפים?

תודה

ISRAEL ISREAL

פורסם

צריכת הדלק של הפונטיאק די גבוהה, אם תמצא סובארו DL 1300 ידנית תהנה מצריכת דלק טובה יותר.

הנוחות בפונטיאק היא הדבר היחיד שבא לטובתה, אהה וגם מנוע נורמלי.

מי שיגיד לך מילים כמו "מיושנת" אומר מה שהוא שמע מאחרים, הרכב מעולה נוח ונעים, וליד הסובארו היא פאר הטכנולוגיה :)

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם
נכון, השוואה די מוזרה.. אך המחירים ממש דומים.

אני מחפש רכב בעיקר לשימוש עירוני, עבודה-בית-סידורים, בתקציב "כלום כסף"( 5K-7K).

האופציה הראשונה היא ה-DL האגדית , ידנית ופשוטה אך מנגד התוודעתי לסנבירד (לראשונה אגב) שמציעה באותו מחיר, אבזור עשיר יותר, מנוע גדול יותר ו"סטייל נורמלי יותר". מה גם שלפונטיאקים ידיים נמוכות מה שאומר אצלי שהרכב טוב ונשמר לשנים.

אשמח לשמוע את דעתכם ומנסיונכם על הסנבירד, אני לא מכיר אותה כלל. את הסובארו כולנו מכירים...

אבקש להתמקד בתצרוכת דלק ובמחירי החלפים.

תודה מראש

אני לא יכול לייעץ לך על מה עדיף כי אני לא מכיר את הפונטיאק, אבל אם תחליט ללכת על DL אני יכול להמליץ לך על אחת למכירה של חבר טוב.

היא יד ראשונה (!) בלי בעיות לפחות ב-4 שנים שאני הייתי באיזור (תאונות אין) וסך הכל נראה לי שכל הרכב במצב מאוד טוב (שנת 98 או 99, לא זוכר).

המחיר נושק לתקרת התקציב שלך (7-8 אלף אם אני לא טועה).

פורסם
וואללה חן, שימחת אותי בתשובתך !

אם אינני טועה גם תצרוכת הדלק בסובארו עומדת על 8-9 בעיר..

יש לך מידע לגבי מחיר \ זמינות חלפים?

תודה

הנתון הנ"ל מתאים לדגם עם הגיר האוטומט. עם גיר ידני הצריכה תהיה טובה יותר.

בכל מקרה, כל הדיבורים האלה על מספרים הם סתם באוויר, בשנים האלה הצריכת דלק היא תוצאה ישירה של מצב הרכב מבחינת תחזוקה.

פורסם

לפותח השירשור : כמעט שכחתי מקיומה של הסאנבירד... נחמד לראות אותה עולה לכותרות. כשאתה מציג השוואה כזו גם אני הייתי לוקח את הסאנבירד בעיניים עצומות ( עיניין של טעם אישי ). אני מקווה שתמצא אחת שמורה ( יחסית...)!

Gn'f'R

פורסם
חן,

כמה הילוכים יש בגיר הזה?

האם הגיר מעביר הילוכים חלק?

גיר שלושה הילוכים, היה לי כזה במנטה 83 שלי.

• תוכן חדש...