Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחזוק השוטף של רכב כזה הוא פשוט יקר, עקב זמינות נמוכה של חלקים (פונטיאק, כמובן).

במחיר של כלום כסף, אפשר להביא איזה ZX שנת 94. אמנם קטנה יותר מהפונטיאק, אבל הרבה יותר קל לתחזק - והיא גם מציעה הגה כוח, מזגן וחלונות חשמל.

לגבי אמינות אין טעם להתחיל לדבר - זאת פונקציה של תחזוק הרכב לאורך שנים בלבד.

פורסם

לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת,שיש חוסר זמינות חלפים לרכב הזה.

בכלל התחזוקה היא לא גבוה במיוחד אולי אם מטפלים בה במורשה שזה כבר משהו אחר.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

הפונטיאק מציעה פנים רכב מתקדם יותר ומיוחד יותר כורסאות במקום מושבים שוקעים, שים לב שהפונטיאק היא הזרקה והסובארו קרבורטור , אבל מיצד שני עלויות אחזקה חישנים וכל מיני חלקים מתבלים כאלו ואחרים יעלו יותר בהרבה יותר משיפוץ קרבורטור שזו ההוצאה הכי יקרה שיהיה לך לסובארו מבחינת טיפולים שוטפים שחובה לעשות אחת לכמה זמן,

חלודות , הפונטיאק אכן בנויה בצורה מצויינת שלא זכור לי אף פונטיאק או אמריקאית באשר היא שיש לה חלודות כמו לסובארו , תהיה בעיניינים חלודה מסביב לשמשה משמע להיכנס לרכב אחרי גם עם מגפיים (מניסיון)

הפונטיאק מציעה מנוע אמתני 3100 ? והסובארו מציעה 1600 , אבל ההספק העלוב שהפונטיאק מוציאה היחס למנוע שלה אומר הרבה, ועוד עם גיר אוטומטי 3 הילוכים , בכלל חבל על הזמן,

ביטוח יעלה יקר טסט יקר, (נפח מנוע גדול יותר) . זמינות חלקים שואפת לאפס, קומבינות בפונטיאק אם קיימות (וככל הנראה קיימות ) יעלו יקר לתקן עקב מערכות ישנות ומורכבות, לעומת זאת בסובארו מקסימום קופצים לפירוקיה ומחליפים את המתג הלא מקורי באחד אחר, כמובן שהסובארו מנצחת בכל מה שקשור לקומבינות אבל אל תשכח סובארו DL היא (הייתה ) מלכת הכביש, (ונשארה מלכת)הקומבינות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

וואלק אתם, משכתם אותי לכיוון הסובארו...

לגבי הקומבינות ברכב הזה.. יצא לי לדבר עם תושב עכו והוא סיפר לי במקרה שהוא לא החליף 6 שנים שמן מנוע אצלו ב-DL.

הוא רק היה מוסיף כל פעם. אפשר לפתוח תחרות לאומית בקומבינות בסובארו...

מה שמרגיז עם הדיאלים שמשום מה המוכרים אותן חושבים שיש להם אוצר ביד ולא מוכנים להוריד במחיר. יש כאלה שאפילו מבקשים מעל המחירון !

תודה לכולכם8)

נ.ב

אם עוד יש לכם חשק להגיב, קיבלתי המלצה כללית על דייהו סופר רייסר ידנית. הממליץ הינו בעליה של אחת כזו בשנתיים האחרונות והוא טוען שהרכב אמין מאוד וחסכוני , תצרוכת של 1-13 בתוך העיר, ושהיא עדיפה על הסובארו מכיוון שהיא מתקדמת יותר ועם הזרקה. מה דעתכם ? (על האמינות והתצרוכת, זה שחוץ מזה זה חר* רכב אני יודע)

ISRAEL ISREAL

פורסם

אני ממליץ על אופל קדט, או דייהו רייסר ולא סופר רייסר ידניות.

אחלה אוטואים:p שבעולם

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

לי הייתה פונטיאק סנבירד 2000 סמ"ק מודל 94. היא הייתה אמינה מאד, חזקה ובטיחותית יחסית. צריכת דלק סבירה, מאובזרת מאד יחסית לשנתון.

מבחינת נוחות לי היא הייתה לא נוחה, הכסאות שקועים ונמוכים מאד, היגוי לא טוב ומתלים רכים מידי. במהירות גבוהה אין תחושה של בטחון, אתה מרגיש כמו בסירה בזמן סערה.

פורסם
לי הייתה פונטיאק סנבירד 2000 סמ"ק מודל 94. היא הייתה אמינה מאד, חזקה ובטיחותית יחסית. צריכת דלק סבירה, מאובזרת מאד יחסית לשנתון.

מבחינת נוחות לי היא הייתה לא נוחה, הכסאות שקועים ונמוכים מאד, היגוי לא טוב ומתלים רכים מידי. במהירות גבוהה אין תחושה של בטחון, אתה מרגיש כמו בסירה בזמן סערה.

מהי תצרוכת דלק סבירה? תפרט בבקשה (מספרים )

ISRAEL ISREAL

פורסם

בתם מעניין אותי לדעת איך אתה מרגיש שהיא הייתה בטיחותית? בגלל הפח העבה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עם המשקל שלה המנוע הקטן והגיר האוטומטי אני מבטיח לך שהיא הייתה נורא בטיחותית...

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

לצורך העניין לסבא שלי יש פונטיאק סנברד

הוא מחזיק אותה כבר 12 שנים, האוטו שנת 93, האוטו עם 100 אלף קילומטר הוא יד שניה עליה

האוטו עושה 1-8, בממוצע ( הבן אדם חגג לפני שבוע 90, והוא עדיין נוהג אבל לא עובר את 60), האוטו אמין למדי והוא לא מתלונן על שומדבר שנהרס התיקון היחיד שהוא עשה היה שיפוץ הגיר, ב 70 אלף קילומטר טיפה יותר האוטו החליט שהוא לא עובר להילוך שלישי, השיפוץ היה די יקר אבל חוץ מזה סבא שלי מאוד מרוצה יעני טסט, דלק, ביטוח וביי

נ.ב מדובר במנוע 3 ליטר

פורסם

גם אני הייתה לי פונטיאק סנברד 2.0 אוטומטית , אני יכול לומר שבעיר הוא עושה משהו כמו 8-9 לא יותר , אבל מבחינת נוחות ואיבזור היא עדיפה על פני הסובארו המיושנת . לסנבירד שהייתה לי היו מראות חשמל 4 חלונות חשמל . הרכב היה שנת 94 , מבחינת אמינות הרכב רגיש לנסיעות חזקות למשל הלך לי פעמים ראש מנוע ושיבוץ גיר .

לסיכום הפונטיאק לפי דעתי הוא שווה את התמורה שלו יחסית כמובן הוא מפנק גדול ונוח ומלא מקום לאחסון !

• תוכן חדש...