Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח על נסיעה בנתיב השמאלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים לחלוטין, אין דבר שמעצבן אותי יותר...

אה, חוץ מהסוציומט שפתח את השרשור.

ואני ממש לא מתכוון להעליב, שוב זו ביקורת בונה, אני חושב שהוא סתם מתעקש, למרות שכבר הובהרו כללי התנהגות נאותים שבהם החשוב מכולם הוא התחשבות בזולת.

ואני נורא מצטער שאני אומר זאת(איני נוטה להתבטא כך).

אבל עם כל הכבוד, מכל תגובותיו ומכל דבריו, אפשר להסיק חד משמעית שהבן אדם שם זין על נהגים שחולקים איתו את פיסת הכביש בה הוא נוסע.

זאת נקודה חשובה למחשבה, בגלל שאם אדם כזה שיודע לכתוב בצורה יחסית בוגרת ועניינית, ועושה רושם של אדם שיש בבעלותו אינטלקטואל מסויים, מגיב בצורה הזאת, ומתנהג כך על הכביש, אז אני לא רואה שום סיבה ש"ששון" או "דוד" מ"השכונה", לא ינהגו כך.

למעשה באופן מפתיע פגשתי הרבה מאוד "ששונים" ו"דוידים" שהיו אדיבים על הכביש ונהגו כמו שצריך, אז אתה שמסווה את עצמך כאדם אינטיליגנטי, זה לא לרמתך???

אני חושב, שאתה צריך להתבגר מהר ולהבין שאתה לא לבד על הכביש, וגם המעשים הקטנים ביותר של זילות מצדך(כמו לעקוף רכב שנוסע 100קמ"ש, במהירות 103קמ"ש, סתם הקצנה)

בסופו של דבר, אתה תעקוף לאט או תשכח שאתה לא לבד על הכביש או פשוט תישאר אדיש, ובמקרה הטוב זה יעלה רק בכסף לתקן את הנזק, ועל המקרה הרע, אף אחד לא רוצה לחשוב!!!.

בברכה, ויקטור.

כל מה שנכתב מכוון אך ורק כלפי אותו אדם שפתח את השרשור, וכל אותם אנשים שמצדיקים אותו, ושותפים לדעתו!:twisted::twisted:

תשמע, אתה חייב לשבת ולשתות כוס מים קרים.

בא בנאדם, פתח שרשור על זה שאבא שלו קיבל דוח, ולא חזר לפה להגיב.

אולי הוא למד את הלקח.

אני לא יוצא להגנתו, אבל זו התגובה השניה שלך בשרשור הזה ומרוח הדברים ניכר שהשלווה ממך והלאה.

זה לא יותר טוב.

אה, אלא אם כן ה"חשש" שלי מוצדק ואתה מתכוון אלי (למרות שלא אני פתחתי את השרשור).

אם כך, אתה מוזמן להגיב לטענות ולא להשתלח.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה לעזעזל הפרש שמצדיק עקיפה? מושג חדש???

אם אני רוצה לעקוף רכב שאיטי יותר ב 10 קמ"ש מותר לי?

אם הרכב לפני איטי מאוד בעליות (שם יש פס רציף) ואיטי ממני רק ב 5 קמ"ש בישורת - אז להשאר מאחור?

זה בול שיט

ההנחיה לטעמי היא אם אתה יכול לעקוף - ואתה לא מעכב תנועה תוך כדי כך - קדימה.

ניב ידידי,

לא כל מושג שחדש לך הוא בהכרח חדש.

עקיפה מותרת בתנאים הבאים:

1. העקיפה לא נאסרה על ידי הוראת שוטר או תמרור.

2. אין פס לבן רציף.

3. הדרך פנויה ושדה הראיה אינו חסום / מוגבל.

4. אין בכך סיכון למשתמשי דרך אחרים.

5. העקיפה כדאית (כלומר, אתה לא נוהג ב-2.433 קמ"ש יותר מהר, ואתה לא מתכוון להמשיך לנהוג באותה המהירות של הרכב הנעקף, רגע אחרי שתגמור לעקוף אותו). עם זאת, יש לזכור שהחוק אינו מאפשר לעבור את המהירות המותרת לצורך העקיפה.

וליניב (בגירה),

אני חושב שאני מכיר את העבריין צעצוע בסיירה נבדה הזו. נדמה לי שהוא הופיע פעם בסרט וקראו לו: מקס, שם משפחה: הלוחם בדרכים :wink:.

דני G.

פורסם

RAZMEL ולכל מי שלא מסכים איתי,

זה לא חוק ראשון שהוא חסר היגיון במדינה הזאת

ולא יעזור שום דבר, שאני חושב שמשהו לא נכון אני בודק את כל הצדדים,

ועם כל הכבוד נוסח החוק לא מעיד על כמה שהחוק הגיוני,

זה שצריך לאכוף אותו זה משהו אחר.

אפשר ליישם חוק של זכות העקיפה מצד שמאל וזכות הנסיעה בו

כמו כל חוק אחר זה יכול לעבוד.

אז לפני שאתה פותח את הפה מר RAZMEL,

זה שהמדינה שלנו מט!מטמת זה לא מהיום.

אבל לגבי זה שהנסיעה בנתיב השמאלי היא עבירה, לא מסכים איתך בכלל.

ואני מאוד מקווה שיעיפו את החוק הזה מהלקסיקון שלהם.

פורסם

vleibman היקר,

בוא נתחיל מזה שהצורת דיבור שלך לא מראה על חוכמת ייתר

בלי כוונה להעליב כן?

א' צורת הנהיגה שלי היא דבר ראשון להקפיד על החיים שלי ושל הסובבים שלי

בכל מה שאני מבצע אני רוצה לקבל הסבר הגיוני לכל דבר.

לאור התגובות כאן אני מבין שנסיעה בצד שמאל אסורה מכיוון שאסור לעקוף מצד ימין,

או שפשוט ככה החליטו.

ב' כשאני נוסע אני נוסע במלוא הזהירות בלי ששום ששון או דוד אחר שיגיד לי איך לנסוע.

אני נוסע על פי החוקים וכמו כל בן אדם אחר רוצה לקבל תשובה לשאלה

מדוע קיבלתי דו"ח על נסיעה בצד שמאל?

אז לבוא ולהגיד לי שאני לא מתחשב בזולת בגלל שאני נוסע בצד שמאל נשמע הגיוני מהפה שלך?

ואם אני ייסע מצד ימין כמו מטורף / או בדיוק כמו שאני נוסע בצד שמאל זה ייחשב כאי התחשבות בזולת?

איני לא עבריין תנועה ולא פעלולן כבישים, פשוט אדם שרוצה לקבל תשובה מתוצאה שקרתה.

יום טוב לילה טוב.

פורסם

ואני מאוד מקווה שיעיפו את החוק הזה מהלקסיקון שלהם.

אז אני באמת מקווה שיעיפו את הרשיון שלך ושל כל מי שחושב כמוך.

כי מי שלא מבין למה צריך את החוק הזה, פשוט לא יודע לנהוג.

בלי לפגוע כמובן.

פורסם

לאור התגובות כאן אני מבין שנסיעה בצד שמאל אסורה מכיוון שאסור לעקוף מצד ימין,

כמה זמן יש לך רשיון? מתי עשית תאוריה?

או שפשוט ככה החליטו.

זאת בדיחה או שאתה רציני?

אני נוסע על פי החוקים וכמו כל בן אדם אחר רוצה לקבל תשובה לשאלה

מדוע קיבלתי דו"ח על נסיעה בצד שמאל?

את לא נוסע על פי החוקים, אתה עבריין מהסוג הגרוע ביותר, זה שבכלל לא יודע את החוקים! :shock:

אז לבוא ולהגיד לי שאני לא מתחשב בזולת בגלל שאני נוסע בצד שמאל נשמע הגיוני מהפה שלך?

הגיוני מאוד!

אני לא עבריין תנועה , פשוט אדם שרוצה לקבל תשובה מתוצאה שקרתה..

אתה כן עבריין, אתה פשוט לא יודע את חוקי התנועה אז אתה אפילו לא יודע שאתה עבריין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יובליקו היקר, את כל התשובות האפשריות קיבלת בשרשור. הסיבה שקראו לך סוציומט (או כל כינוי מקביל אחר) היא אחת: הטענה שלך שלנהוג בצד שמאל של הדרך כשאתה, בעצם, לא עוקף ומהווה הפרעה לתנועה (לכל רכב שעשוי להיות מהיר ממך) זה תקין. כפי שכבר הסבירו לך, זה לא תקין ולו מהעיקרון לפיו דרך ארץ קדמה לתורה.

כשמוסיפים לכך את העובדה כי המדובר בחוק בישראל ועוד אחד הצודקים ביותר (ובינינו - אם אתה לא עוקף - איזו סיבה כבר יש לך שלא לנסוע בימין הדרך? זה שבא לך זאת בוודאי לא סיבה), המסקנה היחידה היא שאתה נסעת שלא כחוק ומה שחמור יותר, תוך הפרעה לסובבים אותך. אתה לא נוסע על פי החוקים. אתה גורם לאנשים לעקוף אותך מימין או לבלום או לבצע כל תמרון אחר המפריע ומפר את שטף התנועה. זה חמור ועלול לגרום לתאונה כמו כל פעולה בלתי צפויה אחרת על הכביש.

נכון הדבר, שהרבה אנשים בפורום הזה עוברים גם הם על חוקים למיניהם, בעיקר על המהירות המותרת, אך בכך הם לא גורמים להפרעה או נזק לזולתם. אתה כן וזה חמור הרבה יותר מעצם העבירה על החוק.

מקווה שתפנים זאת ותפסיק ללמד אנשים ממרומי חצי שנת הנהיגה שלך (קבל מז"ט באיחור שבועיים עם ח"י שנים לתקומתך בישראל). מבלי כוונה להעליב, כמובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יובליקו,

אתה אומר דבר והיפוכו.

ביקשת הסבר על טעותך ועל החוק הרלוונטי - קיבלת הסבר.

ביקשת לדעת את ההגיון - קיבלת.

עכשיו אתה אומר שזה פשוט לא נראה לך.

תראה, בשביל שאדם מסוים יקבל את דעתו של אחר (במיוחד לאור העובדה שהיא מגיעה ממקור עובדתי) לא די בזה שההסבר יהיה ברור, קיים גם הצורך שזה שמסבירים לו יהיה בעל יכולת הבנה תואמת. למרבה הצער אתה כ"כ נעול בדעתך עד כי אתה מונע מעצמך את יכולת ההבנה הזו, שאני בטוח שקיימת אם רק תיתן לה צ'אנס ותשתמש בה.

בכדי בכל זאת לנסות לעזור לך להבין, אתן לך דוגמה אחרת:

נניח שאדם המורשע באונס טוען שאינו מכיר חוק האוסר על קיום יחסי מין עם אישה ללא הסכמתה. לאחר שמסבירים לו את החוק הוא טוען שאינו מבין מדוע. לאחר שמסבירים לו הוא טוען שהחוק הזה לא מקובל עליו. לאחר שמפרטים לו את הסיבות הוא טוען שהעולם לא בסדר והוא צודק.

האם לדעתך צריך לשחרר אותו ולשנות את החוק בהתאם לדעתו ?

קח לעצמך איזה יום / יומיים לחשוב על זה.

בידידות,

דני G.

פורסם

בין השותף שלי להתנדבות במתנ"א (אביו של אחד הכותבים בתרד זה ) לביני ישנן כמה עבירות לגביהן אין בינינו הסכמה למקומם בעדיפויות האכיפה.

אי שמירה על הימין היא לא אחת מהן.שנינו (והרבה - כנראה לא מספיק,מתנדבים) מאוחדים בדעה שזאת אחת הרעות החולות שגורמות לנהיגה תוקפנית ובריונית בג'ונגל ,אם ע"י הנהג שמאותתים/צופרים לו מאחור ומרים אצבע שהופכת לסכין או ע"י הנהגים שמתרגזים לנסוע אחריו משמאל או העוקפים מימין.(שגם הם מקבלים דו"ח).

הדו"חות לעבירה חמורה זאת כיום הם קלים מדי .( אי שמירת ימין/הפרעה לתנועה/נהיגה בחוסר זהירות- לפי המקרה,ומוכרים המקרים שאחד שנמאס לו להדליק אורות עקף מימין ובאותה שניה המתנחל בנתיב שמאל החליט/ה לעבור ימינה- בלי לבדוק במראות/דווקא.)

פורסם

לא כל כך. אור קטן מאד.

המשמרות היחידות בהן אנחנו מצליחים לאכוף את השמירה על הימין ,טלפון ןכו הן כשנותנים לנו "אפור"- סיויק/3/ג'טה

את הכחול לבן עם החנוכיה על הראש רואים מרחוק וכולם מסתדרים לימין ויורדים למהירות חוקית.

מזמן אמרנו שצריך להחליף את רוב הניידות לסמויות עם מצלמות דשבורד. לא צריך וחבל על הזמן, להתעכב על הכביש 20 דקות למילוי דו"ח, את זה יכול/ה אח"כ לעשות במחשב בתחנה .

הרבה יותר יעיל יהיה לקבל את הדו"ח +צילום בדואר, לא לנסוע כחוק רק באותן שניות ספורות ונדירות שניידת מסביבך.

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שצריך לדעתי כמה שיותר ניידות תנועה על הכבישים.

המטרה שלי כמתנדב במשמרת (ובכלל של משטרה באשר היא)היא הפגנת נוכחות והרתעה וגרימה לכל מי שבטווח עין של הצקלקות לנהוג כראוי ברגע שהוא רואה אותי ולא חלוקת דו"חות סיטונאית.

למרות שבמקרים רבים אני לא מהסס לעצור ולתת דו"ח (דיבור בפלאפון ביד תוך כדי נהיגה הוא הדו"ח החביב עלי גם בגלל הסכנה התמונה בנהיגה כזאת, גם בגלל שאין שום סיבה להגיע למצב הזה, זאת עבירה בכוונה תחילה תוך צפצוף על החוק וגם בגלל הפרצוף של הנהג כשהוא מקבל דו"ח של 1000 ש"ח) אני לא חושב שמי שמקבל דו"ח, יפסיק מיד ולעולם מהנוהג הפסול.

20 ניידות תנועה (שמפגינות נוכחות ולא מחפשות כל פיפס קטן בכדי לתת דו"ח) בדרך בין חיפה ותל אביב תגרום לכל המשתוללים והעבריינים הסדרתיים לנהוג כמו בני אדם, ברגע שנטפל בהם, תהיה הדרך סלולה להעלאת מהירות הנסיעה בחוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...