Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון. יש הבדלים שמיעים בין כבלים. אבל!! הם ממש ממש קטנים.

ההבדלים הם כאשר החומר של הכבל שונה! בין נחושת. לכסף. וכו.

ובין עובים שונים. (לא בין 2 מ"מ ל בין 2.5 מ"מ על טיווטר) אבל בין 1 מ"מ לבין 2.5 מ"מ לוופר שמקבל 600W RMS.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מנסיון. יש הבדלים שמיעים בין כבלים. אבל!! הם ממש ממש קטנים.

ההבדלים הם כאשר החומר של הכבל שונה! בין נחושת. לכסף. וכו.

ובין עובים שונים. (לא בין 2 מ"מ ל בין 2.5 מ"מ על טיווטר) אבל בין 1 מ"מ לבין 2.5 מ"מ לוופר שמקבל 600W RMS.

זה הדבר היחיד שאני מוכן לקבל

כל השאר לטעמי ומניסיוני קישקוש (ולמי שתהה עשיתי עם חבר מבחן עיוור עם איזה 5 כבלים שונים טובים יותר ופחות, אף אחד מהם אומנם לא היה של ואן דן שמנדן אבל של חברות מוכרות חלקן, וחלקן של קליפורניה בום בתקופה שאוטו-אם היו משווקים אותם)

פורסם

תיראו למה אני בכלל מתיל פה ספק אם יהיה הבדל או לא יהיה הבדל כי לאחרונה החלפתי את כבל הRCA ב20 שקלים שלי לכבל של AUDISON SONUS שמחבר את 9855 לסטריאו 60 שלי(אליקו שוב תודה) שמגביר את סופרימו וכן אני חייב לציין ששמעו הבדל בגבוהים ולא רק אני שמעתי הבדל אלה גם אמיר שמע הבדל(MR.SUB) פשוט כך היה הבדל.. אולי פסיכולוגי אולי אבל הטוויטר לא נישמע ככה לפני זה.

למה אני חושב על כבלים כי אני עובד עם כבלים של SOUND QUEST בעובי של 1.5(שלדעתי יש שם הרבה פחות מ 1.5) וחשבתי שאם אני הגעתי לרמה כזו של רכיבים ראוי לשלב כבל רמקולים איכותי,לא ככה?

אלי,שאתה מגיע לרמה כזו של רכיבים כול טיפת שינוי בסאונד מורגשת,נתחיל מי זה שקשה לשמוע MP3 פחות מ320..

פורסם

לא, אני מצטער, There are no proven changes in sound signiture between copper and silver (ובעברית: אין שום הבדל ב"חותמת הצליל" בין נחושת לכסף. אין בכלל דבר כזה שנקרא "חותמת צליל").

אני אחסוך ממך את התיאוריה הפיסיקלית, אבל אספר לך שטענתך היא כל-כך בלתי אפשרית,

שאם היית מצליח להוכיחה היית כנראה זוכה בפרס נובל השנה.

עד כדי כך הטענה שלך בלתי אפשרית פיסיקלית.

ולכל אלה שמעידים ממקור ראשון שהם "שמעו הבדלים בין כבלים" - עשו את הניסוי הבא:

בקשו ממישהו להתגנב מאחוריכם מתישהו בשבוע הקרוב (כך שלא תצפו לכך), ולפוצץ לכם בלון במרחק מטר מהאוזן.

אח"כ, שבו מול אותו אדם כשהוא מחזיק עוד בלון במרחק מטר מכם, אבל הפעם הביטו בסיכה מתקרבת לבלון במשך דקה שלמה, כשהאדם שמולכם מאיים לפוצץ אותו בשניות הקרובות.

כשהבלון יתפוצץ לבסוף, בידקו עם עצמכם אם החוויה היתה זהה, הצליל זהה, עוצמת הפיצוץ זהה.

אצל 100% מהאנשים, הפיצוץ השני חזק יותר, מפחיד יותר, בולט יותר, רק כי המוח שלכם מצפה לשמוע הבדל.

מכשירי מדידה אלקטרוניים לא טועים, לא נתונים להשפעות פסיכולוגיות ולא רוצים "להאמין שיש הבדל".

עוד לא נמצא או הומצא מכשיר המדידה שיראה את ההבדלים שאותם מתארים מאזינים.

פורסם

אב טיפוס,אתה צודק במה שאתה אומר,ב100%

אבל...

יש אנשים(כן גם אני :|) שלא אכפת להם להוציא עוד כמה שקלים, כדי לדעת שיש ברכב רכיב\חיווט טוב יותר,זה משלים את ההנאה שלנו מהמוזיקה\מהמערכת.(אפילו עם זה לא שמיע)

אני מסכים איתך שאולי פיזיקאית זה לא שמיע.

ההבדל בראש שלנו, אנחנו נשמע"פחות טוב" כך, אז לפעמים שווה את ההשקעה.:wink:

יש מישהו שחולק עלי?

פורסם

כן,אני.:).

אם אתה רוצה להוציא 60ש"ח למטר בשביל השקט הנפשי שלך יבושם לך, אני חושב שזה מטופש.

יש כבלים מחברות מספיק מכובדות שמייצרות אך ורק כבלים שחלקם גם יותר טובים מהVDH וגם יותר זולים ביותר מחצי.

ואני לא מדבר על זבלים, כבלים של TRANSPARENT,SUPRA,LIBERTY,MONSTER,KIMBER ועוד.

הרעיון הוא שאתה קונה כבל 2.5מ"מ מחברה מוכרות ידועה וותיקה אתה תקבל 2.5מ"מ ולא 1מ"מ בציפוי יפה ומעוטר.

אתה מקבל כבל נחושת שלא ישחיר ויתחמצן תוך חודשיים וכמובן גם איכות גבוהה יותר של הציפויים וחיפויים

לא נכנס להבדלים בין כבלים אם הם קיימים או לא, אבל מבחינתי לפני שאני קונה כבל אני בודק דברים אחרים כמו האם החתך הוא באמת אמיתי,האם זה בכלל עשוי נחושת ולא CCA,האם הכבל עצמו עשוי גידים רבים(גמיש יותר) והאם הציפוי הוא איכותי אבל עדיין גמיש בכדי שיהיה נוח לעבוד איתו.

under construction..

פורסם

רועי - אני חולק עליך

אני לא משלם על VODOO נקודה ! מה שלא שמיע אני לא אשלם וזהו,

את הכסף הזה אתה יכול להשקיע במשהו שהוא כן שמיע

פורסם

זה עניין פסיכולוגי נטו.

מי שמרכיב מערכת בעשרות אלפי שקלים לא מסוגל שתיהיה לו בראש מחשבה שיש משהו "חלש" במערכת.

ולכן שידרוג לכבלים "איכותיים" יותר מרגיע.

אחד ירגיש בהבדל כי המוח שלו מצפה לאיכות יותר טובה והשני לא ישמע הבדל אבל יהיה שלם עם המערכת שלו.

:cry: !!SOLD!!

פורסם

לגביי כמה כבלים של רמקולים שניסתי כמובן עדיף כמה שיותר עבה כמו במקרה הקיצוני שלי, 4 ממ (גם לטויטרים) , לקחתי אותם רק בגלל שמחיר האטרקטיבי 22 מטר ב500 שח, שזה מונסטר כייבלס .

לגבי RCA אני מוכן להשים את הכסף שיש ממש הבדל אני אישית ניסיתי כמה ויש הבדל משמעותי , כנראה שזה טבוע בסיכוך אולי .

פורסם

רגע,רגע...

לא הסברתי את עצמי טוב.:?

אני אסביר שוב.

אני מדבר על כבלים ברמה בינונית שווה להשקיע, ולא כבל מסכן של 1.5 מ"מ.

אני אתן דוגמה למה שקרה לי אצל איזה מתקין(מקצועי)

הוא שאל אותי איזה כבל אתה רוצה? אמרתי לו "משהו סטנדרטי לא גבוהה"

. בסופו של דבר הוא שכנע אותי לקחת כבל ב50 ש"ח למטר.:x

אבל לא הייה לי תקציב גם לכבל של הסאב, אז אמרתי לו שלא חשוב לי איזה כבל יהיה של הסאב, כי אין לי יותר תקציב.

הוא הרכיב לי על הסאב כבל 1.5 מ"מ ללא חברה(משהו סיני מגעיל):x:x:x

קיצור אחר כך שהלכתי ליוסי אלפיין לעשות תיקון התקנה. הוא החליף לי את הכבל לעבה יותר. ואפילו לא ידעתי שהוא החליף לי כבל. והייה הבדל גדול בעוצמה של הסאב.:shock:

אז מה שאני רוצה להגיד זה, ששווה להשקיע על כבל סביר אבל לא צריך להשקיע 50 שקל למטר זה טיפשי, אבל גם לא משהו סיני דק.

פורסם

לכל מי שעדיין מאמין שיש הבדל שמיע בין כבלים, תקראו שוב את מה שארנון רשם ותתייחסו אל זה כאל תורה מסיני.

בעצם זה לא יעזור, תעשו מה בראש שלכם :wink:.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם כבר אז כבר .

אני מוכן לארגן מבחן עיוור לעניין הזה (אחרי תקופת המבחנים ).

מי שחושב שהוא שומע הבדל מוזמן לבדיקה.

כל מי ששמע אצלי יודע כבר שמדובר במערכת ברמה גבוהה מאוד.

אם יש הבדל שמיע הוא כמובן יבוא לידי ביטוי.

ניקח סט אפ אחד עם כבלים ברמת האומגה אודיו , סטינגר פרו , וניקח כבלים ברה גבוהה יותר כמו ה VDH למיניהם ונעשה בחינה .

נחבר את המיד והטוויטר כל פעם עם כבלים אחרים , פעם נחליף , פעם לא נחליף וכו . ונראה אם המאזין מסוגל לשמוע הבדל או שזה פסיכולוגי.

הכי פשוט לא ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...