Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. כלומר, כל עוד הכבל מסוגל לספק את הזרם הדרוש, לא משנה מאיזה חומר הוא עשוי ומה מחירו.

אתה צודק במאה אחוז, כל עוד הכבל יכול לספק את הזרם הדרוש !

אבל הוויכוח הגדול הוא אם יש השפעה על תדרי קול, אפילו אם זה לא שמיע במקרה מסוים,

הנה מאמר לכל הוזי העניין המאמר ארוך 5 דפים, אבל מאוד מעניין, שימו לב לקטעים הנבחרים :)

חלק רביעין של המאמר

חלק אחרון ותוצאות

Loudspeaker cables and their effect on system performance

Few subjects in the world of audio systems excite so much controversy and heated debate as the subject of loudspeaker cables. A truly enormous amount of pseudo-science has been written about this subject, and, once again, so many cases have been reported which have tried to extrapolate from the specific to the general case, which is clearly nonsense.

The distortion patterns were noticeably different, not only between the cables, but also between the input and output ends of each cable

This was an interesting finding, even though it was not definitive, because the motivation to do the investigations leading to the 2002 paper4 came after the usual OFC loudspeaker cables were changed to RG59 coaxial cables between the amplifier and compression drivers in a large studio monitoring system. Many people noticed the difference, even though no difference could be measured in the acoustic output. People (professionals) reported the sound as being smoother with the coaxial cable.

loudspeakers_fig6.9.gif

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"It's the placebo effect"

נאדר, מעניין שבמשפט האחרון בחרת להדגיש את התפל והתעלמת מהעיקר:

Many people noticed the difference, even though no difference could be measured in the acoustic output. People (professionals) reported the sound as being smoother with the coaxial cable

אם אתה כבר בקטע של לקרוא, קח, קרא שני מאמרים, הראשון ינסה לדבר להיגיון שלך, השני מדבר יותר על interconnects וכולל גם חומר מדעי, שניהם מעניינים מאוד.

אחד

שניים

איציק

עריכה:

בשורה התחתונה, כל עוד הכבל הינו מאיכות מספקת(ולצורך העניין אומגה אודיו 2.5 זו איכות מצויינת) אין סיבה שהצליל יושפע בצורה כלשהיא מהכבל.

פורסם

אז למשל,

למה לקנות RCA איכותי? למה RCA של 30 שקל לא מספיק טוב? הרי מה ההבדל יש לך מינוס ופלוס בתוכו בסה"כ.

אצל אדי הוחלפו הRCA מכבל פשוט לRCA סידרת סונוס של אודיסון.

אני נכנס לרכב סתם לנסיעה בלי לדעת שנעשה משהו בכלל! ומייד שמתי לב לשינוי ואז רק אדי אמר לי שהוא החליף.

הטוויטרים שלו התעוררו לחיים פתאום מהתרדמת שהם היו בה! הרבה יותר מפורטים, הרבה יותר בהירים בצורה ניכרת ממש.

אני בשביל המידים והסאב לא משקיע בחיווט. 2.5 פשוט, במקרה שלי באמת אומגה אודי

החיווט של הטוויטרים שלי הוא van den hul skyline כי שם. כן שמים לב להבדל. אז אומנם זה נחושת מוקפת בציפוי עופרת ולא כסף אבל בחיווט לטוויטר אני לא מתפשר( הכל ביחס לכיס כמובן).

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אתה באמת מאמין שהמוח זוכר איך סאונד נשמע לפרטי פרטים אפילו רק 5 דקות אחרי שיצאת מהאוטו, על אחת כמה וכמה רכב ששמעת בו קצת (יחסית) ולפני זמן רב? גם את זה נוכל להוכיח מאוד בקלות במבחן עיוור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בקשר לRCA? ללא שום צל של ספק.

אני זוכר איך היה הסאונד אני זוכר גם את האופי שלו ובדיוק מה היה חסר לי בו.

והיה שינוי תהומי.

אמיר

פורסם

לגבי אומגה אודיו ניתן להשיג בחנות לסטריאו ביתי, לא סגור על השם - יכול להיות "הסטריאו של צביקה", בחור מאוד נחמד.

נמצא אחרי הגשר של צומת קרית אתא כשנוסעים לכיוון חיפה, בערך 50 מטר אחרי מצד ימין, ליד אולם אירועים.

לפני חצי שנה היה לו רק 1.5 מ"מ, שווה לבדוק אצלו.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
ארנון.

אני לא אמרתי. וגם אחרים. שיש הבדלים של שמים וארץ. אבל יש הבדלים שמעים.

הם לא ברמה של 12DB בעוצמה של הטיווטר. או טיווטר נהיה לא מפורט בכלל. או צורם בטירוף.

אבל יש הבדלים של סאונד. הבדלים של טיווטר טיפה יותר בהיר. טיפה יותר עמום. בשינוי בין כבלים שונים.

אני מדבר על תדרים גבוהים. בסביבות 8K ומעלה.

אגב אני לא זוכר שמעתי הבדלים בוופרים / מידים - בין סוגי כבלים שונים באותו עובי !

ולגבי עובי כבלים.

רועי. מה ההשפעה של כבל עבה מול כבל דק. על סאב של 500W RMS?

וסתם בכללי.

מערכות הגברה מקצועיות של אלפי וואטים. עובדים עם כבלים של 2.5 מ"מ לכל אלמנט! ובאורכים של 10 מטר ו 20 מטר. בין המגבר לרמקולים. ולפעמים גם יותר.

ההבדל הייה גדול מאוד בהתחלה חשבתי שיוסי הרים לי את הגיין.

הייה לי לפני כבל של 1.5 או פחות אפילו לאומת 3.5 שיוסי שם לי. בכלל לא ידעתי שהוא החליף לי את הכבל,

כך שאני יודע שמבחינת עוצמות זה מורגש ועוד איך.

זה הייה בעצם מבחן עיוור ועברתי אותו בהצלחה.:wink:

אני יכול להגיד חד משמעית שיש הבדל העוצמה בין הכבלים (הסאב הייה IDMAX)

פורסם
הנה מאמר לכל הוזי העניין המאמר ארוך 5 דפים, אבל מאוד מעניין, שימו לב לקטעים הנבחרים :)
קראתי את המאמר בעיון, אח"כ קראתי מאמר אחר שעליו התבסס המאמר הזה כדי להבין מה היתה המטרה המקורית של הניסוי.

אתה יכול להסביר מה בדקו, איך בדקו את זה ומה היו המסקנות ? אני סקרן.

ארנון:

בעניינך, שאלתי מישהו בכיר בחברת SES לגבי הטענה הזו שאין השפעה והבדלים מוכחיים בין סוגי הכבלים והשפעתם לתדרי קול. התשובה שלו הייתה מאוד קצרה; נו מה אתה רציני בשאלה שלך ?!

גש אליו שוב ותגיד לו ש-כן, אתה מאוד רציני בשאלה שלך.

אם השפעתם של כבלים על איכות הצליל היא משהו שניתן להבחין בו, הוא בוודאי יוכל להסביר את המתמטיקה והפיסיקה שבבסיס התופעה.

אצל אדי הוחלפו הRCA מכבל פשוט לRCA סידרת סונוס של אודיסון.

...

הטוויטרים שלו התעוררו לחיים פתאום מהתרדמת שהם היו בה! הרבה יותר מפורטים, הרבה יותר בהירים בצורה ניכרת ממש.

ראשית ובלי שום ציניות, זה תמיד מרגש לשמוע על מישהו שהתעורר לחיים אחרי שהיה בתרדמת.

אפילו אם מדובר רק בטוויטר.

העניין הוא שאפילו המאמר של NaderShado (שעוד לא התחלתי לפרק אותו כאן לגורמים) טוען -בצדק רב- שגם אם כבל משפיע על הצליל, ההשפעה תלויה באופן הדוק במאפייני הרכיבים שאליהם הוא מחובר.

אין ולא יכול להיות כבל שמשפיע על הטוויטרים תמיד ומעורר אותם מתרדמת תמיד.

מה שעורר את הטוויטרים אצלך הוא (ככל הנראה) המותג והמחיר.

פורסם

שטויות במיץ .

אני ממש מצטער ארנון, אבל כבל זה כבל היתה התאוריה שלי מזמן.

אחרי שניסיתי כבלים שונים ושמעתי את ההבדל(ובRCA הוא היה תהומי) אין פה וויכוח. אני לא מנהל דיון.

היה שינוי גדול מאוד בין הכבל RCA 30 שקל לבין האודיסון סונוס.

אז למידים שלי עוברים 2.5 של אומגה וRCA של אודיסון הכי פשטו, לטוויטרים VAN DEN HUL SKYLINE ואני מחפש קצת כסף בשביל להחליף לו את הRCA למשהו ברמה.

לסאב גם עובד אודיסון RCA הכי פשוט ולמען האמת הוא מחובר עם כבל כסף של אודידסון, אבל זה סתם כי קניתי אותו ככה.

זה ברור שמה שמשפיע על הסאונד בצורה הגדולה ביותר זה מה שמחובר משני צדדיו.

אבל לכבל יש חשיבות. שוב, אני לא יודע כמה זה ניכר בסאב ומיד, אני לא חושב שזה יהיה מורגש, אבל בטוויטרים כל פיפס הכי קטן משפיע.

אחרי השינוי RCA ברכב הצליל היה שונה לגמרי מהטוויטרים, ואני לא ידעתי שהשינוי נעשה בכלל! אז תג מחיר בטוח לא השפיע עליי.

אמיר

פורסם
זה ברור שמה שמשפיע על הסאונד בצורה הגדולה ביותר זה מה שמחובר משני צדדיו.

אבל לכבל יש חשיבות.

מצטער, לא הבנת.

הנקודה המהותית אינה שמה שמחובר לכבל משני צדדיו משפיע יותר.

העניין הוא שהכבל -על תכונותיו החשמליות הזניחות (לדעתי) או המהותיות (לדעתך)- מחובר בטור לרכיבים שבשני צדדיו.

החוקים הפיסיקליים שמכתיבים את ההתנהגות של המערכת סוכמים את ההשפעות של כל השרשרת -HU\כבל\מגבר.

בלי לדעת מה המאפיינים החשמליים של יציאת ה- HU וכניסת המגבר אין שום דרך להגיד מה תהיה השפעת הכבל.

זו עובדה בסיסית ויסודית שכל יצרני הכבלים היקרים מתעלמים ממנה ומספרים מעשיות אין סופיות על ההשפעה המופלאה שתהיה לכבל שלהם על כל מערכת.

זה בלתי אפשרי, וזה מה שכל חסידי הכבלים כאן מסרבים להפנים.

פורסם

העובדה, שאני שמעתי הבדל ברור בין RCA'ים בלי פיסיקה בלי כלום. השינוי היה ברור.

אני לא מאמים שתעשייה שלמה של כבלים מתבססת על כלום.אם כך היה המצב מזמן מישהו היה שם לזה סוף.

כבל 2.5 מ"מ שעולה 8 שקלים לאנראה לי יתן את אותם התכונות של כבל 2.5 מכסף למשל.

יש תכונות מוליכות.

כסף מוליך גם יותר טוב מנחושת בגלל ההתנגדות הנמוכה יותר שלו. יש הבדל.

אמיר

פורסם

שורה תחתונה, משפיע או לא, אתה רוצה להוציא 50 שקל למטר? לך על זה. המגבר שלך בתא כפפות, אתה כולה צריך 3 מטר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
העובדה, שאני שמעתי הבדל ברור בין RCA'ים בלי פיסיקה בלי כלום. השינוי היה ברור.
העובדה היא שאתה מסרב להבין את מה שאני מסביר - שכבל שיש לו השפעה מופלאה על מערכת X חייב להשפיע בצורה איומה על מערכת Y.

לכן, יש רק שתי אפשרויות (ואתה לא תאהב אף אחת משתיהן) :

אפשרות א': לכבל האיכותי שלך אין שום מאפיינים שמשפיעים על הצליל לרעה.

למה לא תאהב את זה? כי זה אומר שלכבל הזול שהשתמשת בו קודם לכן יש השפעה שיכולה להיות חיובית ונפלאה במערכת אחרת.

הראה לי בעל מערכת יקרה אחד ויחיד שיסכים להודות שהמערכת שלו נשמעת במיטבה עם כבל בשלושה ש"ח מ- ACE.

אפשרות ב': לכבל האיכותי שלך יש מאפיינים שמשפיעים לטובה על הצליל.

למה לא תאהב את זה? כי בעצם קנית מסנן. קנית כבל שמתרחשות בו תופעות איומות ונוראות בגלל קיבול והשראות מוגזמים.

אולי אתה אוהב את הצליל, אבל במערכת אחרת הוא יהרוס אותו.

בנוסף לכך, אתה מאזין למשהו מעוות. נעים לאוזן, אבל מעוות.

אני לא מאמים שתעשייה שלמה של כבלים מתבססת על כלום.אם כך היה המצב מזמן מישהו היה שם לזה סוף.
שמו לזה סוף אינספור פעמים, אבל אתה ושכמותך לא מוכנים להשתכנע.

למה לא שמים סוף לתעשייה שלמה של גלולות הרזיה? תוספים לשיפור צריכת הדלק? קריסטלים לשיפור זרימת האנרגיה בבית?

אם יש מישהו שמוכן להאמין במשהו, יהיה מי שמוכן לגבות ממנו כסף תמורת זה.

אני מבטיח לך שכל יצרן מגברים יודע היטב את מה שאני מסביר לך.

אין לו סיבה מיוחדת לפוצץ את הבלון הזה כי הוא עלול לקומם עליו לקוחות פוטנציאלים שישמחו לקנות מגבר מיצרן אחר, כזה שמסכים להתחנף לאמונות שלהם.

כסף מוליך גם יותר טוב מנחושת בגלל ההתנגדות הנמוכה יותר שלו. יש הבדל.
התנגדות היא פונקציה של שטח חתך.

אתה מודאג מההתנגדות הירודה של הנחושת ?

קנה כבל עבה פי שתיים, והנה פתרת את הבעיה בזיל הזול.

דרך אגב, ספר על ההתנגדות הירודה של הנחושת לחברת החשמל. אצלם העסק דווקא עובד יופי.

פורסם

אתמול בלילה היה לי שיחה עם אח של חבר.

בבית יש לו כבלים של קימבר ישנים.

הוא עבר דירה והוא צריך כבלים חדשים ארוכים יותר.

הוא מספר. משיחה עם חברים שלו המליצו לו על כבלים של חברה (אני חושב) טרנספרנט.

הוא מוכן להשקיע עד 15K. מחיר מטר... כ 500-1000 דולר. לכבלים ואני מדבר איתך על סדר גודל של 10 מטר.

אז אין חשיבות?

אני לא חושב שאין חשיבות במחיר. אני בטוח ש90% מהמחיר זה השם.. (ואני חושב שזה מוגזם!)

אבל אני בטוח שיהיה הבדל בין הכבל זה לכבל של אומגה אודיו ב 10 שקלים.

אני ינסה לקבל לידי את הכבלים הישנים של הקימבר לניסוי עיוור של סאונד. (כאשר הם יוחלפו)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...