Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון כביר.

למבחן אני מנדב כבל 1.5 מ"מ של אודיוליין, יותר נמוך מזה קשה לי להאמין שאפשר לרדת :lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארנון.

אני לא אמרתי. וגם אחרים. שיש הבדלים של שמים וארץ. אבל יש הבדלים שמעים.

הם לא ברמה של 12DB בעוצמה של הטיווטר. או טיווטר נהיה לא מפורט בכלל. או צורם בטירוף.

אבל יש הבדלים של סאונד. הבדלים של טיווטר טיפה יותר בהיר. טיפה יותר עמום. בשינוי בין כבלים שונים.

אני מדבר על תדרים גבוהים. בסביבות 8K ומעלה.

אגב אני לא זוכר שמעתי הבדלים בוופרים / מידים - בין סוגי כבלים שונים באותו עובי !

ולגבי עובי כבלים.

רועי. מה ההשפעה של כבל עבה מול כבל דק. על סאב של 500W RMS?

וסתם בכללי.

מערכות הגברה מקצועיות של אלפי וואטים. עובדים עם כבלים של 2.5 מ"מ לכל אלמנט! ובאורכים של 10 מטר ו 20 מטר. בין המגבר לרמקולים. ולפעמים גם יותר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני מצדד לחלוטין עם דברי ארנון, ואולי יותר מכל מה שנאמר עד עתה, אני מזדהה עם הפסקאות הבאות:

יש אנשים(כן גם אני :neutral:) שלא אכפת להם להוציא עוד כמה שקלים, כדי לדעת שיש ברכב רכיב\חיווט טוב יותר,זה משלים את ההנאה שלנו מהמוזיקה\מהמערכת.(אפילו עם זה לא שמיע)

מי שמרכיב מערכת בעשרות אלפי שקלים לא מסוגל שתיהיה לו בראש מחשבה שיש משהו "חלש" במערכת.

ולכן שידרוג לכבלים "איכותיים" יותר מרגיע.

אחד ירגיש בהבדל כי המוח שלו מצפה לאיכות יותר טובה והשני לא ישמע הבדל אבל יהיה שלם עם המערכת שלו.

אנשים משקיעים אלפים רבים של שקלים ולפעמים עשרות רבות של אלפים של שקלים במערכת, אז מה זה עוד כמה מאיות בשביל כבל בעל שלוש שכבות של בידוד מגולגלות בהתאמה בכוון השעון, נגד כוון השעון, ונגד כוון ההגיון?

פורסם
ארנון.

אני לא אמרתי. וגם אחרים. שיש הבדלים של שמים וארץ. אבל יש הבדלים שמעים.

...

אבל יש הבדלים של סאונד. הבדלים של טיווטר טיפה יותר בהיר. טיפה יותר עמום. בשינוי בין כבלים שונים.

אתה מסביר לי שמדובר בהבדלים קטנים ומפספס את העיקר: התופעה שאתה מתאר לא יכולה להתרחש במציאות.

אני אנסה שוב להסביר מדוע:

כדי שכבל ישפיע על הצליל הוא בעצם צריך לתפקד כסוג של מסנן - להגביר (או להנחית) תדרים מסויימים על חשבון אחרים.

זו ההשפעה הבסיסית ביותר. השפעות מהסוג שאתה מתאר ("יותר בהיר" \ "יותר עמום") כרוכות בהוספת תדרים חדשים (הרמוניות) שלא היו קודם לכן - וזה כבר ממש לא סביר.

בוא נתמקד בהנחה שהכבל הנבדק מתפקד כמעין מסנן (אותו חלק שנמצא בקרוסאובר וקובע איזה תדרים ילכו לאיזה רמקול).

מסנן בונים מנגדים (להם יש התנגדות), קבלים (קיבוליות) וסלילים (השראות).

כדי שתוכל לחשב את השפעתו של מסנן אתה חייב לדעת את נתוני הקיבול\השראות\התנגדות של הרכיבים שמחוברים לשני צדדיו.

שנה את הנתונים האלה ושינית את המסנן.

אי אפשר לבנות קרוסאובר שישפיע על אותם תדרים בלי קשר לרמקול שאליו הוא מחובר.

אי אפשר. זה לא עניין של "קשה" או של "מסובך". אי-אפשר. טכנית, פיסיקלית, מדעית.

זו, דרך אגב, הסיבה שאי-אפשר לפרק קרוסאובר (פסיבי) מרמקול אחד ולחברו לרמקול אחר - לרמקול האחר מאפיינים חשמליים אחרים, ולכן הקרוסאובר יתפקד אחרת לחלוטין וישפיע על תדרים אחרים לחלוטין.

חזרה לכבל שלנו - עכשיו אתה מתחיל להבין (אני מקווה) מדוע גם כבל שיש לו מאפייני קיבוליות\השראות\התנגדות גדולים מספיק (ואין כאלה) ישפיע באופן שונה על הצליל, בכפוף לנתוני הקיבול\התנגדות\השראות של מה שמחובר משני צדדיו.

לכן, להגיד על כבל מסויים - יוקרתי ככל שיהיה - שהוא משפיע על צלילים "גבוהים" זה בלתי-אפשרי.

חבר אותו למערכת עם נתונים שונים ועכשיו הוא ישפיע על צלילי Mid...

פורסם

זו, דרך אגב, הסיבה שאי-אפשר לפרק קרוסאובר (פסיבי) מרמקול אחד ולחברו לרמקול אחר - לרמקול האחר מאפיינים חשמליים אחרים, ולכן הקרוסאובר יתפקד אחרת לחלוטין וישפיע על תדרים אחרים לחלוטין.

.

זה לא מדוייק,

במידה וההתנגדות הנומינלית של האלמנטים ב2 הצדדים היא זהה,לא יהיה שום שינוי.

נקודות החיתוך ותלילותם תשארנה זהות ב2 המקרים.

הדבר יכול להיות נכון כאשר מחברים רמקולים אחרים בעלי התנגדות נומינלית שונה- אבל גם כאן השוני יהיה רק בנקודות החיתוך.

under construction..

פורסם

איך לא מדויק?

הסברתי שהתנהגות המסנן תלויה במאפייני הרכיבים המחוברים אליו, ואתה מסביר שהיא לא תלויה במאפיינים הללו - אבל בתנאי שמחוברים אליו שני רמקולים שהתנגדותם זהה...

ודרך אגב, ההתנגדות הנומינלית היא ממש לא הפרמטר היחיד שמכתיב שונות בין רמקולים.

כשרמקול פועל הוא מהווה עומס מורכב הרבה יותר מנגד, והשפעתו על הקרוס-אובר מהותית.

אם מה שאתה אומר היה נכון, היית רואה יצרני קרוס אוברים פסיביים שהיו מייצרים מוצר One size fits all שיכול להתחבר לכל רמקול עם התנגדות נומינלית של 8 אוהם.

אם המציאות היתה פשוטה כל-כך יצרני רמקולים היו מאושרים.

התאמת רמקול לקרוס-אובר היא פעולה מורכבת ביותר שמסתמכת באופן מהותי על סימולציות ממוחשבות.

כשבא יצרן כבלים וטוען שאצלו הכבל מסוגל לעשות דברים בלי שום קשר למה שמחובר לשני צדדיו - הטענה שלו מופרכת.

לא בערך, ולא ליד.

פורסם

זה לא נכון שלא ניתן לפרק אותו ולהרכיב על אחר

זה אפשרי פשוט לא תוכל לחזות מראש את התוצאה

בפועל לפעמים זה משתלב טוב ויפה - מניסיון,

פורסם

לא דיברתי על השפעות אל מול תכונות.

דיברתי אל מול נקודות חיתוך ובהקשר הזה דיברתי על הנושא של התנגדות נומינלית.

אני יודע שזה קשה לך, אבל האמן לי שאני "קצת" מבין את שאר הפרמטרים שמאפיינים רמקולים, ובדיוק בהקשר הזה ציינתי את העניין של התנגדות נומינלית.

לא צריך להיות גאון כדי להבין שברגע שסליל עובד דרך מגנט-הוא יוצר התנגדות..

ולגבי עניין הכבל, לא יודע למה ציינת זאת כי לא התייחסתי לנושא הזה כלל.

under construction..

פורסם
אם כבר אז כבר .

אני מוכן לארגן מבחן עיוור לעניין הזה (אחרי תקופת המבחנים ).

מי שחושב שהוא שומע הבדל מוזמן לבדיקה.

כל מי ששמע אצלי יודע כבר שמדובר במערכת ברמה גבוהה מאוד.

אם יש הבדל שמיע הוא כמובן יבוא לידי ביטוי.

ניקח סט אפ אחד עם כבלים ברמת האומגה אודיו , סטינגר פרו , וניקח כבלים ברה גבוהה יותר כמו ה VDH למיניהם ונעשה בחינה .

נחבר את המיד והטוויטר כל פעם עם כבלים אחרים , פעם נחליף , פעם לא נחליף וכו . ונראה אם המאזין מסוגל לשמוע הבדל או שזה פסיכולוגי. עם איזה כבלים תחליף, אתה חושב שיש מספיק כבלים איכותיים (במובן) שיבואו לידיך, מונסטר וקנוק עדיין לא בליגה של ההי-אנד :wink:

הכי פשוט לא ?

עופר: לצערי הרב שום מערכת אודיו שמותקנת ברכב בארץ לא תעזור לך עם המבחן העיוור, במיוחד עם הכבלים שיש בארץ. בשביל לשמוע את ההבדלים צריך סביבה אקוסטית ומרחב שמיעה נורמלי, צריך כבלים באמת איכותיים. וצריך אוזן אודיופילית ששמעה הרבה הרבה מערכות היי-אנד כאלה ואחרות על מנת שיצליח לזהות הבדלים

אם כבר מבחן תעשו את זה במערכות HI-END ביתיות שנבנו נכון והותקנו נכון.

-----

איתמר וארנון היקר:

במהלך חודש פברואר ואני מקווה שבתחילתו אספיק להעלות סרטון וידאו, מבחן והוכחה להבדלים בין כבלים, התנגדות, קיבול והשראה.

ארנון:

בעניינך, שאלתי מישהו בכיר בחברת SES לגבי הטענה הזו שאין השפעה והבדלים מוכחיים בין סוגי הכבלים והשפעתם לתדרי קול. התשובה שלו הייתה מאוד קצרה; נו מה אתה רציני בשאלה שלך ?! לנימוק שזו שאלה שלא נשאלת במידה ואתה אלקטרונאי זעיר אפילו, נוכח העובדה שזה אחד השיעורים הבסיסים שמלמדים בתורת חשמל (בעממית- יש הבדל)

ושוב נשאלה השאלה לפרופסור בננו טכנלוגיה שעובד אצלנו בחברה, התשובה שלו בוא נערוך ניסוי פשוט וקצר מתישהו שיוכיח שיש הבדלים.

לצערי ארנון כמעט בגללך איבדתי אימונים במה שאני יודע על כבלים.

אני מקווה שאחרי הסרטון ואחרי ההוכחה באמת תצא מהקופסה שלך, "כמו שנאמר קודם" ותפסיק להעיר הערות לא מוכחות מדעית.

פורסם

אני דווקא עם ארנון בקטע הנ"ל. שהרי מדובר כאן בכבל מוליך פשוט, והתדרים הם מאוד נמוכים, לכן הפרמטר היחידי שאמור להשפיע הוא המוליכות הסגולית, שהיא בעצם תליה בסוג החומר המוליך, בעוביו ( שטח החתך של הכבל), ובאורכו ( בעצם האורך לא משפיע, מכיוון שאנו מקבלים נתון של מוליכות לאורך מסוים, נאמר מוליכות למטר ואז מכפילים באורך הכבל). מעבר לכך אם ניקח שני כבלים אשר זהים אחד לשני בתכונות הנ"ל ועל אחד רשום מונסטר ועל השני רשום חיים, לא אמור להיות שום הבדל בסאונד. כלומר, כל עוד הכבל מסוגל לספק את הזרם הדרוש, לא משנה מאיזה חומר הוא עשוי ומה מחירו.

במדידות RF שם ישנה חשיבות לכבל. וכבל קואקסיאלי של 50MHZ הוא לא אותו כבל של 5GHZ, אולם שם מדובר בתדרים גבוהים פי כמה וכמה מאשר תדרי מוסיקה, והתופעות הפיסיקליות בתדרים הנ"ל שונים לחלוטין מאשר בתדרים נמוכים של 20KHZ.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...