Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר וחסר לי שמן ברכב, ערכתי חיפוש בפורום כדי לבדוק איזה סוג שמן אני צריך וראיתי שכתבו פה 10w40.

השאלה שלי אם אני צריך 10w40 רגיל או 10w40 חצי סינטטי?

תודה,

לירן.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אתה בטוח ב100 אחוז?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

שמע יש לי נזילה ועכשיו אני לא יכול לנסוע עם האוטו הוא חונה פה ליד הבית

אני מנסה לברר איזה שמן צריך וכל אחד אומר לי משהו אחר ככה שאין לי מושג מה לקנות

פורסם

באוטודטה מופיע 15W40 חצי סנטטי.

אם לא ידוע לך איזה שמן מצוי כרגע, לא כדאי לערבב.

החלף את השמן והמסנן, ומלא שמן חדש בצמיגות המומלצת.

בהצלחה

פורסם

זה לא בדיוק לערבב מפני השמן נמצא על המינימום במדיד (אני לא יכול לנסוע במצב הזה).

תראה פה בפורום אמרו לי 10w40 חצי סינטטי

באוטודיפו אמורו לי 10w40 רגיל

בהום סנטר אמרו לי 15w40 או 15w20

אבא של חבר שלי שהיה מכונאי פעם אמר לי "אתה צריך שמן רגיל למנוע בנזין לא משנה איזה מספר"

שורה תחתונה אני לא יודע מה לעשות עם זה.

התקשרתי לפיאט הם אמרו לי שיחזרו אליי מחר.

פורסם

לפי ספר רכב משנת 95 15W40 או 10E40 מינרלי או חצי סינטטי בטמ"פ מתחת ל (15-) מעלות רק 10W40

לדעתיתשתמש רק בחצי סינטטי 10W40 כי הוא עדיף על 15W40 ובטח שחצי סינטטי עדיף על מינרלי גם באוטודטה כתוב שהשימוש המומלץ הוא חצי סינטטי 10W40 וגם מניסיון אישי.

אלה אם יש לך עיבוד שמן רציני ואז מומלץ להלעות קצת צמיגות. קנה שמן ממותג ידוע כמו ESSO או SHELL או AGIP ולא תצטער.

ותעשה טובה לעצמך ובעיקר לאוטו שלך ותפסיק להקשיב למוכרים בסופרמקטים הנ"ל זה כמו בתחנות דלק.

פורסם

אם אתה מתכוון לטפל בבעיית איבוד השמן שלך בהקדם - פשוט תמלא מעט שמן מנוע זול בצמיגות 10W40 או 15W50 (זה לא ממש משנה) וסע לטפל בבעיה.

כשתגיע למוסך כנראה שבכל מקרה יאלצו להחליף לך שמן ופילטר שמן, ושם כבר ידעו (אני מאוד מקווה) איזה שמן לשים לך במנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה לא בדיוק לערבב מפני השמן נמצא על המינימום במדיד (אני לא יכול לנסוע במצב הזה).

כמובן שלא מומלץ לנסוע במצב של חוסר שם, אבל זה לא אומר שהמנוע ריק משמן לגמרי.

כאשר המדיד נמצא במינימום, יש במנוע כ-3 ליטר שמן. (בפונטו S75 לפחות)

אם מדובר בנסיעה למוסך לצורך תיקון התקלה (נזילה ), אין בעיה לנסוע למרחקים קטנים/בינוניים,

כל עוד המדיד לא מתחת למינימום.

לפי ספר רכב משנת 95 15W40 או 10E40 מינרלי או חצי סינטטי בטמ"פ מתחת ל (15-) מעלות רק 10W40

לדעתיתשתמש רק בחצי סינטטי 10W40 כי הוא עדיף על 15W40 ובטח שחצי סינטטי עדיף על מינרלי גם באוטודטה כתוב שהשימוש המומלץ הוא חצי סינטטי 10W40 וגם מניסיון אישי.

מה בדיוק יותר טוב בשמן 10W40 מאשר 15W40?

אם זה מה שממליץ היצרן, למה לחפש קומבינות?

מצרף מפרט מאוטודטה

pun75.JPG

פורסם

אוקיי, לאחר שיחה עם החברה נאמר לי שהשמן המיועד לרכב הוא 10w40 חצי סינטטי.

תודה רבה על העזרה חבר'ה, יום נעים לכולם.

פורסם

כמו שכתבתי לרכב צריך חצי סינטטי שיותר טוב ממינרלי ומכיוון שיש בערך 0 אחוז סיכוי להשיג 15W40 חצי סינטטי ההמלצה היא על 10W40

זאת גם המלצת המורשה

פורסם

אני ממש לא בטוח שה 15W40 של ACDELCO הוא חצי סינטטי אולי מינרלי עם כמה תוספים בדומה ל LM הצהוב .

והכי חשוב אולי זה יצרן גדול אך זה השמן האחרון שהייתי ממלא בפיאט אלה עם אתה רוצה לשמוע צילצולים ונקישות מהמנוע,

ובכלל לא סתם המותג נמכר ב 50-60 ש"ל ל 5 ליטר כנראה שהאיכות לא מי יודע מה.

• תוכן חדש...