Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי השאלה שלי מופיע פה בשרשור אבל אני ישאל אותה שנית כי יש כאן בהחלט הרבה דפים -

במידה ואני קונה רכב, ואני מבטח את הרכב בביטוח חובה רגיל. ((לא של נהג חדש.))

ואני נהג חדש - האם מבחינה חוקית? ((אם שוטר עוצר וכד'..))

תודה.

לא תקף מבחינה חוקית כמו שלא תקף מבחינת משפט,

בעיברית פשוטה אם יקרה משהו חס וחלילה ועזוב את עניין החוק,

אתה לא מכוסה משום צד שהוא!

ולא רק בזה, אלא שאם תגיע עד למשפט? בגלל שאין לך ביטוח, תואשם בתאונה גם אם אתה לא אשם!

נקודה למחשבה.

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשובה חסרה ולוקה באי-דיוקים.

אם אין יודעים בוודאות - לא עונים.

לא חשבתי, לא שמעתי, לא אמרו לי, כל אלו אינם תופסים מבחינה חוקית.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
האם מבחינה חוקית? מה?!

נגמרו לך המילים או שהנך עצלן בשאלותיך בדיוק כפי שהנך עצלן בחיפושיך...

הייתה לי תחושה שהמשכתי את המשפט אבל כנראה שלא, אין זה אומר שאתה צריך ישר לתקוף. ((למרות שכל אחד בעל הגיון בריא היו יודע שההמשך הוא בסגנון: "האם מבחינה חוקית אני מכוסה?".. אבל שיהיה..))

לטעות זה אנושי, ואולי זה רק אני, אבל אני לא יטרח לשבת ולחפש בשרשור שיש בו מעל 60 דפים תשובה.

כמו כן, הרצתי בחיפוש את השאלה הזו בכללי, והתשובות לא היו חד משמעיות, אז תחסוך ממני. אם אינך רוצה לענות לשאלה - אף אחד לא מכריח אותך, לפיכך, תרסן את עצמך מרשימת הודעות מיותרות שלא עושות דבר מלבד להרגיז עם התוכן הפדנטי שלהן.

פורסם

שלום.

יש לי שאלה שאין לי לגביה תשובה חד משמעית.

יש לי רישיון לאופנוע שהוצאתי בדיוק בגיל 16. (18.01.2009)

בגיל 17 וחודש הוצאתי רישיון לרכב (15.02.2010)

אז, אני עדיין נהג חדש ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

" אז, אני עדיין נהג חדש ? "

חד משמעית: כן!

שים לב, חיפוש צמד המילים "נהג חדש" בגוגל, קישור שני "תקנות נהג חדש" בפורטל המידע הממשלתי.

מתוך פסקה שנייה:

"גם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת הרישיון החדש"

פורסם

שאלה לי אליכם, מישהו עם רישיון לאוטומט יכול להיות מלווה שלי על רכב ידני?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

מאותו קישור בהודעה אחת קודם: "מי שבידיו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, או 3 שנים ותק לפחות ומלאו לו 30 שנים" כלומר: לא. וזה הגיוני: מי שלא מורשה (וגם לא מסוגל) לנהוג ברכב (ידני) יכול לשמש כמלווה? אני לא הייתי מעדיף כזה מלווה!

פורסם
מאותו קישור בהודעה אחת קודם: "מי שבידיו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, או 3 שנים ותק לפחות ומלאו לו 30 שנים" כלומר: לא. וזה הגיוני: מי שלא מורשה (וגם לא מסוגל) לנהוג ברכב (ידני) יכול לשמש כמלווה? אני לא הייתי מעדיף כזה מלווה!

אני לא חושב שזה משנה, גם ככה אין לו את הפדלים או הכלים כמו אצל המורה ככה שהוא לא באמת יכול לעשות משהו חוץ מלהעיר הערות שזה כל אחד יודע אפילו כאלה בלי רישיון :roll:

ועוד אני זוכר ששמעתי שכאלה עם רישיון אוטומתי עכשיו יכולים לנסוע על ידני בלי לעבור שיעורים נוספים, לא יודע כמה זה אמיתי אבל ככה שמעתי.

פורסם

נכון שלהעיר הערות כל אחד יודע. מאידך אפשר ללמוד שחייה בהתכתבות. אבל לתת הערות בונות ומחזקות שתהיינה במקום, ולא באמצע הנהיגה אלא בזמן המתאים, ולשפר סגנון (כי ביננו, בשעורי נהיגה לא באמת לומדים לתפעל את המצמד כראוי, מה גם שמדובר ברכב דיזל בדרך כלל) מעטים יודעים. אבל זה לא נוגע אליך, אתה כבר יודע הכל!

על שינוי בתקנות לא שמעתי. לא יודע אם צריך שיעורים או מספיק רק מבחן שליטה (בארה"ב למשל אין הפרדה בין אוטומט לידני, וגם הדרישות ללימוד נהיגה הרבה יותר נמוכות)

פורסם

מה הקשר? כבר הסתגלתי לרכב והערות היחידות שאני מקבל בנתיים זה תזהר מהמדרכה או תזהר מהרכב מאחור ואני לא רואה סיבה למה מישהו עם רישיון אוטומט לא יכול להגיד לי את זה.

אין לנו מה להתווכח על זה בכלל, זה לא שמשהו פה ישנה את החוק, שאלתי שאלה ותודה לך שענית לי עליה.

פורסם

מצידם שתהיה שומאכר זה לא באמת מעניין מישהוא שאלת מבחינת החוק, אז זה לא תקף.

אם שוטר באמת יסתכל ויבדוק את זה בבדיקת רשיונות רגילה אני לא בטוח, אבל למה להסתכן סתם.

:beerchug:

:ok:

פורסם

שלום,

יש לי בעיה שיותר קשורה לנהיגה אבל השרשור הזה נראה לי מתאים.

אני בעל רישיון מסוג B ולא יצא לי לנהוג על יותר מידי מכוניות ידיניות לאחר שהוצאתי רישיון. אתמול נהגתי על רנו אקספרס מודל 95' והיו לי מספר בעיות.

1. כל הגז-ברקס-קלאץ' יושבים ס"מ אחד מהשני.. זאת בעיה רצינית יש לי נעל די רחבה וקשה מאוד לנהוג ככה. אני לא מתכוון לנהוג יחף.

2. בגז אין רגש. אתה רק שם את הרגל במצב 'סטאטי' על הגז האוטו מתחיל לנסוע. אני מבין שזה רגש אבל זה קצת לא הגיוני.

אז אם יש למישהו טיפ אני אשמח, ואולי זה פשוט האוטו ולא אני ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בקשר לעניין של הרגש, אתה עדיין לא רגיל לאוטו זה יסתדר עם הזמן.

לעניין של הדוושות אתה בעצמך קבעת מה הבעיה, יחף אל תיסע בשום מצב אבל קח נעל יותר דקה אני היה לי מאוד נוח לנסוע עם אדידס והפומה שהיו לי על ידני.

פורסם

אחרי בילוי ארוך וסוער עם הרבה אלכוהול אבד לי הרשיון נהיגה [פלסטיק] (כמובן שלא נהגתי באותו יום, הרשיון עלי תמיד).

אני מעוניין לחדש ולהוציא כרטיס חדש, מה הפרוצדורה בדיוק עכשיו? ומה המחיר?

• תוכן חדש...