Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום.

אני מעוניין להתחיל לימודי רכיבה על אופנוע ידני מוגבל ל33 כ"ס. יש לי רשיון על רכב עד 3.5 טון. אני רוצה לדעת האם אני נדרש לעשות שוב תאוריה.אין לי רשיון על אופנוע בכלל ועשיתי תאוריה רק על רכב. שמעתי שלאחרונה שונה החוק ואני לא צריך לעשות את התאוריה.

מישהו יכול להעלות לינק עם החוקים לגבי זה או לחלופין לכתוב אותם כאן? תודה רבה!

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לא צריך להציג טופס ירוק משהו? מספיק להציג רישיון?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

אני נורא מבולבל. אני מאוד אשמח אם מישהו יבהיר לי את המצב...

פותח השרשור כתב:

אין לי ביטוח נהג צעיר על הרכב של ההורים ואני בכל זאת רוצה לנהוג עליו. מה יקרה עם יעצור אותי שוטר?

כל עוד יש לרכב ביטוח חובה בתוקף לא תקבל שום קנס.

יש לנו ביטוח על האוטו, אבל לא לי באופן אישי. בדיון הזה שאלתי אם אותה שאלה (פחות או יותר) וענו לי שאני מחויב לעשות ביטוח - אם לא אני לא יכול לנהוג.

מה התשובה?

פורסם
אני נורא מבולבל. אני מאוד אשמח אם מישהו יבהיר לי את המצב...

פותח השרשור כתב:

אין לי ביטוח נהג צעיר על הרכב של ההורים ואני בכל זאת רוצה לנהוג עליו. מה יקרה עם יעצור אותי שוטר?

כל עוד יש לרכב ביטוח חובה בתוקף לא תקבל שום קנס.

יש לנו ביטוח על האוטו, אבל לא לי באופן אישי. בדיון הזה שאלתי אם אותה שאלה (פחות או יותר) וענו לי שאני מחויב לעשות ביטוח - אם לא אני לא יכול לנהוג.

מה התשובה?

זה שיש ביטוח על הרכב זה לא מספיק

צריך שלפחות בביטוח חובה גם אתה תכלל אחרת יש ביטוחים של מעל גיל 30/40/50... שאתה לא נכלל בהם ואז אסור לך לנהוג בכלל.

במידה ויש ביטוח חובה עלייך אך מקיף/צד ג' לא תופס אתה רשאי לנהוג אך לא מומלץ בעליל!!

מכוון שבמקרה של תאונה (חו"ח) אתה תשלם את הנזק גם לרכב הנפגע וגם לפוגע.

404

פורסם
זה שיש ביטוח על הרכב זה לא מספיק

צריך שלפחות בביטוח חובה גם אתה תכלל אחרת יש ביטוחים של מעל גיל 30/40/50... שאתה לא נכלל בהם ואז אסור לך לנהוג בכלל.

במידה ויש ביטוח חובה עלייך אך מקיף/צד ג' לא תופס אתה רשאי לנהוג אך לא מומלץ בעליל!!

מכוון שבמקרה של תאונה (חו"ח) אתה תשלם את הנזק גם לרכב הנפגע וגם לפוגע.

יש ביטוח מקיף וצד ג' על האוטו, אני עושה ביטוח ל 4 ימים לפעמים כשיוצא לי לנהוג והבנתי שבגלל שלאוטו יש מקיף וצד ג', זה תופס גם לי. זה נכון?

פורסם

אני בכיתה יב' ועוד מעט נגמר לי המלווה, להורים שלי יש סוזוקי ליאנה יד ראשונה וכרגע אנחנו משלמים על חובה+מקיף 4000 ש"ח בשנה. כמה בערך אני אצטרך להוסיף בשביל שהביטוח חובה יהיה תקף גם עליי? האם אפשר להוסיף את הסעיף של נהג חדש וצעיר רק לביטוח החובה שאני אהיה חייב להוסיף גם לחובה וגם למקיף?

ובבקשה בלי תשובות מעצבנות כמו "תברר מול חברת הביטוח" כי לא בשביל זה באתי לכאן... תודה לעוזרים!

פורסם

טעית בפורום בחור טוב.

"פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב" - זה מה שאתה מחפש.

ולומר לך את האמת ,למרות שאתה לא רוצה לשמוע אותה אף אחד לא יודע כמה בדיוק ,אלא אם הוא סוכן ביטוח. בערך? עוד כמה אלפי שקלים.

מה אתה מצפה? נראה לך שמישהו מחברי הפורום מברר מחירי ביטוחים בתור תחביב? באמת שאני לא מבין למה ציפית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראשית - אתה נוהג עם מלווה אבל בלי להתאים את הביטוח? הפסק לנהוג מייד עד שתסדיר לפחות את ביטוח החובה, שכן כעת אתה נוהג ללא ביטוח, עבירה חמורה. האחריות במקרה תאונה היא על הנהג ולא על המלווה, כך שאם מישהו ייפצע בתאונה בעת שאתה נוהג (כולל אתה עצמך) ההוצאות יחולו עליך, ואלה יכולות להגיע לסכומי עתק.

כמה תצטרך להוסיף? תלוי בדגם הרכב, חברת הביטוח, סוכן הביטוח, העבר הביטוחי, מספר התשלומים ועוד כהנה וכהנה. הדבר היחיד שהאפשר להבטיח לך - שמדובר בהרבה כסף, כמה אלפי ש"ח.

עקרונית ביטוח החובה נפרד מהמקיף כך שקרוב לודאי תוכל לבטח את הרכב בביטוח חובה בלבד לצעיר. הבעיה היא שמאוד לא כדאי להשאיר את הצעיר ללא ביטוח צד ג' (אם הוא יפגע ברכב אחר תיקונו יהיה על חשבונך, ואם מדובר באבדן שלם יתכן נזק של מאות אלפי ש"ח), וסביר שכדאי לבטח את הליאנה גם במקיף למקרה שהיא תנזק.

בקיצור - הכינו את הארנקים, ואני חוזר ואומר - אל תשב מאחורי ההגה עד שהביטוח יוסדר!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טעית בפורום בחור טוב.

"פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב" - זה מה שאתה מחפש.

ולומר לך את האמת ,למרות שאתה לא רוצה לשמוע אותה אף אחד לא יודע כמה בדיוק ,אלא אם הוא סוכן ביטוח. בערך? עוד כמה אלפי שקלים.

מה אתה מצפה? נראה לך שמישהו מחברי הפורום מברר מחירי ביטוחים בתור תחביב? באמת שאני לא מבין למה ציפית.

מה לא ברור במילה "בערך" (בכוונה הדגשתי)? אני רואה שהרוב פה בני 20-30 ואולי למישהו יש ניסיון עם הדברים האלה. אני אבדוק בפורום המקביל בכל מקרה...

ראשית - אתה נוהג עם מלווה אבל בלי להתאים את הביטוח? הפסק לנהוג מייד עד שתסדיר לפחות את ביטוח החובה, שכן כעת אתה נוהג ללא ביטוח, עבירה חמורה. האחריות במקרה תאונה היא על הנהג ולא על המלווה, כך שאם מישהו ייפצע בתאונה בעת שאתה נוהג (כולל אתה עצמך) ההוצאות יחולו עליך, ואלה יכולות להגיע לסכומי עתק.

כמה תצטרך להוסיף? תלוי בדגם הרכב, חברת הביטוח, סוכן הביטוח, העבר הביטוחי, מספר התשלומים ועוד כהנה וכהנה. הדבר היחיד שהאפשר להבטיח לך - שמדובר בהרבה כסף, כמה אלפי ש"ח.

עקרונית ביטוח החובה נפרד מהמקיף כך שקרוב לודאי תוכל לבטח את הרכב בביטוח חובה בלבד לצעיר. הבעיה היא שמאוד לא כדאי להשאיר את הצעיר ללא ביטוח צד ג' (אם הוא יפגע ברכב אחר תיקונו יהיה על חשבונך, ואם מדובר באבדן שלם יתכן נזק של מאות אלפי ש"ח), וסביר שכדאי לבטח את הליאנה גם במקיף למקרה שהיא תנזק.

בקיצור - הכינו את הארנקים, ואני חוזר ואומר - אל תשב מאחורי ההגה עד שהביטוח יוסדר!

אני לא ממש נוהג כי רק אבא שלי נחשב מלווה, יצא לי לנהוג כמה פעמים בודדות מאז שעברתי טסט.

כשאתה אומר שצריך להוסיף כמה אלפים אתה מתכוון לביטוח חובה בלבד? כי אם כן זאת שחיתה לא כשרה, על מה ולמה לוקחים מחיר כזה? נכון שיש כמה ערסים מופרעים על הכביש, אבל רוב הנהגים הצעירים הם בסדר גמור, בטח כשמדברים על מה שהביטוח חובה מכסה (נזקי גוף). והערס הטיפש בכל מקרה יישאר כזה גם בגיל 40, שלא נדבר על נהגי המוניות שחצי מהם צריך לשים בכלא.

ובמידה ואני עושה תאונה והרכב שלי נפגע, אי אפשר לתבוע את הביטוח ולהגיד שההורים שלי עשו את זה? אני רוצה רק להיות מסודר לפי החוק בינתיים כי אני במילא לא נוהג יותר מידי (עוד כמה שבועות נגמר לי המלווה ואולי אני אנהג יותר).

ושאלה אחרונה - אם שוטר תופס אותי הוא יבקש לראות ביטוח? כי ממה שהבנתי בדרך כלל בודקים רק רישיון. ואם הוא בכל זאת יבקש ביטוח, אני יכול להראות לו את הנייר הזה שיש באוטו? לא כתוב שם הגבלות, כתוב רק "ביטוח חובה".

פורסם

1. כתבתי משהו באדום, והתכוונתי להגדיל את הפונט אבל לא הצלחתי. גם אם תשב מאחורי ההגה מישהו יסגור את הדלת על האצבע והיא תקטע תוכל לשלם לו פיצויים משך כל ימי חייו. אז אולי הדוגמא קיצונית, אבל כל סנטימטר שאתה נוהג ללא ביטוח חובה הוא עבירה, וגם מסכן את עתידך הכלכלי. אין "חצי לנהוג" - מרגע שאתה מאחורי הגה האחריות כולה עליך. לכן - מהר לרכוש ביטוח מתאים לפי שאתה מעז לנהוג, אפילו רק בחצר האחורית של ביתך. תביא בחשבון שגם בתאונה שאינך אשם בה התשלום לנפגעים ברכבך יהיה על חשבון ביטוח החובה שלך, לא על חשבון מי שפגע בך.

2. חברות הביטוח מתמחרות את הביטוח לפי סטטיסטיקה, לא לפי תחושות הלב שלך. והסטטיסטיקה מוצאת כי נהגים חדשים וצעירים מעורבים בתאונות יותר מנהגים מבגרים ומנוסים. אני מניח שבסטטיסטיקה לא בודקים מיהו "ערס", ולו כיון שאין כל דרך לבדוק זאת. ביטוח לנהגים צעירים וחדשים עולה פי 2-3 מביטוח לנהגים ותיקים שעברו את גיל 50. זה , לפחות, מה שהעליתי לפני מספר חודשים כאשר רציתי תבטח את בני ששניהם נהגים צעירים ואחד מהם חדש. באותו זמן, ולרכב שרכשתי אז, ביטוח החובה לי ולאשתי (נהגים נקובים מעל גיל 50) עלה פחות -1300 ש"ח, התוספת לצעירים (או ל"כל נהג" בחברה אחרת) עמדה על כ-2000 ש"ח. לגבי המקיף המספרים היו כ-2500 וכ-5000 ש"ח בהתאמה, עד כמה שאני זוכר. ראיתי בפורום אנשים שהצליחו לקבל מחירים קצת יותר זולים, אבל מסעיף זה תקבל מושג כמה יעלה הביטוח.

3. לגבי הרעיונות להעביר אשמה להורים - ראשית זה לא יפעל, פשוט כיון שאתה תמצא בזירת התאונה וההורים לא. שנית - מדובר בנסיון לרמות את הביטוח, דבר שעשוי לגרום לך גם לאבדן הביטוח וגם להסתבכות פלילית. מומלץ מאוד להמנע מנסיונות רמאות - חוקרי הביטוח מומחים באיתורם.

4. עניין השוטר? אני מקוה שאתה מספיק חכם כדי להבין שמדובר בבעיה שולית ביותר לעומת שלושת הסעיפים הקודמים, אבל אם במקרה "עולים עליך" תצטרף לעברך עבירה של נהיגה ללא ביטוח חובה, עם המשפט והענישה הנובעים ממנה. חבל להתחיל את החיים בצורה כזו.

בחור - נהג בזהירות, ואל תקמץ על הביטוח. המחיר שאתה עלול לשלם הרבה יותר מדי יקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה לא ברור במילה "בערך" (בכוונה הדגשתי)? אני רואה שהרוב פה בני 20-30 ואולי למישהו יש ניסיון עם הדברים האלה. אני אבדוק בפורום המקביל בכל מקרה...

המילה ברורה לחלוטין ,לכן גם עניתי לך "כמה אלפי שקלים" ,כמה בדיוק? הגורמים מפורטים בצורה ברורה בהודעה שספריאל כתב לך.

שיהיה במזל טוב וסע בזהירות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חייל בחופש ארוך

אני רוצה לעשות רישיון על אופנוע

הלכתי לביקור רופא שיחתמו על הטופס ירוק והם אמרו לי לחתום בבסיס

יש אפשרות שיחתמו לי במקום אחר כי אני לא בבסיס ואני רוצה לנצל את החופש???

• תוכן חדש...