Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שמתי לב לאחרונה ברכב שלי ( בחתימה ), שברגע שאני מיישר את ההגה ( לפחות זה ניראה ישר, לפי הסמל והפלסטיק שמאחורי ההגה ), יש לי סטיה קלה שמאלה ( מרגישים אותה יפה מאוד אם לא "משחקים" עם ההגה ).

האם לחץ אויר לא תקין יכול לגרום למצב?

הרכב בן קצת יותר מחודשיים.

אשמח לתשובה, אני בכל מקרה אלך מחר אחרי בית הספר לבדוק את הלחץ.

ועוד שאלה כללית - כל כמה זמן אתם מקפידים לבדוק לחץ אויר ושמן במנוע?

פורסם

יכול וגורם לסטיית הרכב.

נא קרא את הכללים לכתיבה בפורום הטכני (הקישור בחתימתי). ציין באיזה רכב מדובר.

ע"פ המלצות היצרן בדיקות כאלו אמורות להתבצע אחת לשבוע. בפועל זה תלוי בנהג ובמצב הרכב.

פורסם
ציין באיזה רכב מדובר.
ציינתי שהרכב נמצא בחתימה.

ע"פ המלצות היצרן בדיקות כאלו אמורות להתבצע אחת לשבוע. בפועל זה תלוי בנהג ובמצב הרכב.
גם שמן וגם אויר?

תודה.

פורסם
שמן ונוזל קרור, מומלץ גם לבדוק פעם בשבוע.

נוזל קירור של מה? של המנוע? ( אין לי מושג בזה |: )

בכל אופן, אני תמיד עוקב בנסיעה אחרי המד חום של המנוע ובודק שלא קופצות לי נורות מיותרות ( כמו שמן ).

לגבי נושא האויר, בדקתי, ואכן היה חסר.

בגלגלים האחוריים היה המצב היה יותר טוב, 30 מתוך 32 PSI שהיה צריך, אותו דבר בקדמי שמאלי, אבל בימני היה קטסטרופה, היה על 27 PSI.

השאלה - במקרה כזה (שהלחץ בשמאל גבוה יותר מימין ) הרכב לא אמור לסטות ימינה?

כי אצלי הוא סטה שמאלה ( איפה שיש יותר אויר ). ההגיון שלי אומר שהוא היה אמור לסטות לאיפה שיש פחות אויר.

תודה לכולם, ניראה לי מחר אני אעשה ביקור עם אבא בתחנת דלק ויבדוק שמן ( מים לוישרים כבר למדתי ^_^ ).

פורסם
אני יוצא מנקודת הנחה ששתי הצמיגים על הסרן אותו הדבר, אחרי שהשוות לחצים הרכב נוסע ישר?

כמובן שאחרי שלחץ האויר היה תקין הרכב לא סטה...

אני יודע שבמקרים כאלו לפעמים עושים כיוון פרונט, אבל בגלל שהרכב דיי חדש ולא נתקע במדרכות או משהו, הדבר היחיד שעלה לי בראש זה לא לחץ אויר.

וכמובן שהצמיגים אותו דבר, המקוריים שמגיעים עם הרכב.

וגם אני אציין שההרגשה על הכביש "קשה" יותר במעט, וגם לדעתי הבלימה מהירה יותר, בקיצור שווה פעם בחודש לפחות לבדוק את העניין של האויר :D

פורסם
נוזל קירור של מה? של המנוע? ( אין לי מושג בזה |: )

בכל אופן, אני תמיד עוקב בנסיעה אחרי המד חום של המנוע ובודק שלא קופצות לי נורות מיותרות ( כמו שמן ).

לגבי נושא האויר, בדקתי, ואכן היה חסר.

בגלגלים האחוריים היה המצב היה יותר טוב, 30 מתוך 32 PSI שהיה צריך, אותו דבר בקדמי שמאלי, אבל בימני היה קטסטרופה, היה על 27 PSI.

השאלה - במקרה כזה (שהלחץ בשמאל גבוה יותר מימין ) הרכב לא אמור לסטות ימינה?

כי אצלי הוא סטה שמאלה ( איפה שיש יותר אויר ). ההגיון שלי אומר שהוא היה אמור לסטות לאיפה שיש פחות אויר.

תודה לכולם, ניראה לי מחר אני אעשה ביקור עם אבא בתחנת דלק ויבדוק שמן ( מים לוישרים כבר למדתי ^_^ ).

שמן לא בודקים בתחנת דלק, בודקים בבית שהמנוע קר.

אם אתה לא יודע מה זה נוזל קירור ואיך לבדוק אותו, הצצה במחוג חום המנוע מידי פעם לא תעזור.

!AWDSOME

פורסם

ראיתי והשכלתי :D

בכל אופן, הרגע עשיתי עוד נסיעה, ויש לי הרגשה שיש שעדיין יש סטייה.

כאילו כמו כידון של אופניים שמתעקם וצריך ליישר את הברזל שלו, כאילו צריך להוציא את ההגה מהמקום ולהחזיר אותו שמיישרים שם הכל.

אני חושב שמחר אני אקח את אמא\אבא שלי לסיבוב בשביל לקבל מהם דעה ( למרות שאני חושב שאני עושה הכל בסדר ).

תודה לכולם.

פורסם
שמן לא בודקים בתחנת דלק, בודקים בבית שהמנוע קר.

אם אתה לא יודע מה זה נוזל קירור ואיך לבדוק אותו, הצצה במחוג חום המנוע מידי פעם לא תעזור.

הבעיה שהשיפוע איפה שאני חונה הוא בירידה, ככה שהבדיקה לא תצא מדוייקת.

לא ככה?

ואני הבנתי שאם נותנים 5 דקות מנוחה בתחנת דלק הבדיקה נכונה ( כמובן שאני אבדוק ולא אתן לעובדים שם ).

ולגבי הנוזל קירור, הרי אם אני בודק שהחום מנוע לא עולה ואם הוא יעלה אני אעשה את מה שצריך לעשות ( לעצור בצד ), זה לא מספיק?

ולגבי הגלגלים, אם נגיד אני נכנס לבור, זה גם כן יכול לגרום לסטיה?

כי יש כמה בורות שאני נכנסתי אליהם ( לא במהירות גבוה, אבל עדיין ), ואולי זה מסביר את העניין של הסטייה? ( במדרכה עצמה אף פעם לא נתקעתי, אבל כן בכמה בורות ).

פורסם

בעיקרון ברוב מדידי השמן החדשים יש גם סימון עליון וסימון תחתון שתקפים לשמן חם.

כלומר, יש את הסימונים הרגילים L ו-F, ובנוסף שני קווים/חורים מעליהם שהם בעלי אותה משמעות, אבל תקפים לשמן חם (כמובן כשמדובר על השמן שהיצרן המליץ).

בכל אופן, מומלץ לבדוק את השמן לאחר שהרכב עמד כמה שעות במישור. זו תהיה הבדיקה הכי מהימנה.

פורסם
הבעיה שהשיפוע איפה שאני חונה הוא בירידה, ככה שהבדיקה לא תצא מדוייקת.

לא ככה?

ואני הבנתי שאם נותנים 5 דקות מנוחה בתחנת דלק הבדיקה נכונה ( כמובן שאני אבדוק ולא אתן לעובדים שם ).

ולגבי הנוזל קירור, הרי אם אני בודק שהחום מנוע לא עולה ואם הוא יעלה אני אעשה את מה שצריך לעשות ( לעצור בצד ), זה לא מספיק?

דרדר את הרכב אל מחוץ לחניה ותמדוד.

לגבי נוזל הקירור. למה להגיע למצב שהרכב מתחמם וצריך לעצור בצד? סתם לא נעים וגורם נזק למנוע.

למה לא לבדוק אחת לתקופה, נניח אחת לשבועיים, את מפלס הנוזל ואם מזהים חריגה כלשהי לטפל בזה?

לגבי הסטיה בהגה, גש למכון פרונטים לביצוע בדיקה פשוטה. זה לא עולה כסף ברוב המקרים. יכול להיות שאתה זקוק ליישור הגה, או אפילו כיוון פרונט.

!AWDSOME

• תוכן חדש...