Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי הרכב בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא רק אתם, כל אחד שקונה רכב בארץ ייצא ממורמר בגלל המחירים. אבל אין מה לעשות, מי שאוכל מספיק זמן ח*א, בסוף מתרגל לטעם.

ואם ננסה לשנות את הטעם? עוד ייקחו לנו על זה מיסים.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

הממשלה מעדיפה את הכסף שיבוא בזמן הקצר (מהמיסים) מאשר לקבל את הכסף שיחסך מפחות הרוגים ופצועים על הכבישים כתוצאה מרכבים יותר בטוחים ,זה ההסבר היחיד .

אה,וגם כי רוב העם לא מבין שהוא נאנס בתמחור,אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם
הם לא גנבים, הם פשוט למדו חשבון אצל אותו מורה שלך. :roll:

אם תקרא שוב אולי תבין. אני יודע שהניסוח יצא קצת מצחיק.

בקשר למתמטיקה, במקרה אני נותן שיעורים פרטיים גם לסטודנטים, אם אתה צריך השאר הודעה בפרטי.

אכן המחיר על C63 AMG הוא 57,175$ לפי האתר שלהם.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אכן המחיר על C63 AMG הוא 57,175$ לפי האתר שלהם.

שהם כ230 אלף שקלים חדשים. ואם תבוא לקנות אחת היום, סביר להניח שגם תקבל הנחה מכובדת וגם פריסת תשלומים יפה.

ואפילו הדלק אצלהם זול יותר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה מה שקורה שהשוק לא באמת חופשי. למעט עניין המיסוי שמרחב התמרון בו קטן יותר, מגוון הרכבים בארץ יכול להיות די מדהים אם לא יהיו שום הגבלות על יבוא.

אתה רוצה לייבא אוטו בן 5? בבקשה, תדאג להמציא רישוי בתוקף, תפריש מעשר לרשויות, and here you go.

אבל כשהמדינה חושבת שהיא יודעת מה טוב יותר בשבילך (הרי רכבים בני יותר משנתיים הם מסוכנים!), וחוסמת מסיבות כאלו או אחרות היווצרות של שוק חופשי ומשוכלל, זה לא כ"כ מפליא שהאפשרויות מצומצמות.

פורסם
VW GTI - המחירים בבריטניה בבסיסים יקרים יותר מהמחירים בארה"ב.

בין היתר בגלל שהם צריכים רכבים בעלי הגה ימני (כמות יצור קטנה יותר = עלות ייצור ליחידה גבוהה יותר.

חוששני שאתה דיברת פה קצת לא לעניין.

אל תשכח שגם באוסטרלייה וגם ביפן נוהגים עם הגה ימני. ואל תשכח שרכבים מסויימים מיוצרים בבריטנייה, מן הסתם גם עבור השוק המקומי, עם הגה ימני.

אני לא משוכנע כלל שזה משפיע על מחיר הרכב, אולי כמה דולרים בודדים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

להיפך, האמת היא שיותר מחצי מהאנושות נוהגת עם הגה ימני.

דרום אפריקה, ניו זילנד, סין, יפן, הודו, אנגליה, סקוטלנד, אירלנד ובעוד כמה מקומות לא בדיוק קטנים נוהגים בצד "הנכון".

פורסם
בחישוב גס ולמעט מספר זעום של יוצאים מהכלל, היחס בין המחירים כאן למחירים בארה"ב, אחד לשלוש.

פחות מ-2:1

שבי מליבו 2.4 עולה בארה"ב 23K, כאן ה-3.5 - 37K USD

את ה-3.6 יימכרו כנראה ב כ- 45K , באמריקה - 27K דולר.

פורסם

נותר לנו רק לאכול את הלב. הייתי בקפריסין לא מזמן, היו שם יותר EVO פר-דקה ממה שאתה רואה בארץ פר-שנה.

יש לי משפחה באירופה ואחיין שלי חגג 17 לא מזמן, הלך לסוכנות וקנה לעצמו WRX חדשה במחירים שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם.

פורסם
חוששני שאתה דיברת פה קצת לא לעניין.

אל תשכח שגם באוסטרלייה וגם ביפן נוהגים עם הגה ימני. ואל תשכח שרכבים מסויימים מיוצרים בבריטנייה, מן הסתם גם עבור השוק המקומי, עם הגה ימני.

אני לא משוכנע כלל שזה משפיע על מחיר הרכב, אולי כמה דולרים בודדים.

לא דיברתי לעניין? תחשוב שקו ייצור שלם צריך להשתנות כדי לייצר את הרכב עם דש-בורד שונה ומערכות חשמל שונות בשביל שיתאים לקבלת הגה ימני.

אז אולי ברכבים שמיוצרים מראש בשביל שוק מקומי כזה או אחר, עם הגה בצד ימין, אין את החישוב הזה.

אבל בשורה התחתונה, כשאתה מייצר 1.5 מליון רכבים עם הגה שמאלי ורק 250 אלף עם הגה ימני, העלות ייצור פר יחידה גבוהה יותר.

להיפך, האמת היא שיותר מחצי מהאנושות נוהגת עם הגה ימני.

דרום אפריקה, ניו זילנד, סין, יפן, הודו, אנגליה, סקוטלנד, אירלנד ובעוד כמה מקומות לא בדיוק קטנים נוהגים בצד "הנכון".

זה לא משנה כמה אנשים חיים במדינות בהן נוהגים בצד שמאל של הכביש.

זה משנה מה כוחם בשוק הרכב העולמי.

וכל עוד נמכרות יותר מכוניות עם הגה שמאלי מאשר מכוניות עם הגה ימני - עלות הייצור פר יחידה של רכב בעל הגה שמאלי, תהיה נמוכה יותר.

לסיכום, פשוט תראו את הפרק בDISCOVERY CHANNEL על תאגיד פיאט (אם אני זוכר נכון) - יש שם בחור שהוא ראש מחלקת ייצור או משהו בסגנון.

הוא מסביר שבשורה התחתונה, ייצור של רכב בעל הגה ימני גבוה יותר בעד 15 אחוז מאשר ייצור של רכב בעל הגה שמאלי.

ואח"כ תשאלו את היצרניות האמריקאיות למה חלק נכבד מהדגמים שלהם (האמריקאים. לא הקוראנים.) לא מיוצרים כלל עם הגה ימני.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
120 אחוז מיסי קנייה, שוק קטן ומבודד (עלויות ייבוא ואחזקה בשמיים). זה בערך כל הסיפור. לא חושב שיבואני הרכב בארה"ב רוצים להרוויח פחות מעמיתיהם בארץ הגודש.

הוא צודק.

היבואן בארץ מוכר פחות מסוכנות אחת בארה"ב אז הוא מקבל מחיר בהתאם או שלא מקבל בכלל.

כמו פיאט 500 שנותנים ליבואן איזה 10 מכוניות בשנה.

אתה חושב ? :roll:

אתה חייב לראות את חצי הכוס המלאה, יש כאן אחלה חומוס...

אכלתי חומוס אשכרה ביום שישי,גם חומוס טעים,גם נקי (לפי רפי גינת) וגם יש לו יופי של אוסף מכוניות.

VW GTI - המחירים בבריטניה בבסיסים יקרים יותר מהמחירים בארה"ב.

בין היתר בגלל שהם צריכים רכבים בעלי הגה ימני (כמות יצור קטנה יותר = עלות ייצור ליחידה גבוהה יותר),

ובגלל שגם בבריטניה, תתפלא, יש מיסוי יחסית גבוה על רכבים. בעוד בארה"ב אין כמעט מיסוי כלל (פרט למע"מ ועוד כמה תוספות קטנות (הובלה, פרסום וכו'..)).

בנוסף לכל זה, אל תשכח שהן הדולר והן הלירה שטרלינג ירדו משמעותית מאז 2005.

בבריטניה הרכבים יקרים כי הם רוצים להרוויח הרבה כסף.

אין סיבה אחרת.

פעם היה פרק של טופגיר שהראו שאפשר להביא מכוניות עם הגה ימני מאירופה במחיר 40% פחות מהמחיר באנגליה.

הפער מחיר של ההגה הימני הוא מאוד קטן וגם מייצרים המון מכוניות באנגליה אז אפילו הובלה אין

אייל

פורסם

חלק מהרכיבים והחלקים עוברים תכנון כזה שיאפשר להרכיב את הרכב בתצורת הגה ימני תוך חיסכון בעלות,

זה היה בולט ברכבים הישנים יותר, שם היה אפשר לראות בליטות וסימונים שישמשו גיסראות עם הגה ימני.

עדיין, זה מייקר את התכנון ובשלב ההרכבה אני מאמין שיש צורך בפס יצור שונה או לפחות שינויים בפס הקיים כך שהגיוני שעלות יצור רכב בעל הגה ימני יהיה יקר יותר השאלה היא האם זה מתבטא במחיר הסופי או ששני הגירסאות סופגות את העלות?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...