Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יובל שרון ותומר וולף מסיימים במקום השלישי בקטגוריית הטרקטורונים בה השתתפו כ 30 מתחרים.

לטענת יובל, בין היתר בעייה טכנית גרמה להם שלא לסיים במקום הראשון במירוץ הסיבולת הארוך הזה בו אף הובילו בחלקים מסויימים.

המיקום בהחלט מהווה פיצוי מתוק על השנה שעברה בה לא הצליחו לסיים.

כל הכבוד חברים! לקרוא ולקנא...

http://sports.walla.co.il/?w=/7/1384760

אלון

פורסם

בלי לזלזל בהישגים של אף אחד, ממש חבל שמרוב התלהבות לפרגן לא בודקים אצלנו את העובדות. תומר ויובל התחרו בכלל באחת משתי קטגוריות Sportsman העממיות, ושם סיימו במקום השלישי (המכובד מאד לכשעצמו!) מתוך ה-15 שזינקו בקטגוריה וה-8 שסיימו. (בקטגוריה נוספת, של כלים מעל 660 סמ"ק, זינקו 8 מתחרים נוספים מהם סיימו 3). פרט לקטגוריות הספורטסמן היו עוד שתי קטגוריות מקצועיות בהן התחרו עוד 16 צוותי טרקטורונים וסיימו 13. כדי לסבר את האוזן, הטרקטורון המנצח הכללי, צוות על הונדה TRX700, עשה זאת בפחות מ-15 שעות, רק כשעתיים יותר מזמנו של צוות הטרופי-טראק המנצח ומשהו כמו 7 שעות יותר מהר מהצוות הישראלי. הכי מהירים על 4 גלגלים, אגב, היו עדיין איטיים ב-10 דקות מצוות האופנוע המנצח. סתם לידע כללי...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל תודה על העדכון - אני אישית ניזונתי מהכתבה שצורפה.

בכל מקרה תסכים איתי שמקום 3 מ 15 כלים שזינקו בקטגוריה של מירוץ סיבולת כזה - זהו דבר מכובד מאוד.

מי כמונו העוסקים בתחום הראלי (ואפילו בביצה הקטנה שלנו) יודע את המשמעות של ספורט מוטורי - לפעמים התגברות על התלאות עד הזינוק והסיום עצמו של המירוץ מהווים הישג לכשלעצמו ללא כל קשר לדירוג.

על אחת כמה וכמה - ההישג שלהם באירוע מסוג זה. (אז פירגנו להם בוואלה...)

אלון

נ.ב.

לאור זאת אני מתקן את הודעתי הראשונה "מתוך 30 כלים" ל "מתוך 15 כלים"

למרות זאת, ההישג בעיניי אותו הישג.

אלון

פורסם

כתבתי במפורש "המכובד מאד לכשעצמו"...

אבל אני מאד לא אוהב את הנטיה - שהיא מאד פרונביציאלית לטעמי - לקשור כתרים לא-להם לראשי נציגינו בחו"ל. הרי תסכים איתי שלא נכון לתאר את עידו כהן, למשל, כ"אלוף הדאקאר" (ותתפלא, גם את זה ראיתי); הבחור אמנם ניצח בקטגוריה שלו אבל זה היה אחרי שכ-ל האחרים בקטגוריה פרשו או נפסלו, ובכל מקרה הוא היה רחוק מלהיות המנצח הכללי.

כך שהתיאור הנכון במקרה שלנו, לדעתי, הוא "מקום 3 בקטגוריית הטרקטורונים העממית". זה מספיק מכובד - וזה מדוייק.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל,

אני לא הכי מסכים איתך - אבל מקבל בכללי את מה שאתה אומר.

בכל זאת - לסיים את הפריז דקאר איפה שאחרים נכשלו.

נכון, אם הוא היחיד שיצא לדרך - אז יש משהו במה שאתה אומר.

אבל אם יצאו לדרך 50 מתחרים (אני סתם נותן דוגמא) והוא היחיד שסיים - זה רק מחזק את ההישג.

לפני הרבה שנים - בראלי ערד - יצאו לדרך כ 10 רכבי 2X4 ובינהם רכב אחד קטן (205 ראלי 1.3) בה התחרינו ישראל הלפרין ואנוכי (היום שייכת לקובי כהן). אנחנו היינו הרכב היחיד שסיים מתוך הקבוצה למעט רכב הספונסר של האירוע (איביזה 1.8 - למיטב זכרוני) מכל הרכבים "הקטנים" - אני ראיתי בזה הישג אדיר - למרות שבזמנים היינו רחוקים מאוד מהמנצח.

אבל, מקבל שזה עניין של השקפה. אני מסתכל על המיקום מכלל המוזנקים - ולפי זה מודד את ההישג.

כמו שאמרתי אני מקבל גם את דבריך - יש בזה משהו - אבל, בביצה שלנו - אם הישג כזה בחו"ל זוכה לקצת האדרה נוספת - זה לא נורא בעיניי (בד"כ התחום זה קוטלים אחד את השני - אז נעים לראות פרגון לשם שינוי).

אלון

נ.ב.

בקשר להערתך לגבי בדיקת הנתונים - הערה נכונה לחלוטין. אבל, כמו שאנחנו עדין לא שם בכל הקשור לתחרויות ונהיגה בספורט המוטורי - כך גם הבעייה בסיקור. כל המערכת צריכה להשתפשף ולהתבגר (קוראים לזה ניסיון - וזה חסר לרובינו).

אלון

פורסם

זה לא שאני לא מסכים - אני לא כל כך מבין.

אף אחד אינו מערער על כך שלסיים את הדאקאר היא משימה קשה להפליא. האם לדעתך זה נותן לגיטימציה להגדיר כ"אלוף הדאקאר" מישהו שדורג, סתם כדוגמה, במקום ה-30 מתוך ה-55 שסיימו? אלוף דאקאר יש רק אחד בכל מירוץ, להבדיל ממנצחי קטגוריות. אמרת בעצמך, אתה מסתכל על המיקום מכלל המוזנקים. מה זה "כלל המוזנקים"? אם אלו כלל המוזנקים בקטגוריה בלבד, צריך לציין זאת: סיים במקום X מתוך Y שזינקו בקטגוריה Z".  

אני אומר - דווח מדוייק. זה הכל. תפרגן, תתמוך, תן צל"שים, אבל אל תציג מצג שווא.

ואגב, אני חותם לך שעידו כהן לא יצא לדאקאר מתוך מטרה סתם לסיים, ואם הוא היה מצליח לסיים אבל אחרון - הוא עצמו לא היה רואה בזה הישג (אלא אם זה אחרון בגלל תקלות טכניות שעליהן הצוות התגבר, שאז זה בהחלט הישג).

ולגבי הענין של נסיון: אני מניח שזה נכון, אבל לא רק. זה גם ענין של גישה בסיסית. אצלנו באתר כמעט חזרו על אותה טעות, ולמה? כי (כמו החבר'ה של וואלה, אני מניח) מישהו לקח כמקור מידע את ההודעה לעיתונות של... היחצ"נים של עופר-אבניר, יבואני קאן-אם, הטרקטורון עליו רכבו יובל ותומר. להם אין בעיה לכתוב "מקום שלישי בקטגוריית הטרקטורונים". כפי שאני רואה זאת, גישה בסיסית של כל עיתונאי רכב צריכה להכתיב שלא לקבל כלשונה הודעה לעיתונות מצד גורם אינטרסנטי. אני במקרה ידעתי שיובל ותומר סיימו מקום שלישי בקטגוריה ספציפית, וגם כך עקבתי אחרי המירוץ ותוצאותיו מקרוב. אבל מי שלא ידע את זה והסתמך על הודעה יחצ"נית - זה קצת חובבני לטעמי, בוודאי בעידן האינטרנט כשגליון התוצאות הוא מרחק הקשה או שתיים על העכבר והמקלדת. וכמו שאמרתי, זה קורה גם אצלנו... מבחינתי אין לזה הצדקה, לא בספורט מוטורי ולא בתחומים אחרים.

טל

פורסם

אתה צודק.

רק שוכח שפה בפורום - אין הרבה "עיתונאי רכב" (בטח לא אני - לצורך העניין) שכותבים תדיר (יש הרבה שקוראים).

ולכן אנשים כמוני ניזונים לעיתים ממקורות שאינם מדוייקים לפעמים ואין ביכולתינו בד"כ לאמת את המידע. הדבר היחיד שאנו יכולים במקרה כזה לעשות, הוא להביא את הדברים בשם אומרם... אז הטעות היתה שלי (אני פתחתי את השרשור) - ואני מקבל את ההערה.

אלון.

נ.ב.

אתה מוזמן לכתוב פה יותר - זה בטח יתרום משמעותית לאיכות התוכן פה (ואני אומר את זה למרות שנכווית פה באי אילו שרשורים בעבר - גם על ידי. לא יכול להיות ש"זביי חוטם" כמונו - הצליחו להבריח אותך...)

:wink:

אלון

פורסם

יקירי, לרגע אחד לא באתי אליך בטענות! אתה בסך הכל הבאת לינק לידיעה בוואלה, אתר מכובד לכל הדעות. יש לי דרישות מעיתונאי רכב (וכל עיתונאי שמפרסם חומר בתחום שלו, בעצם), ממש לא מאחרים.

טל

פורסם

אהלן טל, ככותב המאמר בהחלט מקבל את הביקורת.

המידע הגיע כמובן מאנשי יח"צ בעלי אינטרס מובהק, והצלבות מידע עם נתונים רשמיים ואוביקטיביים נעשו דווקא במקום בו היו נתונים טכניים כמו אורך המירוץ למשל.

יחד עם זאת, חטאי היחיד בדמות אצבע קלה על המקלדת מגיע אולי מהרצון לפרגן ולקדם בכל מחיר ספורט מוטורי ישראלי מכל סוג שהוא, כפי שאנו מקפידים לעשות בוואלה! רכב בשנתיים לקיומנו ובניגוד למדיות אחרות. כל עוד לא מדובר בטעויות מהותיות, האינטרס שלי כעיתונאי להביא ספורט מוטורי לידיעת הציבור, גדול יותר מכל אינטרס אחר.

ירון אדרי

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ירון, שנינו יודעים שאין כאן שום חטא. לא צריך להסחף. לי פשוט קשה להבין מדוע כאשר מדווחים כאן בפורום הזה על מירוץ-ראלי מקומי כלשהו, או כאשר אתה מדווח על מירוצי קארטינג, יודעים להקפיד ולציין בדיוק מי גמר באיזה מקום ובאיזה קטגוריה - אבל לא נראה לך נחוץ להפעיל את אותם קריטריונים כאשר מדווחים על ישראלים בחו"ל... למה צריך להגדיר את עידו כהן בג'יפולוג (או ג'יפטיפ, לא זוכר) כ"אלוף דאקאר 2004"? זה נראה לך מכובד? אפשר להביא ספורט מוטורי לידיעת הציבור (ואתם באמת עושים את זה מצויין שם בוואלה) גם בלי להאדיר אנשים בנוצות לא להם, ותוך שמירה על עקרונות עיתונאיים בסיסיים. זה ממש לא יותר קשה, לדעתי לפחות.

טל

פורסם

שלום לכולם

טל שלום לך ושלום לירון. נכון מה שטל אומר שצריך לתת אינפורמציה נכונה בכל הקשור לתחרות, אני יכול להבין שישנם חברה שמעוניניים לעשות קצת רוח בשביל ספונסרים לעתיד וכו, אבל הגיע הזמן שיתחילו לתת אינפורמציה נכונה בכול ספורט ולא רק מוטורי. שמעתי כבר בעבר שמישהו אומר שהוא אלוף זה וזה ומתברר לבסוף שזה לא זה ולא זה. מה שאני מנסה להגיד זה שלא משנה היכן הישראלים מתחרים זו כבר הצלחה וצריך לפרגן להם אבל האינפורמציה צריכה להיות נכונה ואמיתית .

אלון לא אמרתי לך שלום כי לך אני אומר כל יום :roll:

המשיכו לנהוג בזהירות המטיף

• תוכן חדש...