Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק שצריך בארץ, KEICARS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גורמים אינטרסנטיים? חמדנות? קונספירציות?

ההסבר פשוט: האדם הסביר שרוכש רכב ,רוצה שהרכב יספק לו שימושיות מקסימליות למחיר הנתון.

לטייל עם המשפחה ,לעשות קניות ,להגיע לעבודה,אמינות ,נוחות ,הנאה...

במיסוי שקיים היום, אדם שירכוש רכב זעיר כזה ב 40-70 אלף שקל לא יוכל לקנות עוד רכב שישמש את המשפחה.

לרוב האנשים ישנה אחת מהאפשרויות : משפחתי או צעצוע.

מי שמחזיק שתי מכוניות ,טוב היה עושה אם היה קונה מכונית זעירה. מצד שני אנחנו בישראל ואני רוצה לראות את הגבר הישראלי המצוי מראה לחברים שלו רכב זעיר כזה ומספר כמה הוא עלה לו...

יאללה סעו על טוסטוס.

פורסם

אני הייתי קונה מכונית כזאת (אם היה משהו אירופאי נחמד כמובן, גם לי יש גבול [או copen]) אם זה היה באמת עולה הרבה פחות. תאמת האוטו שיש לי עכשיו לא רחוק...

כולם פה בארץ, ורואים את זה אפילו מהתגובות לשרשור הזה, חייבים אוטו "גדול" "בטיחותי" יפני וחזק ל"משפחה" כדי לעשות פוזה על החברים בעבודה, אנשים שמבינים במכוניות כמו שאני מבין בספרות.

תפסיקו עם התירוץ של אין מקום למשפחה, תגידו פוזה וזהו. כי אם נקח את כל האנשים שיש להם משפחה של עד 3 אנשים, ואת כל הצעירים עם אוטו משלהם ואת כל המכוניות השניות בבית, אני חושב שנגיע לחצי מהמכוניות בארץ, וזה מספיק מאוד. הבעייה היחידה היא שהם לא ירצו לקנות כאלה מכוניות בגלל "מבינים" שיורדים על מכוניות קטנות ואז הולכים וקונים לעצמם איזה קופסא אפורה וגדולה תוצרת קוראיה.

אפילו בבית ספר, כולם, אומרים לי "מה זה האוטו הזה, מנוע 1000?.. פיאט אונו..?" ואז אני שואל אותם מה יש להם בבית והם אומרים לי קיה ספיה, סוזוקי sx4, וכל מיני יצירות מוטוריות אחרות, ושאני צוחק עליהם הם אומרים לי שזה האוטו הכי טוב שיש.. העיקר הם יודעים שפיאט אונו זה אוטו לא טוב כי הוא קטן ואירופאי. נראה לכם שכאלה אנשים עם כזאת שטיפת מוח יקנו את הקי קארז האלה?.. מישהו בכיתה שלי הלך וקנה לעצמו מכוניות, היה לו 40 אלף שקל, האוטו רק בשבילו ולא צריך להסיע יותר מ3 אנשים (נהג חדש), מה הגאון קנה? ניסאן אלמרה ענקית עם מנוע 1600 וגיר אוטומטי.. במחיר הזה הוא יהיה יכול לקנות פיאט פונטו חדשה ב5 שנים יותר, שטובה בכל פרט ופרט, אבל הפוזה יותר חשובה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני מסתכל על מא שלי, שיש לה דייהטסו אפלאוז שהיא משתמשת בה רק כדי לנסוע לעבודה וחזרה. מבחינת ביטוח רק ההורים שלי יכולים לנהוג עליה ככה שהיא כמעט לא זזה מהבית (חוץ מהנסיעות לעבודה של אמא שלי) וגם כשכן משתמשים בה, אף פעם לא נוסעת בה כל המשפחה (לכל היותר נוסעים בה שלושה אנשים וכלב).

לאמא שלי מכונית KEI היתה מצוינת. היא באמת לא צריכה יותר בגודל, הרכב חסכוני משמעותית מהאפלאוז מבחינת צריכת דלק ולגבי בטיחות, גם אם הן לא בטוחות במיוחד, האפלאוז (מודל 9 ככה שאפילו כריות אויר אין) לא בטוחה יותר. לאדם עם צרכים כאלה, לא הייתי מהסס לקנות מכונית כזאת גם ב 70K. הבעיה עם האנשים בארץ, כמו שכבר נאמר כאן, היא שה חושבים במושגים של שקל למטר פח. זאת בדיוק הסיבה שכמעט אין בארץ סופר מיני מאובזרות לגמרי- הן כבר יעלו יותר מדי. למי שלא צריך רכב משפחתי, אני לא רואה סיבה למה לא לקנות מאזדה 2 עם כל האבזור האפשרי, גם אם היא עולה יותר ממאזדה 3 בלי אבזור בכלל, אבל בארץ יש מעט אנשים שבוחרים רכב לפי הצרכים שלהם ולא לפי הגודל המקסימלי שהם יכולים להרשות לעצמם.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אם שמים על אוטו בגודל של סיטרואן קסנטיה מנוע רוטור 660 סמ"ק טווין טורבו וזה יגדיר אותה כ-KEI CAR עם כל ההנחות וההטבות, זה יכול להיות נחמד.

שמתי לב שהמגמה באירופה היא להקטנת מנועים והוספת טורבו - גולף 1.4TSI, סקודה סופרב חדשה 1.4 טורבו (כמו ה-TSI, רק טורבינה אחת), פורד פוקוס עתידית עם מנוע 1.0 טווין טורבו.

לדעתי בסופו של דבר מנועי מכוניות בעתיד יהיו כמו מעבדי מחשב היום - אף אחד לא יסתכל על הנפח, כמו שכמות ה-MHZ במעבד היום כבר לא חשובה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רעיון בחלט נכון. זקוק להשלמה של הטלת אגרת גודש על כל המשאיות הקטנות הקרויות ג'יפים. אותם כלים שלמעט חריגים ספורים, נקנו לצורכי "פוזה" טהורה. יש מי שזקוקים ל"פוזה" וזה נורמלי, אבל מי שידו משגת לרכוש ג'יפ למטרות הללו, יתכבד וישלח ידו לכיס להוציא עוד כמה לירות לכיסוי הנזקים שהכלים הללו גורמים.

• אחראי פורום
פורסם

החזרת אותי 3 שנים אחורה, פרוייקט הגמר שלי היה keicar ישראלית.

כשעשיתי את המחקר לא יכולתי שלא להתעצבן על ההבדלים בין ישראל ובין...שאר העולם :|.

באירופה מאוד מעודדים את השימוש ברכבים כאלה ויש הטבות והקלות מפליגות

כלפי הקונים והמשתמשים במכוניות הזעירות האלה. למשל, בחלק מהמדינות

השימוש מותור מגיל 16 ורישיון כמו של קטנוע (זה בכלל מוגדר כמו אופנוע 4 גלגלי).

עוד חוק חביב - על הזעירים (ועד הסמארט) גובים רק חצי מהתשלום על החנייה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לנו יש שתי סופרמיני ליום יום (פונטו וסיריון) ועד שיהיו לנו 2 ילדים - אנחנו נישאר עם הסופר מיניס. (אשתי בכלל מתה על מכוניות קטנות).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תמיד היה לי רעיון לקחת את התוםקאר הישראלי, להחליף את הגלגלים לגלגלי כביש, ולסגור את כל הרכב בפיברגלאס או משהו בסגנון. הגודל מתאים, ותמיד אפשר להחליף גלגלים ולהינות ממנו בשטח.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש ערים שבהם למרכז העיר מותר להכנס רק עם מיקרו או עם דו גלגלי. יש מדינות רבות בהן אין מיסוי על מכוניות מיקרו. הכל כדי לעודד מי שלא באמת חייב מכונית גדולה, להשתמש במכונית מיקרו. למה בארץ לא? מאותה סיבה שמענישים מי שמשתמש בדו גלגלי. המדינה מעודדת רכישת מכוניות גדולות, וכל הסיפורים של בעז סופר על מיסוי ירוק נשארים רק סיפורים, אם את שני הסגמנטים הללו (מיקרו ודו גלגלי) שהם לא רק החסכוניים ביותר ומקטיני גודש ביותר, אלא גם המזהמים פחות - ממסים בצורה שערורייתית שהופכת אותם ללא כדאיים.

אסף.

• תוכן חדש...