Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן ZX כדאי לקנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 5 אלף שקל בערך, ועכשיו ראיתי מודעה בפורום מכירה-מכוניות ב1200 שקל להלן קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=221221

עכשיו ידוע לי שאני יצטרך לקחת גרר לרכב, האם שווה לי להתחיל לעבוד על הרכב הזה או לעזוב אותו במנוחה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

את הספציפית הזאת לא כדאי לקנות.

5000 ש"ח שיש לך לא יספיקו בשבלי להעמיד אותה על הכביש במצב נסיעה.

פורסם

התקציב שלך לא גבוה במיוחד.

קח את הZX עם השנתון הכי גבוה שאתה יכול לקחת, עם הכי פחות בעיות.

שכן שלי נוסע על אחת שנת 94 שנרכשה ב-3000 ש"ח. מדי פעם אני קולט אותו מרביץ 130 בכביש המהיר בין חיפה לקריות.

עד עכשיו, חצי שנה - לא הושקע שקל אחד ברכב. כנראה שהרכב עוד יכול לסחוב...

פורסם

ממש לא כדאי.

שיפוץ גיר אוטומטי ברמה טובה לפחות 4000 שקל,תיקון של ההגה כוח יכול להיות גם יקר ולעלות סכום לא ידוע וגדול.

ה1600 משנת 93 זה הזרקה חד נקודתית בצירוף גיר ZF יתן לך עגלה נוראית שגם תשתה המון דלק.

הרכב הזה משנת 93 בשנה הבאה כבר יצטרך בדיקת בלמים לפני הטסט במוסך ואישור בלמים-16 שנה.

תיקונים לטסט יעלו עוד כסף ובטוח שיהיו-הרכב כבר עומד חודשיים וזה רכב ישן.

ב5000 ש"ח קנה לך ZX נוסעת מודל 95 או 96 במצב הכי טוב שתמצא.

את זאת שווה לקנות רק בתור רכב לחלקים.

פורסם
ממש לא כדאי.

משנת 93 זה הזרקה חד נקודתית בצירוף גיר ZF יתן לך עגלה נוראית שגם תשתה המון דלק.

זה כבר ממש לא נכון.

הגיר אמנם לא מתחרה בשום גיר יפאני, והזרקה חד נקודתית היא לא תחליף טוב לקרבורטור, אבל יש לה 90 כ"ס ו13.5 קג"מ והמכונית מאיצה באופן סביר בהחלט לכל רכב אירופאי אחר מהשנתונים הנ"ל, ולא נותנת בשום מצב תחושה של עגלה (אני מעריך 13 שניות 0-100 ותאוצות ביניים סבירות בהחלט ).

צריכת הדלק הממוצעת, לרכב שנוסע בעיקר בתוך העיר וכ40% מחוץ לה, עם מזגן 50% מהזמן, תעמוד על 1:8 בממוצע.

HFturbo

פורסם

HF TURBO בקשר לנתונים שרשמת לי הייתה ידנית 1600 מודל 96 עם הזרקה רב נקודתית.

בתוך העיר עם מזגן או בלי(זה לא משפיע בZX) גם כשהרכב היה חדש ב1996 לא עשה יותר מ1 ל 8.5, אני הייתי יד 1.

בקשר לנתוני מומנט והספק שרשמת אל תשכח שמדובר ברכב ישן מאוד והמנוע ומערכת ההזרקה בטח כבר לא במצב מי יודע מה אחרי לפחות 200 אלף ק"מ.

והידנית 1600 הזרקה חד נקודתית עשתה 12 שניות מאפס ל100 אז לא יודע איך הגעת ל 13 שניות, אולי יותר קרוב ל16.

ה1800 אוטומט הזרקה רב נק' עשתה בסביבות 14 שניות.

בכל אופן מה שקובע זה לא המספרים על הנייר ובטח לא ברכב מודל 93 .

עובדה שסיטרואן בעצמם החל מ1994 עברו באוטומט ל1800 וויתרו על ה1600 .

כמו שלא קיימת 306 אוט' 1600 עם גיר ZF-רק 1800.

פורסם

קודם כל,לפי המדידות שלי (וגם בתחושה) מזגן משפיע ומורגש מאוד בZX 1600. בנסיעה עם מזגן מיד מורגשת ירידה בכוח המנוע (שגם בלי מזגן הוא לא עוצמתי במיוחד) דבר שגורם לנהג ללחוץ יותר על מנת להגיע לאותם ביצועים. לחיצה חזקה יותר = יותר דלק.

דבר שני,בעיר אפשר להגיע גם לצריכת דלק של 1 ל10,הכל תלוי באופי הנהיגה. תיהיה אגרסיבי,תגיע בלי שום בעיה ל8 ק"מ לליטר. תיהיה רגוע יותר ותראה בלי מאמץ מיוחד 10 ק"מ לליטר.

כל זה ברכב תקין כמובן.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ואיך התגובה הזו אמורה לעזור לפותח השרשור? להמליץ לו לקנות מכונת כביסה במקום?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אולי למחיש לו שהוא מקבל יחסית הרבה במחיר של מכונת כביסה :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אולי למחיש לו שהוא מקבל יחסית הרבה במחיר של מכונת כביסה :roll:[/quote

בדיוק,לזה התכוונתי.

הכוונה לא הייתה לרכוש מכונת כביסה במקום מכונית,

הכוונה הייתה זה שאיך המחיר נמוך?מספיק שהרכב ישמש אותו רק לקניות וסידורים בעיר,ותוך חצי שנה הוא החזיר את הכסף

פורסם

לאבא שלי היה סיטרואן ZX שנת 95.

3 דלתות,1400 הזרקה חד נקודתית.

הרכב היה אצלנו שנתיים,ולא הוחלף אפילו בורג אחד ברכב,הוא עבר את כל הטסטים חלק!! (גם בדיקות הזיהום אוויר המחמירות.)

לרכב היה 250 אלף ק"מ.

קנינו את הרכב ב6000.

מכרנו את הרכב ב7000.

אה,והרכב עשה 1ל18 מחוץ לעיר,הרכב הכי חסכוני שהיה לי בחיים.

והוא ממש ממש לא עגלה,הוא אפילו מהיר.

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תוכן חדש...