Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סט שלושה חלקים כשמו כן הוא, קומפוננט המורכב משלושה אלמנטים וקרוס אובר.

שלושה אלמנטים - אחד לבאס ונמוכים, מידריינג' וטוויטר. כל זה מחובר דרך קרוס אובר בדרך כלל. או הגברה ישירה (אקטיבית) של כל זוג אלמנטים. זה כמובן משפר את ההפרדה לתדרים ואת האיכות בהתאם. עכשיו זה הסבר כללי מאוד, אני מקווה שהבנת. במידה ואתה רוצה עוד פרטים, תבצע חיפוש, הנה דוגמא יפה.

בכל מקרה סט 3 חלקים לא ממש מתאים לתקציב המדובר, כיוון שהוא עצמו יקר יותר, דורש הגברה טובה על מנת לנצל אותו והכי חשוב, דורש עוד מקום לבניות והתקנות. בוא נגיד ככה ברכב רגיל וחדש ולא רכב מיוחד כמו שלך, בדרך כלל יש במקרה הטוב מקום לרמקול של 6.5 אינץ' ועוד מקום לטוויטר. עכשיו את המידראנג' צריך למצוא איפה לשים - בנייה בקורות\קיקפאנל ליד הרגליים.

עכשיו לענינינו:

יש לנו ALPINE 9886R.

בתקציב של עד 4000 ש"ח (כולל התקנה), אתה מחפש:

- קומפוננט קידמי ( 2 חלקים רגיל), אני יכול להמליץ על מורל דוטק אוביישן למשל. אבל חשוב לשמוע ולבחור את מה שמתאים לך. (יש עוד מפגש ב 17, בנתניה, מפגש גדול ומאוחד: צפון + דרום)

- הגברה שתגביר את הקומפוננט ותאפשר הגברה עתידית של סאב וופר. כלומר צריך מגבר 4 ערוצים או 2 ערוצים + מגבר מונו בלוק. אני אישית ממליץ על קונפיגורציה של מגבר 4 ערוצים טוב וחזק, שיכסה את כל צרכיך. זה עולה פחות ואם אתה לא מחפש סאב וופר ממש עוצמתי, אז גם לא צריך מונו.

- לגבי ההתקנה מה שידרש: התקנה מיוחדת של רדיו דיסק במקום נסתר, התקנת רמקולים (+ טוויטרים?) בתיבות מיוחדות שיוכנו, ימוקמו מאזור הדוושות, התקנת מגבר ב(באגאז'?)ו חיווט + הכנה לחיווט סאב וופר.

נא תקן אותי במידה והחסרתי פרטים\לא דייקתי במשהו.

זה מה שיש לי להגיד, נא המתן לתגובות של עוד חברים בנוגע להמלצות ספציפיות של רכיבים.

יואב

יואב :arrow:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סט שלושה חלקים כשמו כן הוא, קומפוננט המורכב משלושה אלמנטים וקרוס אובר.

שלושה אלמנטים - אחד לבאס ונמוכים, מידריינג' וטוויטר. כל זה מחובר דרך קרוס אובר בדרך כלל. או הגברה ישירה (אקטיבית) של כל זוג אלמנטים. זה כמובן משפר את ההפרדה לתדרים ואת האיכות בהתאם. עכשיו זה הסבר כללי מאוד, אני מקווה שהבנת. במידה ואתה רוצה עוד פרטים, תבצע חיפוש, הנה דוגמא יפה.

בכל מקרה סט 3 חלקים לא ממש מתאים לתקציב המדובר, כיוון שהוא עצמו יקר יותר, דורש הגברה טובה על מנת לנצל אותו והכי חשוב, דורש עוד מקום לבניות והתקנות. בוא נגיד ככה ברכב רגיל וחדש ולא רכב מיוחד כמו שלך, בדרך כלל יש במקרה הטוב מקום לרמקול של 6.5 אינץ' ועוד מקום לטוויטר. עכשיו את המידראנג' צריך למצוא איפה לשים - בנייה בקורות\קיקפאנל ליד הרגליים.

עכשיו לענינינו:

יש לנו ALPINE 9886R.

בתקציב של עד 4000 ש"ח (כולל התקנה), אתה מחפש:

- קומפוננט קידמי ( 2 חלקים רגיל), אני יכול להמליץ על מורל דוטק אוביישן למשל. אבל חשוב לשמוע ולבחור את מה שמתאים לך. (יש עוד מפגש ב 17, בנתניה, מפגש גדול ומאוחד: צפון + דרום)

- הגברה שתגביר את הקומפוננט ותאפשר הגברה עתידית של סאב וופר. כלומר צריך מגבר 4 ערוצים או 2 ערוצים + מגבר מונו בלוק. אני אישית ממליץ על קונפיגורציה של מגבר 4 ערוצים טוב וחזק, שיכסה את כל צרכיך. זה עולה פחות ואם אתה לא מחפש סאב וופר ממש עוצמתי, אז גם לא צריך מונו.

- לגבי ההתקנה מה שידרש: התקנה מיוחדת של רדיו דיסק במקום נסתר, התקנת רמקולים (+ טוויטרים?) בתיבות מיוחדות שיוכנו, ימוקמו מאזור הדוושות, התקנת מגבר ב(באגאז'?)ו חיווט + הכנה לחיווט סאב וופר.

נא תקן אותי במידה והחסרתי פרטים\לא דייקתי במשהו.

זה מה שיש לי להגיד, נא המתן לתגובות של עוד חברים בנוגע להמלצות ספציפיות של רכיבים.

יואב

יואב,

תודה רבה על ההסבר המקיף.

בנוסף להמלצה על הקומפוננט הקדמי, אני זקוק להמלצה על מגבר הרמקולים האחוריים ועלויות פחות או יותר.

שוב תודה,

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם

טוב בעיקרון, אם אתה מתכוון להתקין בעתיד סאב וופר, אז אין צורך ממשי ב 6X9.

בתחילת השרשור, דיברנו כי הבאס יבוא או מ 6X9 או מסאב וופר, אין צורך ממשי לשניהם.

האם רוב הזמן אתה נוסע לבד ברכב? כלומר, האם יש צורך ממשי לספק סאונד לספסל האחורי?

אם תתעקש על רמקולים אחוריים בנוסף לסט קומפוננט קידמי טוב וסאבוופר, אז המלצתי היא רמקול אחורי קואקסיאלי ( 2 WAY) פשוט כמו מורל פולס 6.5, המוגבר מהרדיו דיסק ובעל אפשרות להנמיך את עוצמתו בעזרת פונקציית ה FADER ברדיו דיסק.

בכל אופן מהתמונות ראיתי שני דברים, כבר מותקנים לך רמקולים במגש האחורי? אם כן, מהם, והאם אתה מעוניין להחליפם.

אם זה לא הרכב שלך בתמונות, האם פתרון כזה ( חיתוך במגש האחורי, מתחת לשמשה האחורית) מתאים לך בכלל מבחינת שמירה על מקוריות?

קומפוננט - מורל דוטק אוביישן MK2 - אני נהנה מהסט הזה כבר יותר משנתיים, נותן מענה טוב בכל סגנון מוזיקה. דורש הגברה טובה.

חכה להמלצות נוספות למגבר. רצוי שתחדד את התקציב המדויק לעניין, משהו כמו 1500 ש"ח?

אני מבקש שתתיחס להמלצות כהמלצות מכוונות בלבד. ברכיבי אודיו ובמיוחד רמקולים חשוב מאוד שתשמע באוזניך שלך, לקונפיגורציה דומה לשלך, על מנת לקבל מושג על גוון\אופי הצליל של הרמקול המסוים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני נוסע בד"כ לבד אבל ארצה סאונד שבא מאחורי.

מעדיף רמקולים אחוריים על סאב (יש מקום לרמקולים כמו שראית בתמונה של הרכב השני שלי ואין לי בעיה להתקין שם)

ואז - האם זה משנה את הצורך במגבר? התקציב למגבר צריך להיות עד 1,500 ש"ח, ואם אפשר פחות - מה טוב.

תודה,

חמי

פורסם

הגברה טובה - האם קיקר 350.4 יעשה את העבודה?

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, חברים.

אז אחרי כמעט שנה, הרכב שלי כמעט מוכן ועומד לצאת את שערי השיפוץ.

מבחינת אודיו, הותקנו HU מתוצרת אלפיין - דגם 9886R, זוג רמקולים אחוריים של בוסטון (S95 3) וסט קומפוננט קדמי של KICKER (דגם ES 5.2 - מסוג 5.25 אינטש) וחובר מגבר KICKER ZX 350.4.

הרמקולים האחוריים הורכבו מתחת למגש (שצופה בבד אקוסטי) למרות שאני חושב בכל זאת לצרף להם גרילים, למען ה"לוק".

מקדימה, הרמקולים הקדמיים הורכבו בקיק פאנלים בצורה מושלמת עם רשתות שחורות בילט אין באותו קו של הקיק פאנלים ולא בולוטות, כך שהתוצאה הסופית יפהפיה ואסתטית כאילו מדובר בייצור מקורי.

עדיין לא בוצעו כיוונים למערכת (פסחתי על בידוד בדלתות, לעת עתה) והשאלה - האם לחבר סאב ואיזה?

אשמח להמלצות ולחוות דעת.

תודה,

חמי

פורסם
תתחדש !

איזה תקציב לסאב? פתוח ליד 2 ? מחפש יותר רעש או איכות ? יוגבר על הקיקר שלך ?

תודה רבה.

אני מעדיף איכות על רעש, ומה עדיף - הגברה על ידי הקיקר או ש...?

פורסם

תלוי בתקציב, אם תציין אותו יהיה יותר קל לעזור. אם התקציב לא מאפשר לשים מונו, תשים את האחוריים מוגברים מהר"ד, ואת הסאב בגישור על שתי ערוצים שהתפנו.

פורסם
תלוי בתקציב, אם תציין אותו יהיה יותר קל לעזור. אם התקציב לא מאפשר לשים מונו, תשים את האחוריים מוגברים מהר"ד, ואת הסאב בגישור על שתי ערוצים שהתפנו.

ז"א שעדיף מונו שיגביר ישירות רק את הסאב?

חשבתי על סדר גודל של עד 1000 ש"ח.

• תוכן חדש...