Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-מערכת שלי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

OK....

יש לי תיבה פתוחה אבל אין לי מושג מה הוא תדר החיתוך של הפורט, יש דרך לבדוק את זה? לפי קוטר או משהו כזה?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז ככה, הנפח הפנימי של התיבה הוא 32.48 ליטר(במדויק!)

והקוטר של הפורט הוא 7 ס"מ ואורכו 11 ס"מ...

פורסם

פורט נוראי, התיבה מכוונת לאזור ה46HZ שזה תדר גבוה ביותר והסאונד צריך להיות גרוע. כעקרון עם כזה פורט אתה צריך לכוון את הסבסוניק גבוה לאזור ה46HZ.

במקומך הייתי עורך שינויים בתיבה, או שם פורט ארוך יותר כך שהתדר שאליו התיבה תהיה מכוונת יהיה נמוך יותר או מוציא את הפורט ואוטם את החור.

פורסם

תודה, אז כרגע אני אכוון את זה איך שאמרת ונראה איך זה ישמע, בחודש-חודשיים הקרובים אני אחליף כבר את הסאב והתיבה למשהו יותר איכותי.

יש לך איזשהו קישור או הסבר קצר על מה זה בעצם ואיך זה עובד, הסבסוניק?

פורסם

הסבסוניק זה בסך הכל פילטר HIGH PASS (קרוס אובר), כזה שחותך את התדרים הנמוכים. מדובר בקרוס אובר של 24DB ומעלה, כזה שעושה חיתוך חד וכמו שאמרתי משתמשים בו לחתוך תדרים שנמוכים מהתדר שאליו התיבה מכוונת מכיוון שהסאב לא יוכל להפיק אותם ויש סכנה שיגרם לו נזק אם תדרים אלו יגיעו אליו. השימוש בו יותר הכרחי כאשר מדובר בתיבה שמכוונת לתדר גבוה וכשנעשה שימוש במגבר עם הספק חזק.

פורסם

אייל,

בגדול גם הרבה משתמשים בסבסוניק מתחת לאזור ה 20 הרץ משום ששם יש מאמץ גדול של המגבר והסאב ותוצאה אפסית מבחינת סאונד נשמע או מורגש ועל כן , כל מנת לחסוך במתח, מפעילים גם כן את ה Subsonic.

Leon Cupra 2009

פורסם
אייל,

בגדול גם הרבה משתמשים בסבסוניק מתחת לאזור ה 20 הרץ משום ששם יש מאמץ גדול של המגבר והסאב ותוצאה אפסית מבחינת סאונד נשמע או מורגש ועל כן , כל מנת לחסוך במתח, מפעילים גם כן את ה Subsonic.

נכון ! דברי חוכמה... תשימו לב בקובץ של בדיקת הבאס כשהוא אומר 20 הרץ ו10 הרץ כמעט ולא שומעים כלום רק הבוקסא זזה.... והמגבר מאוד מתאמץ לספק את העוצמה הזאת

בי הרמקול זז עד הסוף!! ועם מגבירים עוד יכול להיגרם נזק לסליל כי זה לחץ אדיר!

אבל לי אין סאבסוניק..... שטויות עד ה20HZ כול האוטו שלי זז....מתחת כבר הרמקול סתם זז..

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
ברוב סוגי המוסיקה אין כלים שיורדים אל מתחת 30HZ כך שלחתוך מתחת לתדר הזה זה לא הכרחי ואף די מיותר.

זה נכון , אבל יש כבר כמה דיסקים שנתקלתי בהם שכתוצאה מטעויות Mastering יש הרבה מידע בתדרים האלה שפשוט טכנאי ההקלטה התעלם מלהוריד אותו.

Subsonic זה כמובן לא חובה , אבל אם יש כדאי תמיד להשתמש בו.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...