Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחברה בה אני עובד עומדים לחדש את צי הרכב בחודש נובמבר 2008.

קראתי שיש כוונה לבטל החל מ2009 את קבוצות הרישוי, ולחשב את שווי השימוש לצרך מס לפי אחוז ממחיר הקנייה של רכב חדש.

אם אכן ישנו את שיטת החישוב, איך זה ישפיע על רכבים שרק התחילו את תקופת הליסינג בסוף 2008 ?

האם שווי השימוש יעודכן בתחילת 2009 לפי השיטה החדשה או שברגע שנקבע שווי שימוש בתחילת הליסינג, העלות לא תשתנה עד סוף תקופת הליסינג ?

נהג ותיק

פורסם

על פי החלטת הממשלה שווי השימוש (למכונית מקבוצה 2) בשנים הקרובות הוא:

מינואר 2008

1,530

מינואר 2009

1,730

מינואר 2010

2,090

מינואר 2011

2,450

כך ששווי השימוש של מכונית מקבוצה 2 שעלתה לכביש ב-2008 יהיה על פי הטבלה הזו.

פורסם

את קבוצות הרישוי מתכוונים לבטל מתחילת 2010, ואז לחשב את שווי השימוש באופן ליניארי.

לדעתי עשויה להיווצר כאן בעיה כיוון שמי שלוקח כרגע רכב ל3 שנים לא יודע כמה מס הוא ישלם בעוד שנה וחצי.

נניח לצורך הדוגמא ששני אנשים לקחו בליסינג 2 רכבים קבוצה 2: האחד רכב ב92K ש"ח, והשני 111K.

כרגע שווי השימוש של שניהם הוא זהה, השאלה היא מי ישלם מ2010 יותר ממה שמשלם עכשיו ומי ישלם פחות ועל בסיס מה ייחשבו את זה.

פורסם

זו בעייה חמורה שחוזרת על עצמה בארצנו המבורדקת.

גם לפני 3 שנים כשהתחלתי את הליסינג הנוכחי לא שילמתי כמה שאני משלם היום

מאחר וב2008 שווי השימוש התייקר.

וזה לא שאתה יכול להחזיר את הרכב באמצע תקופת הליסינג אם השימוש פתאום מתייקר בעקבות וועדה כזאת או אחרת.

לדעתי הם צריכים להכריז על שינויים במיסוי לפחות 3 שנים מראש כדי שלא לפגוע במי שכבר נמצא בתוך חוזה מחייב.

נהג ותיק

פורסם

קאלדה01,

אתה בטח מסתלבט עלינו כי אני בטח לא מבין את הייללות המגוחכות האלה.

אתה משלם במשך 3 שנים 1500 ש"ח (ערך של 54K ש"ח) על רכב שעולה 100K ש"ח.

לא משלם טיפולים!

לא משלם תיקונים!

לא משלם רישוי!

לא משלם ביטוח!

לא משלם דלק!

לא משלם אפילו על פאנצר בצמיג!

ואתה עוד מיילל שזה יקר?

אולי תחזיר את האוטו לחברת הליסינג ותקנה אוטו פרטי?

אם יש טענה אחת נכונה בהודעה שלך זה שהמדינה הזאת מבורדקת ומרשה לחברות הליסינג לעשות צחוק מהמדינה ומקופת האוצר ע"ח כל מי שאינו שכיר בעל רכב צמוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

** נמחק ציטוט מיותר**

1500 זהו רק שווי שימוש למס..בחברה שלי למשל ליסינג מסוג פוקוס עולה לך נטו במשכורת אחרי הכל(כולל הפסד הפרשים לקרנות וביטוחים) בערך 2500 ש"ח נטו!! זה לא מעט ובטח שווה שקילה של כדאיות.

פורסם

אתה משלם במשך 3 שנים 1500 ש"ח (ערך של 54K ש"ח) על רכב שעולה 100K ש"ח.

1500 ש"ח זה רק שווי השימוש.

אצלי בעבודה מורידים גם 3000 ש"ח ברוטו מהמשכורת. סה"כ נטו (הפסד משכורת + שווי שימוש + הפסד סוציאליות) יוצא בערך 2900 ש"ח לחודש.

לי אישית זה לא משתלם כי העלויות שלי על רכב פרטי מסתכמות ב-2500 ש"ח.

פורסם

אם ההפרש אצלי בין ליסינג לפרטי היה מסתכם ב400 ש"ח הייתי לוקח ליסינג,400 שקלים בחודש שווים את הנוחות שבעניין אבל אצלי זה נוטה יותר לכיוון ה1000 שקלים הפרש שזה כבר ממש משמעותי.

פורסם

לא מבין למה השתמע ממה שכתבתי שמדובר ביללות.

כל מה שבאתי להגיד שאנשים עושים חישוב כדאיות לפי מצב נתון ואפשר להתווכח אם זה צודק או לא צודק לייקר את עלות

הליסינג, אבל לשנות את חוקי המשחק באמצע הליס כאשר אין אפשרות לצאת מזה למשך 3 שנים זה לא בסדר.

אם לצורך השוואה הייתי משתמש ברכב פרטי כדי להגיע למקום העבודה ואל הלקוחות, והמדינה הייתה מטילה לפתע מס חדש על כל מי שנוסע יותר מ20000 ק"מ בשנה, אז הייתה לי האפשרות להעמיד את הרכב יומיים בשבוע ולהשתמש ברכבת ובמוניות.

במקרה של העלאת שווי השימוש, אין לנו ברירה אלא לשלם את התוספת גם אם זה הופך את הליסינג ללא כדאי, ובמיוחד כשאין אבחנה בין שימוש פרטי ושימוש לצורכי עבודה.

נהג ותיק

פורסם
1500 ש"ח זה רק שווי השימוש.

אצלי בעבודה מורידים גם 3000 ש"ח ברוטו מהמשכורת. סה"כ נטו (הפסד משכורת + שווי שימוש + הפסד סוציאליות) יוצא בערך 2900 ש"ח לחודש.

לי אישית זה לא משתלם כי העלויות שלי על רכב פרטי מסתכמות ב-2500 ש"ח.

same here.

גם לי זה לא השתלם.

גם אני עם הפרטי.

bagira, לא הכל ורוד בעולם הליסינג.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

1.אולי לא הכל ורוד אבל בטוח שהרוב טוב.

2. אף אחד לא מכריח, אפשר לוותר על העניין ולחזור לרכב הפרטי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1.אולי לא הכל ורוד אבל בטוח שהרוב טוב.

2. אף אחד לא מכריח, אפשר לוותר על העניין ולחזור לרכב הפרטי.

1. הרוב טוב לאלו שהמעסיק משתתף בהוצאה או נותן לעובד לשלם רק את המס השולי..לשאר העמכה...זה יוצא יקר בשביל שיהיה מציאותי.

2.בעקבות הרפורמה באמת חלק ניכר מהשכירים החזירו את הליסינג בעקבות עלויות יקרות.

פורסם

KALDA01 אתה דואג מה יהיה שווי השימוש בעוד שנתיים. ומה יהיה מחיר הדלק אתה כבר יודע?

יש כל כך הרבה משתנים המשפיעים על כדאיות של עיסקת ליסינג. לפחות ההתחייבות היא ל-3 שנים בלבד.

פורסם

רוב האנשים שלוקחים ליסינג מהעבודה משלמים על זה בהורדה מהברוטו - הממוצע שאני יודע עליו זה 3K, ובנוסף גם משלמים שווי שימוש. אם לוקחים בחשבון גם את אובדן ההפרשות לפנסיה, יוצא שההבדל מבחינת העלות בין להחזיק רכב פרטי לבין לקחת רכב ליסינג הוא לא כזה גדול אם בגלל, והשינוי בשווי השימוש הוא משמעותי למי שהשיקול הכלכלי חשוב מבחינתו.

• תוכן חדש...