Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלת נסיעה בהילוך שני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם ב..., ההילוך הראשון לא נכנס (כאשר הרכב עומד - עצירה מוחלטת) אז אני מתחיל בשני, קצת יותר גז וקלאצ' כדי שלא יתכבה ומתחיל רגיל אפילו בלי רעידה.

יש לציין שזה קורה פעם ב... האם יש נזק כלשהו להתחיל נסיעה בהילוך שני? מדובר ברכב ידני כמובן ...למי שתהה

פורסם

כן כשאתה עושה את זה אתה פשוט "שורף" את הקלאץ' וגורם לו לבלאי גבוהה .

ורק לידע כללי כל לחיצה ל הגז עם חצי רגל על הקלאץ' גורם לו לבלאי גובהה (כמו למשל פירפורים וכדומה).

פורסם

במשאיות מתחילים משני בנסיעה.

כאשר אתה בעליה אני מתחיל מראשון, כיוון שההילוך הראשון הוא הילוך כוח למשאית.

בקשר לרכב פרטי, סתם בלאי מואץ יותר.

כואב לך להתחיל מראשון? תקנה אוטומט.

ג'ימיניב!

פורסם

יש גם משאיות ששלושת ההילוכים הראשונים הם הילוכי כח, ואתה מתחיל בהילוך המתאים לפי העומס שיש עליך. נסעתי על משאית שגם כשאתה עומד בעליה, אתה יכול להיות בהילוך שני עם חצי קלאץ' בלי גז בכלל ולהתקדם רק ע"י עזיבת הברקס, ממש כמו אוטומט.

בעיקרון אם אתה צריך לתת הרבה גז בתחילת נסיעה כדי שהמנוע לא יתחיל לגמגם ולהכבות, אתה שוחק את הקלאץ', וכדאי לטפל בבעיה כי היא עלולה להחמיר (עכשיו זה "פעם ב..." אבל אולי בסוף הילוך ראשון לא יכנס בכלל ואז תגמור את הקלאץ' לגמרי).

פורסם

אתה שוחק את הקלאץ בערך פי 4 מאשר בהתחלת נסיעה בראשון.

אם ההילוך שני פי 2 יותר ארוך מהראשון אבל לכן הוא גם פי 2 יותר חלש.

כדי לספק לגלגלים את הכוח הדרוש להזזת הרכב, המנוע צריך לייצר כוח של פי 2 והקלאץ' צריך להיות מהודק בכוח גדול פי 2.

בנוסף לכך במקום לשחרר את הדוושה קלאץ לגמרי כשאתה במהירות של נניח 7 קמ"ש, תצטרך למשוך עד 14 קמ"ש כי בהילוך שני 7 קמ"ש זה עדיין לאט מדי.

אז בסה"כ יש כוח חיכוך פי 2 בין דסקיות הקלאץ', והזמן הדרוש להחזיק את הקלאץ' במצב החלקה עד שאפשר לשחרר לגמרי הוא פי 2 (להגיע ל 14 קמ"ש במקום 7 ).

בנוסף לכל זה יש נטיה להעלות סל"ד כדי "לעזור לזינוק" ואז במקום לתת ליטוף על הגז ונניח 1500 סל"ד בזמן תחילת נסיעה בהילוך ראשון, אתה מעלה לאזור 2000-2500 בשני ולכן יש שחיקה נוספת שנגרמת מזה שהפרש המהירויות שבין הדסקיות של הקלאץ גדול יותר.

סה"כ - הרבה הרבה יותר שחיקה.

אם יש לך בעיה בגיר תקן אותה עכשיו, ממילא לא תוכל למכור את האוטו ויורידו לך את מחיר התיקון מהשווי של הרכב כשתמכור.

פורסם

דווקא הילוך שני מחזיק 7 קמ"ש בלי בעיה,

אני לא יודע איך הגעת ל14, ולא אני לא מדבר על דיזל אלא על בנזין.

תקנו אותי אם אני טועה[רק אני רוצה להבהיר שאני גם בראש

שזה שוחק את הקלאץ אז אין מה להסביר לי בקשר לזה].

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...