Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת ABS בפולו 98 [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ניתן לדעת במדויק מה התקלה דרך המסך והמקלדת.

יתכנו תקלות שונות החל מחוט או מגע חשמלי חופשי (וצריך לאתר זאת וזה קשה כשהתופעה לא קיימת) דרך חיישן מהירות גלגל פגום או מלוכלך או חיבור חשמלי שלו פגום.

תקלות נוספות אפשריות הנן במחשב המע' או משאבה חשמלית לסחרור הנוזל ההידראולי ועוד ודוד.

רק בדיקת עם סורק אבחון יכולה לתת אפשרות של אבחון.

כמובן שגם לא ניתן לדעת מראש מה עלויות התיקון כי לא ידוע גורם התקלה.

בברכה - רפי לין :-)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביקרתי במעבדה.

האבחנה היתה בעיה במחשב ועלות הנזק - 2000 ש"ח (לעומת 6400 שרצו על החלפת המחשב בצ'מפיון).

היחס של אייל היה ממש אחלה. ממליץ בחום להגיע אליו, לכל מי שסובל מבעיות דומות.

תודה על ההמלצה והסיוע.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שוב שלום לכולם.

התיקון נעשה לפני חצי שנה - בוצעה החלפה של מחשב ABS)

לפני כחודש וחצי+, הנורה שוב החלה לדלוק, באופן לא קבוע, ולאחר כשבוע התופעה חלפה והכל היה בסדר.

לפני שבוע עשיתי נסיעה "ארוכה" עם האוטו (400 ק"מ הלוך חזור, לא ביום אחד), ולמחרת הנורה שוב החלה לדלוק באופן קבוע, מאז ועד עכשיו.

הייתי אצל נ.אייל - לטענת ציוד המחשוב שלו, הבעיה שוב במחשב ABS וכבר אין אחריות.

נראה לי מאד לא סביר שאחרי שאוטו נוסע 10 שנים על הכביש בלי בעיה כזו, פתאום תוך 6 חודשים התקלה מופיעה פעמיים אחרי שבפעם הראשונה הרכיב הוחלף לגמרי. אני לא יודע איזה מחשב איל שם לי, אבל אולי יש משהו אחר שגורם לתקלה בעיה במחשב?

בלי קשר, נראה לי מופרך שלמרות שפגה האחריות (3 חודשים), אצטרך לשלם מחיר מלא בפעם השניה על החלפת מחשב..

א. האם מישהו התנסה בחזרתיות של הבעיה הזו?

ב. האם יש מקום לקבלת חוות דעת נוספת בנושא?

אשמח לכל סיוע או עצה,

תודה רבה וחג-אורים שמח.

פורסם

התקלה שמופיעה היא אותה תקלה או תקלה אחרת שגם נחשבת לתקלה במחשב?

בכל מקרה בנושא האחריות- בהתאם למה שסיכמתם מראש. לרוב כשמדובר בחלקי אלטרוניקה לא נותנים כמעט שום אחריות כאשר מדובר בחלק משומש. היות ומדובר במעבדה מכובדת שמתקנת בעצמה הייתי מצפה ליותר, אבל שוב- הכל בהתאם לסיכום בינכם מראש.

פורסם

כעקרון אין "סיכום".

באתי אליו כשעוד חשבתי שזו בעיה אחרת, קטנה יותר, וכשהוא אבחן ואמר שצריך להחליף את המחשב וזה ייקח יום שלם, אז אמרתי לו שאני אבוא ביום אחד, כי לא התאפשר לי להשאיר את האוטו.

לגבי התקלה הספציפית, אני באמת לא יודע... (לא עד כדי כך בקיא לצערי).

הוא אמר שהוא יעשה מחיר נמוך יותר, אבל זה היה ממש לא משמעותי. בפועל זה להחליף מחשב במחיר של מחשב... סביב 2000 ש"ח כמו בפעם הקודמת.

ובכל זאת - מה הסיכוי שהתקלה תחזור על עצמה? עד כמה מחשב "משומש" הוא עדיין איכותי?

האופציה השניה היא ללכת לצ'מפיון ולשלם "כמו גדול", אבל לקבל מוצר חדש שכנראה לא יתקלקל לי תוך כמה חודשים, כי בתיקון הנוסף, יחד עם התיקון הקודם, אני כבר כמעט מגיע לעלות של מחשב חדש...

פורסם

מבלי להתייחס למקרה הספציפי הרי כל בר דעת ישאל לגבי האחריות שהוא מקבל.

אין כאן עניין של סביר או לא סביר או חוות דעת מקצועית. הכל עניין של הסתברות (או מזל אם תרצה).

אם היית קונה מחשב משומש מפירוק זה היה הגיוני שהוא יתקלקל בפרק זמן כלשהו. מאחר והמחשב הזה הגיע ממעבדה שמתקנת מחשבים זה נראה פחות סביר, אבל כל זה דיבורים חסרי שחר.

כמובן שפרט לחברה ולמעבדה הספציפית שהזכרת יש עוד מעבדות שמתמחות בתיקון מחשבי רכב ולכן יש עוד אפשרויות בפניך.

ללא ידיעת התקלה קשה לומר אם יש משהו חיצוני שעלול לגרום לבעיה, אם כי לדעתי זה לא סביר.

פורסם

כמובן שפרט לחברה ולמעבדה הספציפית שהזכרת יש עוד מעבדות שמתמחות בתיקון מחשבי רכב ולכן יש עוד אפשרויות בפניך.

ללא ידיעת התקלה קשה לומר אם יש משהו חיצוני שעלול לגרום לבעיה, אם כי לדעתי זה לא סביר.

אז זה מה ששאלתי - אילו עוד מעבדות מתמחות בתיקונים של מחשב ABS?

האם יש משהו מומלץ?

(אשמח גם באזור תל-אביב, כי להגיע לראשל"ץ ואח"כ באוטובוס לעבודה, ואח"כ חזרה למוסך - זה חתיכת פרויקט מבחינתי..)

מבלי להתייחס למקרה הספציפי הרי כל בר דעת ישאל לגבי האחריות שהוא מקבל.

אביב, שים לב שכתבתי שניתנה אחריות ל-3 חודשים (אבל עברו 6).

הכוונה שלי לגבי ה"סיכום" היוא מה איל הציע לי כעת לתיקון הנוסף, וכתבתי שמעבר להנחה סמלית, לא ממש הגענו לסיכום כי זה לא היה רלוונטי - במילא לא התכוונתי להשאיר שם את האוטו באותו יום כי לא נערכתי לתיקון של יום שלם.

פורסם

אני הייתי שוקל פעמיים לפני שאני מכניס את הרכב שלי להחלפה/תיקון מחשב ABS בסכום של 2000 ש"ח עם אחריות ל3 חודש בלבד... בדרך כלל יש סיבה לאחריות כזו נמוכה...

ואל תחליף שוב פעם באותו מקום, שתחליף לחצי שנה ושוב פעם התקלה תחזור?

כנראה שאותו מחשב שהוחלף עבר סה"כ תיקון אצל אותה מעבדה.

גש לרון יעזור לך.

פורסם

בזמנו כשהיתה לי פולו, קרתה התקלה הזו ואובחנה כבעיית מחשב, בין היתר בצ'מפיון ואצל אייל נ.

מאחר ולא הסכמתי להשקיע סכומים כאלה (אז זה היה יותר יקר) בלי לקבל הוכחה חותכת שזה אכן זה , התחלתי בפתרון הזול - פירוק 4 גלגלים וניקוי החיישנים באמצעות ספריי קרבורטור.

זה הסתיים בכך ומאז לא חזרה הבעיה במשך מספר שנים עד מכירת הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לי הייתה הבעייה - פולו שנת 97 - מנוע AEX - מנוע 1,400 סמ"ק .

קניתי את הרכב לפני כשנתיים וחצי עם תקלה של ABS - תקול שהתגלה כמחשב תקול .

מה שאני עשיתי קניתי מפירוקיה מחשב ABS של פולו שנת 2001 - המוסך שלי הרכיב לי את המשאבה ABS - החליף כמובן שמן ברקס .

לפני שקניתי את המשאבה - מפירוק - טילפנתי נראה לי כמעט לכל המוסכים של צ'מפיון במרכז הארץ ודיברתי עם היועצי שירות

שלהם כולם אמרו לי שהרכבת משאבת ABS מפולו אחרת לא יעבוד .

אחרי שמוסך כללי התקין לי את המשאבה - הלכתי למוסך של צ'מפיון שם קודדו לי את המשאבה החדשה .

איפסו לי את החיישנים דרך הסקאנר - ובדקו והכל פועל מצויין .

עלות הכל 1,500 ש"ח .

בעל מקצוע שמשלמים לו 2,000 ש"ח על תיקון משאבת ABS - ונותן אחריות של 3 חודשים או חצי שנה , כנראה שהוא לא מאמין בעובדותו .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אכן פעולת החלפת משאבה מרכב אחר דורשת מס' פעולות התאמה ממוחשבות. אינני מכיר את פרוצדורת הקידוד אך אני יודע בוודאות שבעת החלפת המשאבה (או ריקון המערכת) יש צורך בהוצאת אוויר מהמשאבה שנעשית דרך פקודה ממוחשבת ויש להקפיד על כך.

אם לומר את האמת, אני לא חושב שהייתי קונה מחשב משום מעבדת רכב עם רק 3 חודשי אחריות. אך אם זהו המצב המקובל בשוק אין הרבה ברירות ואין לבוא בטענות לנוימן. לאחר שהבהרת את הנושא אני מבין שהמשאבה החזיקה חצי שנה. אמנם זה מבאס אבל אין הרבה מה לעשות כאשר מדובר בחלק שעבר תיקון ולא שיפוץ מלא. זה הגיוני במסגרת המגבלות של תיקון הרכיבים האלו.

מכל מקום- אם אתה לא מרוצה בטוחני שרפי לין ידע להמליץ לך על עוד מעבדות רכב ובכל מקרה תוכל לשאול את רון (מוסך רון), גם הוא ידע להפנותך או להציע פתרונות אחרים. אם אני זוכר נכון הוזכרו מספר פעמים עוד מעבדות למחשבי רכב. נסה לחפש בפורום.

פורסם

בוקר טוב!

ראשית עיניין -אחריות למוצרי אלקטרוניקה בכלל בעולם בין 3 חודשים לשישה חודשים.[תחום הרכב]

הננו נותנים אחריות ל3 חודשים למערכות בילום אלקטרוניות.

לתשובת האחרון בשרשור ..האם מרצדס לרכב שעולה 500000 ש"ח אינה מאמינה במוצר שלה ??והאם יתכן שהיא נותנת אחריות לחלק מסוים שנה ולחלק אחר 3 שנים ??

אין שום קשר לאמונה ידידי !!!

עלות תיקון למחשבי פולו מסוג ATE בין 1500 ל2000 לא כולל מעמ.זאת לפי מיקום המחשב ובאם יש צורך בניקוז אוויר ואו רק בהוצאת המחשב ללא פרוק המודולטור.

לגבי מערכות מסוג בוש העלות משתנה .

ניתן לרכוש כמו שנאמר כבר בשרשור בעלות של כ 1000 שח ללא פרוק והרכבה אך זהוא חלק מפרוק ויש לברר לגבי האחריות על כל הסעיפים שלה!!..

לגבי הלקוח -נערכה בדיקה לרכב -דרך אגב ללא חיוב ונאמר שיש לתקן יחידת בקרה-קוד משאבה !!

בעבר לרכב תוקן המחשב -כעת המשאבה על גבי המודולטור אינה תקינה.

יש להבין שלעיתים משאבות שנתקעות בעקבות זה גורמות לעיתים נזק למחשב ויתכן שיש צורך אף לתקן מחשב ..ולמרות זאת דובר על הנחה -ללא תלות בנזק!!

יום טוב איל

פורסם

ידידי ZIG

ההפך הוא הנכון - אני ממש לא מנסה להכפיש את אייל ואם תשים לב כתבתי ביקורת מאד אוהדת כלפי השירות שקיבלתי ממנו!.

וגם לא אמרתי שלא ידעתי שהאחריות היא 3 חודשים. כתוב במופרש זה היה התנאי ואין לי בעיה איתו. יש לי בעיה עם זה שעם תום העחריות - התקלה חוזרת על עצמה (אחרי שבמשך 10 שנים היה שקט....)

בסה"כ פניתי לקבוצת המומחים בפורום על מנת לקבל חוות דעת נוספת והפניה למקור תקלה אחר, אם בכלל, לפני שאמסור שוב את הרכב לתיקון.

הסיבה היחידה שלא הכנסתי את הרכב לתיקון באותו יום היא פשוט שלא יכולתי להשאר בלי רכב ליום שלם, זה הכל!.

פורסם

מוזר ש-ZIGI מחק את ההודעה שלו....

אני הייתי שוקל פעמיים לפני שאני מכניס את הרכב שלי להחלפה/תיקון מחשב ABS בסכום של 2000 ש"ח עם אחריות ל3 חודש בלבד... בדרך כלל יש סיבה לאחריות כזו נמוכה...

ואל תחליף שוב פעם באותו מקום, שתחליף לחצי שנה ושוב פעם התקלה תחזור?

כנראה שאותו מחשב שהוחלף עבר סה"כ תיקון אצל אותה מעבדה.

גש לרון יעזור לך.

תודה לכל היועצים.

הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך רון.

קיבלתי שירות מאד אדיב, הרכב עבר בדיקה (כולל איתור תקלה אחרת שהיה צורך לתקן שאינה קשורה ל-ABS), החלפת ABS + אחריות ל-6 חודשים, ושטיפה :-D.

מבחינתי, מצאתי מוסך גם לשאר הטיפולים שלי ברכב, ואני ממליץ לכל מי שיש לו VW וגר באיזור המרכז (עד עכשיו טיפלתי כמעט תמיד בצ'מפיון בני-ברק).

חג שמח

• תוכן חדש...