Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היחידי שענה פה תשובה לעניין ותודה מראש זה RS

וזה לא עניין של אחיזה מכוון שהאוטו לא מאבד שליטה או משהו כזה , מרגישים שמתי שאתה לוחץ על הברקס אפילו קצת נגיד מתי שמגיעים לרמזור אדום אז ממש צריך ללחוץ על דוושת הבלם על מנת שהרכב יעצור!

אני אומר לכם זה בלמים

שיפור התחושה של הבלמים לא יתן לך שיפור בבלימה עצמה. עובדה; כשבאת לעצור עצירת חירום כל הגלגלים ננעלו ללא בעיה.

קרא את תגובתי הקודמת במקום ללכת סחור וסחור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל שאלו פה האם אתה חושב שבלמים לא תקינים ברכב זה דבר מצחיק .אני לא יודע מה איתך אבל אני חושב שכן. דבר שני בקשר לרפידות חפש של REMSA קראתי פה בפורום הרבה דעות חיוביות וגם אני משתמש בהם ואני די מרוצה מהתחושה שהן נותנות . (אני נוסע על 306 1600 )

פורסם

הגלגלים במצב מעולה הם שנה וחצי אצלי של דאנלופ , זה לא הצמיגים ! עכשיו יש עוד משהו חשוד תסבירו לי ממה נגרמה החריטה הזו בדיסק הימני שלי, או שהיא ממשיכה להיווצר ! ?

בג.ג.ג. אמרו " אה זה סתם אולי איזה אבן " אני אומר " רפידה גמורה חתיכת ברזל שם שוחקת לי את הדיסק ובגלל זה אני לא עוצר טוב, ובגלל זה לפעמים קופצת לי נורת ABS ברכב עכשיו השאלה מה אתם אומרים ? (איציק עכשיו אתה מבין שזה לא קשור לצמיגים ?)

j35yuzm5ugdn.jpg

פורסם
הגלגלים במצב מעולה הם שנה וחצי אצלי של דאנלופ , זה לא הצמיגים ! עכשיו יש עוד משהו חשוד תסבירו לי ממה נגרמה החריטה הזו בדיסק הימני שלי, או שהיא ממשיכה להיווצר ! ?

בג.ג.ג. אמרו " אה זה סתם אולי איזה אבן " אני אומר " רפידה גמורה חתיכת ברזל שם שוחקת לי את הדיסק ובגלל זה אני לא עוצר טוב, ובגלל זה לפעמים קופצת לי נורת ABS ברכב עכשיו השאלה מה אתם אומרים ? (איציק עכשיו אתה מבין שזה לא קשור לצמיגים ?)

j35yuzm5ugdn.jpg

ב ABS יכול להיות שיש לך תקלה זמנית וכדאי שתבדוק זאת (כל עוד הנורה לא דולקת במהלך נסיעה, ה ABS אמור לתפקד בצורה תקינה). היא לא אמורה להידלק בגלל אבן קטנה שנכנסה לך בין הדיסק לרפידה.

בעניין הצמיגים; מיותר להרחיב שלכל יצרן קיים מגוון עצום של צמיגים, חלקם מצויינים וחלקם לא. לא יודע מה יש אצלך אבל כדאי שתבדוק ותנסה לחפש אינפורמציה על הדגם שלך.

לא מן הנמנע שתבדוק גם את מצב בולמי הזעזועים שלך ותקינות הABS בצורה יסודית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לך דחוף למוסך !

האבן הקטנה הזאת, גורמת לכך, שבמקום שהלחץ יתפזר

על כל הדיסק, הלחץ מתרכז רק במקום קטן מאד (איפה שהאבן נמצאת)

וזה גורם לירידה משמעותית מאד, בתפקוד של מערכת הבלמים

לפי מה שאתה כותב, אתה הבנת עד כמה זה חמור,

והמוסך לא הבין, וזה עצוב מאד.

פורסם

תעזוב מוסך אני שהלכתי לעשות טיפול 60 אלף אצל רון ואמרתי לו כמה יעלה לי להחליף את הדיסקים והרפידות מקדימה ואת הרפידות בתופים מאחורה הוא נתן לי סכום שבזמנו חשבתי שהוא נחמד הוא אמר לי 1500 שקל שהלכתי אתמול לחנות חלפים ושאלתי אותו כמה עולה לקנות אצלו רפידות ודיסקים לקדימה הוא אמר לי 350 שקל אז פה אתה רואה איך המוסך בעצם עושה עלינו כסף !

פורסם

רון נתן לך מחיר טוב

להחליף רפידות בתופים מאחורה, זה לא פשוט כמו החלפת

רפידות בגלגלים הקדמיים.

המוסך שולח את התופים לשיפוץ (עבודת חוץ)

ובגלל זה המחיר קצת יקר

350 שח לרפידות + דיסקים ?

כנראה שמדובר על חלפים סיניים.

פורסם

אבל הוא מהחנות חלפים זרק שם איזה משהו שהדיסקים הם מותאמים לפוולספגן (איך כותבים את שם החברה כמו שצריך?)

אני יבדוק לעומק RS נתן לי שמות של חברות טובות אבל מקוריות ואני יגיד לכם את האמת אם אני כבר שם משהו חדש אז שיהיה קצת יותר מעניין מברקס מקורי בא לי איזה aftermarket נחמד שיעלה בסביבות אותו מחיר

השאלה היא על איזה חברה ללכת , מי מיבא אותה לארץ, ומה הטווח מחירים

פורסם

אתה מאיזור המרכז נכון?

גש לחולון לסדנא שנקראת ג'-דאב, הם מתמחים ברכבי VAG.

מאמין שתמצא את מבוקשך...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בן,

צלחות + רפידות מלפנים ניתן לרכוש תחליפי בראש שקט, RS פירט כמה חברות ידועות וטובות.

המחיר שציינת 350 ש"ח לסט קידמי לא - הוא סביר בהחלט. (ברור לך שאנשים צריכים למלא את המקרר ולא עובדים בחינם..)

אם תברר את המקטים שאתה צריך תוכל ללכת ולרכוש לבד ביצחק שדה בטיפה פחות.

אבל את המוסכניק שאליו תבוא עם החלפים יגבה ממך (ובצדק!!) סכום גבוהה יותר על העבודה.

(כולנו רוצים לחסוך, אבל בסופו של דבר אנשים שעובדים צריכים להתפרנס)

לגבי תופים מאחורה, התרומה שלהם בבלימה נמוכה מזו של הבלמים הקידמיים

ואני בספק גדול מאוד אם אחרי 60K ק"מ הם נגמרו. (אם כן, אתה לא נוהג אלא משתולל...)

כמה קליקים יש לך כשאתה מרים את בלם היד? (בקורדובה זה אינדיקציה לגבי מצב הרפידות בתוף)

גש למוסך רציני, שיפרק ויבחן את הרפידות והצלחות שלך מלפנים.

על הדרך מראש תבקש לראות את זה בעין, שיראו לך אם יש שריטה או בעיה בצלחות, וגם את המצב הרפידות

(מול רפידה חדשה). ככה תוכל לראות בעצמך את המצב וללמוד מעט על העניין.

אני מבין מעט מאוד בשיפורים, ויכול לומר לך שכנאה בסכומים האלו לא תוכל לשפר את הבלמים ברכב - אז לך על הקונבנציונאלי - כי כנראה זה הכי פרקטי.

לגבי ABS - בדוק את הנושא! אם יש תקלה צריך לטפל בה ברצינות.

מערכת הדיאגנוזה של ה VAGים מאפשרת גם בדיקה של ה ABS

ואני מניח שיש עוד בדיקות שצריך ואפשר לעשות.

מוסך רציני, בדגש על רציני, ידע לבחון זאת.

מדובר במערכת הבלימה של הרכב, זה מנגנון בטיחותי קריטי ברכב.

אני לא אבוא ואחפור לך בעניין הזה, כולם כבר הסבירו זאת טוב ממני - אבל זה סכנת נפשות.

במיוחד לאור העובדה שאתה מציין בעצמך שאתה נוסע מהר.. ואתה גם נהג צעיר ופחות מנוסה

המצב אותו אתה מתאר הוא מתכון די בטוח למערכת בלימה שעובדת קשה ונישחקת מהר מהצפוי.

בנושא הזה הכמה גרושים שתחסוך עלולים לעלות לכולנו בחיים.

יש בעלי מקצוע טובים שיטפלו לך בנושא ותצא בהוצאה סבירה בהחלט, ובראש שקט.

באם תרצה עזרה נוספת אתה מוזמן לפנות גם בפרטי.

סע בזהירות ובהצלחה.

• ספונסר פורום
פורסם

המחיר שקיבלת אצלי כלל בין היתר צלחות ורפידות קידמיות

מקוריות כפי שביקשת ,אז אין פה ממש בסיס להשוואה .

בלי שום קשר כמו שכתב לך איציק במקרה שתארת כאן

הרכב נכנס למצב של אובדן אחיזה ,אם היתה אחיזה טובה יותר

קרי מצב הצמיגים או הבולמים מרחק הבלימה היה קצר יותר .

זה לא מבטל כמובן את הצורך לטפל אולי בבלמים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

נכון רון אבל המחיר שאתה דרשתה הוא גבוה במאות אחוזים מהמחיר שנקנה החלק! 350 ש"ח לדיסקים מקוריים שvag משתמשת בהם ורפידות חילופיות, נכון שכול אדם צריך צריך להתפרנס ואני מכבד ומבין את זה, אבל אני לא מתכוון להוציא חצי מהפרנסה שלי על ברקסים בזמן שאפשר להשיג אותם בהרבה יותר זול,

עכשיו לעניין הצמיגים- הצמיגים חדשים לא אכולים ואין גמירה של החריצים בצמיג אני יצלם תמונה שתתן לכם אינדיקציה לגבי מצב הצמיגים ואתם תגידו לי מה אתם חושבים,

השאלה היא ממה נגרמת לי החריטה בדיסק הימני, ושוב האם אפשר להביא בלמים יותר איכותיים/חזקים של חברות כגון bremo באותו סכום פלוס מינוס של בלמים מקוריים ?

*ואני אולי לא נוהג 20 שנה על הכביש אבל אני מצליח להבדיל בין אובדן אחיזה שבו ההגה כבר משחק לך בלי שום קשר לכוון הנסיעה לבין בלימה ארוכה ודוושת בלם שצריך להדביק אותה לריצפת הרכב על מנת שתגיע למצב עצירת חרום

פורסם
נכון רון אבל המחיר שאתה דרשתה הוא גבוה במאות אחוזים מהמחיר שנקנה החלק! 350 ש"ח לדיסקים מקוריים שvag משתמשת בהם ורפידות חילופיות, נכון שכול אדם צריך צריך להתפרנס ואני מכבד ומבין את זה, אבל אני לא מתכוון להוציא חצי מהפרנסה שלי על ברקסים בזמן שאפשר להשיג אותם בהרבה יותר זול,

מה שאתה עושה כאן מאוד לא מכובד!

אתה טועה ומטעה ואפילו סתם מוציא שם רע לאדם אחר.

אתה מוזמן להרים טלפון למחלקת החלפים בצ'מפיון ולראות בעצמך מה המחיר של החלפים המקוריים הללו.

(בעצמך אמרת שסט קידמי תחליפי עולה 350 ש"ח,מה עם האחורי שכנראה עולה יותר? מה עם עבודה?)

מה שמרוויח מוסך, או פנצ'רמאכר, או המזגניסט הוא לא מעניינך.

אגלה לך סוג, המזגניסט משלם גרושים על הגז ומוכר לך אותו ביוקר.

אגב, גם במסעדה קונים את הבשר לסטייק שלך במאות אחוזים פחות...

מהגישה שלך מבצבץ הישראלי הפחות יפה.

תמיד ניתן להשיג הכל ביותר זול, וכולנו אוהבים לנפח את החזה ולספר כמה דפקנו את בעל העסק

וחסכנו 4 שקלים...

יכולת לרכוש את הסט במקום אחר, ולבוא להתקין בכל מקום שתרצה, אבל הימור שלי שכנראה שלא היית חוסך כלום.

טיפ: העובדות שציינת לגבי רון, ועוד בפניו, לא תרמו לך לפתור את הבעיה האמיתית והחמורה שיש לך ברכב.

אבל מצד שני, אולי גרמת לרון אי נוחות (שלא בצדק!)

ומחר בבוקר אם חלילה תזדקק לשרותיו אולי זה יעלה לך יותר...

חבל, באמת שכולם רוצים לעזור לך - ואתה בועט.

• תוכן חדש...