Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

היום נסעתי לכיוון הקניון כאשר לפתע החליטה נהגת חמודה ומנומסת לעצור לאדם שרצה לעבור במעבר חצייה.

אני שגם לי לא חסר שנסעתי קצת מהר מידי הייתי צריך לבלום. עכשיו התחילו הצרות: ידוע לי שהברקסים ברכבי כבר לא מתפקדים משהו אבל היום הייתי בהלם, לחצתי הכי חזק על הבלם והאוטו לא עצר לי !! , הabs עובד טיק טיק טיק טיק ואז מפסיק ושוב טיק טיק טיק טיק, עכשיו נכון המערכת צריכה לתת נקישות לדיסק על מנת לעצור יותר טוב, אבל אני חושב שההפסקה הארוכה בין הטיקים לא הייתה מכוונת ונראה לי שהתפקוד שלה לא משהו, גם לפעמים בחורף קופצת לי נורת הabs ברכב

השאלה שלי היא : האם ללכת לקנות מקורי או לקנות aftermarket שיעלה לי גם ככה אותו מחיר פלוס מינוס, ויהיה יעיל יותר?

שאלה שניה : על איזה aftermarket אתם ממליצים שיחליף לי גם את התופים מאחורה וגם את מערכת הבלמים הקידמית, ולא להתבלבל אני סך הכול נוסע על סיאט איביזה 1600 סמ"ק לא צריך ברקסים של F16 ואני גם חייל ככה שהמצב הכלכלי שלי לא בשמיים

תודה על העזרה חבר'ה

שלכם

בן

תמיד

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההמלצה הכי טובה, היא לעשות סקר שוק, בין כמה מוסכים קרובים, ולברר מי הכי זול, ומי הכי מוכן להתפשר.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

היום נסעתי לכיוון הקניון כאשר לפתע החליטה נהגת חמודה ומנומסת לעצור לאדם שרצה לעבור במעבר חצייה.

אני שגם לי לא חסר שנסעתי קצת מהר מידי הייתי צריך לבלום. עכשיו התחילו הצרות: ידוע לי שהברקסים ברכבי כבר לא מתפקדים משהו אבל היום הייתי בהלם,

"כאשר נוהג ברכב מתקרב למעבר חצייה שהולכי רגל חוצים בו, הוא חייב לאפשר להם להשלים את החצייה בבטחה, גם אם עליו לעצור לשם כך את הרכב.

כאשר מעבר החצייה מחולק על ידי מיפרד (שטח הפרדה), נחשב כלחלק ממעבר החציה כמעבר נפרד".

מתוך:

"הנהיגה-הדרך המהירה לבחינות העיוניות"

שנת 2005 עמוד 31.

אני לא מבינה מדוע כבודו מופתע על כך שהרכב לא עצר?

הרי ידעת שהבלמים שלך לקראת סוף חייהם, מדוע אתה לוקח סיכון עבורך ועבור הסביבה שלך.

הפעם זה הסתיים בצורה טובה, בפעם הבאה אתה תמשיך בנסיעה ותדרוס חלילה אדם על מעבר החציה.

ברכב לא רק נוהגים, צריך לדאוג לתקינות שלו, על מנת לנהוג בבטחה ולא לסכן את עצמך ואחרים.

במידה ואתה יודע לתקן בעצמך ולהחליף בלמים מה טוב, אם לא גש למוסך והחלף אותם בהקדם.

אי שמירה על תקינות הרכב לדעתי היא זילזול בחיים שלך ושל אחרים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

את רצינית איתי ?

מנחם אני באותו קו איתך אבל... אני לא יודע איזה חברה נחשבת לאיכותית וטובה בעולם הבלמים! הכי קל זה פשוט ללכת למוסך ולהחליף למקורי, אני שואל האם יש ברקסים עדיפים יותר שיתנו לי קצת עצירות יותר ספורטיביות ויהיו באותו טווח מחירים.

חבר'ה בואו ניגש לנושא כאן , וזה העזרה המקצועית שאני מבקש מהאדם שיש לו את הידע המקצועי.

אני צריך מערכת בלמים חדשה , אחת טובה חזקה ולא יותר מידי יקרה ואם יש משהו שעדיף על מקורי נא לציין את שם החברה והיכן ניתן לקנות במחיר הוגן

בתודה מראש לכול העונים תשובות רלוונטיות

שלכם

בן

פורסם

שמע בלי להעליב ובכל הכנות,יצאת די סתום.

אני לא בא להרצות לך או משהו, אבל אתה יודע שגם הברקסים שלך לא משהו וגם נסעת יחסית מהר?

כל עוד אתה יודע שהברקסים לא מתפקדים טוב ,אל תיסע,או אם אתה נוסע לפחות תיסע לאט,סתם חבל עליך וחבל לבעיות שתיקלע אליהן במקרה של תאונה.

ועכשיו לנושא,דיסקים מאחורה לא יתרמו לך ביחס לעלות,כי רוב הבלימה היא מקדימה כמובן.

רפידות זה לא עניין יקר בכלל,אם הדיסקים הם גם גמורים ויש לך אפשרות לקנות דיסקים מחוררים \ מחורצים ,של חברה מוכרת ואתה יודע בביטחה שהם ישפרו את הבלימה ,והעלות שלהם היא כמו עלות של מקוריים ,לך על זה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תקשיב זה לא שאני נוסע ומתי שאני צריך לעצור אני פותח את הדלת ועוצר עם הרגל ! שלא תבינו חבר'ה לא נכון , יש ברקסים הם עובדים נחמד, אבל אני אישית בחור שנוסע מהר, ואני צריך ברקסים חזקים ואיכותיים ולא מתי שאני עושה את הירידות של הצפון יתחממו לי ובסוף אני בקושי יצליח לעצור ויצטרך לרדת לשוליים ב10 קמש כי בסוף בסוף הם לא עצרו לחלוטין.

אני חושב שדיסק מחורר זה קצת ללכת רחוק מידי בכול זאת מדובר בסיאט איביזה 1.6 ולא איזה רכב ספורט,

אני צריך :

1-חברה

2-אמינות

3-מחיר סביר

4-התקנה

אחד אמר לי עם מערכת בלמים דיסקים וצלחות (זה לא אותו דבר ?) 350 שקל מקורי של פוולסווגן ,

יש משהו עדיף בטווח מחירים הזה או פשוט ללכת על המקורי וזהו ? מה אתם ממליצים ?

פורסם
את רצינית איתי ?

בן

רצינית לחלוטין, נראה לך שבלמים ברכב שלא עובדים הם דבר משעשע ומצחיק?

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני צריך מערכת בלמים חדשה , אחת טובה חזקה ולא יותר מידי יקרה ואם יש משהו שעדיף על מקורי נא לציין את שם החברה והיכן ניתן לקנות במחיר הוגן

נראה לי שאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

מערכת בלמים מורכבת מהמון חלקים. אתה לא באמת רוצה להחליף את כולם כי תישאר עם חור ענקי בכיס.

לא נהגתי על איביזה כמו שלך אבל אני בטוח במאת האחוזים שהיצרן הספרדי שלך תכנן מערכת בלימה שנותנת עוצמת בלימה מספיקה.

עשה לכולנו טובה וגש למוסך שיבדוק מה הבעיה במערכת הבלימה ותפסיק לשחק בחיים של כולנו. היום נכנסת בטמבון של גברת חמודה ומה יהיה מחר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ידוע לי שהברקסים ברכבי כבר לא מתפקדים משהו

אתה מחכה שתתרחש חלילה תאונה? אם ידוע לך שהבלמים גמורים, למה נסעת ברכב בכלל?

אצלי הדוושה התחילה לרעוד והבלמים התחילו לחרוק ורצתי מיד להחליף בלמים, לא חיכיתי בכלל שהם לא "יתפקדו משהו".

פורסם

בן, לא חסרות חברות איכותיות.

TRW-Lucas, ATE ו-Textar מייצרות עבור VAG

מדובר בחברות ידועות ובעלות מוצרים איכותיים עד מאוד.

יש גם את Mintex ו-Brembo.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא ברור לי למה כולם מתרכזים פה בבלמים.

למה להחליף בלמים ?

למה אתה חושב שהתופים לא מספיק טובים בשבילך ?

הרי בבלימת חירום ה ABS התחיל לעבוד, מה שאומר שהגלגלים אכן ננעלו אבל לא היתה לך אחיזה.

בתור התחלה לך לקנות 4 צמיגים חדשים משובחים ואז תחזור לדווח על מצב הבלימה של הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היחידי שענה פה תשובה לעניין ותודה מראש זה RS

חבר'ה בואו נירגע האוטו נוסע טוב, הכול תקין, אני סך הכול רציתי קצת יותר חוזק בברקס, היום לא נכנסתי באף אחת כמו שאחד פה אמר, הייתי כבר במוסך ג.ג.ג. והתשובה שלהם ? - אה הם בסדר גמור אתה יכול להמשיך לנסוע איתם תבוא להחליף ב90 אלף(עכשיו ב60) ,

RS ידוע לך על טווח מחירים של בלמים לרכב שלי של החברות שהזכרתה ? ושאני אומר מערכת בלימה אני מתכוון בתופים מאחורה החלפה של רפידות ומקדימה (גם הדיסק וגם הצלחת ? ככה אומרים ?) סך הכול = 4 רפידות 2 לכול תוף ומקדימה 2 צלחות ו2 דיסקים כמה כול הסיפור יכול לעלות לי ?

וזה לא עניין של אחיזה מכוון שהאוטו לא מאבד שליטה או משהו כזה , מרגישים שמתי שאתה לוחץ על הברקס אפילו קצת נגיד מתי שמגיעים לרמזור אדום אז ממש צריך ללחוץ על דוושת הבלם על מנת שהרכב יעצור!

אני אומר לכם זה בלמים

פורסם

בן, אין לי שמצון של מושג לגבי עלויות. Sorry.

תנסה לברר בצנטרל בת"א :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...