Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לאחר בדיקה: פיג'ו 306 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי היום פיג'ו 306 לבדיקה במכון בחולון ("המעבדה לרכב"). הרכב הוא יד שניה, מודל 97 ידני שגמע כ-180,000 ק"מ (תוספות: כריות אויר, חלונות חשמל, אזעקה, דיסקמן). בעלת הרכב מבקשת עליו 14,000 ש"ח (מתחת למחירון), ואני מאמין שהיא מוכנה לרדת עוד טיפה.

בנסיעה קצרה ברכב, עשה רושם שהרכב במצב טוב בסה"כ אבל עם בלמים חלשים וקצת רעידות בגלגלים במהירות גבוהה. האוטו ללא פגיעות שלדה.

בבדיקה במכון עלו מספר רב של סעיפי ליקוי:

1. נזילת שמן מנוע, רעש מערכת זימון ושסתומים, תושבות מנוע פגומות, שריפת שמן, חלודה+קורוזיה במערכת קירור לתיקון. לתקן ולכוון מערכת דלק כללית והצתה. (הבעלים טוענת שהיא החליפה רדיאטור לפני שנה והיא לא מבינה איך יכול להיות שיש בעיה)

2. מערכת פליטה רועשת. (אני הקשבתי לאגזוז גם בעמידה וגם בסל"ד גבוה והרעש נשמע לי נורמלי לגמרי)

3. לתקן ולכוון פרונט כללי, חופש חיבורי ציר קדמי+מוט מייצב, חופש במערכת היגוי+נזילת שמן, מעיכה בגשר פרונט, חופש משולשים במתלה.

4. בולמי זעזועים חלשים - לא בעיה בטיחותית לטענת מכון הבדיקה - בנסיעה לא הרגשתי שום בעיה.

5. רעידות בבלימה, בלימה לקויה. (זה הורגש בנסיעה)

6. חופש+רעש בדיפרנציאל, רעשים וחופשים מערכת הנעה לתיקון, נזילות שמן במערכת הנעה. לא דחוף לתקן, לדברי הבודק. לטענת הבעלים הגיר תוקן לפני כשנה-שנתיים.

מה אתם חושבים? שווה לקנות?

הבנתי שתיקון הבלמים צפוי לעלות כ-1000-2000 ש"ח, אין לי מושג מה כרוך בתיקון הפרונט/מערכת היגוי.

האם באמת נדרשים תיקונים במנוע/רדיאטור, או שמדובר בכסת"ח של מכון הבדיקה?

זה סעיף שאני מאוד מודאג שיהפך לכמה תיקונים יקרים.

בהחלט תיכננתי להוציא עוד 2000-3000 ש"ח על תיקונים לאחר הרכישה, אבל חשוב לי לדעת שבסוף כל התיקונים אקבל רכב עובד ולא גרוטאה שאצטרך לקחת למוסך כל חודשיים.

תודה.

פורסם

בהנחה שסעיף המרכב והשילדה תקינים,הבדיקה תואמת את הנסועה וגיל הרכב.

כל הסעיפים הינם כסת"ח ידוע ומוכר ואין כלום משמעותי.

אל תשכח שזו מכונית בת 10 על כל המשתמע מכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה לגבי שריפת השמן והרעשים מהמנוע? יש לזה השלכות לגבי צריכת הדלק?

אני אוכל להעביר את האוטו טסט עם מנוע כזה?

אם לא, מה העלויות הצפויות - החלפת מנוע, או שלרוב אפשר להסתפק בתיקונים יותר קטנים?

פורסם

על פניו לא ניראה שתהייה לך בעייה להעביר טסט את המכונית.

שוב,זו לו מכונית חדשה,ואין סיכוי שהכל ייצא תקין ומושלם בבדיקה.

אם המכונית שמורה וולא עבר "תאונתי" רציני - התמקח על המחיר ותתחדש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני הייתי דואגת לתקן/לבדוק את הבלמים ולעשות כיוון פרונט, דבר ראשון לאחר הקניה, במידה ותקנה.

השאר לא רציני כמו שזה נשמע, וכמו שאמרו לך- מתאים לגיל ולנסועה של הרכב.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...