Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה לקנות רכב פשוט שיעלה בסביבות ה5 6.

אני תלמיד כיתה י"ב לפני גיוס, אני מעוניין לרכוש רכב פשוט וזול כי אין לי כל כך כסף.

אני אודה לכם מאוד אם תמליצו לי על רכב מסויים (פונטו?), והאם כדאי לקנות רכב בגיל בכזה?

תודה! :lol:

פורסם
האם כדאי לקנות רכב בגיל בכזה?

התשובה היא לא כדאי. בתקציב שלך מדובר על רכב שחוט שידרוש יישור קו רציני. אני מניח שאתה נהג חדש וצעיר, הביטוח יהיה בכלל לא זול.

האם תצליח להחזיק את האוטו אחרי שתתגייס?

תמתין עד אחרי הצבא, כבר לא תהיה נהג חדש ברישיון ותהיה לך אפשרות להגדיל תקציב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לזה שהגיב לפני:

מצד אחד יש צדק בדבריך כי פותח השרשור עלול לקנות רכב ב-6000 ולהשקיע עליו הרבה אבל גם אפשר ליפול על רכב לא רע (פיאט אונו משנתון 94 ),שלא יהיה בעל בלאי גדול מידי.

זכור שרכב זה עניין של מזל : הרכב הטוב ביותר שלי למשל היה עד עכשיו פיזו 309 שנת 88 שעלתה 10,000 לפני 9 שנים .

בצער רב נפרדתי ממנה לאחר תאונה לא קלה (חייל כמוני שלא ישן כמעט בלילה,והשבתתי אותה).

מצד שני,בגלל אנשים בסגנון החשיבה שלך סבלתי מאוד כי שנתיים לא נהגתי (למה שאבא יתן את הרכב החדש אם הביטוח יקר?)

נהיגה רצוה אמורה להקנות ביטחון לזה שקיבל את הרישיון כי ביום שיעלה על הכביש אם חלילה יעשה תאונה זה יהיה משום חוסר פרקטיקה.

מעבר לכך רכב בתקציב הזה הביטוח לא יהיה יקר כי מדובר כאן על חובה (יקר לא בהפרש גדול) ובטח שבצד ג' אין הפרש משמעותי לעומת ביטוח מקיף שלא נדרש ברכבים בשווי כזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא יודע אם אני אוכל להחזיק אותו אחרי הגיוס.

אבל אני חייב לקנות רכב, אמא שלי לא מביאה לי לנהוג.

פורסם

תמצא את הפיאט אונו / סובארו ג'אסטי / פורד פיאסטה הכי שמורה שאתה יכול למצוא, מכוניות כאלה שהם שמורות הם דיי אמינות.

אם ההורים יעזרו לך עם התיקונים הקטנים, ביטוח וכל זה אז אין שום בעייה. דרך אגב אם תקנה פיאט אונו אפילו ישאר לך עודף.

אבל אם אתה צריך לשלם על הביטוח והתיקונים בעצמך ובלי עבודה, זה יהיה לחוץ מאוד... בוא נגיד שבלי הדלק ועם אוטו דיי אמין ועם ביטוח צד ג' אתה צריך איזה 3500-4000 שקל בשנה לבזבז על האוטו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מכיר את הבעיה...

אני גם לפני גיוס, גם לי הייתה את הבעיה הנ"ל, פתחתי חלק מהכסף שחסכתי לקראת הצבא וקניתי רכב.

מציע לך גם לעשות כך, אם תראה שקשה לך להחזיק אותה מבחינת דלק, ביטוחים, טסט אם צריך, תמכור אותה.

בהצלחה.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

גם לי הייתי די את אותה בעיה, בגלל שאבא בונקר על האוטו ואמא לא היה אז אוטו. אז לפני שנה וחצי התחלתי לחסוף והגעתי לתקציב של 30+-. קיצור ממליץ לקנות אוטו והשאלה איך הוא יהיה עד 6 זה שאלה של מזל. בעקרון בתקציב כזה הייית ממליץ לך על יפנית עתיקה (שרייד,סוויפט וג'אסטי) או על הפיאט אונו.

פורסם

אוקי דבר ראשון תודה על העזרה!

אני לא יודע אם אני אקנה רכב.

דיברתי עם חבר שלי בשבת והוא אמר שיש הרבה הוצאות(תיקונים שלא נגמרים, דלק, ביטוח וכו' וכו')

אז אני לא יודע מה לעשות

פורסם

דיברתי עם חבר שלי בשבת והוא אמר שיש הרבה הוצאות(תיקונים שלא נגמרים, דלק, ביטוח וכו' וכו')

החבר שלך צודק. במחיר כזה הרכב יידרוש הרבה השקעה בתיקונים וכו'. החל ממצבר, צמיגים, כניראה טיימינג, פילטרים, רפידות, שמנים וכו' ועד לתיקונים והחלפת קלאץ'. לא לשכוח את מחירי הדלק שכל הזמן עולים. פעם הייתי מתדלק על 100ש"ח והיה מספיק לזמן מה, עכשיו כבר לאותו ק"מ מתדלק על 200ש"ח. מחירי הדלק עלו כיפליים לאומת "הימים הטובים", ועולים ללא סוף.

ממליץ לא לקנות בינתיים רכב, אלא לאסוף כסף ולהמתין עד שיהיה לך מקור הכנסה. בסופו של דבר לא אתה אמור לעבוד בשביל הרכב, אלא רכב בשבילך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי אתה צריך לוותר על התענוג או לחסוך עוד קצת כסף.

גם אם תקבל את האוטו בחינם עדיין הביטוח יעלה לך 3000 ש"ח בשנה (ושלא תעיז לא לעשות צד ג')

תיקונים בטיחותיים הכרחיים וטיפולים שוטפים (בהנחה שהרכב תקין) מינימום 1000 ש"ח בשנה

טסט וכל מה שמסביב כ-1200 ש"ח בשנה.

ז"א גם אם הכל תקין תעלה לך האחזקה לפחות כ-500 ש"ח בחודש וזאת לפני שנסעת מטר...

אז במחשבה שניה - אולי כדאי לנסות לדבר על לבה של אמא...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...