Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטנגה!!

sronis
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, אז בהמשך לבעייתי המעניינת מאתמול (גיר שמעביר רק לשלישי ולרביעי) החלטתי לצאת מוקדם בבוקר לעבר מוסך ליטל, הנמצא קרוב לקריה אשר בה אני משרת.

מכיוון שהאוטו מתחיל נסיעה בשלישי, הייתי צריך להיות עדין מאוד עם הגז והקלאץ', ואני שמח לציין שעברתי מבחן זה בהצלחה. יצאתי מוקדם יחסית והתנועה לא הייתה צפופה מדי, כך הצלחתי לצאת מרעננה עם עצירה אחת בלבד ברמזור ונסעתי את כל הדרך לאיילון ברביעי על 80 קמ"ש (חוויה בפני עצמה) כאשר בעלייה על הגשר בגלילות ליבי החסיר פעימה בעוד אני צופה בפקק המשתרך לו לאיטו מעל גבי הגשר.

למזלי העצום הפקק הזה היה רק הפקק של הירידה מהגשר, אח"כ התנועה הייתה ערה בהחלט על 70-90 קמ"ש, בדיוק הטווח שרציתי, וכך נסעתי לי עד למוסך עם עוד עצירה או שתיים סה"כ.

מהנסיעה הזו הצלחתי לאבחן דבר מעניין אחד - לא משנה לאיזה הילוך מכניסים את הגיר -הוא נוסע על שלישי. מלבד ההילוך הרביעי שכפי שציינתי נכנס בלי בעיה. הידית עצמה חופשיה מאוד ומרגישה כאילו אינה מחוברת למוט הרוחבי (מימין לשמאל) אלא רק למוטות האורכיים (קדימה אחורה).

בכל מקרה, עם המקום אובחנה הבעיה (כנראה) והוסבר לי ע"י יוסי שכמעט בטוח שזו ה-

שטנגה!!

הבה ונתמקדה לרגע על מושג השטנגה.

שטנגה הינה מילה מיוחדת ביותר. אין לה בדיוק משמעות קבועה, ולא ניתן להחליט במדויק למה הכוונה כאשר אומרים "שטנגה".

למשל: "השתחררה לי השטנגה בכסא המסתובב". "תנסה לחבר את השטנגה הזאת לחלק הזה שם". "יש פה איזה שטנגה רופפת". וכן הלאה.

מה שבטוח זה שכשנאמרת לי המילה "שטנגה" אני יכול להיות בטוח כמעט לחלוטין שמדובר בחלק לא מסובך במיוחד, ובתקווה גם לא יקר (אם כי בקשר ללובינסקי אי אפשר לדעת...) אני מעריך שבתיקון השטנגה לא תהיינה פעולות מסובכות יותר מ"תפרק פה את השפליכטה הזאת, תזיז קצת את השמונצ'ס הזה ותחבר את השטנגה למקום, זהו, נגמר".

אם כי מן הסתם טיפול שכזה יקח בערך שמונה שעות מוסך ויעלה כמו בית שלם באתיופיה, אבל ניחא, העיקר שיהיו לי ראשון שני וחמישי (ואיך שכחתי את הרברס!!)

בוקר טוב!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הכותרת ישר הזכירה לי "קאוובאנגה" דווקא...

אבל נו, מילא :oops:

הבה ונתמקדה לרגע על מושג השטנגה.

שטנגה הינה מילה מיוחדת ביותר. אין לה בדיוק משמעות קבועה, ולא ניתן להחליט במדויק למה הכוונה כאשר אומרים "שטנגה".

למשל: "השתחררה לי השטנגה בכסא המסתובב". "תנסה לחבר את השטנגה הזאת לחלק הזה שם". "יש פה איזה שטנגה רופפת". וכן הלאה.

מה שבטוח זה שכשנאמרת לי המילה "שטנגה" אני יכול להיות בטוח כמעט לחלוטין שמדובר בחלק לא מסובך במיוחד, ובתקווה גם לא יקר (אם כי בקשר ללובינסקי אי אפשר לדעת...) אני מעריך שבתיקון השטנגה לא תהיינה פעולות מסובכות יותר מ"תפרק פה את השפליכטה הזאת, תזיז קצת את השמונצ'ס הזה ותחבר את השטנגה למקום, זהו, נגמר".

צודק... העיקר שאתה יודע שלא מערבבים אותך בכלל :!::!::!:

צריך לבוא לפעמים למוסך עם מילון מושגים עברי-מוסכי...

חוצמזה, כבר הלכת לבחור גם את צבע המרצפות :?::shock:

כבר בחרתי ליוסי מתוך הקטלוג של איקאה, את הסאלון לווילה החדשה...

:hihi:

MCS 2008

פורסם

אצלי החליפו סקורניס פגום.

סקורניס עולה יותר, ומחליפים את כל השמונה ביחד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לשטנגה דווקא יש מילה בעברית. המילה היא מוטטת, ואני לא ממציא את זה.

שטנגה, בגדול, זה מוט שאמור להעביר כוח בדחיפה או במשיכה. במקרה של הגיר הכוונה היא לאחד המוטות שמעבירים את התנועה מידית ההילוכים לתיבת ההילוכים עצמה שנמצאת מלפנים או מאחור.

חיים, ברגע של עברית.

פורסם
זה משהו שבעצם דומה למפרק של כתף לא ?

מעין גולה כזו שעליה מתלבשת כיפה ??

בהמשך לחיים,ה"שטנגה" היא אכן מוט הדוחף/מושך ומשגר את העברת ההלוכים.

ולשלומי,המפרק החיבורי שבין המוטות היא הגולה והכפה שהתייחסת אליהם.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמה טוב שיש אתכם, ואת אבשלום קור.

ברשותכם, אני אדבוק עם "שטנגה" וכן אדבוק בהחלטתי לא להבין מה זה אומר לעזאזל, ומהיום לכל דבר שיתקלקל באוטו אני אקרא "שטנגה"

השטנגה של הברקסים

השטנגה של הדלת

השטנגה של המזגן

השטנגה של המנוע

וכן הלאה

מי יודע, אולי זה יוזיל את עלויות הטיפולים...

(אני מדמיין את עצמי מגיע למוסך עם מנוע שמוציא רעשים כמו של טרקטור, יוסי שואל מה קרה, ואני עונה "אה, זה בסה"כ השטנגה של המנוע השתחררה")

:wink:

רוני, שנפלה לו השטנגה

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עוד סיפור שטנגות:

אצלי התפוררה הגומיה שמחברת את השטנגה לשפלוצפרוכן (נו, התפוח הזה).

חיש קל ביררתי - הגומיה עלתה בסך הכל 6 לירות! :D:D:D

פעם, כשעוד אפשר היה להשיג אותה. :cry:

אז בשביל זה בדיוק הומצאו צינורות ניקוז של מזגנים וחוטי ברזל.

חתיכה של ס"מ מהצינור להלביש על המה-שמו, שיחצוץ בינו לבין השטנגה, וחוט ברזל לשמור שהכל לא יעוף לכל הכיוונים.

טוב, החתיכת צינור לא הסכימה להשאר, אבל החוט ברזל מחזיק מעמד. גבר!

וככה אני יכול להחליף הילוכים, למרות חופש של איזה 5 ס"מ במוט הילוכים כשהוא משולב. :cry:

מתי שהוא אני אזמין את זה מחו"ל.

עלות התיקונים - חוט ברזל בחינם, כמה גרושים על קרם אלוורה לכוויה ביד מהסעפת פליטה. מי אמר אחזקה יקרה?!?!?!?

פורסם
כמה גרושים על קרם אלוורה לכוויה ביד מהסעפת פליטה. מי אמר אחזקה יקרה?!?!?!?

LOL!!! :lol::lol::lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...