Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים הכנסתי את הרכב למוסך (קסארה 01). המצבר היה בן כשנה וחצי, תקין לחלוטין ומטופל לפני כן.

כעבור יומיים שבאתי להוציא את הרכב, אמרו לי שלמצבר יש קצר פנימי, הוא מוציא עשן מים וחומצה ולא מניע את הרכב בכוחות עצמו.

הגעתי וראיתי שאכן זה המצב.

צירוף המקרים כאן לא מניח את דעתי, מה גם שהצלחתי להמנע לחלוטין מביקור במוסכים במשך שנתיים וחצי, ובכל פעם שהאוטו כן מבקר במוסך הוא חוזר עם נזק נוסף.

ניסיתי לחשוב מה יכול לגרום לכך, ויש לי השערה מסויימת שאשמח אם מישהו יוכל לומר אם היא אפשרית:

עכשיו כשהמצבר מקולקל, לאחר נסיעה הוא פולט מים מחור ניקוז עודפים בקוטר של כחצי ס"מ שנמצא בחזיתו.

כאשר הרכב נכנס למוסך, בתום בדיקה שעשו לו, ראיתי את אחד המכונאים שוטף במרץ את תא המנוע במים בלחץ גבוה. (מכיוון שלא הייתי מצוייד בנשק לא יריתי בו מיד).

השאלה היא כזו - האם ייתכן שחדרו מים שאינם מזוקקים דרך פתח הניקוז של המצבר לתוכו והם אלו שיוצרים את הקצר הפנימי? האם מים בסביבת המצבר יכולים לגרום נזק כזה באופן אחר?

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לא נשמע לי סביר שמים יכולים לגרום לקצר פנימי במצבר, אם כבר - זה קורה בד"כ ממכה כלשהי ששוברת את אחד הלוחות בפנים ואז נוצר קצר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מחזק את אלי - הלך לי לפני כמה זמן מצבר בן 15.5 חודשים (האחריות הייתה ל 15 חודשים) ללא שום התרעה מוקדמת.

האבחנה היתה - קצר פנימי, לא רצו להכיר באחריות או להשתתף חלקית, טענו שהנזק נגרם עקב עליה מהירה על פס האטה או זעזוע חזק שהרכב קיבל.

שום דבר כזה לא קרה, אבל האחריות פגה ואין מה לעשות.

אולי הקסארה נפלה מהג'ק או שעשו בה נסיעת מבחן פרועה.

פורסם

כחשמלאי רכב לשעבר לא הייתה לי כל בעיה של החלפת מצבר באחריות בגלל נתק או קצר פנימי במצבר.

מצבר ברכב צריך להיות עמיד גם בקפיצות וזעזועים כי אלו לפעמים תנאי הנסיעה של רכב וכאן בא למבחן מי היצרן ו/או משווק המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

השאלה היא כזו - האם ייתכן שחדרו מים שאינם מזוקקים דרך פתח הניקוז של המצבר לתוכו והם אלו שיוצרים את הקצר הפנימי? האם מים בסביבת המצבר יכולים לגרום נזק כזה באופן אחר?

שלילי לגמרי.

לשטוף מנוע צריך גם לדעת, אבל מים מחוץ למצבר או עליו\בסביבתו לא אמורים לגרום למותו של המצבר או לקצר פנימי.

לא יודע אם מדובר בצירוף מקרים או לא אבל הכל יכול להיות.

מניסיון אישי אני יכול לספר שאני שוטף מנועים (גם במכוניות הפרטיות שלי וגם של לקוחות) והדבר היחידי שאני יכול להוסיף בנושא הוא שבשטיפת מנוע צריכים להתקיים 2 תנאים: 1-צריך להכיר את הדגם 2-צריך לדעת לשטוף מנוע. כמו שאמרתי קודם, במכוניות שלי הפרטיות (בסובארו שהיתה, בפרטנר שהיה ובקסארה הנוכחית) שטפתי מנוע ללא שום בעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השאירו סויץ' דולק או הייתה בעיית התנעה לאחר החלפת החלקים או סתם הגיע זמנו של המצבר. כרגע אין אפשרות לדעת.

פורסם

אם אסכם את שנאמר, נראה שהדבר אך מוזר. לא ניתן לקבוע שנגרם נזק למצבר שלך באופן כלשהו, ולא ניתן לשלול צירוף מקרים.

באם המצבר, הוא המצבר שהיה ברכב עת כניסתו למוסך, נראה שאין מנוס מהחלפתו (די ברור, לא?) , ולשלם עליו.

אם המוסך יהיה נחמד, הרי שיתכן ויש מקום שתקבל הנחה משמעותית עליו (כ- 20 אחוז ממחירו או אף יותר) , כאות רצון טוב והתחשבות מאת המוסך, גם אין לו כל קשר לתקלה, בגלל צירוף המקרים.

זוהי דעתי האישית בלבד, ואינה מחייבת.

מובן, שלאחר החלפתו, יש לבדוק מצב טעינה ,זרמים ומתחים, לוודא שהכל תקין.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מאד לא מסכים עם ההשלמה לסיפור הזה.

ראשית איך הם קבעו שיש "קצר פנימי" במצבר? נשמע לי כמו עוד מושג מפוצץ שהחאפרים למדו שהוא עוד התגלמות של ה"אלמנט" הידוע שמכניסים לנו החאפרים.

אם הכותב מדייק בסיפורו ומדובר כאן על מצבר בן חצי שנה- קודם כל איפה האחריות שלו?

Buki אני רוצה לראות את האמיץ שיטען לי שיש קצר פנימי במצבר ועוד יקבע את הסיבה לקצר וכתוצאה מכך יבטל אחריות. כשהאחריות נגמרה זה כבר סיפור אחר.

מצבר לא מוציא שום אש ותמרות עשן סתם כך. קצר פנימי זה משהו שקורה בתהליך הדרגתי, בתהליך ההזדקנות של מצבר. מצבר שמעלה אש ויורק חומצה הוא מצבר שקיצרו אותו לחלוטין! לא סביר בעליל שקצר פנימי יגרם באופן כזה שידמה לקצר בין ההדקים כיוון שקצר פנימי הוא בין תאים שכנים.

שלא יספרו סיפורי סבתא. רכב נכנס למוסך עם מצבר בן חצי שנה ויוצא עם מצבר עולה באש, לאחר שטיפה של תא המנוע.

פורסם

דבר אחד אני רוצה להבין: רכב שנמצא במוסך הוא באחריות המוסך וכל נזק שנגרם, הוא אחריות ישירה של המוסך, לא כך ?

ואיך פתאום דווקא במוסך המצבר מתפגר ?

מאיזו חברה המצבר ? האם במוסך מוכרים מצברים ?

Veni Vidi Vici

פורסם
אני מאד לא מסכים עם ההשלמה לסיפור הזה.

ראשית איך הם קבעו שיש "קצר פנימי" במצבר? נשמע לי כמו עוד מושג מפוצץ שהחאפרים למדו שהוא עוד התגלמות של ה"אלמנט" הידוע שמכניסים לנו החאפרים.

אם הכותב מדייק בסיפורו ומדובר כאן על מצבר בן חצי שנה- קודם כל איפה האחריות שלו?

דווקא עלי מקובלת קביעת המוסך.

ראשית מדובר במצבר בין שנה וחצי ולא חצי שנה אז כנראה שאין אחריות.

שנית, מצבר שהחומצה בתוכו "רותחת" שיש עומס או לא, ויוצאים אדים דרך נחירי האוורור זהו תוצאה של קצר פנימי של המצבר.

זה יכול להגרם ממכה חיצוני שפגעה בלוחות, פריקה מאוד מהירה וטעינה חוזרים, קצר חשמלי (מפתח שקיצר את הקטבים או נפל על קוטב המתנע או האלטרנטור וכו') או פגם ביצור.

פורסם
דווקא עלי מקובלת קביעת המוסך.

ראשית מדובר במצבר בין שנה וחצי ולא חצי שנה אז כנראה שאין אחריות.

שנית, מצבר שהחומצה בתוכו "רותחת" שיש עומס או לא, ויוצאים אדים דרך נחירי האוורור זהו תוצאה של קצר פנימי של המצבר.

זה יכול להגרם ממכה חיצוני שפגעה בלוחות, פריקה מאוד מהירה וטעינה חוזרים, קצרחשמלי (מפתח שקיצר את הקטבים או נפל על קוטב המתנע או האלטרנטור וכו') או פגם ביצור.

לא שמתי לב לגילו נכון, לכן עניין האחריות לא רלוונטי.

בכל מקרה אם כך ואם כך לא ניתן לקבוע מה גרם (כל אותן הסיבות שתארת) ללכתו בטרם עת של מצבר למעט מקרים מיוחדים שרואים נזק פיזי עליו ועל כן לקבוע שהאחריות בטלה.

במקרה הנ"ל רכש שנכנס עם מצבר תקין ויצא עם מצבר לא תקין ושטיפה חשודה של תא המנוע. בהנחה ופותח השרשור לא מתמם יתר על המידה יש כאן בהחלט מקום שהמוסך יקח אחריות.

פורסם

הרבה דברים יכולים להתקלקל דווקא שהרכב במוסך, זה יכול להיות תיזמון, מחשב הזרקה או השד יודע, כל דבר.

ברור שישר עולה לחשד לטיפול של המוסך ולפעמים בהחלט יש קשר אבל לפעמים לא.

מוסכים לעיתים לוקחים אחריות חלקית גם אם לדעתם הם לא ממש אשמים, עניין של שרות טוב ללקוח ולרכוש את אמונו ולבסוף את ממונו.

לכן, שווה בהחלט לשוחח עם בעל המוסך ולראות לאן הרוח נושבת, יתכן כי לפחות ירכיבו לו מצבר אחר תקין מהארסנל מצברים של המוסך או ימכרו לו מצבר בCOST .

• תוכן חדש...