Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה רכשתי ID8 חדש ועכשיו אני נאלץ לתכנן לו תיבה.

הסאב מצריך תיבה פצפונת (10 ל', וזאת גם הסיבה בגללה רכשתי אותו) ובגלל שבבגאז' שלי אין מקום, החלטתי לתכנן את התיבה כך שתתאים בדיוק לשיפוע שבגב המושבים האחוריים.

מאחר וגיאומטריה ואני מעולם לא היינו חברים טובים, הלכתי בשיטה פשוטה יותר ולדעתי שווה להציגה בפורום.

לקחתי קרטון מרובע בגודל 25 על 25 וסירטתי עליו כמה זוויות אפשריות שלדעתי יתאימו לזווית אשר בגב המושבים.

כאן יש להכניס כמה הערות:

1. בכוונה לקחתי 25 על 25 כי רציתי שזה יהיה העומק והגובה של התיבה.

2. היה לי בערך קנה מידה מה צריך להיות אורך הבסיס העליון של התיבה, ככה שכבר הייתי באיזור.

3. כל המידות המצויינות הן מידות חיצוניות, יש לקחת בחשבון עוד 19 מ"מ (לרוב) של עובי ה MDF בתוך התיבה. לא נחמד לתכנן ככה תיבה ולגלות שחסר לכם 0.5 מ"מ כי לא חישבתם את העומק נכון של הסאב.

הרעיון היה שכל פעם אני אמדוד את אורך הבסיס העליון ואת אורך הבסיס התחתון ואראה מה קורה לשיפוע. ככל שהבסיס העליון מתקצר, השיפוע מתכהה.

לדוגמה: התחלתי מבסיס תחתון 25 ס"מ, ובסיס עליון 17 ס"מ. השיפוע עדיין לא היה מספיק.

קיצרתי את הבסיס העליון ל 16 ס"מ, ועדיין לא הספיק. גם 15 לא התאים, אך 14 נכנס בדיוק.

מכאן כל מה שנשאר לעשות הוא להזין את הנתונים בתוכנת ה WINISD לחישוב רוחב התיבה. ברגע שמזינים לתוכנה את הנפח הרצוי + שלושה נתונים (במקרה שלי בסיס תחתון, בסיס עליון וגובה) התוכנה יודעת לחשב לבד את הנתון הרביעי (במקרה הזה רוחב התיבה).

אחרי שהסברנו את התהליך, הבה נעבור לתמונות עם הסבר קצר מעל כל אחת מהן.

התמונות:

1. סרטוט ראשוני:

ERT%20024.jpg

2. תקריב של "התיבה". שוב, מדובר במידות חיצוניות.

ERT%20025.jpg

3. הקרטון בשלמותו בגב המושבים האחוריים:

ERT%20026.jpg

4. הקרטון מוכנס בפעם הראשונה, בסיס תחתון 25, בסיס עליון 17 ס"מ. ניתן לראות כי הזווית חדה מדי:

ERT%20027.jpg

5. הקרטון מוכנס בפעם הרביעית והפעם הבסיס התחתון נשאר 25 והעליון עומד על 14. נכנס בדיוק. שימו לב שהתיבה החדשה תתפוס בדיוק את המקום הריק והלא מנוצל שיש מאחורי התיבה היום! :shock:

ERT%20028.jpg

6. תצלום מסך של תוכנת ה WINISD. שימו לב שהכנסתי את כל הנתונים היידועים לי, לחיצה על ה W שמואר באדום נתנה לי אוטומטית את רוחב התיבה.

WINISD.JPG

זהו. אני מקווה שהתהליך ברור.

כל שאלה תתקבל בברכה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, תקשיב ליוסי, היה חוסך לך הרבה מספריים:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תשים לב בחישוב לגבי הגודל ועומק של המגנט, החרא הזה גדול ביחס לגודל הסאב... שתדע רק שאפשר גם לפרק את הכיסוי פלסיק של המגנט, זה מרזה אותו

שאני בניתי את התיבה ודיברתי עם יאריק הנפח שהוא אמר לי שמומלץ לסאב הזה היה 8 ליטר.

בשיפוצים

פורסם

Derish , חשבתי שאנחנו מדברים על סאבים ;)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

את האמת שכבר קצת שכחתי (אני עדיין עם רכב חלופי אחרי שאת הקודם השבתתי ואני מחכה לקבוע חדש) אבל אצלי הוא היה מורכב מלפנים והוא היה בדיוק כמו שאני אוהב; לא מורגש שיש סאב, הוא היה מוגבר מינימלית ואהבתי אותו מאוד. כעת הוא מביט בי בעצב מהמחסן :-(

אריק.

בשיפוצים

פורסם

שיטה הרבה יותר קלה בהרבה היא

לשים אצבע בנקודה הגבוהה של התיבה, לשלשל חוט עד לחלק התחתון של הבאגז ולימדוד איזה מרחק החוט נימצא מהדופן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...