Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סעפת יניקה - חלק ממנוע ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ב30.1.2008 רכשתי רכב - לומינה LTZ מודל 1998 וקיבלתי אחריות על מנוע גיר מUMI פ"ת מהם רכשתי את הרכב.

ביום חמישי האחרון עת חזרתי לביתי , שמעתי לפתע נקישות חזקות מהמנוע ואיבוד כוח מאסיבי.

לא אכביר במילים ואומר שהרכב לאחר מספר בדיקות שלי, נשלח על גרר למוסך.

נמצא שסעפת היניקה נפטרה. מי הקרור פרצו את חומותיה והפילו תרדמה עמוקה על המנוע.

עלות התיקון כ1700 שקלים הערכה ראשונית, וכששאלתי על האחריות, נאמר לי - לא, סעפת יניקה זה לא כלול באחריות.

זה לא חלק מהמנוע, חלקי המנוע זה הבוכנות והבלוק. שאלתי מיד האם ייתכן שימכרו לי - אם הייתי מבקש מנוע חדש - בלי סעפת יניקה? אמרו לי שזה חלק נילווה.... אני יכול להבין שסטרטר זה חלק נלווה שלא ממש קשור לעבודתו התקינה של המנוע.

אבל סעפת יניקה? הרי בלעדיה, אין מנוע.

תקלה מעין זו היא משביתת מנוע מוחלטת !

ואפרופו סטרטר, הוא נהרג עקב "נעילה הידראולית". שזה חדירת נוזלים למנוע לא מאפשרות את פעולתו כלל, והסטרטר אשר ניסה לסובב את המנוע, ניתקל בהתנגדות רבתי דבר אשר ניתץ את פועלו רב השנים.

לסיכום - סעפת יניקה + אטם + סטרטר. (ונכון, זה כבר יוצא הרבה יותר מ1700 שלא לקחו בחשבון את הסטרטר)

קילומטראז' כעת - 153,000 ומשהו.

הרכב תמיד טופל במוסכי UMI ומעולם לא פגש מים רגילים אלא רק את נוזל הקרור האדום המקורי של הרכב.

האם נוזל זה לא אמור למנוע שחיקה של האלומיניום ? ואם לא, האם זו לא תקלה מוקדמת מידי לקילומטראז' זה?

הרכב אצלם מיום חמישי בצהריים ואמור להשתחרר מחר - נראה לי מוגזם טיפה...

ותעשו טובה, תישתדלו להימנע מאמירות בסגנון "כן, אמריקאיות חרא אוטו" או, "מה כבר אפשר לצפות ממכונית אמריקאית".

דעתם של אלה ידועה כבר ואני מודה לאותם אנשים מראש. אבל אם אתם לא מצליחים להתאפק... אז שיהיה...

דעתכם רבותי !

נ.ב

אני חייב לציין שהיו לי תקלות בלוח השעונים, אשר אינם מכוסים כלל באחריות, אך תוקנו על ידם מבלי שום "עזרה" ממונית מצידי.

הם בהחלט באו לקראתי בעבר, והם לא "עושים שרירים" כעת. ככל הנראה לא אדרש לסכום מלא אך במקרה זה, עדין יהיה מדובר בסכום מכובד ולדעתי, תקלת סעפת אמורה להיות מכוסה באחריות של מנוע.

פורסם

השאלה היא איזו אחריות קיבלת בכתב. צריך לראות את ההגדרה שלה. תשובות של "כן" ו "לא" כאן, ממילא לא יקבעו.

יש לך ניסוח של האחריות?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התשובה !

יש לי, אבל זה באוטו - במוסך :?.

אבל כוונתי היא באופן כללי יותר. האם שייך שלא לכלול סעפת יניקה תחת אחריות למנוע ?

הרי כבר היו מקרים מעולם בהם הסכמים למיניהם נמצאו כלא הולמים ע"י סמכות משפטית.

פורסם

לדעתי , סמכות משפטית, לא תצפה מאדם רגיל להבין מהו מנוע ומדוע נפרדת הסעפת ממנו.

מאידך, ולמרות שמנוע איננו רק בוכנות , אם ההגדרה באחריות היא ל"בלוק" המנוע ומכלוליו, הרי יתכן שאתה בבעיה.

מכאן הכל תלוי בסמכות השיפוטית, כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין ומנוסה בתחום המשפט והרכב, בכל אופן, לפני הכל, יש לראות את התיאור לאחריות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הבעיה שאתה מתאר נפוצה בשנים האלה, והיא תוצאה של תכנון לקוי של אטם סעפת היניקה.

היא בדרך כלל לא מתעוררת ביום אחד, אלא מופיעה לאחר תקופה ארוכה של אובדן נוזל קירור לא מוסבר.

חפש בגוגל -

gm intake problem

ותמצא הרבה מאד מידע.

לעניות דעתי סעפת היניקה ואטם הסעפת הם חלק אינטגרלי מהמנוע, ו-UMI מנסים להתנער מאחריות.

החדשות הטובות הן שלאחר התיקון הרכב בדרך כלל ממשיך לנסוע ללא בעיות מיוחדות.

אורי

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים !!

ובכן, בבואי לשבת עם איש הסמכות העליונה ביותר שם, הופתעתי מאד.

התחלתי להביע צמי בשאלה של - האם זה הגיוני שהאלומיניום נאכל כבר ב153,000 ק"מ למרות שתמיד

המנוע קורר ע"י נוזל הקרור המקורי של GM ?

תשובת בר הסמכא היתתה שזה בכלל לא אלומיניום, אלא פלסטיק !!!:shock:(ועכשיו צליל כינורות צורמני של סרטי אימה)

כאן כבר לא היה לי מה לומר. ההסבר שקיבלתי היה שזה לא שהפלסטיק נאכל, אלא עם השנים, חום קור חום קור וכו' וחוזר חלילה... הפלסטיק מתעוות לו. נאמר לי שזה קורה אחרי 7 שנים זה הצפי. אז אצלי זה קרה אחרי 10 שנים.

מרתק ביותר !

אז עכשיו יש לי ברכב סעפת מפלסטיק חדשה, אטם, וסטרטר משופץ וסילוני משהו...

באו לקראתי המון במחיר. אבל עדיין כמובן ששילמתי בוכטה !

אין לי כוח למשפטים כ"כ וגם בגלל שהם באו לקראתי במחיר ועוד דברים שלא אוכל לפרט.

אכן צדק מי שהגיב ואמר שהאחריות היא לבלוק, בוכנות שסתומים וכאלה. ולא לסעפת יניקה.

יש לי את כתב האחריות ברכב, ואם זה מעניין מישהו, אשמח לצטט את הכתוב בו.

אני בהחלט מאמין שסעפת זה חלק ממנוע, אבל... לך תרביץ לתחנות רוח.

אני מאמין שאפשר לפתוח ויכוח על העניין הזה.

מה שכן, אין לי הסבר לזה, אבל ההגה כוח ברכב, קיבל כוח ! נהיה עוד יותר מרגרינה בחניות. נו, לפחות זה...

שיהיה ערב טוב לכולכם, ולקראת חג שמח !

• תוכן חדש...