Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

1. חשבתי על משהו, תגידו לי אם זה אפשרי: אני נוסע במהירות גבוהה, מעל 100 קמ"ש, נוסיף גם גשם, ופתאום מתעורר צורך לבצע בלימת חירום. הברקס עד הסוף, האוטו מתחיל לעצור. אתה קולט שאין מצב שהאוטו יצליח לעצור, ואין נתיב מילוט. האם אפשר להשתמש בהילוך ה P שבתיבת הילוכים אוטומטית ?

אני לא יודע בדיוק איך עובד המנגנון, אבל הסבירו לי שזו נעילה מכאנית של הגלגלים.המהירות תשבור את המנגנון, מה שיבזבז אנרגיה מהמכונית, מה שיוריד את מהירותה.

אני צודק ?

2. האם אפשר להפעיל מזגן על קירור על מנוע קר ?

יש מקרים שפשוט אי אפשר להכנס לאוטו (ואנחנו רק במרץ...)

פורסם

א. אתה תשבור את תיבת הילוכים.

ב. תלוי ברכב,יש רכבים שהמזגן לא ממש מקרר על מנוע קר.

 

בקאוואליר למשל מניסיון שלי המזגן יותר מדי קר בקיץ :roll:.

 

אגב,מומלץ לא להעמיס יותר מדי על המנוע כשהוא קר,לתת לו להתחמם רגע.

תעבוד בחוץ תעשן סיגריה.

פורסם

אני לא חושב שהשילוב להילוך פארקינג ושבירת המנגון תוריד מהמהירות הקינטית של המכונית. כי בסה"כ גם כשאתה בולם בלימת חירום עם ברקס רגיל, בהנחה שהברקס תקין, הגלגלים יעצרו לגמרי מסיבובם ואתה תמשיך להחליק על הצמיגים. אז אם בכל מקרה הגלגלים שלך לא מסתובבים, לשילוב לפארקינג לא תהיה כל משמעות.

פורסם

שילוב P בזמן נסיעה טוב רק למי שרוצה לראות ממה בנוי הגיר שלו, שכן תמצא את כל התוכן שלו בחוץ.

 

מותר לשלב P אך ורק כאשר האוטו עומד בעצירה מוחלטת.

 

מעבר לזה נעילת גלגלים בגשם לא תאפשר לך לשלוט ברכב בזמן הבלימה, תן ל-ABS לעשות את העבודה ואם אין ברשותך מערכת הזאת תפמפם בדוושא (זה דורש מיומנות מסויימת).

 

לעיתים קרובות הייתי מפעיל את המזגן בקור כדי למנוע אדים על השמשה. בזמן אחרון אני משתמש בספריי מיוחד ואין לי יותר צורך לעשות זאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תפמפם בדוושא (זה דורש מיומנות מסויימת).

 

כמה פעמים עוד יפלטו את השטות המסוכנת הזאת של פימפום.

אין לי שום דבר אישי נגדך, אין צורך להיפגע, אני בטוח שגם אתה לא מבין את הסכנה שבפימפום דוושת הבלם ואתה רק מדקלם מה ששמעת.

 

אתה מאריך את מרחק הבלימה והרי שבמצב חירום אתה רוצה לקצר אותו.

לעולם לא תצליח "לפמפם" את דוושת הבלם בזמן חירום, האינסטינק שלי, שלך ושל מוישל'ה זוכמיר אומר ללחוץ בחוזקה על דוושת הבלם, וזה מה שאתה תעשה כי אתה תקפא במקום.

מה שגם לא תגיע לרמת דיוק של מערכת ה-ABS, הפרימיטיבית ביותר אפילו.

 

הדרך הנכונה להתחמק ממכשול היא ברגע שמזהים אותו לבעוט בדוושת הבלם וממש לפני ההגעה למכשול לשחרר את דוושת הבלם ---> להפנות את ההגה לאחד הכיוונים ולהמתין שהרכב יפנה ---> להתיישר ורק אז לרדת שוב על הדוושה ולבלום סופית.

זהו, לא פימפום, לא פומפה ולא פונפון.

הדבר דורש תירגול ובוודאי לא למידה דרך התכתבות, כי נהיגה לא לומדים דרך המחשב או מדף נייר, אלא על מסלול בטוח ומבוקר, עם הדרכה נכונה.

 

בקיצור, גש לקורס נהיגה מתקדמת.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
אוקיי הובהר העניין של ה P.

לגבי המזגן - אז לחכות שהמנוע יתחמם ללפחות 70 מעלות ?

ואפשר בינתיים לשים אוורור בכל הכוח (בלי AC) ?

אפשר גם מזגן,זה לא יגרום נזק.

 

פשוט זה לא מומלץ זה הכל,או לפחות אני מנסה לא להעמיס את הרכב כשהרכב קר.

אגב בימי קיץ חמים זה לא נורא,הרכב מתחמם לטמרפטורה האופטימלית שלו יותר מהר.

×
×
  • תוכן חדש...